Bu yıl mezundum. Tıp istiyordum ama olmayacak. Bir yıl daha mezuna bırakmalı mıyım? Ya da ailem üni yaz okurken hazırlanır tekrar girersin sınava diyor. Hangisini yapsam?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİstemediğiniz bir bölümü okumaya çalışmaktansa beklemek daha mantıklı olur. Eğer bir yer yazarsanız ve gelirse ilk yılınızda sınava tekrar girerseniz okul puanınız yarıya düşerek eklenecek bu da sizi dezavantajlı yapacaktır. Diyelim ki puan düşmesin diye ikinci sınıfta girdiniz bu defa da birinci sınıfta sınava hazırlanmaya devam etmezseniz bilgilerin çoğu unutulur tekrar hazırlanmak yorucu olacaktır. Ayrıca gittiğiniz okuldan mezun olmayacaksanız boşa giden iki yılınıza yazık olur. Ama şu an gelecek olan puanı kaybetmek istemediğiniz için tercih yapacaksanız o ayrı bir konu tabii.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha sınava bile girmeden nasıl bu kadar emin oluyorsun? Sınava bi gir elinden geleni yap sonucu gör, sonrasını sonra düşün, sınav kolay mi olacak zor mu olacak yığılma mı olacak hiçbir şey belki değil daha. Diyelim olmadı, ailen seni destekliyorsa, evde psikolojini kötü etkileyecek bir şey yoksa disiplinimi korur çalışırım diyorsan dene tekrar, üniversiteye gidip tekrar hazırlanmak o kadar kolay değil, yerleştiğin için obp yarıya inecek, bu da geriye atar, hem gittiğin bölümün dersleri, yurt ortamı, nasıl insanlar denk gelecek kim bilir, hiç kolay değil hem okulu hek sınavı ikisini bi arada yürütmek, başarılar şimdiden, son ana kadar mezunluğu aklından geçirme, elinden geleni yap
00 Yorumla
mezuna kalmak normal bir şey kaç yıl olursa olsun hedefin için denersin. ilerleyeceğini düşünüyorsan birçok benzer örnek de var. strese kapılma yapacağına eminim ben de 1 sana hazırlanacağım yks için. yüksek bir sıralama istiyorum ve şimdiden çalışıyorum baya. soruların olursa atabilirsin mesaj veya takipleşebiliriz
01 Yorumla
Soran+1 yılOlurr. Takipteyim
+1 yılBence istediğin mesleği yapmak önemli çünkü bir sene fazla çalışmak çok gibi görünse de çalışma hayatında 50 seneni geçireceksin. Tıp bu arada kötü üniversitede okunmalı sebebine gelirsem imkanı iyi üniversitelerde sınavlar daha zor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
8Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılSizin kararınız bence
00 Yorumla
+1 yılBaşka bir bölüm seni memnun etmeyecekse, psikolojik olarak kaldırabileceksen tekrar deneyebilirsin. Üniversite okurken tekrar hazırlanmanın dezavantajları var. Örneğin puanının bir kısmı yarıya düşer ve bu seni geriye atar, üniversite sorumlulukları ile uğraşır iken lise derslerine çalışmak sana ekstra yük olur ve bu hem gireceğin sınavı hem de üniversite hayatını olumsuz etkiler.
10 Yorumla
+1 yılHayır mantıksız. Denemişsin işte olmamış. Olacak olsa ilk denemede olurdu. tekrardan hazırlanıp zaman kaybetmenin hiçbir mantığı yok
02 Yorumla
Soran+1 yıl5 yıl deneyip kazananlar bile var
- +1 yıl
Bir sınava bu kadar takılı kalmak bana göre mantıksız
Gerçekten hedefin tıpsa vazgecme. Sonra içinde ukte kalır ve bu sefer yaptigin meslekten keyif alamazsin
10 YorumlaAman aman Bi kere daha mezuna bırak istemediğin bölümü okumak daha kötü içinde kalacağına azmet tıp için bidaha çalış
11 Yorumla
+1 yılMezuna bırakmak 🤔🤔, TDK'ya baktım bulamadım. Açıklar mısın
08 Yorumla
Soran+1 yılSizin dışınızda herkes anlamış. o yüzden sorun yok.
- +1 yıl
Anadilinizi katletmissiniz
Soran+1 yılKatledilen bir şey yok. Siz onu Türkilizce konuşanlara söyleyin.
- 1 yıl
Mezuna kalmak= öğrencilerimiz liseyi yeni bitirdiğinde üniversite sınavına hazırlanmak için bir yıl boyunca çalışırlar. O döneme mezuna kalmak denilir.
- 1 yıl
@yağmur_yüreklim01 teşekkür ederim, cehaletimi mazur gör ana dilim de değil. 🙏🙏
Soran1 yıl@Chıld_Of_GOD demek ki ana dilimizi katletmemişiz değil mi?
- 1 yıl
@Chıld_Of_GOD Özür dilemene gerek yok. Bu sözcük TDK sözlüğünde yer almıyor. Halk arasında kullanılıyor. Ben bile mezuna kaldığım yılın yarısında öğrendim. Yahudi olduğun için doğal yani😅😅
- 1 yıl
@yağmur_yüreklim01 🙏🙏
+1 yılİstemediğin bölüme gitme derim. Yazık olur zamanına.
10 Yorumla1 yıl daha hazırlanmaya kaldırabilecek bir psikolojide isen ve yapabileceğine inanıyorsan kalabilirsin bence sonuçta 1 yıl daha kalmaktan bir şey olmaz göz açıp kapayincaya kadar geciyor zaten 1 yıl, hayallerin için değer bence
00 Yorumla
+1 yılailenin kararini degil kendi kararini onemse ve suanki sirlaman tipa yakinsa daha iyisini yapabileceksen, kalbini beynini dinle ve mezuna kal🤍
11 Yorumla
Soran+1 yılŞu anki sıralamam 100k civarı
Bence bir tercih yap hoşuna gidebilecek dondurursun olmadı okumasan bile ama yine de köşende bir güvence olur. Yine hazırlanmak istersen hazırlanırsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl3,5 milyon kişi giriyor zaten Allah için başvurmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor değil çekersin bence öğretmenlik düşünme çok zor atanması
00 Yorumla
+1 yılBence yazmalısın okurken hazırlanan
00 Yorumla
+1 yılSınava girmedin bile neden bu kadar umutsuzsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇalışabileceğini düşünüyorsan evet
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirlikte çalışabiliriz mezuna kalırsan
Soran+1 yılSende mi mezunsun
Soran+1 yılOlur tabiki. Netleşirse
Cevap sahibi+1 yılBen 2025 için hazırlanıyorum takip edebilirsin
+1 yılkaç binden
08 Yorumla
Soran+1 yıl100 bin civarı
- +1 yıl
zor gibi senin kazanman uğraşma cok
Soran+1 yılPeki ilköğretim matematik öğretmenliği mi veterinerlik mi hemşirelik mi? (Hemşireliği hiç istemiyorum)
- +1 yıl
ilköğretim mat
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum ama atama yok diyorlar
- +1 yıl
olur 5 seneye merak etme
Soran+1 yılPeki üni okurken tekrar hazırlanabilir miyim tıp için?
- +1 yıl
hazirlan da zor bebek
+1 yılDeğil
03 Yorumla
Soran+1 yılNiye ya
- +1 yıl
Zaman kaybı
Soran+1 yılİstemediğim bir bölüm okuyup ömür tüketmek de aynı zaman kaybı değil mi? Tıp isteyen biri hemşirelik okuyunca mutlu olabilir mi? Hiç sanmıyorum.
+1 yılsonuçlaarını göze alacaksan neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 YorumlaAy hayat senin, sen ne istiyorsan öyle yap
00 Yorumla
+1 yılSon denemen olsun
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi