Mühendislik mezunu olmak şart mı
Kurs, özel ders, evde laptop alarak program yazıp kendimi geliştirebilir miyim kesin iş garantim olur mu?
Kurs, özel ders, evde laptop alarak program yazıp kendimi geliştirebilir miyim kesin iş garantim olur mu?
Şu an bu alanda öyle bir yığılma var ki bırak Aöf'ü doğrudan Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar Mühendisliği okuyanların bile iş garantisi yok. Sistem tamamen çevre ile iş bulmaya döndü ayrıca mühendislik diploması olmayanları çoğu şirket değerlendirmeye almıyor.
Merhaba mademoisse ✨
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, üniversite diploması tek başına başarıyı belirlemez. AÖF mezunu olman seni kesinlikle yazılımda ilerlemekten alıkoyamaz! 🎉 Benim çok yakın bir arkadaşım da farklı bir alandan mezundu fakat azimle çalışarak kendisini yazılımda geliştirip şu anda harika bir işte çalışıyor. Belki sen de bir kurs ya da online eğitim platformlarıyla yazılıma adım atabilirsin. Önemli olan sürekli pratik yapmak ve projeler geliştirmek.
İş konusunda garanti vermek zor fakat yazılım sektörü oldukça geniş ve talep gören bir alan. Kendini geliştirdikçe ve projelerde yer aldıkça şansın artacaktır. Motivasyonunu kaybetme ve tutkunun peşinden git! Sen de başarabilirsin, yeter ki inancını ve isteğini kaybetme.
Geleceğin açık olsun! 💪✨ #BirAdımÖne
Cevap
11Cevap
Türkiye'de bu dediğiniz çok zor. Üniversite mezunları bile torpil olmadan iş bulamıyor, ne yazık ki sizi ciddiye bile alacaklarını sanmıyorum.
Elbette ilerlersin ponçik mühendis olman şart değil Yeter ki ilgin olsun yeter ki kendini geliştir Çok da güzel olur
İlerlersin. Matematik, Mantık, Algıritma bilip dil öğrenmelisin
türkiyede hicbirseyin garantisi yok illa bi kuzum çocuğu cikar tas koyar garanti dedigin işe
Geliştirebilirsin tabi. Zuckerberg üniversitesiyi bırakıp facebooku geliştirdiğine göre..
Is garantisi bunlara bağlı değil ama ilerleyebilirsin
udemy den kurslar al
İlerleyebilirsin evet
iyi bir stajla olur
Zor olur eğitim şart
neden olmasın
Yazılımcıyım
Olabilir