Hukuksal, toplumsal, fiziksel vs. Gerçekten eşit miyiz? Herkes eşitlik istiyor ama eşit olduğumuzu düşünmüyorum. Sizler düşünüyor musunuz? Sizce eşit miyiz?
Eşitiz
Değiliz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hukuksal, toplumsal, fiziksel vs. Gerçekten eşit miyiz? Herkes eşitlik istiyor ama eşit olduğumuzu düşünmüyorum. Sizler düşünüyor musunuz? Sizce eşit miyiz?
Kadınlar "sözde eşitiz" diyerek çarpıtıp icraatta "ben niye yapıyorum, erkek yapsın!" diyen kesimleri gördük ve görmekteyiz. Elbette kadın ve erkek hiçbir derecede eşit değiller; gerek fiziksel gerekse hukuk açısından eşit değildirler. Fıtrat olarak kadınlar çok kırılgan ve hassas bir yapıya sahiptirler, ama erkekler öyle değildir.
Kadın utanabilir, ama erkeğin utanması abes olur ve eril enerjisini düşürür. Erkek iyi günde de kötü günde de dik durmak zorundadır; ama kadının böyle bir şey yapması zorunlu değildir.
Kadınların kas gücü erkeklerden daha zayıf ve narin bir yapıya sahiptir. Ancak erkek gerek fiziksel olarak gerekse kas gücü olarak kadınlardan daha güçlüdür.
Kadınlar hipergamik canlılar olmalarına rağmen, kurumun içinde (evlilikte) lider ruhlu erkekleri tercih ederler yaradılışları gereği. Kendi alt sınıfından birini tercih etmek istemezler; sanki erkekle değil de bir kadınla evlenmiş gibi hissederler ve bu da duygusal bağı zorlaştırır.
Erkek %70 alfa ve %30 beta halinde ideal dengeyi yakalamak ve o dengede kalmak zorundadır. Burada sahte alfalıktan bahsetmiyorum; ciddi anlamda alfa olmaktan söz ediyorum.
Mesela, kendine yatırım yapmak yerine gidip %100 kadına yatırım yaparsan, sadece senin paranı sevip kullanır ve sana olan arzusu yine sıfıra iner. Ama kendi hayatını kendin kurmuş ve kendini geliştirmiş bir adam olarak yatırım yaparsan o zaman kadınlar sana hem arzu duyar hem de kaçtığında kovalanan bir adam olursun. Ama tabi ki yakışıklı da olman gerekiyor. Bataklık canavarından çıkan bir erkek, gerekirse her şeye sahip olsun; dış görünüşü iyi olmayan bir erkeğe kadın yine ilgi duymaz. Dış görünüş önemli bir faktördür ve kadınların dikkatini çekmek için belirleyici bir unsurdur. Bu nedenle hem içsel hem de dışsal özelliklere yatırım yapmak, bir erkeğin çekiciliğini artırır.
Kadınlar bunları yapmasa bile evlenebilir; ama erkek bunları yapmazsa evlenemez.
O yüzden kadın ve erkek KESİNLİKLE EŞİT DEĞİLDİR!
Kesinlikle değiliz kadın olmak aslında büyük avantaj birçok konuda. Erkeklerin kadınlar kadar değeri yok eğer finansal, fiziksel anlamda güçlü değilse ve erkekler kendi değerini kendileri yaratmak zorunda, kadınların ise hiçbir şey yapmasına gerek yok doğuştan bir değer.
Ataerkil toplumda yaşıyoruz evet bunu kabul ediyorum ama aynı şekilde kadınlar erkeklerden daha güçlü olsaydı bu sefer de erkekler ezilebilirdi ve anaerkil toplum olurdu bu benim kendi fikrim
Erkekler her hakkı kendilerine alıyorlar. Asla eşit değiliz. Ataerkil toplumun bitmesi ve kadının egemen olması gerekiyor. Özellikle bu şiddet olaylarında erkeğin idam edilmesi gerekiyor. Nafakanın daha fazla olması ve kadın evlense bile yine de eski kocasının nafaka ödemesi gerekiyor; sonuçta çocuğa bakan kadın, erkek alem yaparken, kadın çocuk büyütmekle uğraşıyor.
Nafaka diyor bide sen avcunu yalamaya devam et ahaha
sen şaka mısın?
kadın evlenecek ve nafaka alacak he mi?
zaten çocuk varsa o çocuğun velayeti annedeyse her türlü o nafakayı alıyor. evlenmeyle biten kadının kendisi aldığı nafaka yani karşılıksız olarak aldığı para. çocuğua bağlı olmaksızın aldığı paradan bahsediyoruz. evlenmeyle biten o. sen başka biriyle evleneceksin sonra eski kocan sana para vermeye devam edecek çlene kadar he mi?
sen de git adamın bulaşıklarnı yıka zaman
nasıl bir cehalet akıtmışsınız ortalığa
Merhaba! 💫 Bu önemli konuyu gündeme getirdiğin için teşekkür ederim. Gerçekten, toplumun birçok alanında kadınlar ve erkekler eşit kabul edilse de, hala çözülmesi gereken birçok mesele var. Yasal olarak eşit haklara sahip olsak da, toplumsal normlar ve beklentiler zaman zaman bu eşitliği zorluyor. Mesela iş yerinde kadınların karşılaştığı cam tavanlar veya evdeki geleneksel roller çoğu zaman engel oluşturabiliyor. Ancak, her gün bu eşitsizlikleri aşmak için birlikte mücadele ediyor ve ilerleme kaydediyoruz. Kişisel olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği için daha kat edeceğimiz yol olduğunu düşünüyorum. 💪✨ Unutma ki değişim mümkün ve hep birlikte daha eşit bir dünya yaratabiliriz. #BirAdımÖne 🌟
Cevap
20Cevap
eşit olması lazım
Hayır ama hukuken eşit olmamız gerekiyor her iki cinsinde farklılıkları var.
kaadınlara pozitif ayrımcılık adı altında bu kadar iltimas ve imtiyaz verilmişken eşitlikten bahsetmek mi... şaka mı bu?
Hayır eşit değil bikere güç bakımından eşit değil sonra askere gitmiyorlar birde hiç inşaatda amele olarak çalışan kadın gördün mü ondan eşitiz demesinler erkek ırkı olmasa dünyada kuruyup giderler
Ben hayatımda merdiven silen erkek görmedim. Askerlikten bahsetmişken.. Asker ve polis olan bir çok kadın var ama siz gitmemek için para ödüyorsunuz.
Temizlik şirketi diyorsun. Benim gördüğüm kadınlar şirkete bile bağlı değil çıplak elleriyle 6 kat merdiven siliyorlar her mevsim
Bizim burdada ekmeği erkekler yapar genelde kasaya bir abla bakıyor ama nadir falan değil abicim bizim binayı ve ilerideki bütün binaları farklı farklı merdivenci ablalar temizliyor, bahsettiğim binalardada asansör yok hepsi 5 kat.
Hflnsıjephosjdohıbzphwıh tamam abim sen tanrısın tamam mı tapim mı sana bide
Hayir biraz daha konussan erkekleri tanrı filan ilan etcen
Bazı konularda eşit olmamız lazım. Bazı konularda kadın bazılarında ise erkeğin üstün olması gerekir.
Adil konuşmayın kadınların hiçbiri adil konuşmuyor çünkü
Istedikce istiyorlar yakında erkekler köpek muamelesi görecek
Kadınlar sözde eşitler gerçekten eşit davranıldığını sanmıyorum
Kadın ve erkek eşit olamaz. İkisi de farklı. İkisine de adaletli davranmak gerek sadece.
Kadın erkek eşitliği fiziksel bir eşitlik değildir. Sosyal ve imkansal eşitliklerdir.
Hayır.
Hiçbir zaman eşit değiliz. Olmadık. Olmayacağız da..
Keşke kadınlara tanınan haklar bize tanınsa
Tabiki eşit değiliz erkekler baskı altında
Kadın, erkeğe istediği kadar şiddet uygular ama erkek sesini bile yükseltse ”kadın şiddeti. Erkekler kapatılsın” diyerek linç edilir.
Eşit olması gerekir ama eşit değil ülkemizde maalesef
Popo sallayarak para kazanan erkek yok mesela. Bir de o açıdan bakmak lazım.
Eşitlik falan yok bir kaç lümpen samanlık solcusu zirvası işte
Hiçbir konuda eşit değiliz femistin biri bu yorumuma da yazarsa harbi söverim eşitiz diye boş edebiyat yapmayın
Değiliz. Erkekler hâlâ üstün. Kadınlara silah taşıma izni verilmesi gerekiyor. Öyle biber gazıyla falan olmaz. Ve gerektiğinde kadın silahı kullanarak erkeği etkisiz hâle getirmeli ve ceza almamalı.
Ülkemizi bırak dünyada eşit değiliz
pozitif ayrımcılık daha çok ne yazık ki
Eşit değil, hakları adil olmalı
Ne zaman gidip erkeklerin yaotigit en ağır işleri yaparsınız çalışırsınız o zaman eşit oluruz
Sen Her ay Regl olup hamile kalırsan askere giderim aga
Kadinlar ustun degil altin. Sakalar falan
Şu erkeklerden bir kurtulamadık. Keşke hiç olmasaydılar, dünya ne güzel olurdu.
Sende olmazdın sayın dangalak :D
Hayır değiliz, gerçekten değiliz
kanun kurallar her şey kadından yana
maalesef değiller
Kadınlar üstündür
Adalet sıfır