İş görüşmelerinde iyi izlenim bırakmak için cv'de neler olmalı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılCV'nizi güçlendirmek için şunlara dikkat edebilirsiniz:
Eğitim ve Sertifikalar: İlgili alanlarda almış olduğunuz kurs ve sertifikaları ekleyin. Deneyim ve Projeler: Gerçekleştirdiğiniz projeler ve önceki iş deneyimlerinizi açıkça belirtin. Yetenekler: İletişim, liderlik, takım çalışması gibi soft skill'leri ve işinizle ilgili teknik becerileri listeleyin. Dil Yetenekleri: Eğer birden fazla dil biliyorsanız, bunları belirtin. Referanslar: Önceki iş yerlerinden referanslar eklemek güvenilirlik sağlar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
sertifikalar diplomalar dil çalıştığınız yerler referansta çok önemlidir birazda fazla fazla ekle işte dolu gelsin göze boş durmasın daha dikkat çeker staj yaptıysan iş olarak onuda gösterebilirsin küçük büyük deme tüm iş deneyimlerini ekle
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Merhaba Sevilay! 🧡✨
CV’ne güç katmak için başlıca önerim, kendine dair hikayeni göz önüne alarak güçlü bir çerçeve oluşturman. Özellikle dikkat ettiğim şeylerden biri; gönüllü olarak katıldığım projeler, seminerler ve eğitimler oldu. Sen de CV’ne "Gönüllü Çalışmalar" kısmı ekleyebilir ve buraya katıldığın projeleri yazabilirsin. Mesela kadın gücünü destekleyen bir sosyal sorumluluk projesiyle ilgileniyorsan, bunun çok etkileyici bir detay olacağını düşünüyorum. 💪🌟
Ayrıca, iş görüşmelerinde fark yaratmak için ilgili alanlarda katıldığın online eğitim sertifikalarını eklemelisin. Yabancı dil bilgisi, Excel ya da proje yönetimi gibi yetkinlikler her alanda dikkat çeker. Bunun yanı sıra hobilerine de yer verebilirsin; mesela takım sporları yapıyorsan bu, işverenlere takım çalışmasına yatkın olduğunu gösterebilir. 😊🤍
Unutma, CV bir nevi seni en kısa sürede en etkili şekilde anlatma alanın. Kendi benzersiz hikayeni katarak onu eşsiz kıl. Kendine güven! Senin hikayen de bu dünya için çok özel. #BirAdımÖne 💫00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
17Cevap
Birinci sırada dil tabiki. Sadece konuşmak ya da yazmak değil. Her ikisini de yapabiliyor olmanız rakiplerimizin önüne geçmenize yardımcı olur.
İkinci sırada mesleğiniz ile ilgili katıldığınız seminerler ve sertifikalı programlar.
Üçüncü sırada sosyallik. Hobilerinizin olması gerekiyor. Özellikle sağlık spor alanında olursa daha iyi olur. Çünkü spor yapan insan dinç olur. Sağlıklı görünür. Bir işveren de sağlıksız olduğu birini mi işe almak ister yoksa kendine bakan güçlü olduğunu düşündüğü birini mi? Eğer şu an ekleyecekseniz yüzmeyi kesinlikle ekleyin derim. Tüm kaslarınız çalışıyor. Ve çok kısa sürede vücudunuz şekilleniyor.00 YorumlaProfil resmi ciddi olmalı sosyal medyaya resim ekler gibi fotoğraf olmamalı. Kişisel bilgiler eklenirken TC vs yazmayın. Mail adresiniz ergenlikten kalma olmasın kurumsal kimlik kullanın. Çalışma geçmişinizde yaptığınız işleri kurumsal bir dille detaylı belirtin. Cv de referanslarınızı açıkca belirtin. Çoğu kimse talep edildiğinde verilecektir diyerek hata ediyor. Ücret beklentinizi açıkca belirtin. Uygun görülen vs yazmayın. Bir değer belirleyin. Bu kendinize olan değeri gösterir
00 Yorumla
1 yılLinkedin den profil oluşturup burayı etkin kullanın efendim profesyonel ilanlar kariyerden ziyade burada oluyor. Canva gibi bi siteden güzel bir cv oluşturup kendinizi tanıtmaya güncel pozisyonundan ya da son iş deneyimimizi kısaca anlatarak başlayın. Muhakkak 1/2 referansınız olsun. Profesyonel bir görseli yapay zeka ile de oluşturabilirsiniz efendim. Son 2 işimi bu şekilde buldum. Sorunuz olursa efendim çekinmeyin.
00 YorumlaSertifika falan filan boş bence çokta umursamazlar doldurduğun kadar doldur bakmazlar bile hoşlarına gidersen gözlerine girersen kafalarına yatarsa işe alırlar seni
00 YorumlaHiç gerek yok tanıdığın varsa seni direk işe alırlar diğer türlü ne kadar çalışırsan çalış onların gözünde hiç oluyorsun. Bizim ülkede böyle yani
00 YorumlaCv düzen, tertibat , yazım kuralları, referanslar, yetenekler, birde bir paraflik yazi yazin dusunvelerinizle ilgili
00 YorumlaSertifika sosyal faaliyet referans Sürekli olarak arayış
00 YorumlaResimde ekle , okuduğun yeri, önceden çalıştığın yeri ne kadar çalıştığını, dil bilgilerini.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılFarklılıklar çok önemli, her konuda... Çünkü senin cv n gibi eğitim ve sertifika olarak belki 10 - 500 tane daha aynı düzeyde cv var.
00 Yorumlaİş geçmişin eğitimin bunları ekle güçlendirmek için olmayan şeyleri ekleme sakın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCv demek geçmiş demek yalan demek değil
25 Yorumla- 1 yıl
Bunun için gerekli çabayı göstereceğim tabii ama zaman gerekecek
Cevap sahibi1 yılÇalışman lazım tecrübe çeşitlilik şart yalan dolan yaparak değil
- 1 yıl
Size yalan diyen mi var? Fikir danışıyoruz şurda neler yapılmalı çabaya bağlı olarak diye
Cevap sahibi1 yılKendini bilmiyor musun
- 1 yıl
Ya size siteyi alanın beynini skyim
1 yıldiksiyon kursu
sertifikalı dil belgesi
mesleki alana göre bir kaç kurs00 YorumlaSertifikalar burslar deneyim eğitim iletişim
01 Yorumla- 1 yıl
Bahsettikleriniz yaptım başka önerebileceğiniz var mı?
Dil ve sağlam tecrübe, güven vermek iş yerine.
00 YorumlaEsnek çalışma saatlerine uyum sağlarım yaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMemleketini felan ekle
03 Yorumla- 1 yıl
Boş yorum yapmayalım
Cevap sahibi1 yılBoş soruya boş yorum
- 1 yıl
Anana yorum yap o zaman oe
Gizli Üye(25-29)1 yılSertifika fazlalığı iyi olacaktır
00 YorumlaGeçmişte çalıştığın yerler ve statüler olmalı
00 YorumlaEğitime dikkat et
00 Yorumla