12. sınıf öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz, 12.8 milyon liralık bursla Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü'nü kazandı. Gurur duydunuz mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Adına çok sevindim umarım daha nice başarıları olur🌸🌸 ancak şöyle bir şey var ki iyi bir eğitim alabilmek için maddi durum şart. Çok büyük bir ihtimalle ailesinin maddi durumu iyi olduğundan ötürü güzel kaliteli bir eğitim alabilmiştir. Ülkemizde böyle başarılı öğrenciler çok ancak öğretmenlerin kalitesiz oluşundan ve maddi imkansızlıklardan dolayı ne yazık ki başarı gösteremiyorlar. İyi bir eğitimin, arkanda iyi bir destekçi öğretmenin olmadan olmuyor ee bunlar da paradan geçiyor...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl12.8 milyon milyar sen bu parayı sen ne yaptın? 385 bin dolar amerika da çok çok büyük bir miktar değil. özel okul fiyatları bu seviyelerde. Gurur duyduk tabii önemli olan bu parayı verenlerin başarılı insanları ülkemizden koparmak amacıyla vermeyip Ülkemize yararlı bir birey olmasını sağlaması.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
32Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet tebrikler
00 Yorumla Sıla Nur Yorulmaz'ın başarısı gerçekten takdire şayan. Böylesine prestijli bir üniversiteye, üstelik de böyle etkileyici bir bursla kabul edilmesi, onun ne kadar yetenekli ve çalışkan olduğunun bir göstergesi. Bu haberi duyduğumda gurur duymamak elde değil. Sıla'nın bu başarısı, sadece kendi çabasıyla elde ettiği bir başarı değil, aynı zamanda ailesinin, öğretmenlerinin ve toplumun ona verdiği destekle de yakından ilişkilidir. Bir kadın olarak, onun bu başarısı, kadınların bilim ve akademide daha fazla temsil edilmesi gerektiği konusundaki inancımı da pekiştiriyor. Sıla'nın bu başarısı, genç kızlara da ilham olacak ve onlara, hayallerinin peşinden gitmeleri ve sınırları zorlamaları gerektiğini gösterecek. Umarım Sıla'nın bu başarısı, gelecekte daha fazla genç kadının bilim ve akademide kendine yer bulmasına yardımcı olur.
11 Yorumla
+1 yılMuazzam bir başarı, fakat geleceğe yönelik baktığımızda bu kız ileride yüksek ihtimalle Avrupa veya Amerika'da çalışıp o ülkelere faydalı olacak bizim içimizden yetişen birisini içimizde tutamayacağız. Bunu bir oturup sorgulamak gerekiyor. Nice beyinler göçtü gitti bu ülkeden.
60 Yorumla
+1 yılDaha fazla gurur duyacağımız şeyler var; gereksiz öne çıkarılmış bir haber
Türkiyede bu çocuktan daha fazla kapasiteli pek çok kişi var
Bizim yok şurayı kazandı şu bu yerine Üretimde Piyasada gerçek anlamda Türkiyeyi devleştirecek şeylerle övünüp haberini yaymamız lazım
30 YorumlaGeçen de bir tanesi kazanmıştı bir kaç üniversiteden burs ama makaleleri korkunçtu kız resmen terör destekçisiydi umarım bu öyle değildir
611 YorumlaAz önce instagramda gördüm hangi liseden mezun acaba ben temelde aldığı eğitimi çok merak ettim ve sayıları inşallah artar böyle gençlerin durumu olmayıp sönüp giden çok genç var..
05 Yorumla- +1 yıl
Üsküdar Amerikan Lisesi
- +1 yıl
Ne yazıkki, üstelik bu özel okullarda yeteneklere göre ayrıştırılıyor her çocuğun kendi alanı var yani hobisi sadece okul değil yaşam alanı gibi bu o çocuğa tanınan özgürlük, mutluluk ve başarı elbette getirir.. Devlet liseleri tıkış tıkış, öğretmenlerin yeni nesil en azından tiktok çekmekten ders anlatmıyor 🤷🏻♀️
- +1 yıl
Maalesef.. Bu kızla yaşıt yeğenim eskişehirin en iyi lisesine gidiyor fen lisesi, ortalaması 98 denedi başvuruları ama kabul gelmedi. En iyi lise olmasına rağmen sınıflar 30 kişilik ve rahatsız sınıflar tıpıs tıpış. kolejde 10 kişilik sınıf, etüt vesaiyere kolejdeki öğrenci hemen gidiyor. Şehrimden de Amerika'ya giden oldu ama hangi üniversite bilmiyorum Bahçeşehir kolejinden. Para konuşuyor işte... Devlet öğretmenleri konusundada haklısınız
+1 yılbu gurur hepimizin demek isterdim ama büyük ihtimalle sadece onun
10 Yorumla
+1 yılMaşallah Maşallah rabbim İnşallah tamamına erdirsin güzel yerlere gelsin Türkiye Cumhuriyeti'ne faydalı işlerde bulunsun nasip olsun inşallah
00 YorumlaZekasıyla ön plana çıkması ne güzel, bazıları gibi; boşluğu eğlence sanıp, 2 gram beyinleriyle egolanan tiplerden değil.
00 YorumlaAferin kızımıza. Bu tipler hiç bi zaman türbanlılardan çıkmıyor fkfkfkf
11 Yorumla- +1 yıl
Türban ne alaka aw
Gizli Üye(18-24)+1 yılTamam da nasıl kazanmış ne yapmış ailesi kesin zengin
20 Yorumlaparanın yarısını nakit versinler hiç gitmesin bence herkes karlı çıkar
00 Yorumla
+1 yılÜniversite iyi. Bölüm Türkiyede zorlanacağınız gösteriyor.
00 Yorumla
+1 yılDuydum. İmkan verilse içimizde bir şeyler yapacak çok kişi var ya
00 Yorumla
+1 yıl12 milyon liralık bursu veren kim ben onu merak ettim.
011 Yorumla- +1 yıl
@id1lly Harvard dememiş okul da dememiş.
- +1 yıl
@id1lly nerede demiş? burs şirket tarafından da verilebilir bir kişi tarafından da okul tarafından da.
- +1 yıl
@id1lly ben paylaşıma bakarak yazdım. Paylaşımda nereden aldığı yazmamış. Twitter linkinde de yazmamış.
- +1 yıl
@id1lly ben soru sahibine sormuştum sorun orada :)))
- +1 yıl
@id1lly ben de söyledim işte :)))
+1 yılTürkiye’deki Fizik okuyan insanlar enayi bence ben de dahil fizik mühendisliği terk biriyim
05 Yorumla- +1 yıl
Neden öyle dediniz ki?
- +1 yıl
Hocam Fizik öğretmenliği dışında çalışma alanı yok.. Nükleer santral henüz yapım aşamasında ama şimdilik iş yok onlarda da
- +1 yıl
Ben bu arada enerji sistem mühendisliği okudum yurtdışında alsaydım diplomayı daha farklı olurdu
- +1 yıl
Bu gönderide adı geçen kız Sıla, yurt dışında okuyacağı için onun hayatı kariyeri daha farklı olmaz mı?
- +1 yıl
Sıla hayatını şimdiden kurtardı benim demek istediğim Türkiye’de Fizik okunmaz bunu anlamış kız işte ve yurtdışında Fizik okumaya karar vermiş. Orada çalışır parasını kazanır. Türk toplumu herşeye para eksenli bakar bunu unutma. Musluğu kesersen iktidar oy alamaz tıpkı bu seçimlerde olduğu gibi cezayı kesti halk.
kazanması iyi olmuş ülkemizde en fazla kasiyer olurdu o bölümü bitirince. en azından layık olduğu gibi hak ettiğini alır yurt dışında
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKoleje mi gidiyor? koleje gitsem bende kazanırdım siz de kazanırdınız.
19 Yorumla- +1 yıl
Haksızlık etme
Cevap sahibi+1 yıl@Bay_Nutella haksızlık etmiyorum, bunlar gerçekler zeki kız ama koleje gitsen çabalasan sen de bende kazanırız. Devletten çıkan var mı böyle? en başarılı okullardan bile çıkmıyor.
- +1 yıl
kapasiteyle alâkalı o
Cevap sahibi+1 yıl@YoSoyLaEstrella işte kolejin kapasitesiyle alakalı. Nitelikli liselerden bile devletten denese bile çıkmaz
- +1 yıl
onu kastetmemiştim ya neyse
Cevap sahibi+1 yıl@YoSoyLaEstrella bende diyorum ki kız zeki tamam bu gerçek ama devletteki bu kız ile aynı zekaya sahip biri denese bile yapamaz
- +1 yıl
gerçekten zeki olsa yapar elin çobanı bile Türkiye birincisi oluyor
Cevap sahibi+1 yıl@YoSoyLaEstrella yks birinciliği ayrı bir şey 1 yıl azimle çalışsan temelin olsa yine iyi bir yere gidersin. Devletin ders imkanıyla kolejin imkanı farklı kolej daha çok imkan sağlıyor
Cevap sahibi+1 yıl@YoSoyLaEstrella ki böyle haberlerin hepsi kolejden çıkıyor nedense. Türkiye de başarılı liseler var ama ondan duyamadık
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu akıl size fazla arkadaslar. Birazini bana verin de matematik yapiyim ya allah rizasi icin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHelal olsun maşallah Allah önünü açsın kardeşimizin
00 Yorumla
+1 yılNiye gurur duyayım? Tebrik ederim ama helal olsun.
40 Yorumla
+1 yılBu akşam anneme haber yasak
51 Yorumla
+1 yılBU BENİM HAYALİM
Bu haberi gördüğümde neler yaşadım biliyormusun00 YorumlaTebrikler, başarılı insanların artması dileğiyle.
00 Yorumla
+1 yılHelal olsun örnek alacağımız çok şey var
10 YorumlaYoo biz niye gurur duyalım, iyi aferin de bize ne
10 Yorumla
+1 yılTebrikler yolu açık olsun
10 YorumlaHelal olsun yolu açık olsun genç arkadaşın 🤗
10 YorumlaNeee!!! Hayalimi yaşayacak 🥺
10 Yorumla
+1 yılHelal olsun çok gururlandık 🧿
00 Yorumlaofffff Atamin karizmaya bak be. Yolu acik olsun
00 Yorumlabu parayı veren kim?
00 Yorumla
+1 yılHelal olsun. Başarılarının devamını dilerim.
00 Yorumla
+1 yılhelal olsun gerçekten
00 YorumlaAyy masallah pekde güzelmiş 🧿
00 Yorumla
+1 yılHakkında hayırlısı olsun umarım
00 Yorumla
+1 yılBen niye gurur duyayım ailesi duysun
00 Yorumla
+1 yılTebrikler başarılarının devamı gelir inşallah
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıltebrikler ama nasıl kazanmış merak ettim
00 Yorumla
+1 yılÖzel lisede okuyor şaşırmadım
10 Yorumla
+1 yılTebrik ederim ama niye gurur duyayım ki bana ne
10 Yorumla
+1 yılVay arkadaş helal olsun
10 YorumlaZengin çocuğu işte. Tebrik ederim.
10 Yorumla
+1 yılyok niye duyayım
10 Yorumla
+1 yılAfetin ona ama banane neden gururlanayım
00 Yorumla12 milyon ne profesör mü bu kız
00 Yorumlamaşallah kardeşimize👏
00 Yorumla
+1 yılMənə əhəmiyyət vermir, banan
00 Yorumla
+1 yılTebrikler 👏🏼👏🏼
00 Yorumla
+1 yılBen niye gurur duyayım banane
00 Yorumla
+1 yılHelal olsun
00 Yorumla
+1 yılMaşşallah
00 Yorumla
+1 yılaferin maşallah kızımıza
00 Yorumla
+1 yılTebrikler.
00 YorumlaNe güzel
00 Yorumla
+1 yıl12. siniftan çok küçük duruyor
00 YorumlaSüper valla. Gurur duydum.
00 YorumlaHakkında hayırlısı
00 YorumlaTebrikler başarılar
00 Yorumla
u +1 yılBüyük başarı.
00 Yorumla- Devamını Gör (11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 12. sınıf öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz, 12.8 milyon liralık bursla Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü'nü kazandı. Gurur duydunuz mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat