21 yaşında genç bireyim. Üniversite den mezun oldum. Bir buçuk yıldır özel bir yerde çalışıyorum fakat bilirsiniz ki Çok sıkmaya başladı, iş yerindeki sorunlar olsun kendi özel yaşantım olsun hayattan bunaldım artık. Kafayı yeme aşamasına gelmek üzereyim. Babam yakın zamanda vefat etti , şu an gelirimiz yok aileme de ben bakıyorum. Tek benim maaşım la olmuyor ki zar zor geçiniyoruz. Diğer insanlara bu hayatta hiç özenmedim kıskanmadım ama neden benim böyle hayatım yok. İnsanlar her istediğini yapabilme imkanına sahipken ben kendimi çok kötü hissediyorum. Bir Aktivitem yok. İş ev arada çıkarsak gidiyoruz işte. Özelde de maaşlar belli artık hayattan zevk almamaya başladım. Atanma durumum da çok çok zor off. Her yolu deniyorum olmuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Çok normal. Bir tek sen yaşamıyorsun bu durumu. Ekonomi kötü ve bize uygun gördükleri maas çok saçma. İnsanlık diye bir şey kalmamış.
Ama evi olmayan, senden daha kötü durumda insanlar var. Ben mesela kendi ailemle (annem, babam, kardeslerimle) görüşmüyorum. Para kazanacağım diye bir yerlerimi yırtıyorum. Üstelik duygusal biriyim ve ağlamaya meyilliyim. Ailem ise beni merak bile etmiyor. Şaka değil 5 buçuk yıldır ailemin ne sesini duyuyorum, ne suratlarını görüyorum. Benim bu kötü durumumda yanımda olmayana ben ne aile derim. Akrabalarım da aynı şekilde, onlara da akraba diyemiyorum. Ben hiç aksi bir insan değilim, hep uyumluyum. Hatta annemle aynı evde kalmak için 25 yaşına kadar sabrettim. Her gün sabahtan akşama kadar ağladığım zamanlar oldu ama hep sabrettim.
Maddi sıkıntı gelip geçici ama manevi sıkıntılar çok daha büyüğü. Neyse ki annen var veya ailen var. Umarım bu açıdan bakabiliyorsundur.
Ayrıca ben kendim için her zaman benden daha kötü durumda olan insanlar var diye düşünüyorum. Ve Allahın beni her zaman koruduğuna eminim.
Kadın olduğumuz için daha duygusal olabiliriz. Ben de öyleyim, sanki göz damlalarım her zaman hazır.
Eskiden ilk 25 yılımda annem yüzünden hep ağladım, şimdi o kadından uzaktayım ve çok daha mutluyum ama şimdi de duygusal zamanlarım oluyor ve ağlıyorum bazen. Ağlamak çok normal, aglamazsak insan değilizdir bence.
Ama sana şunu diyebilirim. Daha yüksek maaşlı bir iş bulup oradan ayrılmak isabetli olur. Çünkü aldığın maas yeterli gelmediği için de tükenmişlik yaşıyor olabilirsin.
Asgari ücret üzerinde maasi olan bir iş bulabilirsin.
Ayrıca annen de çalışırsa iyi olur. Mesela çocuk bakabilir veya başka bir şey. Yemek yapıp satar. Tabi annenin sağlığı el veriyorsa.
Allah hepimize huzur versin.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(30-35)1 ay
durumu çalışmak zorunda olmayanlar da aynı durumda inan, üst düzey zengin değilse bir nesle yetecek varlığı yoksa herkes de gelecek kaygısı var. ailemin desteğiyle yaşıyorum maddi olarak iyi bir hayat sunuyorlar ama birikimden tüketiyoruz yani nereye kadar sonu ne olacak ekonomi gittikçe kötüleşiyor diye anksiyetem oluyor. hayatta aşıkken anlam buluyordum ama terk edilince iyice bunalıma girdim yataktan çıkamıyorum. hiçbir şeye motivasyonum kalmadı. bence bir psikiyatriye gidip önerisiyle depresyon ilacı içmeliyiz gerekirse mutlu olmak için
00 Yorumla
Üzgün olduğunuz bir dönemdesiniz, çünkü babanız ölmüş. Öncelikle Allah mekanını cennet eylesin. Bir diğer durum yaşınız 21 yazıyor önünüze bir çok fırsat ve imkan çıkacak niçin olumsuz bakışa sahip oluyorsunuz? Bir diğer durum ben ilk parayı 24 yaşında kazandım ve hiç kimse de yol göstermedi. şu an 37 yaşım var, halen çalışıyorum. Herkese her zaman fırsatlar gelir bazılarına az bazılarına çok geliyor. Sermaye-çevre-yetenek-eğitim-iş-aile önemli değişkenler olur. Sen kendini geliştirmeye çalış, emin ol bazı şeyler ya ayağına gelir ya da sana görünür olur. Hayat zordur ama yürüdükçe öğrenirsin bu da çok güzeldir.
00 Yorumla
- 1 ay
Yaşıtlarımız genel olarak böyle kanka
Fakat hani ağlamak sızlanmak bahane üretmek falan çözüm değil. Biraz kendine vakit ayırabilirsin fakat hayat bu, kimse de sen üzülüyorsun diye al şu on numara işi şirketi üzerine yapıyorum demeyecek. O yüzden, neyin var neyin yok çalış, planla, hayata geçir.
Eninde sonunda bu matrix bitecek. Ben ortalığı ağlatacağım, sende ağlat boşkoy
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- 1 ay
şu an çoğumuzda aynı problem var ama ilerde düzeleceğinden emin olabilirsin yeterki neşeni kaybetme para bugün var yarın yok hayat sana nasıl fırsatlar çıkartacağını bilemezsin küçük miktarları görmezden gelme ufak şeylerden kısmaya bak zamanla düzelecek 🙏🙏
00 Yorumla şu an 21 yaşındaysan ve 1.5 yıl önce üniversiten bittiyse en az 2 yıl önce üniversiten bitmiş olmalı. Buda 19 yaşında üniversiteden mezun olduğun anlamı taşır ve üniversiteye 18 yaşında gidilir 1 yıllık ne bölümü varki?
00 YorumlaBaşınız sağ olsun. Allah geride kalanlara hayırlı uzun ömürler versin. Allah sabır versin. Bu zamanlar geçici zor olsa da geçiyor. Bir de babanızı yeni kaybetmişsiniz.
10 Yorumla- 21 gü
Allah kolaylıklar versin ben 23 yaşındayım hala üniversite okuyorum son sınıfım. Bu hayatta samimi bir destekçisi olmadığı kötü. İnsanın ruhu daralıyor. Sıkıntı stres çok bu hayatta o yüzden bunları bence düşünmeyi azaltmayı kendimizi bizi sevebilecek potansiyele sahip kişileri düşünüp bulmalıyız. Ben samimi bir ilişki yaşamak ve sizinlede tanışmak istiyorum.
00 Yorumla Mevcut işine iyi sahip ol kamuda daha yüksek maaşlı yer varsa oraya geçiş için genç yaşta kpss ye çalış gün doğmadan neler doğar. Şansın ve bahtın açık olsun
00 Yorumla- 1 ay
Yazdıklarını okudum. Kendini suçlamayı bırakman gerekiyor. Çünkü ülkemizin bu hale gelmesinin nedeni sen degilsin üzülemenede gerek yok canını sıkmaman gerekiyor. Yazdıklarını okudum dedim ya benim durumum sendende daha kötü ama bak kafama bile takmamaya çalışıyorum. En azından deniyorum öyle yapmaya çalışıyorum. Çok düşünürsen psikolojin bozulur.
00 Yorumla - 1 ay
Gerçeklerle yüzleşince öyle olunuyor, yani bu hayatta mutluluk denilen şey düpedüz bir uyuşturucudur.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Hobi bul. Ben pişmeyen seramik hamuru alıyorum trendyoldan 50’dem başlıyor ucuz hobi resmen. YouTube’dan klinik psikologları izle oda iyi gelir. Ek gelir olarak ben vlog çekmeyi düşünüyorum YouTubeda bir konu üzerine de çekebilirsin bence
00 Yorumla Çok yorulmuşsun ve yıpranmışsın sanırım hangi şehirdesin?
04 Yorumla- Soran1 ay
Çok fazla yıprandım gerçekten bu yaşta bu stres üzücü
- Soran1 ay
Olur
- 1 ay
2019 pandemiden beri böyleydi zaten, son iki yıl hepten götürdü temizledi
10 Yorumla - 1 ay
Allah yardımcın olsun sabretm gün doğmadan neler doğar
10 Yorumla Hepimiz aynıyız. Bende yıllardır çalışıyorum
00 Yorumla- 1 ay
Yani seninle anlattım ben bilmiyorum ki? Ne anlattın ne
05 Yorumla- 1 ay
Hani Hayat anlatılmaz bazen yaşanır biliyor musun benim babam öldü 2009 senesinde ben babamın cenaze Yüzünü görmedim babamı gömmüşler Mersin'de okuyordum düşünsene üniversiteyi bitirmek üzere son dönemdeyim babam ölmüş
- 1 ay
Babam öldüğünde ben 3 üniversite bitirmiştim aradan zaman geçti farklı üniversitelere kaydı oldum Defalarca KPSS'ye girdim aklına gelmediği tercihleri yaptım yani bu uzmanı çavuşluktan tut subaylıklara kadar ondan sonra Aklına ne gelirse hani iş başvurusu nerede KPSS ile bir yere atanayım bir an evvel işim olsun sağlam bir işim yaşayayım dedim olmadı
- 1 ay
Kaçta var KPSS'ye girdim bilmiyorum 15'ten fazladır diye düşünüyorum ve ben şu an 10 tane üniversite bitirdim Elimde 3 lisans 3 ön lisans 4 yüksek lisans var hala doktora için uğraşıyorum yaşım 38 oldu ömrüm boyunca ilk defa bu sene 27.000 TL maaş aldım ve şunu istiyorum Yani bu saate kadar 37 yaşına kadar hep asgari ücretle çalıştım atamam olmadı Hani Bana diyorlar ki bu saate kadar ne yaptın paraları abi paraları Ben kpss'lere yatırdım Ya ben işte ÖSYM sınavlarına yatırdın başvuruları yatırdım Lanet olsun ya maalesef ülkemiz böyle
- 1 ay
2019 senesinde annem vefat etti annem öldüğünde ben memlekete gittim toprağa verdim 6 gün sonra geldim matematik bölümünün son bir sınavı kalmıştı tek dersten onu verdim ona geçtim okulumu bitirdim nasıl bir duygu biliyor musun ananı görmüşsün gelmişsin sınava giriyorsun o kafayla ama başardım o diplomayla aldım
- 1 ay
Anam 2009 senesinden itibaren bizleri okumamız için kardeşlerim dahil çok çabaladı çöpten ekmek yedi emekli maaşını bize verdi şeker hastasıydı bir bardak şekeri Komşulardan istermiş çocuklarım okusun diye ve ben bu ülkede hala işsizim biliyor musun sen işsizim derken Sigortam yatıyor 27.000 maaş alıyorum ama ben bu ülkede hala işsizim 2017 senesinde 1 milyon kişiyi bir günde kamu işçisi yaptılar Hani bu siyasi bir işi karardı veya başka bir karardı bir şey diyemiyorum ben yıllarca orada sınava girdim para yatırdın Emek harcadın Allah belasını versin Allah belasını versin başka bir iş
Hepimiz mutlu enerjik değiliz her zaman.. hep öyle gözükenler de işi goygoya vuranlar
00 YorumlaMerhaba! Cok iyi anliyorum sizi şu an aynı durumdayım aileden bşrşey görmüyorum ğstğne ben gene destek oluyorum vs vs anltsam dağ olur bağ olur bazen cok darlanıyorum ama hayatım böyle diyip geciyorum dertleşelim mi
00 YorumlaAllah yardımcınız olsun, hayatta herkesin sınavı farklı, hiçkimsenin hayatı dışarıdan göründüğü gibi değil bunu ben de yeni yeni anlıyorum. O yüzden neden benim hayatım böyle demek yerine iyi ki"lerinizi düşünüp şükredin. Dua edin
00 Yorumla- 1 ay
Asla pes etme. İnançlı ol. Her zaman yeni fırsatları ara, kovala. Merak etme illaki güzel günler gelecek🌹
00 Yorumla aslında herkes öyle hayat pahalılıgı teknolojinin bukadar gelişmesi insanları duygusuz yaptı
00 YorumlaÇok saçma düşünce haline şükretmelisin bak ne güzel çalışıp ailene baka biliyorsun Peki gözlerin kör olsaydı ya da ellerin olmasaydı nasıl olurdu
00 Yorumla- 1 ay
Üst üste gelen problemlerden dolayi depresyona girmissin. Hayatindaki zorluklar yok olmasa da onlarla daha iyi mücadele edebilmen icin psikolojik destek almayi düsünebilirsin.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 ay
Canım benim emin ol herkesin hayatı b* gibi dertleşmek ister misin
00 Yorumla - 1 ay
Bnde senin gibiydim ceza evinden çıktım 5 ay önce dolmuşa binecek param yoktu su an rencle geziyorum evim var
04 Yorumla- Soran1 ay
Benim böyle olmam imkansız bence nasıl geldim bu zamana peki
- Soran1 ay
Kullanmıyorum onu
- 1 ay
Ne kulaniyorsun
- 1 ay
Öncelikle başın sağ olsun. Malum bu ekonomide geçinmek çok zor. Belli bir birikim yaptıktan sonrw kendi işini kurabilirsin
00 Yorumla Bende öyleyim tabi bunda boşanma maddi sıkıntılar sevmediğim bir işte çalışmam da çok etkili. Terapi almayı düşünebilirsin
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 ay
Allah kolaylık versin ben de aynı durumdayım sosyal medya kullanıyorsan sil bence yaşam doyumumu çok düşürmüş bir süre idare etmek için yaşıycaz mecbur şanssız doğmuşız
05 Yorumla- Soran1 ay
Eskiden hayatım iyiydi aslında babamın vefatından sonra daha kötü oldu her şey bana kaldı işte 😔
- 1 ay
Evlimisin
- Soran1 ay
@Gizlibiribay olsam böyle mi olurdum😂
- 1 ay
Yas kac
- 1 ay
Allah rahmet eylesin
- 1 ay
sanirim ya alkole ya maddeye duseceksin bende oyle oldu 😞
04 Yorumla- Soran1 ay
Sevsem düşerdim kesin
- 1 ay
Maddeye mi dustun
- Soran1 ay
@Gizlibiribay hayır yatkınlığım yok hiçbirine
- 1 ay
Evlimisin
- Gizli Üye(18-24)1 ay
Bu bir süreç gerçekten zorluğu yaşayan biri mutlaka feraha kavuşacaktır buna canı gönülden inanıyorum. Zihir çek alllaha dua et namaz kıl bak nasıl için ferahlıyor
01 Yorumla- Soran1 ay
Tek çözüm yolum o oluyor onu yapmasam iman gücümüz olmasa kesin kötü şeyler yaşanırdı da insan arada düşünmüyor da değil ne zaman olcak artık yeter diye ama umarım hepimizin gönlüne göre olur her şey.
- 1 ay
kıyamam ya bu kızın bırısıyle oturup dertlesmeye ıhtıyacı var
00 Yorumla - 1 ay
Allah yardımcın olsun
04 Yorumla- Soran1 ay
🙏🏻🙏🏻🙏🏻amin
- 1 ay
Dertleşmek istersen ben buradayım dinlerim seni hani olurdu hani içini dökmek istersen
- Soran1 ay
Teşekkür ederimm
- 1 ay
Estağfurullah ne demek rica ederim hayırlı akşamlar
- 1 ay
Ben cok mutluyum sanki
10 Yorumla - 1 ay
İnan bana herkes böyle
00 Yorumla - 1 ay
En azından işin var
00 Yorumla - 1 ay
ALLAH buyuk hepimizin yardimcimsi olsun
00 Yorumla - 1 ay
Hani ne desek boş valla sabır dilerim
00 Yorumla - m1 ay
Bizde değiliz öylesine yaşıyoruz
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Ne kadar maaşın ve ev kiramı
06 Yorumla- Soran1 ay
Asgarî üstü ama bu devirde yetmiyor ki
- Cevap sahibi1 ay
Üstü de ne kadar üstü aşko 19 mu 40 mı mesela ama yinede haklısın yüksek enflasyon sonucu bu işte bende işsizim şans bize de güler umarım
- Soran1 ay
Aşko 25 civarı da oo her şey ateş pahası
- Cevap sahibi1 ay
Çok haklısın yani 25 bin ev geçindirmek için yeterli değil maalesef haklısın
- Soran1 ay
Bu devirde aşırı zor alım gücü Allah herkesin yardımcısı olsun cidden
- Cevap sahibi1 ay
Ah bi gideysim şu ülkeden
- Gizli Üye(36-45)4 gü
Yeniliklere açik olmalısın🌈🌈🌈
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 ay
Bende aynısıyım. Depresyon belirtisi bu.
01 Yorumla- Cevap sahibi1 ay
Hayat hikayem kaderim biraz sana benziyor. Hayattan bunaldım zevk almıyorum. sosyal hayatım yok. Gezebilmek, eğlene bilmek için sosyal bir hayatım yok. ilişkim desen boktan. Kafasına göre herif bir gidiyor, bir geliyor. Üzerimde milyon tNe sorumluluk. Çıldırmış vaziyeteyim. Yine de yaşadığım hayata kaderime razı olmaktan başka çarem yok. Dua sığın benim gibi bol bol zikir çek. Karanlık zamanlar en zoru. Allah’tan umut kesilmez. Durmadan Allah’tan iste.
- 1 ay
İnancını kaybetmişsin
00 Yorumla - 1 ay
Evlen
06 Yorumla- Soran1 ay
Kimse yok ki 😂
- 1 ay
Bulacan yapacak birsey yok 😄
- Soran1 ay
😂😂 çıkmıyor karşıma
- 1 ay
O hayat tek çekilmez kızım ara işte söyle annen de arasın