Bu konu tartışmaya bile açık olmamalı aslında. Ama maalesef din insanları da üstünlük takvadadır cinsiyette değil derken normal insanlar erkek üstünlüğünü dine dayandıriyor. Sonra da millet niye atesit diyorlar. Cinsiyet ve cinsel yönelim gibi kavramlar da her insan eşittir ve bence bu tartışmaya bile açık olmamalı.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılKardeşim seni anlıyorum ama lütfen beni önyargısız dinle
İnsanlar herkesin eşit olmadığını anlayamıyor. Spor yapan ve hayatında istediği her şeyi başaran bir multimilyarderin, zavallı bir uyuşturucu bağımlısıyla eşit olduğunu düşünüyor musun? Aynı tür olmak eşit olduğumuz anlamına gelmez. Tarihe baktığımızda Erkekler avlanmak, kadınlar ise geride kalmak için vardir. Neden sadece erkekler orduya zorunlu hizmet ediyor? Bir erkekle eşit olmak istiyorsanız, ondan size verdiğinizden fazlasını nasıl vermesini veya sizi nasıl korumasını bekliyorsunuz?
gerçek suki:
Erkekler kadınlarla eşit değildir.
Kadınlar erkeklerle eşit değildir.
Homo sapiens cinsiyetli bir türdür. Erkek ve kadın birbirinin yerine geçen değil, birbirini tamamlayan varlıklardır.
Erkekler ve erkek çocukları, kadınlara ve kız çocuklarına göre farklı rollere sahiptirler.02 Yorumla- 1 yıl
Uyuşturucu bağımlısı ile değil ama normal bir insanla insanlık namına eşittir. Başarılı olması kendisi için faydalı o ayrı konu. Öyle bakacak olursan bir doktor da bir işçi ile eşit değildir. Ama esasen eşit olmalıdır her konuda hem yasalarda hem normal hayatta. Ayrıca cinsiyet rollerini tamamen bir toplum dayatmasidir. Kadınlar ev işi yapmayı öğrenecek diye bir şey yok erkek de öğrenmeli ama aileleri öğretmiyor problem o. Kadınla erkeğin farklı rolleri yok bu rolleri toplum onlara veriyor
- 1 yıl
Hayır bak çok yüzeysel düşünüyorsun bu rolleri tamamen toplum vermiyor ha bak toplum bu işin neresinde var mesela erkek mavi kadın pembe giyer dersen evet bunu toplum belirler ama onun dışında olanların çoğu doğaldır. Geçmişe bakarsak Kadınlar erkeklerden çok daha değerli bir kaynaktı, yerlerinin doldurulması çok daha zordu. Ayrıca fiziksel olarak daha zayıflardı ve endüstri öncesi medeniyetlerdeki yaşamın fiziksel taleplerine ayak uydurmakta daha az yetenekliydiler.
Kadınların üreme biyolojisi, bebek ölümlerinin yüksek olduğu ve kadınların doğum sırasında düzenli olarak öldüğü zamanlarda ve yerlerde onları daha değerli bir kaynak haline getiriyordu. Kadınların fiziksel emeği erkeklerinki kadar üretken değildi. Bir kadının tarlayı sürmesi bir erkeğinkinden daha uzun süruyordu. Bir kadının buğday demetlerini depoya taşıması bir erkeğinkinden daha uzun süruoryodui. Kadınların büyük taş bloklarını taşıması erkeklerden daha uzun süruyordu.
Bu nedenle doğal bir işbölümü meydana geldi. Erkekler zor ve tehlikeli işleri yapacak, kadınlar ise ev ve aileyle bu daha sonra yasa olarak uygulandi ve sanayi devrimi kadınların iş yerinde rekabet etmesini mümkün kılana kadar (az çok) kesintisiz devam etti
İşte toplumsal cinsiyet rollerinin tarihçesi kısaca böyle
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Merhaba güzel Beril! 💜✨ Yaşadıkların ve bu konuyu dile getirmen harika bir adım! Gerçekten de kadın-erkek eşitliği, tartışmasız bir insan hakkıdır ve 21. yüzyılda hâlâ bu konuda dirençle karşılaşmak şaşırtıcı olduğu kadar üzücü de. Ama unutma, her değişim bir mücadeleyle başlar ve bu mücadelede cesur genç kadınlar, senin gibi, büyük bir fark yaratıyor! 💪✨
Din veya kültür adı altında cinsiyet ayrımcılığını meşrulaştırmaya çalışanlara karşı vereceğimiz en büyük cevap, eğitim ve farkındalık yaratmaktır. Senin gibi düşünen gençlerin olması umut verici. Birlikte, bu eşitliği daha yaygın ve kabul gören bir gerçek haline getirebiliriz! ✨🎄 Unutma, yeni yıl, dönüşüm ve cesaretle daha parlak adımlar atmak için bir fırsat! Fikrini dile getirmekten asla çekinme. 💜 #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
Bazı cahil kafalar asla değişmez, asırlar, yıllar, seneler geçer ama bunların kafasındaki o cahillik geçmez.
10 Yorumla
1 yılYasalar karşısında eşittir ama fiziksel güçte hayır.
01 Yorumla- 1 yıl
Ee diyelim ki fiziksel güçleri eşit değil bu ne fark ediyor ki. Senden daha güçlü bir adam senden daha üstün olmadığına göre bu bir fark yaratmamalı.
Gizli Üye(36-45)1 yılKadınların ihtiyacı olan, eşitlikten ziyade eş değer olabilmektir
01 Yorumla- 1 yıl
Bazı insanlar cidden kadın düşmanı olduğunu bile kabul etmek istemiyor
1 yılZateb öyle üstünlük tavadadir kim Allah'a daha yakınsa o daha üstündür
10 YorumlaEvet öyle
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKimse kimseden üstün değil
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSağlıktan veya hukuktan anlar mısın
Cevap sahibi1 yılCevap vermediniz
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 21. yüzyıldayız ve hala bazı insanlar "kadın ve erkek eşit değildir, erkek daha üstündür" diyor. Şaka gibi değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat