3 kez üniversite kazanıp hiçbirini sonuna kadar devam ettirmemek... Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Herkesin deli gibi kariyer ve akademik açıdan gelişmek istediği ve finansal özgürlüöünü bu şekilde elde edeceğini düşündüğü bu zamanda (aslında biraz doğru) 3 kez üniverste kazanıp hiç birisini devam ettirmedim ilk üniverstem psikoloji bölümündeydi ve o kadarda iyi bir üniverste kazanamamıştım ve para ödüyordum ailemizinde mali açıdan iyi bir finansal gücü yoktu ve en sonunda bıraktım. Sonra yine ailemin zoruyla ders çalışmaya zorlanıp burslu olmak için daha iyi bir şekilde sınava girdim koç üniverstesi psikoloji bölümü kazanmıştım bu sefer ama onuda devam ettirmedim bu kendi isteğimle olmadı psikolojik açıdan yıprandığım ve tüm o istanbulun yoğun temposunu kaldıramadığım içindi ben köyde büyümüştüm ve büyük bir şehire ayak uydurmakta zorlanmıştım ama tabikide asıl sebebi bu değil benim bitkinliğimden kaynaklanıyordu. En sonuncu olaraksa yine ailemin zoruyla yine ders çalıştım ve bu sefer durumum daha da kötüydü yaşadığım zihinsel çöküş artık fiziksel olarak virüs gibi hasta ediyordu. Farklı bir bölümde bu sefer Ankara 'da bir üniverste kazandım fakat o diğerlerinden bile kısa sürdü sadece bir kaç ay gittim ve artık ailemle konuşup bıraktım. Üniverste benlik değildi ve ben kendimi bu sistemin içinde karınca gibi çalışan ama hayatı yaşamaya vakti olmayan birisi gibi görüyordum bir köleden farkım bile yoktu. Çok şükürler olsun ailem en sonunda kararıma saygı duydu ve beni rahat bıraktı

Şu an kendi işime sahibim ve finansal özgürlüğe sahibim ve çalışıyorum, böyle olması çok iyi oldu arkadaşlarımla görüşüyorum ailemle vakit geçiriyorum kendime bir ev aldım bir kadın olarak gerçekten kadın olduğumu hissetmeye başladım

Bu arada hızlı hızlı yazıyorum hiç bir cümleye yazım hatasına dikkat etmedim umarım gözünüzü tırmalamaz

3 kez üniversite kazanıp hiçbirini sonuna kadar devam ettirmemek... Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?