Şiddetin Sadece Fiziksel Olmadığını Biliyor musun? Testi Çöz, Farkına Var! Toplumu Değiştirmek İçin Bir Adım Atmak ister misin?

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde bir farkındalık testi ile geldik! Bugün, “kadına yönelik şiddet sadece fiziksel mi?” sorusuna ışık tutacağız. 🙌

Kadına yönelik şiddet denince akla genellikle fiziksel saldırılar gelse de, şiddetin yalnızca bedene dokunan bir tehditten ibaret olmadığını öğrenmemiz gerekiyor.

Şiddetin Sadece Fiziksel Olmadığını Biliyor musun? Testi Çöz, Farkına Var! Toplumu Değiştirmek İçin Bir Adım Atmak ister misin?

Kadınlar toplum içinde sözlü olarak psikolojik, ekonomik ve duygusal gibi birçok farklı yollarla şiddete ve baskıya maruz kalıyor. Bu görünmeyen şiddet biçimleri, kadınların yaşam kalitesini derinden sarsıyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin önündeki en büyük engellerden biri olmaya devam ediyor. Şiddeti yalnızca fiziksel izlerden ibaret görmek, daha derin yaraları görmezden gelmek anlamına geliyor. ❗️

Peki, sen bunun ne kadar farkındasın? Gün içinde farkında olmadan şiddete uğruyor ve karşındakini suçlamak yerine kendine yüklendiğin oluyor mu? Bunu anlamak ve değiştirme yolunda bir adım atmak için testimizi çözerek işe başlayabilirsin. 💪💜

Aşağıdaki söylemleri okuduğunda sana ne çağrıştırıyor? A ya da B seçeneklerinden birini seç! 👇

“Bu etek çok kısa, gideceğimiz yere uygun değil. Ayrıca makyajın çok abartılı olmuş. Kendini orada rezil edeceksin.”

“Çocuk yapmayı düşünüyor musun?”

“Bu saatte dışarı çıkınca seni merak ediyoruz. Bir an önce evlen, kocanla gez.”

“Sen evde çocuklarımıza bak, ben çalışır sana bakarım.”

“Bu projeyi başkasına verelim, teknik işler erkekler için daha uygun.”

“Kilo versen aslında senin yüzün güzel.”