Gizli Üye(36-45)+1 yılBen çocuk gelişimi meslek lisesi mezunuyum ta o zamanlar 2002 yılında bir halt olmayacağını anladığım için kazandığım üniversiteye gitmedim. Babama yalvar yakar yurt dışına tanıdığım amacamin kızının yanına geldim. Sonra dil öğrendim. İlk yaptığım şey buydu. İkincisi ise denklik belgesi almak. Onuda aldıktan sonra beni çocuk gelişim ana okullarından birisinde öğretmen olarak yerleştirdiler bu süre tam iki buçuk sene sürdü. Şu an 21 yıldır yurt dışındayım ve inanın sizin kadar çok sınava girmedim beklemedim. Yks yls nedir bilmem hatta baktığım bir çok soruyu anlamiyorum bile. Ama insan gibi yaşıyorum. Yaşadığınız ülkenin ceremesini bastakiler size çektiriyor maalesef bu çok üzücü. Bunca yıl bostan yere geçen zaman. Bunca yıl egitiminizde umarım bir dil öğrenmişseniz onu kullanıp çıkabilirseniz ülkeden iş bulabilirsiniz. Bol şans.
08 Yorumla- +1 yıl
Ben de yurt dışı düşünüyorum. Nasıl yol izlemeliyim
Cevap sahibi+1 yıl@kafamdadönüsümler eğer yurt dışında akrabanız varsa tüm sorumluluğunuzu alıp sizi yanlarinda 1 yıl bakmalilar öncesinde dil öğrenmeden gelemezsin artık vize vermiyorlar eskisi gibi. Eğer böyle bir durumunuz yoksa egitiminize bakacaklar iyi bir egitiminiz varsa başvuru yaparak öğrenci olarak gelebilirsiniz. Buda yoksa evlenerek gelebilirsiniz. Misal illa erkek olmak zorunda değil Almanyada artık kadınlar kadınlarla evlenebiliyor. Alman kadın bekar akrabanız varsa bunuda bir yol olarak kullanabilirsiniz. Eğitim ile gelmen ya da evlilik. En kolayı evlilik. Kadınsan bir kadınla bile evlenerek buraya gelebilirsin. En basiti. Sonra üç yıl sonra otamatimen Alman vatandaşı oluyorsun evlilik ile.
- +1 yıl
Ya ben sağlıkçıyım gelebilir miyim Almanyaya
Cevap sahibi+1 yıl@kafamdadönüsümler araştırın. Sağlıkçınin bir çok alt üst bölümü var hemsiremisiniz misal eğer öyleyse burada sagimiz solumuz hemşire dolu. maalesef çok az veriyor almnya saglikcilara maaş... kısa ve öz yazacağım eğitimin çok iyiyse demek istediğim şey şuydu. Eğer beyaz yakaliysan işin kolay mühendis ya da yazilimci ya da mimar gibi ama alt kademe ise burada artık çok zor. O eskidendi. Şimdi her şey çok zor çok fazla eğitimi iyi olanların girişine okey veriyorlar. Yinede bir yolunu bulursan gelmeye calis. Ozellikle tanıdığın olsun yoksa perişan olursun buralarda.
- +1 yıl
Beyaz yakalı olmak lazım he
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim 🤍
Cevap sahibi+1 yıl@kafamdadönüsümler evet eğitimin gerçekten iyi olmalı. Onun dışında kaçak girenler çok fazla sonra ben çok gördüm sdam gelmiş kaçak sonra iş bulmis bir fonercide sonrada dil kursuna gitmiş ve öyle sürünerek ülkede kalmaya calisiyir. Gerçekten ne rezaletlikler çekenler var. maalesef çok üzücü Allah düşürmesin. Ama yinede bir tanıdık bulmaya çalış. Akraban vardır umarım.
- +1 yıl
Yok malesef… Bilmiyorum türkiyede bir eğitimcfakültesi okumay ıdüşünüyorum hiçbişey bilmiyorum burada napıcam
En İyi Cevaplar
+1 yılSınıf öğretmenisindir umarım... Benim yakın arkadaşım sınıf öğretmeni ve 78 ile 1400 lerde sıralama yaptı. 3bin küsür sınıf öğretmeni alınacak, umudunu kesme, 82 ne demek harika, ben 75 aldım 2 yılda bir bir de benim lisans kpss sosyal hizmetten giriyorum bu yıl yeniden şansımı deniyorum 2 ay sonra sınav🤍
016 Yorumla
Soran+1 yılBenim sıralamam 4 bin küsur
Soran+1 yıl🥺🥺🥺🥺
- +1 yıl
Aaa öyle mi p3 puanın mı 82 puan 🤍
Soran+1 yılEvett 🥺🥺🥺
Soran+1 yılÖğretmenlik 73 puan
- +1 yıl
Olsun sizde mülakat olacak daha 3200×3=9600 kişi çağrılacak seni çağıracaklar umudunu kesme🌸
- +1 yıl
İnşallah arkadaşım da sen de atanırsın 🙏🏻
Soran+1 yılNe kadar zarifsin teşekkür ederim canım ♥️
- +1 yıl
Ne demek 🥰 Sizin bakan biraz sıkıntılı çıktı bu yıl şansa Rabbim yüzünüze baksın, ben teşekkür ederim
Soran+1 yılAllah razı olsun teşekkür ederim çok incesin canım ♥️
- +1 yıl
Sen de öylesin, inşallah atanırız hepimiz o psikolojiyi anlayabiliyorum, hiç üzülme canım 🤍
- +1 yıl
Ya bende sınıf mezunuyum 7 bindeyim atanamadim arkadaşınızin sıralaması çok iyi nasıl çalışıyorlar taktik istiyorum 🥲
Soran+1 yıl@Esinay2727 ben 4 bindeyim ama olmadı
- +1 yıl
Arkadaşımın 2. hazırlanışıydı, ocak ayı gibi başladı hep kütüphaneye gitti gitti çalıştı arada illa işi çıktığı oldu ama genelde sabah 9 akşam 6 full kütüphaneye giderdi🤍
- +1 yıl
Bende bir yılımı öyle geçirdim ama sanırım ders olarak nasıl çalışmam gerekiyor bilmiyorum
Özel ders olayına yönlendir kendini, iyi para var, umudunu kesme olacaktır inşallah. Ah ya şu öğretmenler bu ülkede bir türlü değer görmediler. Benim kızımda öğretmen , inşallah başarılı olursun vazgeçme.
00 Yorumla
+1 yılÇok iyi puan yapmışsın nasıl atanamazsın anlamadım.. bilgisayar operatörlüğü düşünüyorum ben ise bakalım puanım 70 üstü gelecek Katiplik veya bilgisayar operatörlüğü düşünüyorum..
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada doğru senin dediğin öğretmenlik kastın sen ve puanın yetmedi bence KPSS lisans B dene
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBence olabilir sabredin
00 Yorumla
+1 yılAtanmak için verdiğiniz çabanın karşılığını alamamak hayal kırıklığına neden olabilir, ancak umutsuzluğa kapılmamanız önemlidir. Öncelikle, yaşadığınız duyguları kabul etmek ve olumlu bir bakış açısıyla ileriye bakmak önemlidir. Alternatif kariyer seçeneklerini değerlendirmek, farklı alanlarda kendinizi geliştirmek veya yeni fırsatlar aramak gibi adımlar atabilirsiniz. Belki de öğretmenlik dışında başka bir alanda yetenekleriniz ve ilgi alanlarınız var. Unutmayın ki her başarısızlık yeni bir fırsat doğurabilir. Kendinize güveninizi koruyun ve geleceğe umutla bakmaya devam edin.
20 Yorumla
+1 yılSen de benim gibi özel sektöre at kendini. Yani 2021 Kpss'den beri ben de deniyorum ama artık pes ettim. Özel okul, dershanelere, ücretli öğretmenliğe falan başvuru yap.
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenliğin standart eğitim ve öğretimle geleceği zaten yok ama çok donanımlı biri olursan devlete mahkum olmazsın
02 Yorumla
Soran+1 yılBitti artık umut
- +1 yıl
Yeni yollara bakmalısın
+1 yılŞu zamanda kpss çalışan aptaldır. Ales - ve dil çalışın daha iyi. uzman olursunuz en azından. Özel sektöre girecen başka çaren yok.
12 Yorumla- +1 yıl
Neden ALES
- +1 yıl
Çünkü emeğinin karşılığını alırsın ama KPSS birincisinin bile atanamadığı bir ülkede KPSS çalışmak ne kadar mantıklı sence
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖzelde çok zor. Benim arkadaşlarımda var öğretmen garsonluk yapan. Baska yönlerde iyiyseniz sertifika alın b, aşka sektörlerde de iş var. Ama iş verenler çok uyanık ve sektör sürekli yenileniyor. Bir İşe girin derim gençler gümbür gümbür
00 Yorumla
+1 yılHayır kesme ama artık evde oturup sınava çalışma mesela özelde çalışabiliyorsan orada çalış hangi bölüm buarada
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTekrardan denemelisin ben de atanamadım ama bak ben şimdi sil baştan yeniden lisans okumak için çalışmalara başlayacağım sen de öyle yap bir de sen bitirmişsin emeklerinin zayi olmasına izin verme.
06 Yorumla
Soran+1 yılHangi bölüme geçeceksin hocam
Cevap sahibi+1 yılAynı yine ama ben önlisansı geçemedim matematik yok ben de olsa da zaten DGS de geometri sormuşlar hiç bilmediğim bir konu asla yapamıyorum.
Cevap sahibi+1 yılX'te 100 bin tweet atılmış, Tekin istifa diye..
Soran+1 yılNe olacak hocam kalacak yine Tekin
Cevap sahibi+1 yılÖyle olacak neden istifa etsin ki adam, bir grup topluluk 100 bin tweet attı diye. Kaldı ki 2 milyon tweet atılsa bile adam istifa etmez onun da yapacak bir şeyi yok emir başka yerlerden geliyor ama bizim halkımız kör olduğu için göremiyor.
Cevap sahibi+1 yılBu arada ben öğretmenlik için denemedim çünkü önlisans mezunuyum ama bazı siz atanamayanlar için üzülüyorum emekleriniz zayi oluyor gibi görünüyor, çok üzülüyorsunuz. Ki ben de farklı bir alandan emeğim zayi oldu ama yapacak bir şey yok işte en büyük emri veren kişi bir şeyler yapmadıkça.
Üzücü bir durum. Allah kolaylık versin. Branşınız neydi
04 Yorumla
Soran+1 yılSınıf öğretmenliği
Soran+1 yılYok elimden hiçbir şey gelmez tüm umudum atamaydı🥺♥️
+1 yılBu zamanda atama bekleyen o kadar öğretmen varken bu öğretmenlik sevdası nedir anlamış değilim.
10 Yorumla
+1 yılBankalara falan başvur ya da dershaneye git şansını tekrar dene.
11 Yorumla- +1 yıl
Bankalarda yaş sınırı kaldırılsa işsiz kalmaz ülkede🤣🤣🤣
+1 yılHicbise olmayacak. Devam edeceksin. bidahaki seneye
00 Yorumla
+1 yılDaha atama başvurusu başlamadı nasıl bu kadar eminsin atanamayacağına?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAh ahh bende öyleyim sağlık mezunuyum olmadı çok çalışmıştım 2022 dekine ama olmadı. Bir yandan çalışmakta zorundayım ama işte
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah bize yardım etsin
Cevap sahibi+1 yılValla yaa çok zor psikolojim bozuldu
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe düşünüyorsun koca bulur evlenirsin ne zaman istersen , ya biz napalim mecbur atanmak zorundayız
01 Yorumla
Soran+1 yılHerkese üzülüyorum yazık
Gizli Üye(36-45)+1 yılUmudunu kesme. Belli ki bölümün az itibar edilen bir bölüm. Mutlaka atanırsın. Belki yeniden sınava girersin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÜlkedeki okumuş insanlarin klasik durumu bi şey diyemiycem
00 Yorumla
+1 yılumudunu kestiysen eğer yapacak bir şey bekleme çünkü umut, inanç gibi duygular başarmanın temeli zaten:(
00 YorumlaSağlık bakanlığından alım olunca başvuru yap gülüm bakarsım çıkar
01 Yorumla
Soran+1 yılBen sağlıkçı değilim MEB istiyorum
+1 yılDünyanın sonu değil Kendi işini kur cafe açabilirsin pastane açabilirsin vb
00 Yorumla
+1 yılevlen canım çocuklarına öğretmenlik yaparsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCok yazık gayet guzel bir puan kac senedr hazirlanıyordunuz bolumunuz nedr
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSakın bı bolum daha okuma 4 yıl daha
Soran+1 yılYok ya öyle düşünmüyorum
Cevap sahibi+1 yılBen iki sene bekledim olmadı en son ulkeyı terkettım gercegı geldıkten sonra ulke ekonomik krıze gırdı
Soran+1 yılNereye gittiniz peki
Cevap sahibi+1 yılBen Almanya 3 yıl oldu ıyıkı geldm
Soran+1 yılNasıl gittiniz
Cevap sahibi+1 yılBenim biraz karışık konusuruz yinede burann mesaj kısmnda konusalımmı bıraz ozelede gırıyor sana gelince asla kararsz olma en kotu karar kararszlktan ıyıdır ve umudsz olma herseyın hesabını yap
Soran+1 yılOluu
Soran+1 yılOlur
Cevap sahibi+1 yılBuraya ıstek attın burdan daha raht konusurz senınle ilgili benle ilgılı ozelikle sen asla umudsz olma
Kaç matemikle 82 aldın
012 Yorumla
Soran+1 yılP10 puanım 82 matematik değil iki sınav ortalaması
Soran+1 yıl24
Soran+1 yılBilmiyorum hiç bakmadım genel yetenekten 31 tane işaretledim
Soran+1 yılÜniversite okumak istemiyorum zaten
Soran+1 yılİnşallah atanırsın
+1 yılÖzel okullara başvuru yap öğretmenlikten vazgeçme
06 Yorumla
Soran+1 yıl🥺🥺😔
- +1 yıl
Üzülme devam et yola
Soran+1 yılNasıl nasıl devam edeceğim moral motivasyon sıfır 😔😔
- +1 yıl
Güzel bir cv hazırla ve giyin git
Soran+1 yılÖzel okullar parasız çalıştırmak istiyorlar
- +1 yıl
Her yer parasız çalıştırmak ister en azından mesleğini yapmış ol
+1 yılHangi öğretmenlik
00 Yorumla
+1 yılTekrar dene, yapacak bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılBazı bölümler 68 atanıyor haksızlık
00 Yorumla
+1 yılMerak etme atananlar da kıymet bilmiyor
00 Yorumla
+1 yılMaalesef hiçbir meslegin önü acık degil artık..
00 YorumlaHenüz ölmediysek hala umut vardır.☺️
00 YorumlaTürkiyede zaten bı b*k olunmaz
00 Yorumla
+1 yılPolis olmalısın. Öğretmen olamayan, polis oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılazimli biri misin?
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet artık umut kestim
Cevap sahibi+1 yılburcun ne ve sevgıden yana da snassız bırısın dımı?
Soran+1 yılHiç kimseyi sevmiyorum asosyal içine kapanık biryim
Cevap sahibi+1 yılsenle uzunca konusalımmı ıyı gelır ıcını dokmek
Soran+1 yılTamam olur
Cevap sahibi+1 yılhadi
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖzel okullara başvuruda bulunabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılÖzel okula önceden gittim ya maalesef parasız çalıştırmak istiyorlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşka işlerede dene şansımı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDershaneye gittin mi
00 Yorumla
+1 yılBranş nedir?
07 Yorumla
Soran+1 yılSınıf
- +1 yıl
Bende sınıf terk , ben terk ettim sen vaz geçme, olur ataman, ataması olan bir branş , sadece bu dönemler biraz sıkıntılı, ülke genelinde
- +1 yıl
Ben hergün keşke bitirseydim okulu diyorum , keşke diycek bişey yapma, acele edip
Soran+1 yılYaa ne zaman vazgeçtiniz
- +1 yıl
3 . sınıfta vaz geçmiştim
Soran+1 yılHakkında hayırlısı olsun inşallah
- +1 yıl
Amin , seninde 🙏 acele edip kendini yıpratma, bekle , bidaha bir ne olacak, en sonunda atanan olur
Markette çalış
08 Yorumla
Soran+1 yılMarkette çalışmak için mi lisans mezunu oldum🥺
Soran+1 yılÇok üzgünüm ya 😔😔🥺
Soran+1 yılNe olacak ki boşuna yine sınava gireceğim
Soran+1 yılÇok üzgünüm ya çaresizlik içindeym 🥺🥺🥺
Kısmet
00 Yorumla
+1 yılolur insallah
00 Yorumla
+1 yılHangi branş? bende okuyorum umudum yok benimde
00 Yorumla