Uzun zaman kadınlarla çalıştım hep ve hep sorun çıkardı. Şimdi ise genel olarak erkeklerle çalışıyorum ve hiç sorun yaşamıyorum 😄 siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Uzun zaman kadınlarla çalıştım hep ve hep sorun çıkardı. Şimdi ise genel olarak erkeklerle çalışıyorum ve hiç sorun yaşamıyorum 😄 siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Kesinlikle erkeklerle. Öğretmenim kadin hocalardan surekli degisim talebi geliyor. Erkekler bir kere istemedi ya. Hocam nobet gunumuzu degistirebilir miyiz benim cocugum var da vs diye. Bu calisan kadinlarin, ozellikle ogretmen kadinlarin cocuk meselesini anlamiyorum.
Doktor kadin ben gelemem, ameliyata giremem cocugum var diyor mu? Pilot kadinlar bu gece uçuramam bebegim var diyor mu? Hemsirelerimiz 24 saatlik nöbetli calisiyorlar. Benim cocugum var nobete gelemem diyor mu? Belki kiminin cocugu evde ateşli, hasta kendi cocuklarina derman olamadan baska hastalara kosuyorlar bu kadinlar.
Ama ogretmen hanimlar cocugum var diye her seyi cocuguna gore ayarlamaya calisiyorlar. Dersleri sabah aliyor ki ogleden sonra bos olsun. Ya da ilk 3 gun geliyor son 2 gunu bosaltiyor cocugum var diye.
Kendinin programini duzgun hale getiriyor bizim programlar, ozellikle erkek hocaların ders programlari allak bullak. Adama sabah 1-2 ye ders konmus. Ortasi bos. Bir de son 2 saate ders konmus mesela. Sabah giriyor ev yakinsa gidiyor degilse aksama kadar aksam ki 2 derse girmeyi bekliyor. Cocuklu kadin hocalarin programı duzgun olacak diye digerlerinin hakkina giriliyor.
Biz okuldaki 40 hoca senin cocugun icin seferber mi olalim? Cocugu bize mi yaptin? Biz niye senin cocugunun sıkıntılarını cekiyoruz, senin cocugunun derdine düşüyoruz? Arkadas calisacak kariyer yapacaksaniz olmaz boyle. Ya calismayin, calisacaksaniz da ayarlama falan doğru olmuyor. Herkesin bir derdi, cocugu vs var herkes ayarlasin o zaman.
Bir de bazilari ben ozellikle cocuklarima bakayim diye öğretmenlik sectim vs diyenler var. Ya zaten diger mesleklere gore bos vakti olan meslek grubuyuz. Daha ne ders programini vs ayarlaniyor, gunler saatler falan bosaltilmaya çalışılıyor onu anlamiyorum. Ders programin neyse gir evine git. Bizim mesaimiz bizim ders bitince biter. 17.00 ye kadar beklemiyoruz ki biz. Hala ayarlama yapan, idarenin basinin etini yiyen cok kadin meslektasim var.
Hangi meslegi yaparsanız yapın, calisacaksaniz digerlerinin huzurunu bozamaz, digerlerinin sana ve cocuguna uyum saglamasini bekleyemezsin. Ogretmenlikte ne yazik ki cok var bu. Cocuk varsa o benim sorumlulugumda. Ben kimseden cocugum icin ayricalik isteyemem, dogru degil bu. Sende ayni parayi kazaniyorsun bende. Sen cocuk yetistireceksin diye ben niye zora giriyorum?
Akademisyenliktede var bu. Ogleden sonraki derse gelemeyen hocamiz vardi. Derse kusura bakmayin cocugu okula biraktimda diyerek gec gelirdi. Bekle ki gelsin. 45 dk bekledigimizi bilirim hanimefendiyi. Ya çocuğunu okula birakir, ya cocugu hasta olur, ya cok onemli misafiri gelir, odasinda sohbet ederler öyle gec gelirdi.
Cocugunuzun vs sıkıntısını meslektaslariniz, ogrenciler cekiyorsa ya da artik kim zarar goruyorsa yapmayın bu iş o zaman.
Ya cocuk bakin ya da yaptiginiz işi duzgun yapin. Kocalarinizi devreye sokun, kesenin agzini acip bakici tutun. Bunlar bakici da tutmak istemiyor, oyle de para gitmesin istiyor. Hem her sey yolunda gitsin, hem param cikmasin, hem cocuga bakayim, hem işimi yapayim diye diye düşünüyorlar. Bu bencillikle de cevresindekileri harcamaktan, hakkina girmekten, duzeni bozmaktan, kendisi ve cocugu icin ozel duzen istemeyi de ilginc bir sekilde hak goruyorlar. Kendim icin gidipte ders programı ayarlattigim olmadi. Olacagini da sanmiyorum. Yuksek lisans vs yaptim yine idareye gidipte program hakkinda istegim olmadi.
Cocugum olsa da istemem. Kimsenin duzenini bozmaya, kendim ve cocugum icin ayricalik istemeye hakkim yok. Her cocugu olan anne de baba da boyle seyler istese kaos cikar, kavga cikar. Iş yapılmaz. Öğretmenlikte bu durum cok oluyor, bu. eslekte bu cok suistimal ediliyor. Diger mesleklerde olmazken bizde var ne yazik ki. Diger meslekteki kadinlarimiz cocugum var diyerek ayarlatma yapmiyor pek. Firsatlari da belki yokta bu meslekte de olmasa keske.
Bugune kadar kac tane kadin hoca cocugum var vs diyerek benden nöbet gunumu, ders degisikligi vs istedi. Kabul etmeyince küsüp, selami sabahi kesiyorlar. Ogretmenler odasinda diger kadjnlarla kinusurlen laf sokan oluyor. Kabul etsem, baskasina o gun hayir diyememisimdir falancanin da boyle ricasi olmus kabul etmissiniz ama hocam vs diye hesap soruyorlar bir de.
Kadinlarla calismak gercekten cok zor. Keske okul oncesi, sinifci falan olsaydım. 5 gun gideceksin,30 saati dolduracaksin iste. Baska branslarla bu kadar muhatap olmazdim, tek hoca olurdum en azindan. Kimsede degisiklik falan isteyemezdi. Bransci olunca sıkıntı oluyor.
Icimi doktum. Bu konudan cok rahatsiIm da ondan.
Bencede haklısın kadın, kadını ezer.
@gizlihesap999 kadın erkeği ezer, kadını değil. Biraz boş bir cümle kurmuşsun
Erkeklerle daha iyim. İki işi aynı anda yapma yetenekleri daha iyi ve stresi iyi yönetiyorlar. Daha dikkatliler. Dışarda yaşadığı sorunu işe yansıtmıyorlar ve şikayet etmiyorlar. Ağır bir şey kaldırılacaksa da hemen yardım ediyorlar ve daha iyi mantıklı hızlı karar veriyorlar. Sigara molaları biraz uzun sürüyor o kadarda olsun sorun yok.
Kadınlarla çalışmak işkence... Kadını koymuşlar işin başına yaparım diye başlamış. Ay bu iş ağır, ay ellerim yıpranıyor, ay ojelerim gidecek, ay bu benim görevim değil, ay ben oraya uzanamam, ay ben bunu kaldıramam, ay ben yoruldum... ay ay ay ay...
Hep sorun hep problem... Bitmiyor kadınların dertleri. Bazı işlerde bu sorun olmuyor. Ama çoğu işte bu problem mutlaka yaşanıyor.
@_elyise
Sen bir erkek olsaydım tam tersini soruyor olacaktın 😂😂😂
Bu işler böyle maalesef. Söz konusu kadın olunca erkekler dize gelir, sorun çıkartmaz 😂
Beta
Cevap
24Cevap
Ben genellikle kadınlar ile daha iyi çalışırım tabi ki de.. çünkü daha çok kafa dengi olduklarını düşünüyorum ve daha merhametli oluyorlar bence erkeklere göre.
Kadın'ın en büyük düşmanı yine Kadındır.
Hickimseyle... erkeklerle beraber calisirsin tamam yapicam der yapmaz kafasinin etini yesen zar zor yaptirirsin... kadinlar desen ic catisma gruplasma vs vs is arkadasi degil dusman olursun profesyonel dusunmez duygusal dusunur yine is hallollmaz
Kadın kadınla çalışamaz. Kıskançlıklar yaşanır. Kıyafetini beğenir hasetlik yapar vs. İş hayatında erkekler kadınlarla, kadınlar da erkekle daha iyi çalışır
İnsan kendinden olanı kıskanır daha çok. Yani genellikle böyledir bu. Kadınlarda çekememezlik oluyor. Bir kadın olarak bende bunu kabul ediyorum.
Hayatın her alanında erkeklerle daha iyi anlaşıyorum. Hemcinslerimle pek anlaşamıyorum nedense. Ailemde bile babamla, dedemle, erkek kardeşimle vs. daha iyi anlaşırım öyle diyeyim.
yüzde elli yüzde elli
kadın ve erkek oranı bende de
tamamen sorunsuz bir cinsiyetle karşılaşmadım:)
ama amir olarak
kadın amirler benim içim iyi sorunsuz
Kişilik meselesidir. İnsanın kendini işine vermesiyle alakalı bir durumdur bu. Kadın ya da erkek diye ayrım yapmak doğru olmaz. Kim neyi hak ediyorsa, o hak ettiği şeyi almalı en nihayetinde.
Erkekler. Kızlar bi dedikodu duyunca işi gücü bırakıyor molaya gidiyor erkeklerle iş yaparken de o dedikodu konuşuluyor sjsj
Kadinlar daha titiz ve düzenli sadece ,
Erkeklerse çözüm odaklı..
Ve bu da kişiye göre değişir bence..
her ikisiylede calisiyorum. esas olan gecim derdi ve sorumlulugu. calisan bunun bilincindeyse farkli davraniyor.
Sonuç odaklı işler için erkeklerle çalışırım, daha detaylı ve unutulmaması gereken işler varsa onlarda kadınlarla çalışmayı tercih ederim.
İnsan olanla iyi çalışırım genelde. Kadın da erkekte eğer terbiyesiz, ahlaksız, nerde nasıl davranacağını bilmeyen kişilerse genellikle cinsiyet farketmez. İnsan olmasından gayemse işe iş gözüyle bakan ve fazlasına burnunu sokmayandır.
Bi kaç iş yapıyorum bazen kadınlarla anlaşmak çok çok zor. Ama aynı konularda erkeklerle daha kolay anlaşılıyor.
yıllardır tüm mesai arkadaşlarım kadın, aile gibi olduk arada tatsızlık oluyor ama genel olarak iyi anlaşıyoruz
Valla kesinlikle erkekler 😀Kadinlarla kesin sorun cikiyor 😅
Cinsiyet farketmeksizin iyi anlaşırım genelde karşımdakinde sorun yoksa.
Kıskançlık gibi bir durum yaşanılmıyor en azından.. 😅
Erkeklerle genelde daha iyi anlaşıyorum iş yerlerinde. Kızlar çok sorunlu oluyor.
Herkesle çalışırım. Uyum konusunda sorun yaşamıyorum.
Uyumlu bir karaktere sahibim tüm iş arkadaşlarımla iyi anlaşıyorum
Erkeklerle genelde kadınların yoğun olduğu yerde haset, dedikodu ve sorun eksik olmuyor.
Erkekler. Kadınlarla kadınlar bile anlaşamaz derdim de bana laf ederlerdi, al abi kanıtı mk
cinsiyet farketmiyor düzgün birisi olsun yeterli
ben herkesle aram iyidir ama kadınlar genelde fazla kişiselleştiriyorlar işle ilgili şeyleri
Kadınlarla, yani zaman zaman erkeklere göre daha çok konuşsalar da daha hareketli daha eğlenceli olmalarını seviyorum
Fark etmez ama ne tesadüf ki hep erkekler ile çalıştım tek kadın ben oldum ya da bir kişi daha, genel olarak kimseyle sorun yaşamam
Hemcinsler agresif iş hayatında erkekleri daha uyumlu buluyorum şahsen.. Bı günü bı günlerini tutmuyor..
Amirler kadın olsun alt kadro erkek olabilir.
Kadın laf cambazıdır haksız olsa bile ne yapar eder kendini haklı çıkartır erkek ile çalışmak ise hata olsa bile seni savunmaya yönelik hareket eder
Kesinlikle katılıyorum kadınlarda hep bir kıskançlık oluyor
Bnce kişisine göre değişir. Anlaşabildiğin kadında olur erkekte farketmez yani iyi ve uyumlu olsunlar yeter.
Erkekler daha anlayışlı olur sanırım
Ben işime bakarım cinsiyet ayrımı yapmam 😀
Kendi başıma daha iyi çalışıyorum
ortama göre değişir.
İki grup da sorunlu. ama cevap erkekler
erkeklerle benve
Erkeklerle çalışmak daha kolay
kadınlarla daha keyifli özellikle seksi hatunlar
Kadınlarla daha iyi uyum sağlarım
Yerine gore degisiyor ama erkekler daha iyi
Kadınlarla.
Yaşıtlarımla