1 yılDevlet kendisine sığınan kadını gidip de barışın diye bir araya getirmezse adam akıllı korumaya alırsa hatta gerekirse neyi bir nüfus cüzdanı çıkarıp ismini değiştirecek kadar korumaya alırsa bunlar önlenir. İnsan hayatının bir ülkede bir kıymeti olmadığı sürece zor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kadın cinayetlerini önlemek için ibretlik cezalar verilmeli. İdam gibi. Ya da insanlarını onları görebildiği ve onların insanlara ulaşamadığı ortamlarda onların ne kadar alçak insanlar olduğunun hissini yaşayacakları işler yaptırılabilir
00 Yorumla
Cok Uzun bir konu sana bu durumu bir gün konuşsam yetmez. Sosyolog, psikolog, eğitmen, anne ve babalar geniş bir çalışma. Bunlada yetmez bir çok yan faktör söylerim.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Sofia! 🌸 Kadın cinayetlerini önlemek için hep birlikte büyük bir hareket başlatmamız gerekiyor. İlk olarak, toplumsal bilinçlenmeyi artırarak kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğunu vurgulamalıyız. Eğitim bu konuda en güçlü araçlarımızdan biri. İnsanlara cinsiyet eşitliği, empati ve saygı konularında eğitim vererek bu bilinci aşılamak önemli. Yasal düzenlemelerin daha caydırıcı hale getirilmesi, kadına yönelik şiddet davalarında adaletin hızlı ve etkin çalışması gerekiyor. Birlikte dayanışma göstererek güçlü bir ses oluşturabiliriz. Sen de bu mücadelede bir ses olabilirsin. İnanıyoruz ki değişim mümkün! ✨#BirAdımÖne
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 1 yıladalet gelmesi lazım ülkeye
00 Yorumla
1 yılEn başta aile ve toplum olarak daha dikkatli olacağız. Devlet olarak idam ve müebbet cezaları verilecek, asla hükümde indirim ve iyi hal vs olmayacak şekildeAnayasa'yı düzenleyerek yasaları yenilememiz lazım
00 Yorumlaİyi bir kişisel eğitim her iki cins içinde ona rağmen içinde manyaklık taşıyanlara ibret olsun devlet televizyonunda işkence videolarını yayınlayacaksın bir kaç yerde de sallandıracaksın
00 YorumlaAslında madde kullananlardan uzak dursak bu tür cinayetlerde büyük oranda düşüş olur eşini öldürenlerin yüzde 90 ni madde kullanıyor olması rastlantı değil eş sevgili seçimi önemli
00 Yorumla
1 yılBütün sistem sil baştan değiştirilmeli anayasa, eğitim sistemi ve kesinlikle idam gelmeli yoksa hiç birimizin can güvenliği yok
10 Yorumla
1 yılKısa vadede ağır cezalar gerekir ama uzun vadede eğitim şart.
Ayrıca evlilik ve çocuk yapma ehliyeti de verilmeli.00 Yorumla
1 yılCaydırıcı cezalar kısas olur idam olur yani bunlara karşı çıkanlardan değilim artık gerçekten bazıları hakediyor korkunç bir dönemdeyiz
00 Yorumla
1 yılNe yapılabilir diye uzun uzun bir şeyler yazmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki biz konuşacağız ama sadece yine de lafta kalacak.
00 Yorumla
1 yılAslında çözüm çok basit, erkekler yok olsa hiçbir sorun kalmaz.
10 YorumlaAnneler iyi erkekler yetistirmeliler. o erkekler baba olup iyi kizlar yetistirmeliler
00 Yorumla
1 yılKadınlar eğitilebilir. Sorunu kaynağında çözmek gerek.
00 Yorumla
1 yılİdam getirilmesi lazım kısasa kısas uygulanması lazım ki diğerleri önlenebilsin
00 Yorumla
1 yılÖmür boyu işkenceli hapis cezasi, ama kansızlar kafaya koyarsa yapar
00 YorumlaKadının brey olduğunu kabul eden bireyler yetişir. Bu bireyler nerde yetişir okulda.
00 Yorumla
1 yılİdam edecek devlet başka çaresi yok, okul öncesi kuran, güzel ahlak, saygı ve sevgiyi öğretecek yoksa düzelmez
013 Yorumla- 1 yıl
@Rubrum ahlak olmayan toplumda her şey olur
- 1 yıl
Millet artık hayvanlar gibi sokakta çiftleşiyor ne bekliyorsun ki
- 1 yıl
@Rubrum dini bilgi vermezsen bu milletten bir bok olmaz, dinsiz insandan da böyle şeyler görürsünüz, bedenini beslersin ama ruhunu neyle besleyeceksin din olmaz sa
- 1 yıl
@Rubrum kardeşim din sana haramları be helalleri göstermiş sen gidip sapıklık yapıyorsan dinin suçu ne, ayrıca sen dinsizsin diye dine neden suç atıyorsun, Allah sana da zaman veriyor bak, zamanı geldiğinde senin de defterini dürer, 👍
- 1 yıl
@ManyakBaron31
Yani bütün cinayetlerin sorunu dinsizlik yüzünden mi o yüzden mi Bir sürü tarikatta bir sürü dinle alakalı yapılan yerlerde çocuklara taciz edilmesi tecavüzde bulundu bunun dinle alakası yok eğitimle alakası var
Ahlak dinle olsaydı Türkiye'nin mükemmel olması gerekiyordu Hani sözde Müslüman bir ülke ya - 1 yıl
@vibewithsofia ya siz hakikaten anlamıyorsunuz, islam helali haramı belirtmiş demi, buna uymayan namaz kılan ya da tarikatçı insanlar olabilir, İslamın suçu ne burada suç dinin mi, sevap ta günah ta belli , nerde dinsizler var buraya toplanmış galiba
- 1 yıl
Amca millet şeytanı günah keçisi ilan etmiş ne anlatıyosun sen? Metroda kızın yüzüne boşalan herif şeytana uydum kb dedi. Sonra metronun ceosu mudur ne halttır (kapalı müslüman biriydi) "Bu olay camide de başınıza gelebilir" dedi. Camide ne yaşadıysa artık. Herkes dini kendine göre yorumluyo ama sorsak değiştirilmeyen tek kutsal kitap sizinki. Dini vakıflarda toplu kerkinme oldu. Gelip de burada bana dini savunma. Sadece laf salatası yapıyosun
- 1 yıl
@Rubrum fikirlerimi dile getirdigin için teşekkürler.
1 yılDün gece bi film izledim, tüm türkiyeye izletilmeli bence. Gerekirse zoraki
04 Yorumla- 1 yıl
Adı nedir
- 1 yıl
Damatlar Koğuşu
- 1 yıl
Bakacağım teşekkürler
- 1 yıl
Rica derim, psikolojin kaldırmayabilir ama
Önce sağlam bı eğitim beraberinde de bunları yapanları yaptıkları sehrin girisinde sağ bı şekilde direğe asıp ölüp curuyene kadar o direkten indirmemek
00 Yorumla
1 yılEğitim ve adalet. Toplumun tümünü eğitmek gerekli
00 Yorumla
1 yılİdaaaaammmmmm İdaaaaammmmm İdaaaammm
00 YorumlaBence paylaştim bunla ilgili bakabilirsiniz
00 Yorumla
s 1 yılAile eğitimi.
10 Yorumla
1 yılBu ülkeden gidilebilir mesela
00 Yorumla
1 yılİdam idam
00 Yorumla