Bugün bir akraba ile konuşuyorduk ALESe girip yüksek lisans yapsan bile bir şey olmayacak seni aday olarak görmeyecekler bile dedi. Haklı mı? Boşuna mı yüksek lisans yapmış olacağım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBen yaptım. Maaş farkı olduğundan çalıştığım yerde ve konum. Akademik hedefim yoktu. Yapmak isteyen yapar elbet. Ama akademik hedef yoksa tezsiz tavsiye ederim canım🌼
04 Yorumla- 1 yıl
Akademik hedefim var ve 2. Sınıftan beri yüksek lisans düşünüyorum
- 1 yıl
O zaman tezli öneririm:)
- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim:)
En İyi Cevaplar
1 yılTorpil yoksa pek mümkün değil akademisyen olmak. Aday olarak almayacak diyen çok haklı. Fatih Altaylı'nın programına Prof. Dr. Behçet Özkara katılmıştı. O program fikir verebilir. Vakti zamanında ben de damdan düştüm 😉
01 Yorumla- 1 yıl
Öneriniz için teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
10Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet mümkündür bence
00 Yorumla
1 yılTorpilin yoksa kendi hakkinla bir yere gelmen zor. Yüksek lisans da yapsan doktora da yapsan boşa gidiyor
00 Yorumla
1 yılBir süre böyle ne zaman ki devran döner işler değişir bende ekonomi üzerine okula gitmedim mesela gerek yok her şey alaylı kafasında bu aralar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGüzel bir akademik geçmişin varsa ve ingilizce vb olur neden olmasın
011 Yorumla- 1 yıl
Ortalama olarak 3. 00/ 3.30 arasında bir ortalamam var. İngilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılGüzel o zaman kendini geliştirirsen her şey olur hocalardan da yardım alabilirsin akademisyenler bu konu da yardımcı oluyor çokça
- 1 yıl
Teşekkür ederim çok sağolun
Cevap sahibi1 yılTakıldığıniz bir şey olursa bende hocalarımla konuşup yardımcı olmaya çalışırım yoruma yazın dönerim
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim şu an üzerine konuştuğumuz konuyu sorabilir misiniz?
Cevap sahibi1 yılTamamdır yarın sorup dönüş yaparım size ekliyorum haberiniz olsun
- 1 yıl
Bölümüm Türk Dili ve Edebiyatı
- 1 yıl
Yüksek lisans yapmak istediğim alan Klasik Türk Edebiyatı diğer adıyla Eski Türk Edebiyatı alanı
Cevap sahibi1 yılTamamdır ben daja 1 olunca fazla anlamıyorum ama konuştuk öyle hocayla bir şey sorarsa size iletirim
- 1 yıl
Teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılNe demek
Gizli Üye(18-24)1 yılTabikide hayır bir kere sonuç ne olmuş olursa olsun sen istediğini yaptın kimse buna yorum yapamaz akraban çok biliyosa kendi okusun akrabalar hep böyledir onları dinleme ve kendini kötü hissetme
02 Yorumla- 1 yıl
Çok teşekkür ederim
Cevap sahibi1 yılRica ederim
Gizli Üye(18-24)1 yılya akraba bu adı üstünde kim olursa olsun akraba cogu senin iyiliğini düşünmüyor bile kulak asma hedeflerinin peşinden koşmaya devam et
03 Yorumla- 1 yıl
Teşekür ederim ya takılmıyorum söylediklerine ama motive olarak etkiledi biraz
Cevap sahibi1 yılemin ol çoğu bunun ne olduğundan habersiz öyle değillerse bile dönüp baksan yoktur aralarında doğru düzgün biri yani demem o ki kulak asma hiç kimseye kendine odaklan
- 1 yıl
Teşekkür ederim 😊
Giripmi olmuş aaa
00 Yorumla
1 yılKendi kazanamadığı için öyle demiş
03 Yorumla- 1 yıl
Kendi de mimarlık bölümünden yüksek lisans yaptı ve şu an boşta
- 1 yıl
Okumak iyidir devam
- 1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum
Haklı bence eğer kadro yoksa