İşten çıkarıldım hangi alana yönelsem, ne yapsam bilmiyorum?

Lisans mezunuyum. Yine işten çıkarıldım. Seneler sonra iş bulduğum için çok mutluydum. 5aydır çalıştığım yerden çıkarılıyorum ki işimi seviyordum ortamdaki birini sevmesem de mutluydum. Bu süreçte iş bakıyorum. Bir iş görüşmesine gittim geçenlerde, tam bir fiyaskoydu. Kendime güvenimi o kadar kaybetmişim ki akıcı konuşamadım kem küm ettim heyecanlandım. Bence bir daha arayacaklarını sanmıyorum. Şöyle bir deyim vardır ya kendini pazrlamak işte onu yapamıyorum ben. Kişiliğim normalde böyle değil ama iş konusunda kendimi hedeflerimi anlatırken kendine güvenen bir şekilde anlatamıyorum. Zaten çok bir iş tecrübem yok. Cv'im bazı noktaları yalandan ibaret.

Ne yapacağım ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. Mesela şu an çalıştığım yerde sosyalmedyaya bakıyordum. Satış yapıyordum istenildiğinde broşür, video edit yapıyordum. İşimi sevmiştim baya. Sonraları aklıma acaba iş alabilirsem düzgünde bir bilgisayarım olursa ca. nvadan falan broşür, Afiş, kartvizit, menü, vs gibi gibi şeyler tasarlayarak satabilir miyim? ya da bardak ve tişört üzerinde dijital baskı yapıp satabilir miyim diye düşünüyorum böyle düşünceler geçiyor aklımdan.

Ailem ile yaşadığım için hani ev falan geçindirmiyorum durumları da iyi. Kendime harcıyorum paramı daha çok. Ne bileyim işim olsun sigortam olsunn sevdiğim şeyleri yapayım. Bir işe yarayayım istiyorum. Bu işten de elimden gelenin fazlasını yaptığım halde bir anda çıkarılmam beni psikolojik açıdan baya etkiledi. Bir işe yaradığımı düşünüyordum. Kendi paramı kazanmaya başlamıştım. Çalışıyor musun dediklerinde uzun uzun anlatıyordum. Eskisi gibi yok iş arıyorum demiyordum. Sanki bir baltaya sap olamayacağım gibi düşünmeye başladım. Ne yapacağım hiç bilmiyorum.

İşten çıkarıldım hangi alana yönelsem, ne yapsam bilmiyorum?