Gizli Üye(30-35)1 yılGelecekteki ben. Ben cabuk yoruluyorum kronik rahatsizligimda var. Oyle hem evde calis, hem disarda calis para kazan yapamam yani. Agir gelir bana. Zaten okul, sinav stresilerinden falan rahatsizlandim simdi gecmek bilmiyor. Doktor doktor geziyorum sonuc yok. Artik doktorlar bana strese girme diyr cozum veriyor. Hicbir sey canimizdan, sagligimizdan degerli degil. Ev beni mutlu edecekse, kaygilandirmayacaksa, stres altinda olmayacaksam diplomali ev hanimi olmaya da talibim.
Ama tabi burada eş dedigimiz kisi yani partnerde önemli. Eger ki beni ele gune muhtac etmeden yasatacaksa, kazandigi parayla beni yonetmeye kalkmayacaksa, hesap sormayacaksa, ekonomik siddet uygulamayacaksa evde rahat ederim diye dusunuyorum. Zaten bence kadin fitrati disarda calismaya da pek uygun degil gibi. Hamileligimi güzelce geciririm, sabahin korunde yollara dusmem, is arkadaslarin ya da diger insanlarin negatif enerjilerini, mobinglerini, stresini, olumsuzluklarini vs almam. Daha iyi olur gibi geliyor.
Diger yandan calisma istegim esime de bagli. Dedigim gibi ben diger kadinlar gibi ordan oraya kosacak, hem eve para getirecek hemde evdeki isleri, anneligi eksiksiz yapacak ya da yapmaya calisacak biri degilim. Bu beni daha da hastalandirir. Fena derece de strese girerim şu tabloda. Bir kere geldigim dunyada da bu kadar kosturmak istemiyorum. Bir kerecik omrum var. Guzelce yasamak benim, diger kadinlarin da hakki. Bu dunyaya bu kadar hizmet etmemek gerek.
Esim olacak kisi sorumlulugunu bilen, isleri bolusen yukumu alan biri olacaksa calismayi dusunebilirim. Yemek yapacaksak beraber yapacagiz mesela. O tavuk yemegi yapacak ben pilav mesela. Cocuk bakacaksak dogurma ve emzirme disinda diger seylere destegi cok onemli. Ev temizligi vs yine oyle. Ama bu ulkede de bunu saglayacak erkek yok. Yani yapanlar bile %20 oraninda falan destek sagliyor. O da yardim ediyorum ya iste diyor ama yine en cok is kadina kaliyor.
Ben oyle sabah 5-6 da kalkip işe gidip aksama da hic pili bitmemis gibi devam edemem. Yemek falan yapamam. Bunu gorustugum erkeklere de durustce soyleyince islerine gelmiyor ve benimle. daha gorusmuyorlar. Erkekler kendilerine maasli hizmetci istiyor. Ama bu ben degilim. Yapamam. Kendimi biliyorum, rahatsizligimi biliyorum. Ben evde kendi odami bile 3 gunde temizleyebiliyorum. Rahatsizlik sebepli enerjim cok cabuk tukeniyor. Degerlerimi vs de normal tutmaya calissam da cokta degisen bir sey yok. Ben boyle yasamaya alistim ama benim bu hayat tarzimi ya da boyle yasama mecburiyetimi kabul eden erkek olur mu bilmem. Ben ya calismayacagim, calisacaksam da oyle ev, cocuk, yemek islerini ustlenemem. B
unu da bu devirde kabul edecek erkek gordugum ve bizzat yasadigim kadariyla da yok. Beyler kadin, kadina bicilen gorevleri de yapsin, bana maddi destekte olsun istiyorlar. E sen kadina ne vereceksin? Koca bir hic. Boyle de olmuyor. Benim gibilerle olmuyor iste.
Ama sorun degil. Allah bana boyle bir derdi verdiyse vardir bir sebebi. Beni nelerden, kimlerden koruyor bilemem. Ama vardir her seyde bir hayir. Evleneceksem soyle anlayisli, durumuma ayak uydurabilecek, evde sorumluluk almaktan gocunmayacak, bana hayati biraz kolaylastiracak bir eş nasip olur insallah.
Erkekler kadinlar icin gunumuzde fazla gaddar. Bakimli olsun, calissin, anne olsun, cocuk baksin, ev isleri, yemek yapsin vs vs. Gaddar olmayanlar, kadininda insan oldugunu hatta kendilerine gore daha gucsuz, kan kaybettigi icin daha halsiz daha narin, daha yorgun oldugunu farkedebilirler umarim. Yapabilen kadinlari anlamiyorum ya da oyle gosteriyorlar bilmiyorum. Ama oyle hayat yasamaktansa evde rahat edeceksim diplomali ev hanimi olmak daha guzel geliyor. Ya da dedigim gibi esim olacak kisi vicdanliysa, merhametliyse, empati duygusu varsa bana destek olur zaten.
kendi de isten geldiginde nasil yorgunsa benimde ayni halde oldugumu bilecek, bunu anlayacak ve benden yemek temizlik gibi seyleri isten sonra bekleyecek bir gaddarlikta olmaz umarim. Ben guclu bir kadin degilim. Her kadin gibi olmak zorunda da değilim. Erkekler diger kadinlar yapiyor ama diye karsilastirma ve manipule yapiyorlar ama her insanin parmak izi kadar farkli oldugunu kaciriyorlar.
21 Yorumla- 1 yıl
Kendini çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim.. Bende senin gibiyim aslında benim için önemli olan nokta ilerideki eşin gerçekten saygılı ve sana yardımcı olması bu olursa kadın da kendini rahat hisseder.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılEv hanımlığı ile eğitimin alakası ne? Tamamen senin tercihin özgürsün ayrıca bu ülkenin çok iyi eğitim almış kişilerinide görüyoruz d
Kişinin gelişimi tamamen kendi ile alakalı şahsen bunları yapıp ev hanımlığını küçümsüyorsan biraz daha kendini geliştirmelisin.
kendine kişisel bir yatırım yapmışsın onu kullanıp kullanmamak sana kalmış ki gündelik hayatta illa meslek haline getirmende gerekmez geliştiren kendine yatırım yapan insan her koşulda parlıyor zaten belli oluyor.
İmkanlar varsa ve mesleki hayattan daha konforlu geliyorsa tercih etmen çok doğal veya direk canın istememiş dahi olabilir.
Fakat kendine bu kadar yatırım yapan birinin ev hanımlığını küçümsemesi cahil gözüyle bakmasını hiç yakıştıramadım.
Eşin sana bakmıyor sen ona zaten ondan fazlasını sunuyorsun kadınları hiç bir şey yapmıyor evde oturuyor gibi gösterende ataerkil erkek algısıdır.
Konforlu bir hayatı hak ettiğine kendini inandır bence. Gelişim okulun başlamasıyla başlamaz veya bitmesiylede bitmez hayat boyu devam eder yerinde sayıyorsa sıkıntı.
istersen çalışır istersen çalışmazsın.
25 Yorumla- 1 yıl
Birincisi ev hanımlığını asla küçümsemedim sadece soru sordum üslup yanlış olabilir yakıştırırsın yakıştırmazsın beni ilgilendirmez.. İkincisi vakit ayırıp görüşlerini paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılAlttaki bir görüşte bu tarz bir diyalog geçmiş o nedenle yazdım🌸 ayrıca partnerinin sana hem iş hem ev yükü bindirmesine izin verme yorumlarda erkeğe bağ yük gibi bahsedenleride takma sen istesen zaten çalışır yaparsın
- 1 yıl
Teşekkür ederim.. Benim demek istediğim bu kadar okuyup bir şey yapmadan evlenmek o evde sürekli oturmak beklemek vs hayır şikayetçi değilim kesinlikle ama emeklerime bakınca da keşke başka türlü olsaydı diyor insan acaba ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım :(
Cevap sahibi1 yılEvde oturma sende balım evlendin diye hayatın bitecekse o ilişki doğru değildir. Sosyalleş gez hobi edin belki senle ortak alanda ilerlemiş kişilerden bir zümreyle toplan belli aralıklarla ki işe gitsen çoğuna vaktin olmaz bir mücevher iştede mücevher evdede yani bu seni eksiltmez emeklerin seni donanımlı biri yaptı hazır istediğin zaman işe başlayabilirsin veya bu konuda içerik üretebilirsin bilgiden zarar gelmez hatta ilerde unutkanlığını önler
- 1 yıl
Teşekkür ederim gerçekten değerli bilgilerinden ötürü 💖
Kadınların çoğu, baba, koca parasıyla hobi olsun diye okuyor. Büyük umumiyetle bir erkek gibi mesleklerine sarılıp hayatı herşeyiyle yüklenmiyor.
Muhtemelen siz de onlardan birisiniz. Yoksa koca eline bakıp sadece ev hanimligi rolünü kabul etmezdiniz.
02 Yorumla- 1 yıl
Koca eline bakacağımı kim söyledi hayatımı biliyor musun yok nerelerden geldim biliyor musun yok kafamı karıştıran şeyler var ki soruyu sordum hepsiniz başından sonuna kadar bir şey bilmeden onu bunu yazıyorsunuz.. Kimse kimsenin hayatına müdahil olmamalı diye düşünüyorum bu eş olsa bile ama bazen düşünüyorum ki insanları çok çok çok çok daha iyi tanımak gerekiyor bugün denilen bir şey yarın başka türlü olabiliyor.. İyi geceler dilerim
Gizli Üye(30-35)1 yılDiploması tartışmalı biri tarafından idare edilen bir ülkede sence master yapmak veya daha başka akademik kariyer önemli olabilir mi? Günümüzde liyakat değil sadakate göre hareket ediliyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılBen çalışmak istiyordum yalan yok
Ama birkaç gündür fark ettim ki yapamam
Bekarken neyse de
Mümkün değil sabah kalkicam gün içinde iş yapicam akşam gelip yemek yapicam
Sonra kocama cilve yapicam benden o çıkmaz ben çok çabuk yoruluyorum ve yorgunken patlamaya hazır bomba haline geliyorum
Bekar olsam işten çıkıp yemek falan yemezdim direkt bir tarafa atar kendimi yatardim
Benden cidden hem evli hem çalışan olmaz
Maşallah bazılarında 10 insan gücü var
Bende yarım insan gücü jffjfj
41 Yorumla- 1 yıl
😄😄😄
1 yılHayır kötü değil. Tuhaf da bulmam. Tam tersine eşim eğitimli, çocuklarım da eğitimli bir annenin elinde büyüyecek diye düşünür ve sevinirim eşimin böyle bir durumu olsa. Bir başkası için de aynı şeyi düşünürüm tuhaf bulmam. Çalışmak istemiyordur, istediği işi bulamamıştır ya da başka bir cevabı vardır diye düşünür, kesin hüküm verip yargılamam.
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
Gizli Üye(30-35)1 yılİsteyen istediği kadar aksini iddia etsin; bir kadın çocuklarını yetiştirip hayata kazandırmak için eğitim görmelidir zaten. Eğitimsiz anneler veya eğitimini para kazanmak için çocuğunu başından atmaya kullanan anneler yüzünden bugün toplum bu kadar yozlaştı. Düşünebiliyor musunuz eğitim seviyesi yüksekdikçe yozlaşan bir dünya oluverdik. Eğitimin amacı ve niteliği kayboldu. Eğitimli cahiller olarak yalnızca maddeye tamah edip madde için birbirini kesip biçen cahil gelecekler yetiştiriyoruz. Vahim ve acınası haldeyiz.
10 YorumlaÜlkeyi bu hale getirenlerin gözü kör olsun, yüzlerce devlet fabrikalarini kapatan en karlı olanlari özel sektore yandasa arsa fiyatının bile altında satıp içindeki ekipmani satarak devletin sırtından zengin edilenler bu devlete vegi bile ödemeyenlet ülkeyi bu hale getirdi. Evlatlarımız en iyi okulları bitirdiği halde işsiz bırakanlar böyle sizin gibi binlerce kişi ev hanımı ev erkeği olarak boşta geziyor. Başka ülkeler tü. Vatandaşların iş verirken bizde bu durumda olması düşündürücü degilmi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHeryer üniversite bitirmiş işsizlerle dolu. Bu yığılma bir yerde zaten patlayacaktı ve patladı. Sanırım gelecek zamanlarda bu durum dahada çoğalarak gidecek. Okul bitirmeye tamam herşeye tamam ama ev hanımı gibi tabir kadını aşağılamak bence. Doğru kişiyi bulduğunda dışarıda çalışıp başkalarına hizmet etmektense kendi evinin kraliçesi olursun bu durumun neresi kötü. Bu para kazanma istekleri yüzünden toplumumuzun geldiği noktalardan biride giderek büyüyen işsizlik.
13 Yorumla- 1 yıl
Sen mümkünsə yazma.
Cevap sahibi1 yılağır gelmiş anlaşılan (anlayana)
- 1 yıl
Hayır canım senin zekanla yarışacak kabiliyetim yok da ondan (anlayana).. Ev hanımı yazmışım iyi ki orada anasını sa*ayım herkes yok aşağılama yok şu yok bu direk gördüğünüzü yazıyorsunuz biraz durun düşünün üstünde sonra yazın.. Ne diye ev hanımlarını aşağılayayım kaldı ki ailemden herkes ev hanımı oooho yavru harbiden siz harbiden neyseee sağlıklı mutlu huzurlu bereketli IQlu cumalar
Kim nasıl olmak ve ne olmak istiyorsa o olsun, hiçbirisi birbirinden daha ayrıcalıklı değil.
11 Yorumla- 1 yıl
True
Yani ben istemedim evde olmak cocuklar belirli yaşa gelince...
Herkesin kendi karari
13 Yorumla- 1 yıl
Nasıl yani
- 1 yıl
Bende öyle yapabilirim değil mi
Yüksek lisans yapıp ev hanımı olmak istiyorsan kötü :D
14 Yorumla- 1 yıl
Öyle olacak gibi görünüyor
- 1 yıl
Bilmem
1 yılGayet de güzel. Kendini bilen insan gayet güçlüdür, her manada. Aslında olması gereken de bu. Yani kendini bilmek. Güçlü kadın güçlü bireyler yetiştirir.
10 Yorumla
1 yılKadin cocuk doguruyor bakiyor cok fazla yükümlülüğü var ama tr sartlarinda parasizfa yasanmiyor ha tabi erkek. Bakıp sorun etmiyorsa bence sorun yoktur herkes calismak zorunda degil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEv hanımı olup ne yapacaksın doktora yapıp yüksek maaş al bari ev hanımı olmanın hiçbir güzel yanı yok. p
15 Yorumla- 1 yıl
Təcrübə etmişsin
Cevap sahibi1 yıletmedim bekarım
- 1 yıl
Özür
Cevap sahibi1 yılsorun değill. elinde imkan var kullanamayan kadınlar için bayrağını gururla sallandır.
- 1 yıl
Teşekkür ederimmmm 💖
Gizli Üye(30-35)1 yılEğer tercihen ise Değil çok cool…eğitim ve üretmek.. bambaşka bir şey
tercih değilse üzücü ama çözülür
12 Yorumla- 1 yıl
Bir tercih
Cevap sahibi1 yılÇok cool
1 yılNeden böyle düşündün ev hanımı olmak için cahil mi kalmak gerekiyor. Ne güzel eğitimini almışsın kocanın durumu iyiyse çalışmak zorunda değilsin , kendin içine sinen bir yer bulursan canın isterse girer çalışırsın.
15 Yorumla- 1 yıl
Ama işte sen kalk 300 sayfalık tez yaz sonrasında da ev hanımı ol yani biraz abes
- 1 yıl
Bence değil ya eğitimli kadının kalbide güzelse yetiştirdiği çocuk bile bir farklı olur. Ancak ortada bir emek var aklına yatan bir imkan denk gelirse tabi ki değerlendir.
- 1 yıl
Evet bende öyle düşünüyorum da bakalım
- 1 yıl
Hakkınızda hayırlısı olsun. Bol şans 🙏
- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılOnun yetiştirdiği cocuk efso olur ama bence kendi alanındada bişeler yapmalı araştırma yapıp eser yazabilir. Bence
10 Yorumla
1 yılTek başına yüksek lisans yapmanın bir önemi yok. Doktora da yapılmalı.
10 YorumlaKötü kariyer yönetimi. Ama kişi nasıl mutluysa önemli olanda öylesidir.
10 Yorumla
1 yılBen de YL yaptım ama işim yok. İnsanı içten içe yiyip bitiriyor en azından kendi adıma baya bu konu yüzünden baş ağrısı çekiyorum.
01 Yorumla- 1 yıl
İşte her şeyin sonunda böyle olması o zaman niye bu kadar çaba gerçi bizim de suçumuz değil bilemiyorum hayırlısı
İş tecrüben yoksa yüksek lisans yapmak Türkiye’de zor değil
16 Yorumla- 1 yıl
İş tecrübem yok
- 1 yıl
Ama ben hiçbir işte çalışmadım daha önce sorun orada
- 1 yıl
Coğrafya
1 yılBizim millet özürlu harbi diyorum ev hanımı olmayı dediğin zaman hakaret sayıyor la bırak kocan baksın evde yan gel Osman dört dönüm bostan yat dinlen bu arada eşim okusun ama çalışmasın erkek ortamında ne işi var
06 Yorumla- 1 yıl
Tamam eyvallah ama olmaz hep eşime bağlı yaşamak istemiyorum
- 1 yıl
Eşine bağlı yaşamak değil ki çalışana lafım yok tabiki ama ben eşimin çalışmasini istemiyorum su ortamda
- 1 yıl
Evet işte tüm emeklerimin yok sayılmasından korkarım çünkü bazen eşin ailesi de bir şey diyebiliyor yani tabii karışamazlar ama ihtimal olarak düşünürsek
- 1 yıl
He ailemi bildiğim için sorun yok 😂 hoş bu zamanda herkes çalışan eş istiyor bir ben istemiyorum galiba
- 1 yıl
Ama niye ki tüm sorumluluğu onun üstüne vereyim bilmiyorum anlamadım gitti sanırım evlilik ne demek bilmiyorum
- 1 yıl
Sorumluluk vermek değil ki bu olması gereken budur ev hanimligi da kolay değil yani
1 yılGiris gelisme bolumu guzel de kapanis verimsiz olmus 😅
01 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar der kaçarım :)
01 Yorumla- 1 yıl
Ahahahaha yapma
1 yılçalışsaydın iyidi o kadar okula zamanı harcamışssın
02 Yorumla- 1 yıl
Çok hemde
- 1 yıl
Onemli olan benim icin kadinin calisip atlyaklari ustunde durmasi erkege. Baglanmamasi
o kadar emek verip neden ev hanımı oluyorsun? eşin mi bunu istiyor
02 Yorumla- 1 yıl
Doğru evet ama torpil var her yerde
Onca sene okuyup neden kendini evde köreltesin ki üretmek varken
08 Yorumla- 1 yıl
Torpil torpil torpil
- 1 yıl
Tanıdığım kimse yok
- 1 yıl
Girişken kesinlikle olunmalı işte evlendikten sonra eşin karışmasını istemiyorum sonuçta o kadar emek verdim
- 1 yıl
Teşekkür ederim 💖
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet ülkemizde her şey normal işsiz mühendis bile olsan şaşırmazdım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıldoktora eğitimi bile ortaokul seviyesinde olan bölümler varken normal
10 Yorumlaİnsan nasıl istiyorsa öyle olmalı şu doğrudur diye bir şey yok
00 Yorumla
1 yılGurur duyulası bir durum
16 Yorumla- 1 yıl
Neresi gurur duyulası açıklar mısın
- 1 yıl
Her kulvarın üstesinden üst düzeyde gelmen, ev hanımı oluyorsun diye yüksek lisansın getirilerinin kapıları kapanıyor mu? Vaktiyle imkana ulaşınca bunun niteliklerini gösterebileceğin işler yapabilme imkanı her Allah'ın kuluna veriliyor mu? Yoksa siz ev hanımlığıyla bütün defterleri kapatmış mı oluyorsunuz? Daha çocuğunuz var veya olacak ise onlara olan öğretilerinize girmiyorum bile...
- 1 yıl
Aslında ben kendimi sanırım çok kasıyorum çok doğru söylüyorsun
- 1 yıl
Bizim insan yapımızda ev hanımı olduğunda bütün defterleri kapatma adeti var. Ama insan beyninde böyle bir yapı yok sizden rica ediyorum zaten çok başarılısınız kendinizi bu gibi sabit algılara kaptırmayın.
- 1 yıl
Teşekkür ederimmmmm efendim
- 1 yıl
Rica ederim hanımefendi
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBilgi her zaman iyidir, kötülük gelmez.
Ayrıca bilgi paylaştıkça güzeldir.00 YorumlaYüksek lisans yapıp da nasıl işsiz kaldın ülke genelinde en üst eğitim alınacak seviyeye kadar çıkmışsın zaten
06 Yorumla- 1 yıl
Belki kadın çalışmak istemiyor
- 1 yıl
Sana mı soracaktım yapıp yapmayağımı haddini bil öncelikle bilip bilmeden de yorumlar yazma.. İnsanlardan fikir almak kötü bir şey değildir ister doğru olsun ister yanlış olsun sen uza burdan
- 1 yıl
İnsan illaki iyi bir iş bulmak için yüksek lisans yapmaz ki, belki ilgisi vardı kendini o konuda geliştirmek bişeyler öğrenmek istedi belki işe girdi ama aradığı ortamı bulamadi
- 1 yıl
Eyw knk 😘
Yüksek lisans yapıp ev hanımı olmak köleliktir Bir erkek için insan kendi kariyerinden vazgeçmemeli
00 Yorumla
1 yılOkuyup karsiligini alamamak kötü
10 YorumlaEv hanımı olmak tercihtir
10 Yorumla
1 yılHep öyle kalmazsın
10 YorumlaDegıl bu bır tercıhtır
10 YorumlaNiye kötü olsun
10 Yorumla
1 yılAynen dediğin hibi
10 YorumlaKötü değil neden kötü olsun.
10 Yorumla
1 yılEv hanımlığı diğer tüm mesleklerden daha yüksek bir mertebedir