Öncelikle mesleğim var, öğretmenim ama ben başka alanlarda çalışmak istiyorum, tecrübe edinmek istiyorum. Başvurularıma dönüş çok çok az. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBende ücretli bir öğretmen olarak 3yıl öğretmenlik hayatıma pandemiden dolayı ara vermek zorunda kalmıştım. İlk farklı sektöre adımım BİM e girmek oldu zordu ama güzel ve sağlam bir tecrübe kazandırdı bir iş teklif sonrası 4 yıl işletme yöneticiliği yaptım fazlaca katkısı oldu ama bir başak burcu olarak zarları yararından daha fazla oldu psikolojimi etkiledi diyebilirim. Evlendikten sonra istifa verip kurumsal bir şirlette çağrı merkezine girdim. Fiziki açıdan asla yorulmayıp ama zihnen yorulup mobinge maruz kalmaktan bunalacağın bir sistem var mutlaka deneyimlenmelisin konuşman özgüvenin ve ikna kabiliyetinin arttığını fark edeceksin. T. Telekom , Türkcel ve Banka gibi bir yer tercih etmelisin bu seni her gittiğin iş görüşmesinde 1 adım öne atar. Çağrı merkezi sonrasında yine çağrı merkezi olan bir hukuk bürosunda işe girdim avukatlar davalar mağdurlarla iç olduğun aslında hiç bir fikrim yok ama çağrı merkezi geçmişine güvendiğin için bir özgüvenle girdim ve hukuk süreçleri hakkında ne varsa öğrendim ve hakkıyla yapabildim ne de olsa buda bir çağrı merkezi ve azda olsa mobinge maruz kalacağın zihnen zeni yoracak
Bir yer ve artık çoğu yer deneme süresi adı altında bireyleri kullanarak değirmeni bu şekilde döndürmeye alışmış durumda (şimdi ise tekrardan ücretli öğretmenlik yapmaya karar verdim okullar açılınca kendi işimi yapacağım ) biraz uzun ama belki sanada bir rehberlik sağlar.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Farklı alanlarda iş bulmak için, ilgi duyduğun sektörlerde staj veya gönüllü projelerde yer alarak deneyim kazanabilirsin. Ayrıca, LinkedIn gibi profesyonel ağlarda kendini tanıtan etkileyici bir profil oluşturup, bu alanda bağlantılar edinmeye çalışmalısın.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
16Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılMeslek edindirme kurslarından başlamanı tavsiye ederim , neden olmasın ki ben de düşünüyorum bu yaştan sonra 😂😂
10 YorumlaYani başvuruya dönüş azsa bir şey diyemem önce çalışıp tecrübe edinmen gerek
00 Yorumla
1 yılBence öğretmenlik yap kutsal bi meslek cunku
17 Yorumla- 1 yıl
eski ciddiyeti kalmadı saygınlık yok
- 1 yıl
Öğretmenlik gönül işi bence
- 1 yıl
evet öyle gerçekten de özelde şartlar hiç iyi değil
- 1 yıl
Insallah devlete atanirsin
- 1 yıl
inşallah abim sağol
- 1 yıl
Öğretmenlik çok zor hele günümüzde, Allah yardım etsin tüm öğretmenlere
- 1 yıl
Aminnn
1 yılHerkes ne yazık ki tecrübe istiyor hocam
17 Yorumla- 1 yıl
dandik yerler istemiyor ama o kadar okuduk
- 1 yıl
İşte sorunda tamda bu
- 1 yıl
siz ne işle meşgulsunuz?
- 1 yıl
Otomotiv alım satım kiralama
- 1 yıl
bu tarz işlere nasıl giriş yapabilirim sizce
- 1 yıl
Yardımcı olabilirim dilersem
- 1 yıl
evet yapabileceğim bir şey olursa çok isterim
1 yılE-devletin açtığı kurslar var onlara katıl
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAtanamadin sanırım. Bölümün ne? Istanbuldaysan yardim. edebilirim belki
00 YorumlaSayın hocam, ticaret yapmayı düşünür müsünüz?
02 Yorumla- 1 yıl
nasıl olacak o iş
- 1 yıl
Yazdıklarımı okuyun sayın hocam... Lak lak için kısa, şkş kelimelik yazdıklarımı demiyorum... Okuyun, sonra görüşelim. Ben, hikayemi yazdıklarımda anlattım. Diğer platformlards yazdıklarım da farklı değil... Siz de kendini hikayenizi anlatırsınız. Yol haritasını o zamana bırakırız. Kendim için de sizin için de para istemem sizden. Şu programı indir, bunu.. Akif'in Yahya Kemal iöe ters düştüğü gözükse de ikisi aynı yere çıkar.. Hayır, hayal ile yoktur alışverişim... Ne demişsem görüp de söymemişim. Yahya Kenal, insan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar derken, bu hayaller için ne çaba gösterdin? Gayret ettin, bu çıkar. Her cevabı farklı olan, orada başka burafa başka, ne söylediğini bilen biriyim.
1 yılMasabaşı Sekreterlik vs gibi yerleri araştır bence
08 Yorumla- 1 yıl
tecrübeye takıldık
- 1 yıl
Spor merkezleri ya da diyetisyen ofisleri gibi yerleri araştır girişte randevu ayarlayan arkadaşlar var
- 1 yıl
evet doğru da öyle yerler ilan vermiyor nasıl bulabilirim
- 1 yıl
İş ilanları olan sayfalar vardır illa ki nerde yaşıyorsunuz
- 1 yıl
Ankara
- 1 yıl
Özel ders ilanları verebilirsiniz ya da kurs merkezlerinde sadece soru çözümü gibi şeylere çalışabilirsiniz isterseniz
- 1 yıl
aynen teşekkür edeirm
- 1 yıl
Rica ederim bol şans
1 yılGelistir kendini iş başvurusuyla olmaz
00 YorumlaBence sertifika almaya bak, CV'ni doldur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılbaşka alan derken? örnek?
015 Yorumla- 1 yıl
hizmet sektörü olabilir, ya insanlar o kadar farklı işler yapıyorlar ki benim niye haberim yok diyorum yani herkesin yapabileceği işlerden biri fark etmez
Cevap sahibi1 yılmemursan yasak biliyorsun değil mi?
- 1 yıl
memur olsam iş arar mıyım sence?
Cevap sahibi1 yılen kolayı internette içerik üretmek
- 1 yıl
evet ama o da o kadar bedava ki, ben hak etmek istiyorum kazandığım parayı
Cevap sahibi1 yılhizmet sektöründe asgari ücret kazanırsın..
kuaför-sanayi-kaynakçı vb. işlerde para var... diğerleri asgari ücret- 1 yıl
kuaförde nasıl başlayabilirim ki bilgim yok birileri bana öğretir mi acaba? sanayide kadın olmak da zor olur halbuki ben o tarz şeylerle ilgilenmeyi de severim
Cevap sahibi1 yılmanikür-pedikür ile başla
gözlemleyerek deva medersin- 1 yıl
kuaförlerle görüşmeye mi gideyim ne yapayım
Cevap sahibi1 yılyani
- 1 yıl
maaş verirler mi
Cevap sahibi1 yıltabiki
- 1 yıl
ne bileyim bilmiyorum falan diye belki vermezler
Cevap sahibi1 yıltecrübe kazanacaksın zamanla... az para ile başlarsın...
en alttan... olay zaten para değil önce.. önce deneyim kazanmak!- 1 yıl
evet doğru da işte yaş olmuş malum para da ihtiyaç
Gizli Üye(25-29)1 yılBol bol cv birak kendini geliştir
00 Yorumla
1 yılNe özellikleriniz var öğretmenlik dışında?
00 Yorumla
1 yılSevdiğin işi yapmalısın
00 Yorumla
1 yılBranş nedir hocam
00 YorumlaNe gibi farklı alanlar
00 Yorumla
1 yılşans kısmet
00 Yorumlaİnternet'e araştır
06 Yorumla- 1 yıl
araştırıyorum ama yeterli bilgim yok
- 1 yıl
Ankara