Arkadaşlar ben bu yıl üniversiteye gittim ama hiç anlamadığım ve hiç ilgi alanım olamayan bir bölüm tercih etmişim maalesef ki benim ilgi alanım başka bir bölümdü puanım ve sıralamam iyi gelince bu bölümü tercih etmek istedim normalde istediğim bölümün puanı ve sıralaması kazandığım bölümden daha düşük ve ben o bölüme geçiş yapmak istiyorum nasıl yapabilirim bana bu konu hakkında yardımcı olur musunuz
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ek Madde 1 ile yapabilirsin. Araştır dilersen ya da aklında soru varsa sorabilirsin.
Ağustos un başında ek madde 1 ile yatay geçiş dönemi başlar. Geçiş yapmak istediğin Üniversitenin sayfasına girip, oradaki yönlendirmelere uygun olarak okulun sistemine bilgilerini girip üye oluyorsun. Sonra da bölümü secip kaydediyorsun.
Nasıl yapabilirim işte benim ortalamam 2 nin altına düşmez o kesin de ama kaldığım ders var bu engel olur mu ve benim ortalama 2 nin altına düşmediği sürece ve yks sıralamamdan daha kötü bir bölüm tercih edeceğim için kesin gidebilirmiyim
Ek madde bir ile yapilan yatay gecislerde, üniversite not ortalamasınin, alttan kalınan dersin bir önemi yok. Ek madde 1 i, telafi tercih dönemi gibi düşünebilirsin. Tek sorun, gideceğin uni ve bölümde tekrardan 1. siniftan başlayacaksin
Olur daha iyi olur hiç problem değil
Ağustos 1-15 arasında başlıyor genelde. Gitmek istedigin okulun duyurularını takip et. Geçiş döneminde yayinlanan duyuruda nasil yapman gerektiği konusunda yönlendirmeler olacak.
Yarın okuduğum bölümün hocalarına sorayım bı zaten istediğim bölüm aynı fakultenin içinde bir bölüm yardımcı olacaklarını düşünüyorum çok teşekkür ederim sana da
Rica ederim, iyice arastirirsin artik
Geçiş dene
Yatay geçiş yap
Hizli yap