GÜNÜN MOTİVASYONU
  • Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28

Eşitlikte #BirAdımÖne

Kızlar Bir Adım Öne

Yüksek lisans yapmış ev hanımı olmak kötü mü?

gecennöfkesıı
gecennöfkesıı Takip Et
Xper 5 Yaş: 26
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
16
Yapay Zekaya Sor

Ama türkiyede artık her şey normal değil mi

Yüksek lisans yapmış ev hanımı olmak kötü mü?
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Gelecekteki ben. Ben cabuk yoruluyorum kronik rahatsizligimda var. Oyle hem evde calis, hem disarda calis para kazan yapamam yani. Agir gelir bana. Zaten okul, sinav stresilerinden falan rahatsizlandim simdi gecmek bilmiyor. Doktor doktor geziyorum sonuc yok. Artik doktorlar bana strese girme diyr cozum veriyor. Hicbir sey canimizdan, sagligimizdan degerli degil. Ev beni mutlu edecekse, kaygilandirmayacaksa, stres altinda olmayacaksam diplomali ev hanimi olmaya da talibim.

Ama tabi burada eş dedigimiz kisi yani partnerde önemli. Eger ki beni ele gune muhtac etmeden yasatacaksa, kazandigi parayla beni yonetmeye kalkmayacaksa, hesap sormayacaksa, ekonomik siddet uygulamayacaksa evde rahat ederim diye dusunuyorum. Zaten bence kadin fitrati disarda calismaya da pek uygun degil gibi. Hamileligimi güzelce geciririm, sabahin korunde yollara dusmem, is arkadaslarin ya da diger insanlarin negatif enerjilerini, mobinglerini, stresini, olumsuzluklarini vs almam. Daha iyi olur gibi geliyor.

Diger yandan calisma istegim esime de bagli. Dedigim gibi ben diger kadinlar gibi ordan oraya kosacak, hem eve para getirecek hemde evdeki isleri, anneligi eksiksiz yapacak ya da yapmaya calisacak biri degilim. Bu beni daha da hastalandirir. Fena derece de strese girerim şu tabloda. Bir kere geldigim dunyada da bu kadar kosturmak istemiyorum. Bir kerecik omrum var. Guzelce yasamak benim, diger kadinlarin da hakki. Bu dunyaya bu kadar hizmet etmemek gerek.

Esim olacak kisi sorumlulugunu bilen, isleri bolusen yukumu alan biri olacaksa calismayi dusunebilirim. Yemek yapacaksak beraber yapacagiz mesela. O tavuk yemegi yapacak ben pilav mesela. Cocuk bakacaksak dogurma ve emzirme disinda diger seylere destegi cok onemli. Ev temizligi vs yine oyle. Ama bu ulkede de bunu saglayacak erkek yok. Yani yapanlar bile %20 oraninda falan destek sagliyor. O da yardim ediyorum ya iste diyor ama yine en cok is kadina kaliyor.

Ben oyle sabah 5-6 da kalkip işe gidip aksama da hic pili bitmemis gibi devam edemem. Yemek falan yapamam. Bunu gorustugum erkeklere de durustce soyleyince islerine gelmiyor ve benimle. daha gorusmuyorlar. Erkekler kendilerine maasli hizmetci istiyor. Ama bu ben degilim. Yapamam. Kendimi biliyorum, rahatsizligimi biliyorum. Ben evde kendi odami bile 3 gunde temizleyebiliyorum. Rahatsizlik sebepli enerjim cok cabuk tukeniyor. Degerlerimi vs de normal tutmaya calissam da cokta degisen bir sey yok. Ben boyle yasamaya alistim ama benim bu hayat tarzimi ya da boyle yasama mecburiyetimi kabul eden erkek olur mu bilmem. Ben ya calismayacagim, calisacaksam da oyle ev, cocuk, yemek islerini ustlenemem. B

unu da bu devirde kabul edecek erkek gordugum ve bizzat yasadigim kadariyla da yok. Beyler kadin, kadina bicilen gorevleri de yapsin, bana maddi destekte olsun istiyorlar. E sen kadina ne vereceksin? Koca bir hic. Boyle de olmuyor. Benim gibilerle olmuyor iste.

Ama sorun degil. Allah bana boyle bir derdi verdiyse vardir bir sebebi. Beni nelerden, kimlerden koruyor bilemem. Ama vardir her seyde bir hayir. Evleneceksem soyle anlayisli, durumuma ayak uydurabilecek, evde sorumluluk almaktan gocunmayacak, bana hayati biraz kolaylastiracak bir eş nasip olur insallah.

Erkekler kadinlar icin gunumuzde fazla gaddar. Bakimli olsun, calissin, anne olsun, cocuk baksin, ev isleri, yemek yapsin vs vs. Gaddar olmayanlar, kadininda insan oldugunu hatta kendilerine gore daha gucsuz, kan kaybettigi icin daha halsiz daha narin, daha yorgun oldugunu farkedebilirler umarim. Yapabilen kadinlari anlamiyorum ya da oyle gosteriyorlar bilmiyorum. Ama oyle hayat yasamaktansa evde rahat edeceksim diplomali ev hanimi olmak daha guzel geliyor. Ya da dedigim gibi esim olacak kisi vicdanliysa, merhametliyse, empati duygusu varsa bana destek olur zaten.

kendi de isten geldiginde nasil yorgunsa benimde ayni halde oldugumu bilecek, bunu anlayacak ve benden yemek temizlik gibi seyleri isten sonra bekleyecek bir gaddarlikta olmaz umarim. Ben guclu bir kadin degilim. Her kadin gibi olmak zorunda da değilim. Erkekler diger kadinlar yapiyor ama diye karsilastirma ve manipule yapiyorlar ama her insanin parmak izi kadar farkli oldugunu kaciriyorlar.

2
    1 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Kendini çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim.. Bende senin gibiyim aslında benim için önemli olan nokta ilerideki eşin gerçekten saygılı ve sana yardımcı olması bu olursa kadın da kendini rahat hisseder.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Ev hanımlığı ile eğitimin alakası ne? Tamamen senin tercihin özgürsün ayrıca bu ülkenin çok iyi eğitim almış kişilerinide görüyoruz d

Kişinin gelişimi tamamen kendi ile alakalı şahsen bunları yapıp ev hanımlığını küçümsüyorsan biraz daha kendini geliştirmelisin.

kendine kişisel bir yatırım yapmışsın onu kullanıp kullanmamak sana kalmış ki gündelik hayatta illa meslek haline getirmende gerekmez geliştiren kendine yatırım yapan insan her koşulda parlıyor zaten belli oluyor.

İmkanlar varsa ve mesleki hayattan daha konforlu geliyorsa tercih etmen çok doğal veya direk canın istememiş dahi olabilir.

Fakat kendine bu kadar yatırım yapan birinin ev hanımlığını küçümsemesi cahil gözüyle bakmasını hiç yakıştıramadım.

Eşin sana bakmıyor sen ona zaten ondan fazlasını sunuyorsun kadınları hiç bir şey yapmıyor evde oturuyor gibi gösterende ataerkil erkek algısıdır.

Konforlu bir hayatı hak ettiğine kendini inandır bence. Gelişim okulun başlamasıyla başlamaz veya bitmesiylede bitmez hayat boyu devam eder yerinde sayıyorsa sıkıntı.

istersen çalışır istersen çalışmazsın.

2
    5 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Birincisi ev hanımlığını asla küçümsemedim sadece soru sordum üslup yanlış olabilir yakıştırırsın yakıştırmazsın beni ilgilendirmez.. İkincisi vakit ayırıp görüşlerini paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Alttaki bir görüşte bu tarz bir diyalog geçmiş o nedenle yazdım🌸 ayrıca partnerinin sana hem iş hem ev yükü bindirmesine izin verme yorumlarda erkeğe bağ yük gibi bahsedenleride takma sen istesen zaten çalışır yaparsın

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Teşekkür ederim.. Benim demek istediğim bu kadar okuyup bir şey yapmadan evlenmek o evde sürekli oturmak beklemek vs hayır şikayetçi değilim kesinlikle ama emeklerime bakınca da keşke başka türlü olsaydı diyor insan acaba ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım :(

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Evde oturma sende balım evlendin diye hayatın bitecekse o ilişki doğru değildir. Sosyalleş gez hobi edin belki senle ortak alanda ilerlemiş kişilerden bir zümreyle toplan belli aralıklarla ki işe gitsen çoğuna vaktin olmaz bir mücevher iştede mücevher evdede yani bu seni eksiltmez emeklerin seni donanımlı biri yaptı hazır istediğin zaman işe başlayabilirsin veya bu konuda içerik üretebilirsin bilgiden zarar gelmez hatta ilerde unutkanlığını önler

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Teşekkür ederim gerçekten değerli bilgilerinden ötürü 💖

Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    1 yıl

Kadınların çoğu, baba, koca parasıyla hobi olsun diye okuyor. Büyük umumiyetle bir erkek gibi mesleklerine sarılıp hayatı herşeyiyle yüklenmiyor.

Muhtemelen siz de onlardan birisiniz. Yoksa koca eline bakıp sadece ev hanimligi rolünü kabul etmezdiniz.

0
    2 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Koca eline bakacağımı kim söyledi hayatımı biliyor musun yok nerelerden geldim biliyor musun yok kafamı karıştıran şeyler var ki soruyu sordum hepsiniz başından sonuna kadar bir şey bilmeden onu bunu yazıyorsunuz.. Kimse kimsenin hayatına müdahil olmamalı diye düşünüyorum bu eş olsa bile ama bazen düşünüyorum ki insanları çok çok çok çok daha iyi tanımak gerekiyor bugün denilen bir şey yarın başka türlü olabiliyor.. İyi geceler dilerim

Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      1 yıl

Size de İyi geceler

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Diploması tartışmalı biri tarafından idare edilen bir ülkede sence master yapmak veya daha başka akademik kariyer önemli olabilir mi? Günümüzde liyakat değil sadakate göre hareket ediliyor.

0
    0 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

20

Cevap

36

Cevap

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Ben çalışmak istiyordum yalan yok

Ama birkaç gündür fark ettim ki yapamam

Bekarken neyse de

Mümkün değil sabah kalkicam gün içinde iş yapicam akşam gelip yemek yapicam

Sonra kocama cilve yapicam benden o çıkmaz ben çok çabuk yoruluyorum ve yorgunken patlamaya hazır bomba haline geliyorum

Bekar olsam işten çıkıp yemek falan yemezdim direkt bir tarafa atar kendimi yatardim

Benden cidden hem evli hem çalışan olmaz

Maşallah bazılarında 10 insan gücü var

Bende yarım insan gücü jffjfj

4
    1 Yorumla
    • EvcimenOkuz
      EvcimenOkuz
      1 yıl

😄😄😄

Yorumla
  • EvcimenOkuz
    EvcimenOkuz Takip Et
    Bilge Yaş: 38 , eic 99%
    1 yıl

Hayır kötü değil. Tuhaf da bulmam. Tam tersine eşim eğitimli, çocuklarım da eğitimli bir annenin elinde büyüyecek diye düşünür ve sevinirim eşimin böyle bir durumu olsa. Bir başkası için de aynı şeyi düşünürüm tuhaf bulmam. Çalışmak istemiyordur, istediği işi bulamamıştır ya da başka bir cevabı vardır diye düşünür, kesin hüküm verip yargılamam.

1
    1 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Teşekkürler

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

İsteyen istediği kadar aksini iddia etsin; bir kadın çocuklarını yetiştirip hayata kazandırmak için eğitim görmelidir zaten. Eğitimsiz anneler veya eğitimini para kazanmak için çocuğunu başından atmaya kullanan anneler yüzünden bugün toplum bu kadar yozlaştı. Düşünebiliyor musunuz eğitim seviyesi yüksekdikçe yozlaşan bir dünya oluverdik. Eğitimin amacı ve niteliği kayboldu. Eğitimli cahiller olarak yalnızca maddeye tamah edip madde için birbirini kesip biçen cahil gelecekler yetiştiriyoruz. Vahim ve acınası haldeyiz.

1
    0 Yorumla
  • Hadiiyani
    Hadiiyani Takip Et
    Master Yaş: 53 , eic 99%
    1 yıl

Ülkeyi bu hale getirenlerin gözü kör olsun, yüzlerce devlet fabrikalarini kapatan en karlı olanlari özel sektore yandasa arsa fiyatının bile altında satıp içindeki ekipmani satarak devletin sırtından zengin edilenler bu devlete vegi bile ödemeyenlet ülkeyi bu hale getirdi. Evlatlarımız en iyi okulları bitirdiği halde işsiz bırakanlar böyle sizin gibi binlerce kişi ev hanımı ev erkeği olarak boşta geziyor. Başka ülkeler tü. Vatandaşların iş verirken bizde bu durumda olması düşündürücü degilmi

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Heryer üniversite bitirmiş işsizlerle dolu. Bu yığılma bir yerde zaten patlayacaktı ve patladı. Sanırım gelecek zamanlarda bu durum dahada çoğalarak gidecek. Okul bitirmeye tamam herşeye tamam ama ev hanımı gibi tabir kadını aşağılamak bence. Doğru kişiyi bulduğunda dışarıda çalışıp başkalarına hizmet etmektense kendi evinin kraliçesi olursun bu durumun neresi kötü. Bu para kazanma istekleri yüzünden toplumumuzun geldiği noktalardan biride giderek büyüyen işsizlik.

1
    3 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Sen mümkünsə yazma.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

ağır gelmiş anlaşılan (anlayana)

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Hayır canım senin zekanla yarışacak kabiliyetim yok da ondan (anlayana).. Ev hanımı yazmışım iyi ki orada anasını sa*ayım herkes yok aşağılama yok şu yok bu direk gördüğünüzü yazıyorsunuz biraz durun düşünün üstünde sonra yazın.. Ne diye ev hanımlarını aşağılayayım kaldı ki ailemden herkes ev hanımı oooho yavru harbiden siz harbiden neyseee sağlıklı mutlu huzurlu bereketli IQlu cumalar

Yorumla
  • cglakinin
    cglakinin Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 99%
    1 yıl

Kim nasıl olmak ve ne olmak istiyorsa o olsun, hiçbirisi birbirinden daha ayrıcalıklı değil.

1
    1 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

True

Yorumla
  • BuOlsa
    BuOlsa Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 34%
    1 yıl

Yani ben istemedim evde olmak cocuklar belirli yaşa gelince...

Herkesin kendi karari

1
    3 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Nasıl yani

Yorumla
    • BuOlsa
      BuOlsa
      1 yıl

Belirli yaştan sonra calişmaya başladim demek istedim

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Bende öyle yapabilirim değil mi

Yorumla
  • Jagras
    Jagras Takip Et
    Master Yaş: 44
    1 yıl

Yüksek lisans yapıp ev hanımı olmak istiyorsan kötü :D

1
    4 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Öyle olacak gibi görünüyor

Yorumla
    • Jagras
      Jagras
      1 yıl

Sebep? :D

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Bilmem

Yorumla
    • Jagras
      Jagras
      1 yıl

Müsaadenle 😁

Yorumla
  • 1kahveyenedersin
    1kahveyenedersin Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 100%
    1 yıl

Gayet de güzel. Kendini bilen insan gayet güçlüdür, her manada. Aslında olması gereken de bu. Yani kendini bilmek. Güçlü kadın güçlü bireyler yetiştirir.

1
    0 Yorumla
  • kırmızırujlukızzzz
    kırmızırujlukızzzz Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 99%
    1 yıl

Kadin cocuk doguruyor bakiyor cok fazla yükümlülüğü var ama tr sartlarinda parasizfa yasanmiyor ha tabi erkek. Bakıp sorun etmiyorsa bence sorun yoktur herkes calismak zorunda degil

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Ev hanımı olup ne yapacaksın doktora yapıp yüksek maaş al bari ev hanımı olmanın hiçbir güzel yanı yok. p

1
    5 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Təcrübə etmişsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

etmedim bekarım

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Özür

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

sorun değill. elinde imkan var kullanamayan kadınlar için bayrağını gururla sallandır.

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Teşekkür ederimmmm 💖

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Eğer tercihen ise Değil çok cool…eğitim ve üretmek.. bambaşka bir şey

tercih değilse üzücü ama çözülür

1
    2 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Bir tercih

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Çok cool

Yorumla
  • SUPLEXPOWER
    SUPLEXPOWER Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Neden böyle düşündün ev hanımı olmak için cahil mi kalmak gerekiyor. Ne güzel eğitimini almışsın kocanın durumu iyiyse çalışmak zorunda değilsin , kendin içine sinen bir yer bulursan canın isterse girer çalışırsın.

1
    5 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Ama işte sen kalk 300 sayfalık tez yaz sonrasında da ev hanımı ol yani biraz abes

Yorumla
    • SUPLEXPOWER
      SUPLEXPOWER
      1 yıl

Bence değil ya eğitimli kadının kalbide güzelse yetiştirdiği çocuk bile bir farklı olur. Ancak ortada bir emek var aklına yatan bir imkan denk gelirse tabi ki değerlendir.

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Evet bende öyle düşünüyorum da bakalım

Yorumla
    • SUPLEXPOWER
      SUPLEXPOWER
      1 yıl

Hakkınızda hayırlısı olsun. Bol şans 🙏

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Teşekkür ederim

Yorumla
  • çılgınaura
    çılgınaura Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 48%
    1 yıl

Onun yetiştirdiği cocuk efso olur ama bence kendi alanındada bişeler yapmalı araştırma yapıp eser yazabilir. Bence

1
    0 Yorumla
  • SivisPacemParabellum
    SivisPacemParabellum Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Tek başına yüksek lisans yapmanın bir önemi yok. Doktora da yapılmalı.

1
    0 Yorumla
  • Pinarkrty
    Pinarkrty Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 91%
    1 yıl

Kötü kariyer yönetimi. Ama kişi nasıl mutluysa önemli olanda öylesidir.

1
    0 Yorumla
  • Dropaline_
    Dropaline_ Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 33%
    1 yıl

Ben de YL yaptım ama işim yok. İnsanı içten içe yiyip bitiriyor en azından kendi adıma baya bu konu yüzünden baş ağrısı çekiyorum.

0
    1 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

İşte her şeyin sonunda böyle olması o zaman niye bu kadar çaba gerçi bizim de suçumuz değil bilemiyorum hayırlısı

Yorumla
  • Rami3545
    Rami3545 Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 99%
    1 yıl

İş tecrüben yoksa yüksek lisans yapmak Türkiye’de zor değil

1
    6 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

İş tecrübem yok

Yorumla
    • Rami3545
      Rami3545
      1 yıl

Bence bi yerden başlamalısın.. işinde tecrübe kazandığında ve işinde de iyiysen zaten köpeğini uyutmazlar iş teklifleri durmaz

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Ama ben hiçbir işte çalışmadım daha önce sorun orada

Yorumla
    • Rami3545
      Rami3545
      1 yıl

Mesleğin bölümün ne

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Coğrafya

Yorumla
    • Rami3545
      Rami3545
      1 yıl

Mesajlarına bakabilirmisin

Yorumla
  • GezegenAdam
    GezegenAdam Takip Et
    Master Yaş: 31
    1 yıl

Bizim millet özürlu harbi diyorum ev hanımı olmayı dediğin zaman hakaret sayıyor la bırak kocan baksın evde yan gel Osman dört dönüm bostan yat dinlen bu arada eşim okusun ama çalışmasın erkek ortamında ne işi var

0
    6 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Tamam eyvallah ama olmaz hep eşime bağlı yaşamak istemiyorum

Yorumla
    • GezegenAdam
      GezegenAdam
      1 yıl

Eşine bağlı yaşamak değil ki çalışana lafım yok tabiki ama ben eşimin çalışmasini istemiyorum su ortamda

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Evet işte tüm emeklerimin yok sayılmasından korkarım çünkü bazen eşin ailesi de bir şey diyebiliyor yani tabii karışamazlar ama ihtimal olarak düşünürsek

Yorumla
    • GezegenAdam
      GezegenAdam
      1 yıl

He ailemi bildiğim için sorun yok 😂 hoş bu zamanda herkes çalışan eş istiyor bir ben istemiyorum galiba

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Ama niye ki tüm sorumluluğu onun üstüne vereyim bilmiyorum anlamadım gitti sanırım evlilik ne demek bilmiyorum

Yorumla
    • GezegenAdam
      GezegenAdam
      1 yıl

Sorumluluk vermek değil ki bu olması gereken budur ev hanimligi da kolay değil yani

Yorumla
  • wkertenkele
    wkertenkele Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 100%
    1 yıl

Giris gelisme bolumu guzel de kapanis verimsiz olmus 😅

0
    1 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Teşekkürler

Yorumla
  • TheDad
    TheDad Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 99%
    1 yıl

Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar der kaçarım :)

0
    1 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Ahahahaha yapma

Yorumla
  • TipSizAdam06
    TipSizAdam06 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    1 yıl

çalışsaydın iyidi o kadar okula zamanı harcamışssın

0
    2 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Çok hemde

Yorumla
    • TipSizAdam06
      TipSizAdam06
      1 yıl

Onemli olan benim icin kadinin calisip atlyaklari ustunde durmasi erkege. Baglanmamasi

Yorumla
  • Crevbev
    Crevbev Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

o kadar emek verip neden ev hanımı oluyorsun? eşin mi bunu istiyor

0
    2 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Doğru evet ama torpil var her yerde

Yorumla
    • Crevbev
      Crevbev
      1 yıl

kendi tercihinle mi ev hanımı oluyorsun?

Yorumla
  • IşıLLL34
    IşıLLL34 Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 35%
    1 yıl

Onca sene okuyup neden kendini evde köreltesin ki üretmek varken

0
    8 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Torpil torpil torpil

Yorumla
    • IşıLLL34
      IşıLLL34
      1 yıl

Ne yazık ki torpil çoğu yerde var evet ama biraz da kendini nasıl pazarladığında önemli

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Tanıdığım kimse yok

Yorumla
    • IşıLLL34
      IşıLLL34
      1 yıl

Ben şu an 3. is yerimdeyim yaklaşık 20 gün sonra başka bir firmaya geçicem. Çalıştığım ya da çalışacağım yerlerde benimde tanıdığım kimse yoktu. Girişken olmalısın, tabi biraz daha nasip işi ama vazgeçme.

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Girişken kesinlikle olunmalı işte evlendikten sonra eşin karışmasını istemiyorum sonuçta o kadar emek verdim

Yorumla
    • IşıLLL34
      IşıLLL34
      1 yıl

Hakkında hayırlısı olsun inşallah 🙏

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Teşekkür ederim 💖

Yorumla
    • IşıLLL34
      IşıLLL34
      1 yıl

Rica ederim 💜

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Evet ülkemizde her şey normal işsiz mühendis bile olsan şaşırmazdım

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

doktora eğitimi bile ortaokul seviyesinde olan bölümler varken normal

1
    0 Yorumla
  • morpinee
    morpinee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 91%
    1 yıl

İnsan nasıl istiyorsa öyle olmalı şu doğrudur diye bir şey yok

0
    0 Yorumla
  • AnlamınıBilmekk
    AnlamınıBilmekk Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl

Gurur duyulası bir durum

1
    6 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Neresi gurur duyulası açıklar mısın

Yorumla
    • AnlamınıBilmekk
      AnlamınıBilmekk
      1 yıl

Her kulvarın üstesinden üst düzeyde gelmen, ev hanımı oluyorsun diye yüksek lisansın getirilerinin kapıları kapanıyor mu? Vaktiyle imkana ulaşınca bunun niteliklerini gösterebileceğin işler yapabilme imkanı her Allah'ın kuluna veriliyor mu? Yoksa siz ev hanımlığıyla bütün defterleri kapatmış mı oluyorsunuz? Daha çocuğunuz var veya olacak ise onlara olan öğretilerinize girmiyorum bile...

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Aslında ben kendimi sanırım çok kasıyorum çok doğru söylüyorsun

Yorumla
    • AnlamınıBilmekk
      AnlamınıBilmekk
      1 yıl

Bizim insan yapımızda ev hanımı olduğunda bütün defterleri kapatma adeti var. Ama insan beyninde böyle bir yapı yok sizden rica ediyorum zaten çok başarılısınız kendinizi bu gibi sabit algılara kaptırmayın.

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Teşekkür ederimmmmm efendim

Yorumla
    • AnlamınıBilmekk
      AnlamınıBilmekk
      1 yıl

Rica ederim hanımefendi

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    1 yıl

Bilgi her zaman iyidir, kötülük gelmez.
    Ayrıca bilgi paylaştıkça güzeldir.

0
    0 Yorumla
  • beyazovic
    beyazovic Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    1 yıl

Yüksek lisans yapıp da nasıl işsiz kaldın ülke genelinde en üst eğitim alınacak seviyeye kadar çıkmışsın zaten

0
    6 Yorumla
    • tutunamadikoguzabii
      tutunamadikoguzabii
      1 yıl

Belki kadın çalışmak istemiyor

Yorumla
    • beyazovic
      beyazovic
      1 yıl

@tutunamadikoguzabii yüksek lisans niye yapmış o zaman otursaymış evinde

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Sana mı soracaktım yapıp yapmayağımı haddini bil öncelikle bilip bilmeden de yorumlar yazma.. İnsanlardan fikir almak kötü bir şey değildir ister doğru olsun ister yanlış olsun sen uza burdan

Yorumla
    • beyazovic
      beyazovic
      1 yıl

tamam sen evinde otur çalışma o zaman tembel seni iyi günler

Yorumla
    • tutunamadikoguzabii
      tutunamadikoguzabii
      1 yıl

İnsan illaki iyi bir iş bulmak için yüksek lisans yapmaz ki, belki ilgisi vardı kendini o konuda geliştirmek bişeyler öğrenmek istedi belki işe girdi ama aradığı ortamı bulamadi

Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Eyw knk 😘

Yorumla
  • Melisara
    Melisara Takip Et
    Xper 2 Yaş: 19
    1 yıl

Yüksek lisans yapıp ev hanımı olmak köleliktir Bir erkek için insan kendi kariyerinden vazgeçmemeli

0
    0 Yorumla
  • KptMehmet78
    KptMehmet78 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 48 , eic 100%
    1 yıl

Okuyup karsiligini alamamak kötü

1
    0 Yorumla
  • Fatma911
    Fatma911 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 97%
    1 yıl

Ev hanımı olmak tercihtir

1
    0 Yorumla
  • Sadbut_true
    Sadbut_true Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 98%
    1 yıl

Hep öyle kalmazsın

1
    0 Yorumla
  • Kaan-Bey
    Kaan-Bey Takip Et
    Xper 7 Yaş: 43 , eic 100%
    1 yıl

Degıl bu bır tercıhtır

1
    0 Yorumla
  • XxEsma_47
    XxEsma_47 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 95%
    1 yıl

Niye kötü olsun

1
    0 Yorumla
  • DeaconnFrost
    DeaconnFrost Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    1 yıl

Aynen dediğin hibi

1
    0 Yorumla
  • OdaOlmadı
    OdaOlmadı Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 100%
    1 yıl

Kötü değil neden kötü olsun.

1
    0 Yorumla
  • Fatih-fatih
    Fatih-fatih Takip Et
    Xper 1 Yaş: 28
    1 yıl

Ev hanımlığı diğer tüm mesleklerden daha yüksek bir mertebedir

0
    0 Yorumla
  • Thalia27
    Thalia27 Takip Et
    Master Yaş: 43
    1 yıl

neden kötü olsun

1
    0 Yorumla
  • Domatezlitantuni
    Domatezlitantuni Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

normal normal bnenim tanıdığım 2 yl ve 1 dr var

0
    1 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Al işte bundan korkuyorum

Yorumla
  • karanlik_taraf
    karanlik_taraf Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 100%
    1 yıl

Iyi degil. Kargasa cikar zamanla evde

0
    1 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Niye ki

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

yenildim demek!

1
    0 Yorumla
  • Smh_ngs
    Smh_ngs Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 96%
    1 yıl

En azından kpss ye git

0
    0 Yorumla
  • Asknedencanyakar_
    Asknedencanyakar_ Takip Et
    Master Yaş: 34
    1 yıl

Neden kötü olsun

1
    2 Yorumla
    • gecennöfkesıı
      gecennöfkesıı
      1 yıl

Bilmiyorum ya o kadar oku şey yap falan

Yorumla
    • Asknedencanyakar_
      Asknedencanyakar_
      1 yıl

Okumak bir cozume ulaşmak demek değil mi

Yorumla
  • GıcıkAdam34
    GıcıkAdam34 Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 101%
    1 yıl

Yap devam et

1
    0 Yorumla
  • Beyefendi92
    Beyefendi92 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

neden kötü olsun ki

1
    0 Yorumla
  • Tanısan-seversin
    Tanısan-seversin Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    1 yıl

Bence kötü

1
    0 Yorumla
  • AtaTorunu
    AtaTorunu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Niye kötü olsun?

1
    0 Yorumla
  • ağırerkekistanbul
    ağırerkekistanbul Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Hayır değil

1
    0 Yorumla
  • joondere6220
    joondere6220 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    1 yıl

Hayır neden kötü olsun

0
    0 Yorumla
  • jackhans73
    jackhans73 Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 100%
    1 yıl

en harika

0
    0 Yorumla
  • xqyssss
    xqyssss Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 98%
    1 yıl

Yok değil shdgdv

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Bence değil

1
    0 Yorumla
  • denizkaradenizz
    denizkaradenizz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 19
    1 yıl

Yok be

1
    0 Yorumla
  • yusuf_otyam
    yusuf_otyam Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    1 yıl

Kötü değil

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Yüksek lisans yapmış ev hanımı olmak kötü mü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Benzer Sorular

Kadın kuryeler hakkında ne düşünüyorsunuz? 41 cevap verildi
Evli bir kadın iş hayatına atılırsa değişir mi? 29 cevap verildi
Ankara’da kadın özel güvenlik görevlisi var mı, nasıl iş imkanları? 10 cevap verildi
Dalga geçmeyin lütfen, kadından tesisatçı veya elektrikçi çırak olmaz mı? 46 cevap verildi
Araba kullanan kadınlar sizce daha mı özgüvenli ve özgür hisseder? 40 cevap verildi
Yeni dükkan açtım, veresiye defteri tutmak mantıklı mı yoksa tamamen kaldırmalı mıyım? 49 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kadınların emekle yaptığı tabloları sever misiniz?
  • Dış görünüş mü? zekâ mı?
  • Size hangi meyve ya da içecek söylerdim diyim mi?
  • Ruh eşiniz nerede sizce, yarım kalmışlık hissediyor musunuz yahu var mı böyle tamamlanma olayı falan🤷‍♀️?
  • Kırıldığınız hâlde güçlü görünmek sizi de yoruyor mu?
  • Siteden tanıştığın kişi ile evlenir misin?
  • Senden zor ayrılan bir sevgilin oldu mu?
  • Çaresizlik içinde karşıdan bir hamle beklediniz mi?
  • O kişi şimdi sana "barışalım" dese cevabın ne olurdu?
  • Sorunlarından kaçıyor musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨