u 1 yılGüçlü kadın denilince insanlar sadece kariyer olarak bakıyor olaya. Güç dediğimiz şey tek bir olay ile sınırlanmaz. Bunlar çok sığ bakışlar. Farklı bir konu olarak örnek verecek olursam, tecavüze uğrayıp hayatına devam etmeye çalışan kız/kadın güçlüdür. O hissettiği iğrenç psikolojisi ile hâlâ hayatta olmayı zorluyordur. Psikoloji konusunda örneğinde örneğini verebilirim. Kariyer yapmak, çalışmak kolay değil. Evet, güçlüdür kadın ama yapmayanları ezmek bence güçsüzlüktür eleştiren kişiler açısından. Yani diyorlar ki, sen çalışmıyorsan güçsüzsün. Hâlbûki o kadın hayatında neler ile mücadele etmiştir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğer siz de bir kadının kütle ve kas yapısına bakarak güç ve dayanıklılık konusunda kadınların zayıf olduklarını düşünüyorsanız, belirli konularda hatalı veya eksik bilgiyle değerlendirme yaptığınızı söylemeliyim.
Kadınlar, biyolojik, anatomik, fiziksel, zihinsel, içgüdüsel, mental ve fiziki acılara dayanma gücü bakımından erkeklere oranla birçok yönde üstün oldukları ama bazen hastalık ya da bedensel özürleri ile ancak zayıflık olarak farklılıklar gösterirler.
Kadınlar doğurgan varlıklar oldukları için hamilelik dönemlerinde birçok farklı konuya bağlı değişimler yaşarlar. Bu değişimlerin etkilerini ve sonuçlarını anlamak için erkeklerin aynı koşullarda hissetme imkanı olsa, bilim bu durumu "Erkekler dayanamayarak intiharı düşünebilirler di" şeklinde yorumlamıştır. Doğum sancısına eşdeğer veya orantısal ölçekte böbrek ağrısı, diş ağrısı, ciddi yaralanma veya kemik kırığı gibi acı veren durumlar arasında hangisinin daha fazla ve derin olduğu sorusuna, bu tür durumları deneyimlemiş bir bayan sağlık uzmanı, "Doğum sancısı ve ağrısı yanında diğer ağrı ve acılar normal sıradan bir baş ağrısı gibi kalır" diye cevap vermiştir.
Bu bilgilerden çıkan sonuç, güçlü görünmek ile güçlü olmak arasındaki farkı ve acılara dayanma gücünü anlamaktır.31 Yorumla
Güçlü kadın annedir. Anne olunca otomatikman 10 kaplan gücüne erişir😄
30 Yorumla
1 yılGüçlü kadın olmana izin vermeyen insanlara inat savaşan…
34 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim ☺️
- 1 yıl
Rica ederim, günaydın yakışıklı :)
- 1 yıl
@guapomorena teşekkür ederim abisi 😂
- 1 yıl
ahahaha
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
1 yılKendinin güzelliğini keşfeden kadındır gadası
00 Yorumla
1 yılGüçlü kadın şudur. Erkeğine saygı duyan, erkeğini hep bir üst seviyeye taşımak için ona yardımcı olan onunla beraber yürüyen, başarıları ve başarısızlıkları beraber karşılayan, erkeğine bir kral gibi davranıp, kendisi de bir kral eşi olan kişi güçlü kadındır.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAman bugüne kadar güçlü kadın oldukta ne oldu. Ayaklarımızın üstünde durucaz diye markette çalışırken 40 kiloluk halimizle 50 kiloluk market kolilerini kaldırıp diyaframımızı sakatladık, şimdi evimde güçsüz güçsüz oturuyorum. Bundan sonra da ayağımı sehpaya hafifçe çarpsam çığlık atan, ortalığı inleten o kadınlardanım. Hatta keşke önceden de öyle olsaymışım da sağlığımı kaybetmezdim en azından
11 Yorumla- 1 yıl
Keşke.
1 yılGüçlü hissetmesi için Hayatında güçlü erkek olmalı baba eş evlat farketmez. Güçlü görünmek içinde Statü kariyer mal mülk para tek başına ayakta durmak herşeyin üstesinden tek başına gelebilmek bunlar hep dışardan görünen yüzüdür. Ve kadına yetmez bunlar
10 YorumlaTehlikeli, zeki, basarili, kendine sonuna dek guvenen, hayatın pesinde suruklenen degil hayatı pesinde surukleyen, ne istediğini bilen, düşüncelerinde net, istikrarlı, samimi, hayatı dublorsuz yasayan, maddi manevi bağımsız stilettolarinin üzerinde durabilen, idealist farkindaliklarini bilen, fevri olmayan, kesinlikle maskulinlikle karıştırılmaması gereken, erkeklerin pek sevmediği ve sürekli törpülemeye çalıştığı bunun sonunda da daha da cilalan parlayan kadindir.
10 Yorumla
1 yılGüçlü kadın olmak istemiyorum ya 19 lt damacanayı tek basimiza kaldirdıkta ne oldu hiç😁 bundan sonra ojesini surdukten sonra kurumasını beklerken emir dagitan kadın mottosundayinz 😂
40 YorumlaHayatta tek başına kalmaktan korkmayan kadındır.
236 Yorumla- 1 yıl
Kahve ısmarlarsana içelim :D
- 1 yıl
Kahve iyidir ama maksat muhabbet
- 1 yıl
Olur ama tatlıyı da sana yıkarım
- 1 yıl
Olur tabi ama muhtemelen damak zevklerimiz de uymaz seninle :D
- 1 yıl
Kader deyince tedirgin oluyor insan :D Sana afiyet olsun
- 1 yıl
Bak sen :D Beni de öyle hesapla falan korkutamazsın. Tek korkum önüme bol zeytinyağlı bir menü gelmesi.
- 1 yıl
Vayyy, bende etçilim. Damak zevklerimiz aynıymış :D Hatay yazıyor ahaha artık bir künefe veya şerbetli yedirirsin
- 1 yıl
O da mı şerbetli :D Hakkını verir miyim sence
- 1 yıl
Severim, diyabet hastalarına öneriler :D
- 1 yıl
Aşur yeriz seninle, güzel yaptığına eminim. :D
- 1 yıl
Sen aşur yap mangalı ben yakarım :D
- 1 yıl
Hem yakar hem yaparım, işi garantiye alıyor ahaha
- 1 yıl
Öyle gördüm :D
- 1 yıl
Çenesi düşük dedi :D Maharetliyimdir, öyle derler.
- 1 yıl
İyidir
- 1 yıl
ahaha gömüyorsun sanırım
- 1 yıl
ahaha iyi kullandığım doğrudur
- 1 yıl
Hiç değilim :D Gerekte yok bence
1 yılGüclü kadin bence kimseye muhtay olmayandir maddi manevi her konuda hayatta hedefleri hayalleri başarilari ve hobileri olandir sürekli karamsar negatif yerine dertlerini herkese yaymayan neşe sacandir her gün yeni seyler ögrenen ve ögrenmeye devam edendir.. yeniliklere acik olan ne istedigini bilen biridir
21 Yorumla- 1 yıl
Meslek saymadim fark ettiysen cünkü asla meslegi olan veya calisan kadin güclü anlamina gelmiyor o kadar meslegi olan kadin var Allah askina hangisi güclü? Kendisne iki ayakkabi iki gömlek alip şikir şikir giyinip gezende güclü olmuyor
1 yıl20 kiloluk erkek çocuğunu 250 basamaktan oluşan bir merdivenden kucakta günde 3 kere çıkarıp, indirmek her yiğidin harcı diildir. Güçlü kadın budur.
24 Yorumla- 1 yıl
Anaa gitmiş güzelim pp 😢
- 1 yıl
- 1 yıl
1 yılTek başına kimseden destek almadan hem çalışıp hem aslanlar gibi çocuk büyüten kadınlara çok saygı duyuyorum.
20 YorumlaKendi ayaklarının üstünde durmayı başarabilen kadın güçlü kadındır..
30 YorumlaTüm zorluklara göğüs geren,
Her şeye rağmen ayakta durabilen,
Ve ağzından şükürden hariç söz çıkmayan herkese güçlü derim...10 YorumlaHer olayla baş edibilecek potansiyeli olup, bu potansiyeli boş hevesler için hebâ etmeyen kadın güçlü ve iradelidir.
10 Yorumla
1 yılkendi ayakları üzerinde duran
kendisine ait çizgileri olan20 Yorumla
1 yılKendi ayaklarının üstünde durur kimseye eyvallah etmez
10 Yorumlailetişimi iyi olan kararlarını uygulayabilen saygı duyulan kadın
10 Yorumla
1 yılKendi ayakları üzerinde durabilen, kimseye ihtiyacı olmadan yaşayabilendir.
10 Yorumla
1 yılBaşının çaresine bakmayı öğrenmiş kadındır.
10 Yorumla
1 yılKısaca kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilen kadın diyebiliriz...
10 Yorumla
1 yılGüçlü kadın diye bir şey yok kimse kimseyi kandırmasın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılOtobüste yer beklemeyen 6284'e karşı çıkan pozitif ayrımcılık istemeyen kadın. Yani yok.
20 Yorumla
1 yılŞiddete şiddetle karşılık veren , ezik olmayan, arkada kalmayan , kendini ifade edebilen her daim güçlüdür
30 Yorumla
1 yılGüçlü kadin eğitim almış , kendi işini kurmuş, hiç bir erkekden asılı olmayan kadındır. Güçlü kadın tüm zorluklara kendi başına baş eden kadındır.
10 Yorumla
1 yılAyakları üzerinde durabilen akıllı ne istediğini bilen olgun kadın güçlü kadındır
10 Yorumla
u 1 yılTabiri caizse “kimseye eyvallahı olmayan”.
30 Yorumla
1 yılKendi ayakları üzerinde durabilen.
30 Yorumla
1 yılKendi ayakları üzerinde durabilen
20 YorumlaNormal doğum yapabilen 😄😄
Me; sezaryen 😎😎10 Yorumla
1 yılKendi ayakları üstünde duran
10 YorumlaKendi ayakları üstünde duran
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılkocasından para almayan
20 Yorumla
1 yılKimseye eyvallahım yok o benim ☺