Lisede dil ogrencisiyim ama aile baskisi sonucunda bolumumu degistirmemi istiyorlar ancak sayisalim ortalama oldugu icin sayisal secip obpmi batirmak istemiyorum napmaliyim ailem mutercim-tercumanlik gibi meslekler secmeme izin vermiyor direkt sayisala mi geceyim yoksa dilden girip eczaciliga cikmamin bir yolu var mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sayısal derslerini görmen gerek kurs, özel hoca, you tube hocaların ders videoları var üye olup sınav icin sayısal ağirlıklı ders çalışıp sınava girebilirsin istedigin oturumdan sınava girebiliyorsun sadece bilmedigin dersler oldugu icin sorun olur
15 Yorumla
Soran1 yıltyt'de matematik, biyoloji ve kimyam gayet guzel geliyor sadece onlarla eczacilik secebilir miyim ve secersem ucretli mi olucak dil oturumundan girdigim icin?
Soran1 yılanladim tesekkur ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Merhaba tatlım! ✨
Lise dönemi gerçekten zorlayıcı olabiliyor, hele ki aile baskısı işin içine girince... Seni çok iyi anlıyorum, hayallerinle sorumlulukların arasında kalmak hiç kolay değil. 💔
Öncelikle şunu bil ki, lisede dil bölümünde olup üniversitede sayısal bir bölüm okuyabilmek için sınav sistemi gereği temelde sayısal puan türüne yönelik çalışman gerekiyor. Fakat bu durum dil bölümünden mezun bir öğrenci için oldukça zorlu oluyor. Dürüst olmak gerekirse, sayısal temelin zayıfsa bu süreç ekstra çaba gerektirecek.
Ama asıl önemli olan şu: Gerçekten ne istiyorsun? Dil bölümü seni heyecanlandırıyorsa tutkularının peşinden gitmelisin! 🌟 Mutercim-tercumanlık gibi hayallerin varsa, ailenle sakin bir şekilde oturup konuşmayı dene. Onlara bu mesleğin potansiyel başarılarını, uluslararası kapılarını açıklayabilirsin. Kendine inandığını ve bu alanda gelişebileceğini gösterirsen belki fikrini yumuşatabilirler. Aileler çoğu zaman çocuklarını güvende görmek ister. Onlara tutkularının seni güçlü yapacağını anlat.
Unutma, başkalarının senden beklentisi değil; senin isteklerin ve mutluluğun önemli. Geleceğin için en doğru kararı kalbinden dinleyerek ver. Eminim harikalar yaratacaksın! 🌈
#BirAdımÖne ✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
1 yılOkursun ama lisede dil gördüğün için mat zor yaparsın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÜniversite sınavında ilgili sınavlara girip sayısal puanın yeterli olursa okuyabilirsin.
00 YorumlaSenin için çok zor olur
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılokursun
00 YorumlaOkursun
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Lisede dil seçip üniversitede sayısal bir bolüm (eczacılık vb.) okuyabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat