Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi aracılığıyla kadınlara ayda bir kez 1 paket hijyenik ped desteği sağlanacağını duyurdu. Kadınlar her ay 1 paket ücretsiz hijyenik pedi, merkezden kendi başvurularıyla alabilecek.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kadınlara her ay hijyenik ped desteği vereceğini açıkladı. Çok iyi değil mi?
Kadinlara ped Erkeklere Prezervatif Cocuklara pampers verelim Sonra halka yapmamiz gereken yollar icin yol vergisi alalim, konut emlak vergisini abarti artiralim!
Bu ülkemdeki cok geri kalmis belefiyecilik anlayisi degismeli!!!
Nasilmi olmali Öncelikle halka para vede böyle yardimlari birakmaliyiz, Şehirlerimizin durumu ortada hepsini bok götürüyor, birkaç şehir disinda düzgün modern toplu tasim yok hatta ucuz olani hic yok! Maasin abarti orani günlük toplu tasima gidiyor özellikle asgari ücretlilerin
Neyse gelelim modern yönetim modeline Öncelikle Sehirde 10-12 Senatörlük oluşturulmali. Belediye seçimlerini birinci bitiren parti secimi kazanmis sayilmaz %50 icin koalisyon yapmali bir parti ile. %10 gecen her parti oy oranina göre Senatörlük hak ederek Belediye yönetimine girmeli.
3-4 Parti Sehri beraber yönetir. Sayistay‘in yetkileri cogaltirilarak her Sehrin hesabini ihalelerini kontrol etme vede gerekirse iptal yetkisi verilmeli.
Ayrica Sehirlerdeki yerel belediyeler lav edilmeli, Örnek Ankara BüyükSehirbelediyesi tüm sehrin hizmetlerinden sorumlu olmali. Bu isde İstanbul ayri tutulmali. Düsünsenize popo kadar Sivas Büyüksehir belediyesinin anlamsiz merkez belediyeleri var.
Belediyecilik ufaltilmali, bürokrasi azaltilmali. Süpermarket felan isletme belediyenin işi olamaz maalesef hizmet bilmeyen partici belediyeler yapiyor. Hizmetten para kalinca onuda belli yasal düzenlemelerle. Ihtiyaci olan herkesin basvurma hakki sakli tutularak, halka ped, don, prezervatif icin verilebilir. Belediyebaskaninin oy almak icin belli semtlere ayni ideolojinin adamlarina para vermesi ya da Partisinin başka bir seçimini belediyenin hizmet için ayirdigi parayi kullanarak finanse etmesine izin verilmemeli.
Sokak hayvanlarina barinak, belli sayida kadina verilecek pedden daha önemli…
Yazilacak cok sey varda, ülkemin halki ortak düşünmeyi bilmeyince, hödük partiler vede politikacilari birlikde calismadan, belediye parasini yerler.
N. B.: Sitede kendine ped alamayan kizlar icin imece üsulu para toplayabiliriz 😁
Ya bi şey dicem de, iyi bi şey mi yaptın yani bu yorumu yazdın şimdi uzun uzun? Te Allam ya... Kardeşim bizim aldığımız hizmetlerin azlığı vergilerin azlığından kaynaklanmıyor ki. Devletimiz bizden sağolsun kapı gibi vergi alıyor her şeyden. Kendine bi telefon alıyosun, aslında iki tane aldın birini devlete veriyosun. Bu kadar parayla birçok hizmet yapılabilir, mesele para azlığı değil o paraların nereye gittiği. Ayda yılda bir hayırlı bir şeye gitmiş, iyi bir iş yapmışlar. Yaptığın yoruma bak
Hanımefendilerin sadece ped ihtiyacına değil hayattaki her ihtiyacına daha duyarlı olduğumuz bir geleceğe ilk adım olur umarım. Şiddetsiz eşitlikçi empatik ve diyalogçu bir toplum olmamız yönünde atılmış ümitvar bir adım...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Guzel. Kadinlarin tek derdi erkekleri pispislamak degil. Kadin erkekten farklidir ve buna erkekler saygi duymak zorundalar. Oyle kadini, kiz cocugunu carsafa kapayip sacma sapan rejimler kurmaktan vazgecicekler. Dinlerden tiksindim su an. Her yer erkek erkek erkek... iyyy nasi destek verebilmis kadinlar bunlara anlamiyorum.
ekonomik kriz sebebiyle alamayan öğrenciler olacaktır bu sebeple şu an için iyi bir gelişme gibi dursa da hatırlatmakta fayda var, belediyeye gelen para halkın vergilerinden geliyor gökten zembille düşmüyor.
halkın daha çok vergi verecek olması anlamına gelen olan gelişmedir.
Milletin vergilerini daha lüzumlu şeylere harcasınlar. İnsanlar barınmakta, yeterli beslenmekte, kışın ısınmakta, geçinmekte zorlanıyor. Hijyenik pede gelene kadar eminim Eskişehir halkının çözülmeyi bekleyen onlarca sorunu vardır.
Hayır ama sen oluyosan diye bunu benim vergilerim karşılıyosa bende aynı hizmeti hak ediyorum muadili bir hizmet istemek en doğal hakkım yapılmasın kadınlara demiyorum ama bende aynı tutarda fayda istiyorum
İşin garip tarafı eskisehirde yaşamayanlar yorum yaparken güzelleme yapıyorlar. madem çok güzel bir Avrupa şehri gelip burada bir düzen kurabilirler. 1 örnek vermek gerekirse Küçücük şehirde ulaşım hem çok pahalı hemde tıka basa tranvaylarda tanımadığımız kişilerle akraba oluyoruz. trafik zaten berbat. say say bitmez ama oowww eskisehir belediyesi çalışıyor 😁😁
Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın artık hizmet edecek birinin geçmesi lazım partiye değil iş yapacak isme verilmeli, İstanbul'un hali ortada içler acısı Ankara öyle, Muğla rezalet.
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kadınlara her ay hijyenik ped desteği vereceğini açıkladı. Çok iyi değil mi?