İşi olan akademik kariyer isteği olmayan biri için doktora yapmak sizce mantıklı mı?

açıkçası bu aralar bi kaşınıyorum. arayıştayım. ales yds puanı aldım. doktora bölümlerini gecen dönem süreyi kacırdım ama arastırıyorum. işim var. doktora yapanlardan bi fikir alayım ya da üniversitede calısanlardan. su anda kafam karısık.

bi tarafım gir yaparsın acelen yokki sallana sallana bitirirsin zaten af cıkar arada bir diyor. 3 5 ders bilmsel hazırlıkda halledersin. tezde rahat bi konu bul akarsın diyor.

diğer tarafım ya hocalar doktoraya onem verioyrlar y lisans gibi değil ve gıcıklar ya tadını kacırırlar içinden de gelmiyor. zoraki yapıcaksın yaparsan. bu yastan sonra amaaaan. zaten dr unvanı olcak sadece. işinde de bi faydası yok. emeğin sadece bunun ıcın mı. üniversiteye gecsem docent olmadıkca manasız. dr maası ıcın gecmek mantıksız. docent te olmak aman aman ugrasıtrıcı. bi sınavı var diyebiliyorum. oncesinde de kesin su kadar makale vs ekstraları vardır bi de torpil bulcan. yıllar gecccek kadro acılcak. o iş yaş yani. bilimsel hazırlık da dicekler hele bak bide bu var.

sizce ne yapmalıyım. ha bide hoca beyleri ikna etmekde mesele. kabul etmiyorlar. kendi ogrencilerini alıyorlar. bu bolumu niye istiyon diyorlar. bende ilgim olan alanda calısmak istiyorum. mühendisim y lisansım saglıkda doktora da alakasız bi bolumde olcak:D ne yapim farklı bolum istiyorum. siz ne düşünüyorsunuz.

İşi olan akademik kariyer isteği olmayan biri için doktora yapmak sizce mantıklı mı?