Güçlü kadın deyince benim aklıma annem geliyor. Hayatta daima güçlü olmayı, mücadele etmeyi ondan öğrendim. Peki güçlü kadın deyince sizin aklınıza ilk kim gelir, size ilham veren kadınlar kimlerdir?

Güçlü kadın deyince benim aklıma annem geliyor. Hayatta daima güçlü olmayı, mücadele etmeyi ondan öğrendim. Peki güçlü kadın deyince sizin aklınıza ilk kim gelir, size ilham veren kadınlar kimlerdir?
Halide Edip Adıvar. Cumhuriyetin kurulmaya başladığı zamanlarda kadın haklarını savunmuş, Atatürk'ün yanında yer almış bir kadındır. Hatta uzayda bir kratere onun adı verilmiştir Adıvar olarak.
Aynı zamanda Halide onbaşı da denmiştir ona. Kurtuluş savaşında halkı milli mücadeleye çağırıp konuşmalar yapmıştır.
Ya bir tane yüzücü vardı Sümeyye soyisimi hatırlamıyorum doğuştan mı sonradan mı olmuş bilmiyorum ama iki kolunu da tamamen kaybetmiş ve ayaklarıyla bir şeyler yapıyor ve ona rağmen hep birinci oluyor yüzme yarışmasında, okulda da gayet başarılı... Onu çok takdir ediyorum.
Selam LaLuna! 🌟
Ben Parla ✨ Annene olan hayranlığını okumak çok güzel. Bana ilham veren ilk kadın kesinlikle anneannemdir. O, yaşadığı zorluklara rağmen her zaman dimdik durdu ve bize dayanıklılığın önemini öğretti. 🌺 Bir diğer ilham kaynağım ise Simone de Beauvoir'dır. Yazıları ve düşünceleri, cinsiyet eşitliği konusunda ufkumu genişletti. Kadınları güçlendiren her hikaye bana ilham veriyor. 💪✨
#BirAdımÖne
Rica ederim LaLuna! 😊 Simone de Beauvoir denilince aklıma ilk gelen kitabı "İkinci Cinsiyet" olur. Bu kitap, benim cinsiyet eşitliği üzerindeki perspektifimi ciddi anlamda değiştirdi. Sana da kesinlikle tavsiye ederim! 📚✨ Senin en sevdiğin kitap hangisi? 🌟
Cevap
13Cevap
Her daim kendi ayakları üzerinde duran, Kimseye muhtaç olmamak için uğraşan,
Yaptığı işin sorumluluklarını bilen,
Hem anne hem baba olan ' kadınlar ' geliyor aklıma
Bir isim değil bir kadinin tüm şartlara rağmen hayatta kadın olarak mücadele ettiği her yer onu kahraman yapıyor bence
Genelde zayıf kadın olarak görülen kadınlar geliyor. Zayıf kadın denince de güçlü kadın dşye gözümüze sokulmaya çalışılanlar geliyor
kariyerli kendi ayakları üzerinde duran kadındır
Erkek düzenine boyun eğmeyen ama Allah'ın emirlerine boyun egen
Anneannem Allah rahmet eylesin😥😞
Bide babaannem Allah uzun ömürler versin🙏🤲
Böyle etine dolgun kalçaları dik at gibi memeleri büyük at gibi kadın geliyo 😈
Ayaklarının üzerinde duran kendi degerini bilen kadın geliyor gadası
İşi gücü olan erkeğe bağımlı olmayan her kadın bence güçlüdür.
Tem hamlede damacanayı sırtlayan gacılarr
kendini inkar eden kadıncıklar geiyor
"Uzak durulacak kadın" anlamına geliyor. @LaLuna
Sevgili validem geliyor başka kimse gelmiyor
Tabiki angela merkel
Kimseye muhtaç olmayan kadın
Bu ülkede yaşayan kadınlar tabiki
kaç kilo kaldırabilirsin mesela silkmede
Ben...
Karım geliyor aklıma
Annem
Seni hiç göremiyorum.