Erkekler bu konuda biraz baskıcı gibi hissediyorum çalışmayan bir kadını daha çok baskılıyorlar ve kendinden aşağı görüyorlar haksız mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Mesele baskılamak ya da aşağılamak değil sadece.. Hayat bu ne getireceği belli olmaz eşin ölür ya da boşanmak durumunda kalırsın zor durumda kalmamak adına maddi anlamda ekonomik özgürlüğü olmalı kadının..
11 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum 🙏🏻
En İyi Cevaplar
1 yılHayır böyle bir sınırlamayı doğru bulmuyorum. Evleneceğiniz kişi sizin hayat arkadaşınız olacak rakibiniz değil. İmkan varsa bir kadın okurken de evlenebilir gayet. Evlendikten sonra da okuluna devam edebilir. Kendisini destekleme yerine ona köstek olacak biriyle zaten evlenmesin. Olay nasıl biriyle evlendigine bağlı. Veya kişi hiç okumasa bile onu ezecek karakterde biriyle evlenecekse eger okumuş olsa da o başka konularda yine ezer. Karaktersiz olan insan basarabildigi her yerde karaktersizliğini gösterir zaten.
211 Yorumla
Soran1 yılBakın doğru olan bu biliyorum fakat sizin dediğiniz gibi bir erkek kaldı mı emin olamıyorum bu yüzden bir kadın her zaman ayakları üzerinde durmalı diyorum çünkü maalesef kötü bir döneme denk geldik
- 1 yıl
Tatlım bir insan güvenmedigi biriyle zaten evlenmemeli. Eğer arkanızda size her zaman destek olan bir aileniz varsa sizi kimse ezemez. Her kadının tabiki bir mesleği olmalı bence de. Benim de mesleğim var. Ama inan bana aile çok daha önemli.
- 1 yıl
Arkasında ailesi olan insanın sırtı yere gelmez. Evlilik de kaderdir zaten. Başta okunama destek olurum diyip evlendikten sonra önüne engel koyan, sana değer vermeyip destek olmayan, sözünde durmayacak kadar karakter yoksunu olan biriyle mutlu bir evlilik sürdürülebilir mi zaten?
- 1 yıl
Bunu yaparsa bu sana yeteri kadar önem vermediğini gösterir zaten. Çünkü seven insan sevdiğinin iyiliğini düşünür. Onu destekler, arkasında durur. Böyle bir insanla evlenilir. Böyle erkek kaldı mı demeyin. Evet bence de sayıları çok az ama illa ki varlar sonuçta. Düzgün adam kalmadı diyip bu yüzden sırf evlenmiş olmak için evlenilmez kimseyle. Hayatınızı karartmayın. Kalbi, yüreği güzel insanları sevin
Soran1 yılTabikide aile de çok önemli haklısınız. Sadece demek istediğim insanın elinde mesleği olunca kendini daha özgüvenli hissediyordur tatmadım bu duyguyu fakat bir mesleğim olması için çabalıyorum önceliğim bu
- 1 yıl
Tabiki mesleğin, kariyerin için çabala. Benim demeye çalıştığım şey şu: İnsanın karşısına doğru insanın ne zaman çıkacağı belli olmuyor. Bu kişi 25 yaşında da çıkabilir, 30 yaşında da çıkabilir, 20 yaşında öğrenciyken de çıkabilir. Hayat bu. Ve o insan karşınıza çıktığında hiçbir şey için onu ertelemeyin. Doğru kişiyse, sizi seviyorsa zaten arkanızda olacaktır. Meslek her zaman edinilir. Şu an okumaktan kolay ne var? Ben mezun oldum şimdi istesem 2. bölümü de gider okurum yani. Ama insanın karşısına doğru kişi her zaman çıkmıyor. Demeye çalıştığım şey bu.
- 1 yıl
Benim bir tanıdığım var mesela. Üniversitedeyken birini sevmiş. Evlenmek istemişler ama kızın ailesi daha öğrencisin bu yaşta evlenilmez diyerek karsi çıkıyor. Kız şu an 35 yaşında kariyerli bir bekar. Bir yaştan sonra insan çok daha seçici oluyor, kimseyi beğenmemeye başlıyor. O kızın ailesi şu an çok pişman mesela keşke izin verseydik diyorlar ama iş işten geçti artık. İnsanlar evliliğe nedense okumanın, gezmenin, gençliği yasamanin önünde bir engel olarak görüyorlar. Bunu anlayamıyorum. Bir insan evliyken de okuyabilir, evliyken de gezebilir, evliyken de gençliğini yaşayabilir. Bu evlendigin kişiye bağlı. O yüzden diyorum eş seçimi çok önemli diye. Anlayışsız bir insanla evlenirsen kariyer sahibi de olsan mutlu bir evliliğin olmaz.
Soran1 yılValla hayatta hiç bir sey ertelenmemeli haklısınız fakat ben hayatta bir şeyi ertelediğim için hep suçlanmıştım oda hayatımdaki insandı üniversiteydi memurluktu beklettim ve sonunda ayrıldık suçu bana bulmuştu vicdan azabı çekiyordum sonunda dedim Allah'ım nolur olmamasının ardındaki hayrı göster çocuk beni aldatıyormuş iş yerindeki arkadaşıyla o gün bugündür bazı şeylerin ertelenmesinde de hikmet arıyorum demek ki Allah istemiyor. Dediğiniz gibi evliyken de gezebilir okuyabilif bunu sağlayacak erkek olduktan sonra bunlar hic bir problem değil benim de arkadaşım var çok genc yaşta evlendi şimdi memuriyet için çalışıyor eşi şeker gibi bir adam hiç bunaltmaz ama kız kendini sevmiyor kendini adama bir türlü yakıştırmıyor sadece eşlede bitmiyor durum insanın kendine bakış açısını da değiştiriyor çalışmak ayakları üzerinde durmak
- 1 yıl
Elbette tabiki bazı şeylerin olmamasında da hayır vardır. Katılıyorum dediklerine. Kader aslında bu iş tamamen Allah'ın kaderi yani. Yaşadığımız herhangi bir şeyin hayır mı şer mi olduğunu bilemiyoruz. O yüzden Allah'tan her şeyin en hayırlısını istemek lazım
Soran1 yılHayırlısını kolaylıkla istemek lazım kesinlikle 🙏🏻
- 1 yıl
🥰🌸
1 yılBunlar ucuz ruhlu erkeklerin bakışı. Ben böyle bakmıyorum. Eşim eğitimli olmalı kesinlikle. Fakat mümkünse çalışmasın. İsterse de çalışsın. Eğitim mecburi, çalışması irâdî...
11 Yorumla
Soran1 yılEğitim şart ya hele bu devirde üniversite mezunu olmak bu kadar kolayken kendini eğitim konusunda yetiştirememiş bir insanla olsam uyum sağlayamazdım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
13Cevap
1 yılKadın mesleğini eline almazsa, ataerkil bir aileye gelin giderse o saatten itibaren hiç alamaz
11 Yorumla
Soran1 yılİste o yüzden evlenmeden bir meslek edinmek gerekiyor
1 yılevet ne geregı var kı hemen hemen koşa koşa evlenmeye hayatıma bır duzen vermeden asla evlenmem
10 Yorumla
1 yılBana ihtiyacı var algısı oluyor boşansa ailesi de sıkıntıysa daha çok özgüven geliyor okuması daha iyi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEğer ekonomik özgürlüğün olursa diğer özgürlüklerin de artar. Daha mutlu bir hayat sürersin
115 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısınız ama bu devirde maalesef bunu kolay yoldan kazanmak zor üniversite mezunu olup issiz kalan insan kayniyor her yer
Cevap sahibi1 yılMaalesef.
El beceriniz var mı?
Soran1 yılVar çok şükür
Cevap sahibi1 yılBazı fikirler verecektim, dinlemek isterseniz.
Soran1 yılSanırım instagram üzerinden satış yapan kolye bileklik boncuk tarzı işi önerisinde bulunacaksınız ☺️
Cevap sahibi1 yılHayır ordan pek para kazanılmaz, çok emek ve zaman ister
Soran1 yılKasdettiğiniz ne tam olarak o zaman
Cevap sahibi1 yılBasit ürünlerin evde toptan üretim ve toptan satış
Cevap sahibi1 yılEğer yazarsanız ben size birkaç ürün çeşidi göstereyim. Nasıl pazarlayacagınızi vs
Soran1 yılHiç düşünmemiştim bunu
Soran1 yılPazarlama konusunda o kadar zayıfım ki yok yani yapamam sağolun yinede fikriniz için ☺️
Cevap sahibi1 yılAlıp sattığım ürünler, çok satıyor, ondan dolayı yardımcı olmak istedim
Cevap sahibi1 yılGezip dolaşarak pazarlama değil, sipariş alıp yapıyorsunuz. Sonradan zaten ürün yetişmiyor
Soran1 yılYok sağolun para konusundan sıkıntım yok ailemin durumu iyi benim derdim stadü ve sosyalleşmek biraz da sağolun kibar teklifiniz için
Cevap sahibi1 yılTamam takdir sizin, rica ederim
1 yılBöyle düşünerek 30 yaşıma geldim.😂😂 Hiç sorun değil. Yani Türkiye şartlarında eline meslek almak üniversite mezunu olmakla eşdeğer değil.
02 Yorumla
Soran1 yılYalnız değilsin çoğu kişi inan böyle
- 1 yıl
Çevremde atanmadan evlenen çok arkadaşım var
Gizli Üye(25-29)1 yılKesinlikle öyle bir mesleği olmalı çalışıp çalışmamak sonraki tercih
20 Yorumla
1 yılöğrenciyken evlenen bile vardı bizim sınıfta. İsteyen yapıyor valla
08 Yorumla
Soran1 yılBen güvenemiyorum bir erkeğe bu konuda
- 1 yıl
Ama o dediğim kız okumaya devam etti, sonra da atandı
Soran1 yılİşte ben ve benim gibi arkadaşlarımın ana gayesi atanmak atama olmayana kadar evlilikte yok. O kadar güvenmiyoruz
- 1 yıl
Acelen ne peki, bitir öyle evlen. Anladığım kadarıyla hali hazırda birisi yok. Ben de ilk başta zaten aday var onunla şimdiden evlenip evlenmeme konusunda kararsız kaldın sandım
Soran1 yılAdayları onaylamıyorum ki tanışmak isteyene memurluk için çalışıyorum diyorum o zaman beklememiz lazım biraz diyor kimseyi de bekletemem anında yol veriyorum. Ailem de zaten bu konuda ben gibi önce mesleğini edin sonra evlilik
- 1 yıl
Tanıştığın her insanla direkt evlilik mi düşünüyorsun
Soran1 yılHayır ilginç şekilde bana öyleleri denk geliyor. Bende kaçıyorum 🏃🏻♀️ mesleğim olsa kaçmazdım ama çünkü ben hazır değilim.
- 1 yıl
Anladım^^
1 yılKadınlarda erkeklerde birbirini acımasızca ezmeye başladı.
01 Yorumla
Soran1 yılHemde nasıl kimse kimseye güvenemiyor bunun stresi de ayrı oluyor erkek askeri ücret alıyor diye utanıyor kadın da kpss derdi yüzünden memur olma derdinde çalışamıyor diye stres her şey ekonomi oldu
Düzgün birini bulursan bu sorun olmaz ama bulamıyorsan kesinlikle ekonomik durumun olması gerekiyor
03 Yorumla
Soran1 yılEvet kimseye güvenilmiyor. En azindan biriyle anlasamazsan ekonomik özgurlugum var seni mi çekicem der gidebilirsin muhtaç olmasın ona ama erkek kadin ona muhtac olduğunu anlasın vicdansız oluyor
Soran1 yılKesinlikle katılıyorum
Kimseyi çalışmıyo diye kendimden aşağı görecek değilim
02 Yorumla
Soran1 yılİste bu sizsiniz genel konusuyorum ben
1 yılEkonomik özgürlüğün olması lazım belki karşındaki seni ezmez ama sen de öyle hissedebilirsin💁♀️
10 Yorumlamesleği eline alınca da sıkıntı almasa sıkıntı bence erkek kazansın kadın yesin ama erkek ayılık yapmasın olay çözülür
09 Yorumla
Soran1 yılÖyle erkek kalmadı ya
Soran1 yılSizi kapanda çalışmıyor o zaman 😄
Soran1 yıl😄 olsun eviniz de huzur olsun da gerisi hallolur
Soran1 yılMaşallah maşallah 🧿
Soran1 yılAmin 🤲🏻
Evlendikten sonra kalıyor her şey
10 Yorumla
1 yılKadının mesleği olmali
10 YorumlaNet doğru
13 Yorumla
Soran1 yılDimi 🙂
Soran1 yılBenimde büyükler aynı kafadan ya eş konusu açarsam evde babam küçümseyici bakışını atar ben seni boşuna mı okuttum başkasına muhtaç ol diye mi otur çalış memuriyet olana kadar çabala kaç sene olursa olsun der
1 yılkadin evlenmemeli direkt
01 Yorumla
Soran1 yılİlginç bir tutum
1 yılSacma bir düsünce neden baskilanasin ki
010 Yorumla
Soran1 yılÇünkü artık erkekler de çalışan kadın istiyor kadın çalısmayınca gozunde bir degeri kalmiyor
- 1 yıl
Sadece para getirmek bazinda mi? Toplum ekonomisi adinda belki olabilir fakat calismasan da olur
Soran1 yılPara getirmek calismadan baska nasil para getirebilirsiniz ki? Veya aileden kalan miras vs varsa anca oyle
- 1 yıl
Sadece para getirmekten kastim gecinme bazinda idareten olabilir fakat abarti seviyesinde calisman beklenmeyebilir
Soran1 yılZamane erkekleri bir evi tek başına geçindirip laf söz etmeyeceğini asla düşünmüyorum.
- 1 yıl
Zamanen erkekleri tek basina ev gecindirebilir fakat o adami bir daha eve ayak basamayacagini bilmen gerekir. Ne kadar calisirsa o kadar para fakat evde 1dakika görebilirsin.
Soran1 yılSorun geçindirmek değil ki bunun lafını yapmamak çevremizden duyuyoruz maalesef meslegi olmayip evlenen her kadin pisman
- 1 yıl
Lafi neden yapilsin? Tüm evi cekip cevirmekte is kadar degerli
Soran1 yılUmarım bu hassasiyette olur tüm herkes
- 1 yıl
Bunu saglayabilecek gene kadinlar toplumu yetistiren en önemli faktör
Hayır.
10 Yorumla
1 yılEvet. Kocanın kölesi olmak istemiyorsan
04 Yorumla
Soran1 yılİşte herkes bu düşüncede oysa geçmişte böyle bir kıstas yoktu
- 1 yıl
Evet geçmişte kadın evcil hayvan gibiydi. İstiyorsan sen de öyle olabilirsin. Adın da boncuk olsun
Soran1 yılŞimdinin erkekleri de prenses gibi maşallah bir 5 sene sonra onlar bizim evcil hayvanımız olacak gibi duruyor 🧿
- 1 yıl
Evde aç aç oturursunuz ,🤣
1 yılEvet
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem