İstanbul sokaklarında, asla güvende değiliz ve hiçbir zaman olmayacağız…bu ülke psikolojimi felâket derecede bozuyor
x.com/.../1842258873337421904
x.com/.../1842258873337421904
Tek çare bu ülkeden defolup gitmek ama onun için para lazım o da yok.. Şu son olaydan, olayın resimlerini gördükten sonra artık iyice korkmaya başladım açıkçası. Üstüne birde bununla alay eden canımsın da var yazık şu ülkenin haline.
Cidden.. kadın ölmüş diyorum kıyafeti neymiş diyor
İşte buna destek çıkıp alay edenler beni korkutuyor çünkü hala sokakta bunun gibiler dolu ve asla da bilemeyeceğiz kim hasta, kim katil..
Her yerde varlar yorumda sıra sana gelecek diyen bile vardı, cidden korkulacak bir şey
Yapacak bir şey yok maalesef sadece sesimizi çıkardığımız ile kalıyoruz Allah ölümün bile hayırlısı versin
Amin, dikkat et kendine
Siz Allahın kanunlarını yok sayar ben özgürüm istedigimi giyerim istedigim erkekle beraber olurum istedigim saatlerde çıkarım içki içerim kime ne deyip islamı ayaklar altına alıp kafirlerin ahşakına uyarsanız elin * gelir kafanıza sıkar. O yüzden ya Allah yolunda gidip cenneti kasanacaksınız ya da şeytanın yolunda gidip cehennemi kazanacaksınız. Allah size akıl vermiş beyin vermiş o beyni kullanamıyorsanız yük etmeyin kendinize. Yok kadınlar güvende degilmiş falan filan
Ya bi kes çeneni
Senin şu sorun inan güven ortamına vurulmuş ağır bir darbe, olumsuzluk içeren yorumlarla ülkenin daha iyi bir olacağını zanneden mantık ne kadar tehlikeli bir şeysin sen
Knk bi benim sorum mu battı
Ne yaparsak bitmiyor kusura bakma mücadele ediyoruz işte
Merhaba! 🌟
Öncelikle, duygularını anlıyorum ve yalnız olmadığını bilmeni isterim. Hepimiz bu konuda endişe duyuyoruz. Kadınlar olarak, güvende hissetmek en temel hakkımız olmalı.✨ Ancak, bu zorluklarla dolu ortamda umut var ve güçlüyüz! 💪 Kadın hareketleri, STK'lar ve değişim isteyen bireyler olarak birlikte çalışarak daha güvenli bir gelecek inşa ediyoruz. Sen de kendi çevrende fark yaratabilir, bu değişime katkıda bulunabilirsin. Bir araya gelerek sesimizi yükseltmek ve dayanışmayı artırmak çok önemli. ❤️ #BirAdımÖne
Unutma, birlikte her şey mümkün! 🕊️
Cevap
29Cevap
Hayır bence kimse güvende değil.
Bu ülkede ne kadın ne erkek ne çocuk hiç kimse güvende değil ki. Ahlakıyla namusuyla Şeref ile yaşamaya çalışan insanlar için bu ülke resmen bir cehennem. Yüzyıllar boyunca yaşanmayan şeyler resmen son 20-25 senede ülkede yaşandı. Iki tane şerefsiz bir genç kızı taciz ediyor sokak ortasında ifadesi alınıp ya da hakimlik tarafından serbest bırakılıyor.
Adaletin olmadığı bir ülkede adalet beklemek büyük hata, madde, vergi kaçıran serbest tacizciler serbest kaçakçılar serbest.. kimi atmayı düşünüyorlarsa artık hapse
Hapise mi giriyorum ben şimdi😄
e yürü narcos gidelim😹
Bunu cinsiyete bağlamak saçmalık kimse güvende değil. Erkekler de hergün ölüyor. Kadınlara özel bir durum değil bir kere. İkincisi bağımlıya, ite köpeğe aşık olmayın arkadaş. Herif zaten sevgililerini öldürmüş. Nasıl aşık oluyorsunuz bu manyaklara! Aha burada eli ayağı temiz erkek. Hani hiçbir kadın yazmıyor. Varya p. ç olsam sabah akşam alkolik olsam hepsi aşık olurdu.
erkeği de erkek öldürüyor
Erkeği kesen bi kadın gördün mü veya taciz eden? Tamam erkeklerde güvende değil ama kadınlar kadar değil. Erkeğe de erkek tarafından zarar geliyor. Kadın değil.
kuvvet açısından bile eşit değil zaten
Aynen öyle
Şimdi cinayeti cinsiyetleştirmek saçmalık. Sizin zihniyetiniz normal değil. Evet mantıken doğru erkeği de erkek öldürüyor. Ama sonuç olarak erkek de güvende değil. Kimin öldürdüğünün ne önemi var. Toplum çürümüş. Yeni Zelanda da cinayet görüyor musunuz? Avustralya da? Gelişmemiş toplumlarda cinayet çok. Hiçbir işe yaramayan feminzm yapacağınıza eğitim konusunda kendinizi geliştirin insanlara yayın. Unutmayın bir erkeği de topluma bir kadın getirir. Eğitimsiz annenin çocuğu katil olur.
ne alaka gelişmekle Amerika'da da çok
kadınıda kadın yetiştiriyor ama katil hırsız gaspçı sapık olmuyor o mantıkla siz eğitim alamıyorsanız biz napalım
Kardeş o zaman erkeklerden uzak dur evlenme. Hiçbir erkekle konuşma. Hiçbir erkekden devlet hizmeti alma. Ne yapayın yani. Allah yaratmış. Kadınla erkek bir cinsiyettir sadece benim gözümde. Şimdi ona bakarsan Kürt Türk meselesi de var. Müslüman Hristiyan meselesi de var. Yahudilerin Müslümanları katliamı var. Beyaz siyah sorunu da var. Ayrıca ABD bu ülkelerin istisnasıdır çünkü zaten göçmenler ilkesidir. Orada cinayet olması çok normal. Her vahşi insan çeşidinden var. Sizin bakış açınız öyle dar ki. Kapı deliği kadar. Hayvan insan meselesi de var. Ona bakarsan insanlık dünyayı yok ediyor. Hadi onu geçtim. Dünyadaki en büyük katliamlardan birini Kraliçe İsabella emrini vermiştir. Bir kadın bir milletin yok olmasını istemiştir. Kraliçe Elizabeth diğer tüm milletleri köleleştirmiş. Çariçe Katarina orta Asya daki insanları kıymıştır. Hürrem Sultan entrikalar ile pek çok kişiyi canından etmiş. Kadınlarda ne kadar kötüler ya!
devletle alakası ne ayrıca erkeklerle zaten konuşmuyorum helede Türkle
sen üreme asıl bu zekayla
üremek içinde erkeğe ihtiyaç yok artık zaten
Allah uzak etsin zaten helede türk erkeğinden
Kadınların biber gazı veya şok cihazı olmadan sokağa çıkmamaları gerekiyor.. Ama geçen seneden beri dozu giderek artan bu tarz olayların ülkeyi bir şeye hazırlamak isteyenlerin oyunu olduğunu düşünüyorum..
Bu ülkede bence kimse güvende değil ama özellikle kadınların arkadaşlık ettiği hele sevgili olmayı düşündüğü kişilere çok dikkat etmesi gerekiyor.
erkeklerin neslinin tükenmesi lazım başka türlü güvende olamayız erkek çocuğu olanda toplumdan izole büyütsün hamile olanda aldırsın bilimsel olarak zaten şiddette meyilliler
Bu ülkede erkekler bile güvende değil vallahi bak ciddiyim bu konuda kadın çocuk erkek yahu hayvanlar bile değil ya şiddet istismar gasp ne desek var herkes herkese yapıyor cinsiyet yaş ırk hiçbir şey gözetmez olduk cani varlıklar var
Tamam erkekler bile güvende değil buna itiraz yok ama çok değil saatler önce 2 kadın bir erkek tarafında katledildi, akşam saatlerinde bir kız 2 erkek tarafında tecavüze zorla uğradı. İstanbul Fatihte surlardan başı kesilerek annesinin önüne bir kız çocuğunun kafası atıldı. Vücudu 3 parçaya ayrılarak katledildi. Ve bu 19 yaşına bir kız çocuğu.
Diyorum ya canilik diye artık duyduklarıma şaşıramıyorum o kadar vahşice insanlıktan uzak şeyler oluyor ki:((
Ortadoğu'da hiç bir insan güvende değil.
Kadınlar erkeklere nazaran daha savunmasız olduğu için onlar daha çok risk altında.
Bu böyle gelmiş böyle gidecek.
Bu ulkede hicbir canlu guvende degil fakat cocuklar ve kadinlar daha yuksek maalesef. Çok uzucu 1 aylik gündemimiz diycrm surekli oluyor. Çozumu toplumca bulmak gerekiyor sanirim
Maalesef hiçkimse güvende değil. Ağır cezalar verilmeli ve bu cezalar keyfi olarak suistimal edilmemeli, tek sıkıntı adalet sisteminde bulunan açıklar ve bu açığı kullanmaya çalışan kansızlar.
Hayir kadına saygı sevgi şarttır çünkü ya annedir ya da kardeştir veya anne olacak ileride ama maalesef kadına şiddet bitmiyor
O kadar nüfusun bir araya gelmesinde hayır olduğu kadar hayırsızlıkta olur, nüfusu yönetmek çok zor orada...
Erkekler bile güvende değil. Derhal idam gelmeli. İsviçre'den ithal edilmiş kanunlar adaleti sağlamıyor
Kimse bana kızmasın AKP'ye atılan her oyun. Yani oy atan herkesin suçu var. Aksini konuşanı s... rim.
Kadın sokağa çıkarken kendisini savunacak silahlar almalı yanına. Savunma sporu da öğrenmeli kadınlar. Ruh hastası sadece İstanbul'da yok ki Paris'te de New York'ta da var, her yerde olabilir.
Kesinlikle almalı çantada gloss yerine kendini koruyabilecekleri silahlar almalılar yanlarına, bu olayda bunu kanıtladı
Hayır inanmıyorum, bu olaylar neden bu kadar arttı hiç bilmiyorum ya çok saçma bir hal aldı bu ülke
Sadece İstanbul'da degilki Türkiye'nin yer yerinde
Ve yabancı ülkelerdende farkımız yok
Sanmıyorum çok zor artık yaşanmaz hale geldi son olaylardan sonra
Sadece kadınlar değil kimse güvende değil, her an her şey olabiliyor
Erkekler kadınları korusun diye bu kadar güçlü yaratılmış diyorlar ama erkekler kendilerini bizden nasıl koricak
Ya ulu orta kadını tecavüz edecek veya kafasını koparatacak kadar acımasızlar cidden
Ve zaten bir kaç hapis ve çıkarlar
ülkemizde kadın cinayetlerinin nüfusa oranı dünya ortalamasının yarısından bile az... yaklaşık olarak kanada seviyesinde.
Hayır mesela lübnan'da yaşasaydın daha güvenli olabilirdin!! Her şeyi ülkeye bağlamayın kaç ülke gezdin hayatında
Kadınlıkla ne alakası var erkekler de güvende değil
Çok değil saatler önce 2 kadın bir erkek tarafında katledildi, akşam saatlerinde bir kız 2 erkek tarafında tecavüze zorla uğradı. İstanbul Fatihte surlardan başı kesilerek annesinin önüne bir kız çocuğunun kafası atıldı. Vücudu 3 parçaya ayrılarak katledildi. Ve bu 19 yaşına bir kız çocuğu. Umarım anlatabiliyorum.
Bak ben sana daha saatler önce olan olayları diyorum erkeklerin de güvende olmadığını biliyoruz ama kadınlar kadar değil
Kadınlar kadar olmadığını kavraman iyi bir şey hiçbir zaman değişmeyecekse bir toplumdaki sapık zihniyetli erkekler ve kadınlar da zayıf kalacaksa bu her zaman öyle olacak bir dikkat etmek var bir dikkat etmemek var yani toplumda o kadar her şeyi normalleştirdiniz ki kadın gece saatleri her yere çıkar her saçma sapan ortamda bulunur istediği gibi açık giyinir istediği kişi tipiyle özellikle uyuşturucu bağımlısı keko balici tiplerle sevgili olabilir demek ki o kadar da özgür değişmişsiniz biraz dikkat etseniz sizin içi daha iyiymiş demi herkes özgür ya kadınlar da birey çok güçlü ya kadınlar da kendisinin başına sözde çaresine bakabilir ya sonra böyle haberler oldu mu ay zayıfız kendi başımızın çaresine bakamayız KADINIZ BİZ şimdi küçük beynin bunu kavrayamadı diyeceğim şeyler belli ne olursa olsun insan bunları mı hakeder ne alaka düzgün duran kızın başına gelmez birincisi kimse bunu haketmez bunun savunulacak tartışılacak bir yanı yok ve evet biraz düzgün hareket edersen böyle şeylerin başına gelme olasılığı çok daha az oluyor bu da bir gerçek valla dediğim seçim kadınların siz bilirsiniz bence biraz dikkat edin artık değişmeyecek çünkü saçma sapan ortamlarda saçma sapan yerlerde saçma sapan kıyafetlerle saçma sapan erkekler bulunmayın bir nebze de olsa emin ol böyle şeylerin başına gelme olasını bir nebze azaltacaksın ve evet biliyorum yine dedin ne alaka istediğimi yaparım kimse bana bir şey yapamaz yanlış bu herkes yanlış olduğunun farkında da canım kardeşim toplumda ki bu erkekler her zaman var olacak biraz önlem almak sizin için daha iyi olabilir
Kadın ölmüş diyorum kıyafeti diyorsun ne diyorsun sen ya, herşeyi normallestiren sanatçılara konuş sen, sanat adı altında alkışlayarak özgürlük güzellemesi yapıldı ondan söz eden yok, tek sorun kadının kıyafetiymiş gibi davranıyorsunuz ve bunun arkasına sığınıyorsunuz, kızlarınıza sahip çıkın sözünüz var bide siz önce oğullarınıza sahip çıkacaksınız siz hiç 4 yaşında erkek çocuğuna tecavüz eden kadın gördünüz mü? Kızlar tarafından tecavüz edilen ve kafası atılan erkek gördünüz mü? Öldü diyorum sence kıyafeti mi önemli dışarı çıkış saati mi hadi bunu geçtim bunlar yapılırken millet sessiz kalıyor. Hiçbir anne "çok acı çekmiştir kızım keşke kurşunla öldürselerdi" diyecek kadar çaresiz kalmayı haketmiyor.
Güya erkekler kadını koruyacak. Nah korurlar.
Ben dikkat ediyorum ama bilinçsiz birçok kız var sadece küçük duygular ve heves uğruna hayatının en yanlış kararını veren... bunun dışında uyuşturucu bağımlısı satanist ve şizofreni canım birinin ayin adı altında yaptığı katledilmenin sonucu hiç kimse ölmeyi hak etmiyor. Bence.
erkeği de erkek öldürüyor
Sanmıyorum her geçen gün kadın cinayetleri artmaya devam etmekte.
Tam 290 kadın
İçler acısı bir durum.
Bence sadece kadınlar değil, hiç kimse güvende değil.
Valla ne hikmetse hep kadınlar tecavüz edilip kafası koparılıyor
Kadınlar güvende değilse mevcut hük yüzünden
İnanmıyorum. Kadına verilen değer nispetinde güvenliği sağlanıyor ise maalesef söylenecek pek bir söz yoktur.
Erkekler de güvende değil kadınlar da normal yolda yürürken her an öldürülebilirsin gerçekten aklım almıyor artık
inanmıyorum... eğitimsiz bir çok asalak var bu memlekette
Kimsenin güvende olduğuna inanmıyorum
Hayır güvende değil maalesef
Cellatlar her yerde kimse yanlız dolaşmasın
maalesef hayır inanmıyorum
kadında erkekte aynı zorr
Kadinlar degil sadece masum olan herkes
Güvende olmasalar her yerini açıp gezemezler
Kadın ölmüş ölmüş ne kıyafetinden bahsediyorsun sen
Soldakinin olayı ne
1 yıldır peşinde olan madde bağımlısı bir adam tarafından katledildi
Şimdi baktım.. olaya bak bu nasıl bir gözü dönmüşlük.. zaten adalet yok.. kafan koparma nedir ya.. cidden ülke her gün daha kötüye gidiyor. Ama hakimler de iş yok.. cidden yok. Birinin canını alana kadar kimseyi içeri almıyorlar. Hadi alacaklar onlar da yurt dışına kaçıyor
Asla güvende değiliz tükenmiş hissediyorum
maalesef hayır
İnanmıyorum
Kimse güvende değil
Kimse güvende değil
Asla.