Herkese iyi hafta sonları…
Para
Eğitim kariyer
Zeka bilgi
Kas veya Yakışıklılık
Çevre ve itibar
Cinsel güç
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Herkese iyi hafta sonları…
erkeklerin gücünün temeli rekabetten ileri gelir. doğa dişilerin tamamına ama erkeğin sadece en güçlüsüne genlerini gelecek nesillere aktarma hakkı verir. dolayıısyla geçmişte erkeklerin bu ekstradan maruz kaldığı doğal seçilim daha ziyade kaba kuvvet olduğu için erkekler dişilere göre güç kazandılar evrimsel süreçte.
Esasen bu doğal seçilim daha öncelikli kaba kuvvet farklarıyla erkeklerin rekabette öne geçmelerini ağlamış olsa da işin içine hiç de zeka girmediğini iddia etmek güçtür. Bugün linç yemekten yani feminaziler tarafından didiklenmekten korkmayan çok az kişi olduğu için erkeklerin bu evriğmsel süreçle aslında zihinsel aktivitelerde de kadınların biraz olsun önüne geçmiş olmasının son derece olası ve doğal olduğu gerçeğini dile getirmekten korkuyorlar.
esasen bugün kadınların ihtiyaç duyduğu onca pozitif ve erkekler için dışlayıcı ayrımcılık uygulamalarına olan duydukları ihtiyaç 40-50 sene önce kalkmış olan en son byükannelerini kısıtlamış olan bazı sınırlamalar değil bizzat kendileriyle alakalıdır.
Zeka gelisiminin cinsiyetle bir alakası yoktur. Koşullar şartlar vardır anladın mı?
@Ayşegül597 kaba kuvvette farklılaşma olduysa zekada da olmuştur... bunu inkar etmeye gerek yok. Sadece fark daha az ve ölçülmesi zor bir alan olduğu için kadınların da erkekler kadar zeki olduğu varsayılıyor.
Yoksa analitik zeka alanında erkeklerin üstünlüğü her türlü istatistiğe yansımıştır.
Bakın dünya satranç sıralamasına:
İlk 100 içinde kaç kadın ismine ratlayacqğınızı ben buradan söylersem üzülürsünüz...
Koşullar şartlar doğuştan getirilen şartların üstüne eklemlenir... kaba kuvvet de öyle; bir kızı bebeklikten iyi beslerseniz yetersiz beslenmiş bir erkekten daha kuvvetli olabilir ama eşit koşullarda erkek kadını kaba kuvvette geride bırakır ve aynı zamanda hızda da geride bırakır...
Zeka ama özellikle analitik zekada arada bir fark olmadığı iddiası feminist terörün kabul ettirdiği bit zırvadan ibarettir
kadınlar bebek bakımı gıbı sebeplerle ıs dunyasında verımlı performans gosteremıyorlar bu onların erkeklerden daha az zekı oldugu anlamına gelmıyor. bızım annelerımızın zamnaında bıle kızları okula gonndermıyolardı sımdı yenı yeni neredeyse tum kızlar okula gıdıyor. ustelık cok zekı ınsan tanıdım hıcbırısı de femınızme teror demedıler tam tersıne onyargısı olmadan objektıfce dınledıler. kadınlarla alakalı bır sorunun var demek kı femınızm sana dert olmus guc olarak tabıı kı erkekler guclu fakat zeka olarak sanmıyorum. Cınsıyetten bagımsız oldugunu kabullenmelısın cunku bilsem sınıflarına gıdersen cocukların sınıfına gıdersen yarı kız yarı erkek oldugunu goreceksin ustelık santrancı baz alarak ıq saptaman asırı komık ben de santranc oynuyodum bılmesem bır sey sancam. burada artıst artıst konusuyosun gel bakalım 2 tane rutın olmayan analıtık geo ya da türev problemı atayım cozebılecek mısın? Hıc sanmıyorum klavye delıkanlısı:)
ben lgs sınavında ilçe birincisi oldum hiçbir erkek beni geçemedi bi de çok çalışıyolardı dusun:) en yakın arkadasım kız o da ikinci oldu su an itü de uçak mühendısı :)
2018 lgs (sbs den sonra gelmiş geçmiş en zor lise sınavı)
@Ayşegül597
Her kadının bebeği yok. Analitik zeka bakımından erkek üstünlüğü tartışılmaz bir gerçeklikten.
Bu demek değil ki zeki kız yok veya analitik zekası yüksek kız yok veya bu demek değil ki her erkek her kadından zekidir.
Bu anlama gelmiyor. Mesela erkeklerin kaba kuvvetinin daha fazla olması da mesela her erkeğin her kadından daha kuvvetli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yani siz belki benden zeki olabilirsiniz bu erkeklerin daha zeki olduğu gerçeğinden bir kırıntı bile alıp götürmez.
@Ayşegül597
youtube.com/shorts/km0Nu7fSmhw?si=Aw12tjH-VfqRjZ9h
Bakın yukarıda erkeğinden daha güçlü kadın videosu var. Bunu öne sürüp kaba kuvvette kadınlar geride değildir diyebilirmisiniz?
Analitik zeka bakımından farkı gidip mühendislik fakültelerinde kız öğrencilerin erkek öğrencilerden daha az oluşunu gözlemleyetek idrak edebilirsin.
Feminizm terör değildir ama terör yaratan ayrıştırıcı bir nefret ideolojisidir. Bu çok net. Zeki insan dediğiniz insanların bunu ifade edemiyor olmaları da zaten yaratmış oldukları bu terör ortamının neticesi.
Sonuçta kullandığınız üslup da femimizmin terörü bir yöntem olarak kabul eden bir nefret ideolojisi oldupunu 2 yönden ispat ediyor.
Birincisi tam da dediğim üzere feminizm kendi iddialarına ters fikirleri hep bu şekilde bastırmaya çalışır; linç kültürüdür çünkü.
İkincisi ise bu şekilde tam da sizin yaptığınız gibi bir tartışmayı kişisel boyuta çekenler fikirlerini desteklemek bağlamında argümanlarının yetersiz kaldığını görüp aradaki farkı şahsi saldırı ile kapamaya çalışırlar.
Mesela satrançta ilk 100 içinde tek kadının olmayışını "ben de satranç oynuyorum" demenin ne kadar zayıf bir cevap olduğunun farkındasın. Ben satranç çok zor bir oyundur kızlar öğrenemiyor demedim ki :) satranç aksine basit bit oyundur ama rakibi zekan ile yenersin. Yani iyi oynamak satrançta yüksek yerlere gelmek yüksek zeka ile olabiliyor. Burada ilk 100'de tek kadın olmayışı gerçeğini senin de satranç oynayabiliyor olmanla karşılamaya çalışman veya benim analitik geometri ile ilgili problem çözemememi konuya getirmen filan en sonunda bana "klavye delikanlısı" filan diye hakaret etme ihtiyacını doğuruyor maalesef.
Analitik zekanız ile ilgili övünüyorsunuz ama erkekleri geçmiş ve ilçe birincisi olduğunuz sınav için ayrı bir yorumda o sınavın ne kadar zor olduğunu yazmışsınız. Bir yarış tipi sınavda birinci olduysanız o sınavın kolay ya da zor olmasının bir önemi olmadığını zorsa herkese zor kolaysa herkese kolay olması sebebiyle kolay sınavda da zor sınavda da birinci olmanın aynı zorlukta olduğunu idrak etmen gerekirdi. Bak bu bile bemim yapmamam gereken bir şeydi yani tartışmayı sen-ben çatışmasına çekmek oluyor ama yaotığın şeyin ne kadar ayıp olduğunu anlatabilmek adına yazdım.
Çok konuştun ama güçlü bir argüman sunmuyosun. Genel olarak erkekler daha zeki demek istiyosun anladım ama bir lafa bakarım bı de söyleyene o yüzden kişisel oldu. Zor sınav dememin sebebi ise 2018 de 5 ten daha az birinci çıkması ama 2017 de 10bin den fazla birinci cikmasiydi. İstedigine inanabilirsin. Benim dusuncem de banadır. Kadinlari böyle asağılamamalisin.
Sen eğerki kaliteli bir kadın istiyosan bu düşünceleri aklından çıkar. Cunku kaliteli bir kadının karşısına çıkıp bunları soylersen sana cahil der anında düşersin gözünde.
Analitik zeka cinsiyetten bağımsızdır. Teşekkürler.
Bu arada övünmedim öyle algilanmasin
@Ayşegül597
bir kere klavye delikanlılığı atarlı giderli konuşan kişilere denir. Yani karşısına geçtiğinde fiziksel olarak karşı karşıya geldiğinde söyleyemeyeceği şeyleri internet ortamında söyleeyen kişilere denir. .. Lafa lafla cevap verilir. Ben sana erkekler daha zeki demedim ama analitik zekada da ileri gitmişlerdir dedim. Duygusal zeka veya sözel yenenekleri de zeka kompartmanı saydığın zaman farklı sonuçlara ulaşılabilir. Zekanın cinsişyetlere göre farklılık gösterdiği bilimsel bir gerçektir.
İşte dedin ya zeki insanlar feminizme terör gözüyle bakmıyor diye. İşte yaratılan terör bu. Yani bir kişi "erkekler daha zeki" dediği zaman derhal "kadınları aşağılıyor" damgası vuruluyor ve özgür fikir tartışması yapmak imkansız hale geliyor.
@Ayşegül597
Erkeklerin daha zeki olduğunu ben "erkekler zekidir çünkü öyledir" diyerek kerameti kendimden menkul şekilde anlatmadım. Kendimce dayanaklarım var ve tartışırım her türlü. Bunun evrimsel grerekçeleri de var başka amprik kanıtları da var.
Bir insana sırf fikri dolayısıyla "cahil" diyecek biri sence nasıl kaliteli insan olabilir? Gelişme ve ilerleme fikirlerin sahiplerine sırf o fikirleri için "cahil" damgası vurarak gelişemez. Cehalet fikrini bilim dışı ve mantık dışı gerekçelerle savunan ve fikirlerine körü körüne bağlı olan ve fikri kanıtlarla çürütüldüğü halde "benim dediğim doğru" diyene denir. Bilgisiz insana cahil denir.
Şimdi mesela "erkekler kadınlardan daha zeki" dediğim zaman kadınları aşağılayan bir cahil oluyorum da "erkekler kadınlardan daha güçlü" dediğim zaman neden aşağılamış olmuyorum ve cahil olmuyorum? neden çünkü sen de kadınların daha güçsüz olduğunu biliyorsun ve sen de buna itiraz edemiyorsun... Ama ben de diyorum ki "erkekler daha zeki" ve bunu da sen kabul etmeyebilirsin ama "madem ki kabul etmediğim bir şeyi savunuyorsun sen cahilsin" dediğin zaman kaliteli biri mi oluyorsun? Sen diyorsun ki arada bir ilişki yok ben de diyorum ki var... Sen verileri sunarsın ben verilerimi sunarım ikna olursun veya olmazsın. Ama işte senin de dahil olduğun feminizm bunu entellektüel terör yöntemiyle bastırmaya çalışıyor.
O kadar zahmet edip yazdın diye cevap veriyorum tamam bana kanıt at bilgileneyim o zman
*kaynak
@Ayşegül597
sana söylediğim kadarını cevapla istersen. :) Yani satrançta neden ilk 100 içinde tek kadın yok? bak genç arkadaşım. Satrancın en büyük şampiyonunlarından biri Geri Kasparov'dur ve onu yenen bir kadın var. Evet bir kadın onu yenmiş. Adı da Judith Polgar. Ancak işin ilginci şu ki internete Kasparov ve Polgar yazarsan o maç ile ilgili bilgiler gelir. Kasparov'un Polgar'ı yendiği 12 maç haber değeri bile taşımadığı için hiçbir yerde bilgi bulamazsın.
Neden kadınlar şampiiyonu erkekler şampiyonunu yendiği zaman haber olur da erkekler şampiyonu kadınlar şampiyonunu yendiği zaman haber olmaz? ünkü gerçekten haber değeri yoktur çünkü zaten normal olandır zira aynı adam aynı kadını 12 kere yenmiştir. Neredeyse bir kaç ayda bir yenmiş yani. Dolayısıyla da haber olmaz.
Bu farkın oluşumundan ve bu farkın oluşmamasının akla ve mantığa sığamayacak olduğundan bahsedeyim.
Erkekler neden kadınlardan kuvvetlidir? Yukarıda cevabını vermişim ve demişim ki:
"erkeklerin gücünün temeli rekabetten ileri gelir. doğa dişilerin tamamına ama erkeğin sadece en güçlüsüne genlerini gelecek nesillere aktarma hakkı verir. dolayıısyla geçmişte erkeklerin bu ekstradan maruz kaldığı doğal seçilim daha ziyade kaba kuvvet olduğu için erkekler dişilere göre güç kazandılar evrimsel süreçte"
bu kadarına itirazın olmaz diye düşünüyorum
@Ayşegül597
Erkeklerin üreme sürecine katkıları sınırlı ve basit dişilerinki daha uzun ve zahmetli olduğu için özellikle memelilerde bu durum çok bariz olduğu için doğa erkeklerin tamamına ihtiyaç duymamış sadece en güçlülerine dişiye yaklaşma hakkı vermiştir. Yani dişiler sadece hayatta kalacak kadar güçlü oldukları zaman genlerini ileriki nesillere geçirebilmiştir ancak erkek hayatta kalacak kadar güçlü olsa bile soyunu yürütmek için diğer erkeklerden üstün olduğunu kanıtlamak zorunda kalmıştır...
Kaba kuvvet olarak erkeğin daha kuvvetli olma sebebi budur. Sadece diğer erkeklere üstünlük sağlayan erkekler dişiye erişebilmiştir. Memeli hayvanların hemen tamamında erkekler dişi için rekabet eder. Bu rekabet hayvanlarda kavga etme şeklindedir. İlk insanlarda da kaba kuvvet kavgası bu anlamda büyük rol oynadığı için öncelikle kaba kuvvet olarak doğal seçilim olmuştur...
Bak bu rekabet o kadar önemlidir ki erkeklerin sakalı olmasının bile sebebi budur. Sakalı daha gür olan erkekler kavgada daha az yaralanmış çeneleri daha az zarar görmüş; sakalları seyrek olan erkekler ise bu avantajı kullanamadıkları için yaralanmış ölmüş veya en azından dişiden uzak kalmış ve genlerini ileriki nesillere aktaramamış. Dişilerin kendi aralarında bir rekabet olmadığı için sakal üzerinden bir avantaj sağlanmadığı için zamanla işlevsiz kalan tüyler ortadan kalkmış ve kadınlar sakalsız kalmış...
@Ayşegül597
şimdi seni ön yargısız düşünmeye davet ediyorum:
Erkekler kas güçlerini kullanarak dişiler tarafından seçilmeleri için öne çıkmaları gereken rekabete girmişler diğer erkeklerle; bu uğurda evrimsel süreç sadece çene yaralanmalarında ölüm oranının azlığı ile yeni nesillerde erkeklerin sakallı oluşlarına yol açan meşhur doğal seçilimi yürütmüş...
Yani erkek dişiye ulaşıp genlerini ileriki nesillere aktarmak için sakal avantajını bile kullanmış ve sakalları gürleşmiş.
Peki sence dişiye ulaşmada rekabet ederken kas avantajını ve hatta sakal avantajını kullanan ve bu şekilde dişilerce seçilen erkeklerin zekalarıyla daha az zeki olan erkeklere karşı hiç rekabet avantajı elde etmemiş olmaları akla ve mantığa uygun mudur? Olabilir mi böyle bir şey?
Kadınların ilgisini çekmek için zekasını kullanmayı bir kenara bırak, velev ki dişiler hiç zekaya önem vermediler varsay, o kavgalarda üstün gelmek veya daha az yaralanmak için zekanın hiç kullanılmadığını; sakal kadar bile kullanıllmadığını gerçekten akla ve mantığa uygun buluyor musun?
Teşekkürler
@Ayşegül597 rica ederim... benim için bir zevkti
Bana özele inme diyosun analitik zeka konusunu özele indirgemişsin bak bakalım Türkçe'ye çevrilmiş bir makaleden kesit. İyi oku ama 😀
son olaraksa, satranç bir zeka göstergesi değildir
belki 100 sene önce böyleydi ama günümüzde tamamen ezbere dayanan, unutmamak için günün 15 saati çalışılan, kitaplardan açılışların ezberlendiği ve birçok büyük oyunun da berabere bittiği bir spora olma yoluna doğru gidiyor. açılışlardan sonraki hamleler bir bir ezberleniyor ve bu kimin ezberi, fotoğrafik hafızası daha iyiyse o kazanıyor. iyi olmadığı durumlardaysa oyunlar genelde berabere sonuçlanıyor. 2018 dünya satranç şampiyonasında finalde oynanan 12 maçın 12'sinin de berabere bitmesi ve şampiyonun tie-breaklerle 3-0 gibi net bir skorla kazanılması buna en bariz örnektir.
romantik dönemlerden kalma capablanca, tal, alekhine, paul morphy, fischer gibi reyizler artık çok eskide kaldılar. kasparov-karpov mücadeleleri belki de post modern satranç öncesi en klas müsabakalardı.
bugün eğer bir satranç oyuncusu, deep learning bilgisayarlara kafa tutuyorsa bu bir zeka göstergesi değil ezber göstergesidir.
Kadınlar aptal olsaydı istediği erkeği seçip calistirmazdi çok zeki bir erkek aptal bı kadının bile kalça sallamasina düşer. Ne kadar zeki olursan ol seni dişi seçiyor canım ahahahaha
@Ayşegül597
kadınlar aptal demedim ama analitik zeka olarak erkekler daha üstün dedim. Erkeklerin cinsel açlığa karşı zihinsel olarak kadınlara göre daha dayanıksız olduğunu iddia edersen buna benim zaten bir itirazım olmaz.
Kız öğrenciler okullarda derlerde hep daha başarılı olur. Bu da bir gerçektir ama bunun sebebi zeka değil. Erkekleri akademik hayatta geri bırakan ergenlikle birlikte pek çok erkeği etkisine alan ve itlik serserilik alanlarına yönelten hormonları vardır. Bunları inkar etmiyorum.
Benim amacım kadın-erkek zıtlığı çıkarmak değil. Sen anladığım kadarıyla en tehlikeli ayrıştırıcı nefret ideolojilerinin başında sayılmayı hak eden feminizmin etkisi altında olduğun için her şekilde kadınların elyhine ve erkeklerin lehine tezleri savunacağım aksine söyleyeceğin her şey bana laf sokma gibi gelecek zannediyorsun zira feminizm insan beynine zehir gibi zerk ediyor bunu. Yani sen kadınlar kimliğine ait ve o güruhun parçası olarak beni de karşında görüyorsun. Halbuki kadın-erkek birbirinin tamamlayıcısıdır zıddı değil
Canım benim erkeğe geçen analitik zeka dişiden bebeğe geçiyor mitokondriden hani 😂😂 evet feministim ama feminazi değilim erkeklere düşman değilim 😂 yoksa evde kalırım 😀😂
Bu arada akademik hayatta erkekler geride değil :) Akademik başarılar tabii ki zeka göstergesidir. Alakası yok dersen saçma olur :))
@Ayşegül597
o iş öyle değil erkeklerin özelliklerinin sırf erkeğe geçme durumu var sonuçta evrimi inkar edemezsin... feminazi olmayan femist diye bir şey yoktur. Her feminhist mutlaka erkekleri düşman daha doğrusu "karşı taraf" olarak beller.
zeka ile alakası yok demedim ama çalışmak gibi de bir etken var. bir çocuk ne kadar zeki olsun ders çalışmazsa nbaşarısız olur.
Kızlar okul hayatında daha düzenli ve tertiplii çalışır bu doğru ve çalışkanlık neticesinde okul hayatında ileri giderler...
erkekler geride kalmamasını da zeka üstünlükleriyle sağlayabiliyor işte.
Sürekli kavga dövüş peşinde koşan futbol merakı olan veya sürekli bilgisayar oyunlarına takılan erkeklerin akademik başarısı haliyle düşüyor...
kaplumbağa tavşanı geçebilir ama bu tavşanın tembelliği sayesinde oluyor...
Satranca gelecek olursak elbette ki zekanın yanında büyük de bir hafıza gerekir ama işte onca şeyi ezbere aldıktan sonra analiz yapmak da kolay bir şey değil.
Satranç en saf zeka ölçücü zeka oyunlarının başında gelir.
Puhahahahahah kandır kendini
@Ayşegül597
satranjç zeka oyunu değildir diyerek asıl sen kandır kendini :)
eğer satranç biliyor olsaydın ilk 7-8/ hamleden sonrasıyla ilgili yapılacak ezberin milyonlarca temayı bulacağını bilirdin.
Teoride evet ezber yapan bilgisayarlar insanları yeniyor ama bu ezberi daha iyi olan satrancı kazanır demek değildir. Öyle olsa bizim kuran hafızlarından dünya şampiynu çıkardı.
Esnek ve bilgiye açık bir insan değilsin dediğim dedik birisin. İşin çok zor. Ögretmensin sanırım çok da kasma arkadaşım git hayatın keyfini çıkar 🙂
@Ayşegül597 yooo... benim hayatım bilgi peşinde koşmakla geçti...
Söylediklerimi gerekçelere bağlıyorum.
Sen ise 'kadın erkek zekaca eşit ve böyledir o kadar" deyip geçiyorsun ve bunun sorgulanması karşısında doğrudan şahsi saldırıya geçiyorsun ve erkeklerin zrkaca üstün olduğu iddiasını kendini ve kadınların aşağılama olarak görüyorsun halbuki sen de bunun tersi fikri savunabilirsin.
Sana soru sordum cevaplamadın:
Erkeklerin kaba kuvvet üstünlüğünü ifade etmek kadınları aşağılamak olmuyorsa zekaca üstündür demek neden aşağılamak olsun?
Senin de kabul ettiğin bir fark olursa tamam ama senin kendi izlenimlerini yansıtmayan bir iddia olursa hakaret ve aşağılama mı oluyor?
Fiziksel güç kanıtlanmış bir şey. Zeka hakkında bu kadar keskin konusman çok komik
Her cumleni öyle bı yaziyosun ki sanki nesnel kanıtlanmış bir şey gibi erkeklerin geride kalmamasını zeka üstünlükleri falan sagliyo derken bunu sen nasıl kanıtladin ki?
Uydur da uydur. Peki gece gündüz sadece ders çalışan erkekler niye birinci olamıyor? Ben kızlar daha zekidir çünkü şöyledir demiyorum. Her seferinde sana sorumluluklardan bahsettim. Ve her seferinde aynı cümleleri ısıtıp ısıtıp önüme sunuyosun 🙂
Santranc zeka oyunu değildir. Sen kendini kandiriyosun çünkü araştırma yapmadan kendi dusuncelerini buraya yaziyosun ama ben sana emek verilen arastirilan makaleler sunuyorum. Bence farkımız burada belli oldu 🙂
@Ayşegül597
ben izlenimimi yazıyorum ve bunun bazı nesnel dayanakları da var ve bahsediyorum.
Ve erkeklerin kaba kuvvetini geliştiren evrimsel sürecin onun zekasını da kadına göre görece yükseltmemesi hiçbir fark doğurmaması bana göre mantık dışı.
Milyonlarca yıl hem hayatta kalmak için doğayla ve hem de dişiye erişim için birbirleriyle rekabet eden erkeklerin bu süreçte sadece kaba kuvvette ileri gitmesi ; cinsiyet içi rekabete tabi olmayan dişilere göre kıyaslamalı üstünlüğü zeka alanında geliştirmemesi akla mantığa aykırı diyorum.
Ama sen evrimi reddediyorsan erkeklerin kaba kuvvetinin de bu rekaet dolayısıyla gelişmiş olduğunu inkar ediyorsan ve/veya birbirleriyle dişiye erişim rekabetinde zeka hiçbir zaman rol oynamamıştır bu yüzden de daha zeki olanların soyunun yürümesi gibi bir süreç hiç olmamıtır filan diyorsan eyvallah...
tamam bunu da iddia edebilirsin ama benim hipotezimi sırf bilimsel olarak kanıtlanmamıştır diye aşağılamaya kalkman esneklik eksikliğinin ve öğrenmeye kapalılılığın sende olduğunu gösteriyor...
@Ayşegül597 makaleler mi? sen makale ne demek onu bir öğrenir misin acaba?
çalışan ve diğerlerinden zeki erkekler gayet de birinci de oluyor... olmuyor değil. Kim dedi birinci olmuyorlar diye... Amerika'da gayet de erkek öğrencilerin kızlara göre matematikte daha iyi olduklarına dair araştırmalar var.
şu makaleyi nereden bulduğunu da yazar mısın bana? yazarı kimmiş hangi bilimsel dergide yayınlanmış filan :)
Sen de şu "amerikadaki" çalışmayı at.
@Ayşegül597
şu bilimsel makaleyi satrançla ilgili makaleden bahsediyorsun sanırım... o makaleyi nereden buldun yazarı kimdir hangi akademik dergide yayınlanmış filan bilgi aktarır mısın?
Öyleyse erkeklerin satranç şampiyonlukları neden daha fazla?
Oxford Üniversitesi’nden Dr. Peter McLeod açıklamasına göre, erkeklerin satrançta daha üstün bir başarı sergilemesinin nedeni, kadın ve erkek arasındaki zekâ farkı değil, satranç oynayan kadın sayısının az olmasıdır. Yani zekâda oran farkı değil, oyuncuda oran farkı.
Ben evrimi reddetmiyorum ama sen güç ve zekayı birbirini bağlamaya calisiyosun ve BANA göre diyip geliştiriyosun. Hangi evrim kaynaginda böyle bir seh yazıyor onu da at bakalım
Quora ya da senin gibi düşünenler girip "whyy are female chess players not as strong as their male counterparts" yazıp nasıl rezil olmuşlar gör bakalım
Evet ben attım senden de şu araştırma kaynağını bekliyorum.
@Ayşegül597 neden kadın satranççı sayısı az? kendini zeka oyununda ilerletmek isteyecek ölçüde zekasına güvenen ve bu oyunu sıkıcı bulmayacak kadar zeka düzeyi yüksek kız sayısı daha az olmasın? kızlar oyun oynamaz deme lütfen gayet de oynarlar tavla oynarlar, kız tavlası oynarlar, pişti oynarlar, konken oynarlar ama iş içine hiçbir şans unsuru girmeyen satranca geldi mi ortada tek tük kız görürsün. Ben sosyal yaşantımda bugüne kadar satranca meraklı tek kadınla tanışmadım.
Bu erkeklerin zekasinin daha üstün olduğu anlamına gelmiyor. Sen insanlarla dolu bir odaya girip onlara mavi renk gösterip cogusu kırmızı olduğunu söylese bile bu mavi olduğu gercegini değiştirmez. İşte ben bu yüzden feministim. Siz testosteron hormonunuz sebebiyle kavgacı dedigim dediksiniz. Bu arada hipotezinden bagimsiz yazacağım ama analitik geometri tekniklerini falan tekrar et gel kapisalim bakalim kim daha iyi analitikte :)) Ama sne ugrasmak istemezsen saygı duyarım tabi
@Ayşegül597
qoauraya herkes kafasına göre bir şeyler yazar sen ona makale filan mı diyorsun :)
güç ve zekayı birbirine bağlamaya çalışmıyorum. Gücü etkileyen evrimsel dinamikler zekayı nasıl etkilemez? Bu soruyu soruyorum. ...
matematikle ilgili wikipedia sayfası içeriğide kaynak da vardır emin ol herkesin yazı yazabileceği quora forumu değil kaynak :)
en.wikipedia.org/.../Sex_differences_in_intelligence
"Across countries, males have performed better on mathematics tests than females" ... cümle açık herhalde :)
bizim aramızda yaş farkı var. Senin 2 sene önce gördüklerini ben 20 sene önce gördüm... yoksa bir kadın ve bir erkeğin anca bu kadar net bir avantajın baştan kadında olmasıyla kıyas yapılabileceğini mi iddia ediyorsun :)
Orada bilimsel araştırma paylaşılmış ya işte?
Vardır kesin vardır bakarım bı ara ya Amerika'daki calismaya 🤣Avustralya'nın Griffith Üniversitesi'nden David Reilly, "Psikoloji ve zeka araştırmacıları şu konuda net: Erkekler ve kadınlar gerçek IQ açısından farklılık göstermezler" diye konuştu.
Araştırma ekibinde yer alan Reilly, "Daha akıllı cinsiyet yoktur" ifadelerini kullandı.
Çalışmada, Bem Cinsiyet Rolü Envanteri adı verilen bir ölçme-değerlendirme yöntemi kullanıldı. Bu yöntem bireylerin cinsiyet rolü yönelimlerini ölçmek için geliştirilmiş, yaygın kullanılan bir ölçek.
Reilly'nin aktarımına göre bulgular, cinsiyet rollerinin insanların kendi bilişsel yeteneklerini nasıl değerlendirdiği üzerinde derin etkileri olduğu anlaşıldı.
Öte yandan, doğumda atanan cinsiyete bakılmaksızın daha erkeksi davranan insanların da kendilerini daha zeki görme eğilimi gösterdiği tespit edildi.
Diğer bir deyişle, eem Cinsiyet Rolü Envanterine göre erkeklik açısından yüksek puan alan kadınların da zeka seviyelerini daha çok abarttığı ortaya çıktı.
103'ü erkek, 125'i kadın 228 katılımcı yer aldığı araştırma türünün ilk örneği değildi. Daha önce cinsiyet faktörünü çeşitli açılardan göz önünde bulunduran birçok zeka araştırması yapılmıştı. Ancak bu, "psikolojik cinsiyete" odaklanan ilk araştırmalardan biri oldu.
Katılımcılara öncelikle zekanın nasıl puanlandığına dair bilgi verildi ve sonra IQ'larını tahmin etmeleri istendi. Katılımcıların üçte ikisinin (yüzde 66) kendine 85 ve 115 arasında puan verdiği görüldü.
5 erkek ve 38 kadın, zekalarını ortalamanın altında diye değerlendirirken, erkeklerin kendi IQ seviyelerini kadınlardan hep daha yüksek gördüğü anlaşıldı.
Araştırmacılar, bu bulguların önemli toplumsal çıktıları olduğunu ifade ediyor.
Buna göre araştırma, toplumun erkeklere kendilerine aşırı güvenmeyi öğrettiğine dair fikirleri pekiştiriyor.
IQ hani matematiksel ya
coğrafyacı adam sayisalci insana konuşuyor 😃
Baya araştırdın sanırım çok vakit aldı cevap vermen.
Yeni bir araştırmada bilim insanları, erkeklerin kendi zeka seviyelerini abartmaya daha eğilimli olduğunu tespit etti.
Hakemli bilimsel dergi Frontiers in Psychology'de yayımlanan araştırmada, bireylerin IQ puanlarına, yani zekayı ölçme amaçlı testlerden çıkarılan değerlerine bakışı ve cinsiyetleri arasındaki ilişki ele alındı.
IQ testlerinin doğruluğu ve etiği geniş çapta tartışmalara konu oluyor. Diğer yandan yeni araştırma, insanların kendilerini ne kadar zeki olarak düşündüğünü gösterme açısından aydınlatıcı oldu.
Yani ataerkil dünyada tabii ki erkekleri pohpohlamaya çalışırlar senin gibi enayiler de inanırlar sadece çok zeki olan ve çok çalışan kazanır erkek ya da kadın değil. Eğer erkek düşmanı olsaydım kadınları üstün tutardım. Cunku birini üstün tutmak demek diğer tarafı daha aşağıda yapıyor. Bu da aşağılamak oluyor sanırım.
Evet orası forum sitesi ama hem bilimsel bir araştırmayı emek edip yazmış tablo koymuşlar görmedin mi 😃
Sonuç olarak erkekler aileleri tarafından pohpohlaniyor. Sizin bu kadar kudurma sebebiniz de kadınlar maalesef. Sizi çok simartmişız 😃Analitik zekanin cinsiyetle alakası yoktur.
Yukarıdaki 2 araştırma yazısı da independent sitesinden alınmıştır
Rica ederim her zaman 😃 ❤️🔥
@Ayşegül597
ne kadar çırpınsanız da nafile; erkeklerin analitik zekası üstün... pohpohlanma insanı yüceltmez aksine rehavete düşürür ki zaten bu rehavete rağmen erkekler her alanda daha üretken ve okulda da matematik başarıları daha yüksek...
coğrafya ne alaka anlamadım
@Ayşegül597
bence artık sen benim sorularıma cevap ver yahut bu kim daha zeki konusu "senin dediğin benim dediğim" konusuna takıldı.
Ben kendi izlenimlerim üzerinden tecrübelerime binaen iddiamı ortaya koydum. Sen bu iddiaya "klavye delikanlılığı" filan gibi haksız yakıştırmalar yaptığın için özür dileyeceksen saygı duyarım ama onun dışında bu konu çok fazla argümante edilecek bir konu değil...
senle istersen eminist tezler üzerine yani kadınların haksızlığa uğrayıp uğramadığı konularında tartışabiliriz... sana DM attım bakabilirsin.. ister DM iseterse de benim bencemde tartışabiliriz istesen...
rica ederim her zaman derken ne kast ettiğini de anlamadım
@Ayşegül597 deneme 123
@Ayşegül597
muhtemelen sizi başlık sahibi engelledi bir kereede 15 dakika içinde üst üste 9 mesaj atınca herhalde bildirim almaktan sıkıldı haklı olarak :)
Bak sana kaç tane sundum hala aynı şeyi söylüyorsun demek ki ikimizin de fikri değişmeyecek. Ben hala cinsiyetten bağımsız olduğunu söylerken sen kendi cinsini üstün tutup beni feminaziliğe doğru yolculuğa başlatıyosun. Size iyilik yaramaz
@Ayşegül597
tamam o şakaydı :)
evet bence de bu konu takıldı ama coğrafya konusu nedir? bir de "rica ederim her zaman" derken ne kast etmiştin
@Ayşegül597 erkekler kadınlardan daha zekidir demek kadınları aşağılamak demek değil. Neden dersen erkekler kas gücü olarak kadınlardan üstün dediğinde aşağılama olmuyorsa bu da aişağılama değildir. Aradaki tek fark birinin ispat edilmiş ve kimsenin itiraz edemeyeceği bir gerçek diğeri ise tartışmalı bir durum. Yani ben tartışmalı bir konuda kesin olarak kanıtlanmamış bir konuda kendi fikrimi üretince bu aşağılama mı oluyor? O zaman hiçbir yeni fikir üretemeyeceğiz öyle mi? İzlenimlerimizi de paylaşamayacağız... Bir kadın kadınların erkeklerden zekaca üstün olduğunu iddia edebilir ve bu onu feminazi yapmaz. yeter ki o kadın erkekler, in dışlanması ve kadınlara imtiaz sağlanması anlamına gelen cinsiyet ayrımcılığını başına "pozitif" ifadesi ekleyerek savunmasın...
@Ayşegül597 bugün bazıları gerçekten inanarak veya sadece politik olarak öyle söylemek işlerine geldiği için kadınların erkeklerden üstün olduğunu, daha zeki olduklarını ifade eden erkekler var; bunlar feminazi filan mı oluyorlar? Ya da erkek düşmanı mı oluyorlar? Herkes fikrini ortaya koyar sen de koyarsın. Ama karşındakine hakaret etmeye hakkın yoktur. Sen "kadınlar üstündür" deseydin ben aşağılanmış hissetmezdim ve senin şahsiyetine laf etmezdim. Buna itiraz edip "hayır erkekler üstündür" derdim ve tartışırdık. Arada kaba kuvvet hariç hiçbir fark olmadığını iddia etmek mecburi istikamet midir?
Erkek ve kadınların farklı farklı üstünlük alanları olabilir bundan daha doğal bir durum oplamaz. Çeşitli sebeplerle erkekler ortalama zeka olarak veya zekanın herhangi bir alanında kadınların önüne geçmiş olabilir ve muhtemeldir ki belli alanlarda öne geçmiş belli bazı alanlarda da geride kalmış olabilir...
Yani elma ve armut belki pazarda aynı fiyata satılıyor olabilir ama onların birbirinden hiçbir farkı olmadığını göstermez. şey farklı ise illa ki farklı farklı üstünlükleri olmak zorundadır. Hiçbir konuda birbirimize üstünlüğümüz olmasa kadın ve erkek aynı olmak zorunda olurdu yani sadece eşit değil aynı zamanda da aynı olurdu. farklılıklarımız varsa illa ki eşitsizliklerimiz de olmak zorundadır
Tamam canım
@Ayşegül597
Hiç olmazsa şu matematikten bahseden coğrafyacı kimmiş onu söyleyiver...
Cevap
22Cevap
paradır
temelinde karşı tarafa duyduğu sevgi yatar bence kalanı sadece tamamlayıcıdır işi gücü olması vs yeterli
Olgun minnoş aferin sana
:)
Kesinlikle para parasız erkeği sadece annesi sever O da belli bir zaman sonra parası olması gerektiğini söyler.
Hahahah
Zekâ ve bilgi ile başlar, diğerleri de önemli bir inşaatın tamamlayıcı unsurlarıdır.
Uuuy etkilendim
Karakter ve kâlp her zaman baştacıdır, bu da önemli bir ayrıntı elbette. Zekâ ve bilgi bu listede ilk sırada fakat karakter ve kâlp her zaman bir numara..
Sen benim kafadasın
para dedim çünkü parası olan erkekte zeka da olur eğitim de.
Aferin 👏
tabi çevre ve itibar da yine paralı erkekte de olur.
Zamanla hepsi bir birini çeker
Cinsel güç diğerleriyle karışmaz, o ayrı bir alandır. Ama erkek veya kadın herkesin gücü ya paradan ya da makamdan gelir.
Makamcı seni
Ben makam sahibi değilim. Cinsel güç sahibi olarak nam salıyorum.
Vayyy
8 senedir burada çok kadınla ilişkimiz oldu. Namımız yürümüştür yani.
Yaa
Merak ettim hangi kadınlarla ilişkiniz oldu
dunyanin en sıkıcı insani olsun parasi varsa gene çekilir
Obaaa çok cesur bir cevap oldu.
Parasi olsun, sadik olsun, tehlikeli biri olmasin yeter
Ee daha ne kaldı mk
Zaten tehlikeli birinin yaninda durmazsin, sadik olmayan biriyle de evlenmezsin onlar mecburen olmali para ise senin sorunun cevabi. Geriye ise tonlarca şey kaldi mesela herkesin cok onemsedigi o "çirkin olmak", penis boyu vb şeyler anladin mi?
Yine de istediklerin az değil
sacma dusunuyorsun
Erkek olmadığın için kolay
niye siz kadından her şeyi beklıyosunuz bıraz sız yapın dıyınce köle miyiz diyosunuz bari şerefli namuslu olun cok mu sey ıstedık
Bir trakya atasözü derki paran varsa yancıkta mikin oynar a.. ıkta😄
Çok doğru
Erkegi para kadını makyaj güçlü yapar
Hahahah
Bayır domuzu
Aferin sana
Zekası kesinlikle erkeğin karakterini gücünü gösterir
Kesinlikle zeka
Maneviyat bilgeliği. Böyle de bir şey uydurmuş bulunuyorum hayırlı olsun 😂
Hayırlı olsun 😀
çevre ve itibar
Bencede Buda etkili
Adam olmasi yeterli
Ooo
Zaka ve eğitim kariyeri 🙂🙂🤗🤗
Kariyer şart
Yes🤷♀️🤷♀️
Adamına göre degişir ✋🏿
Bu da bir bakış açısı tabiki
Maalesef ki para.
Evet
Ben yazacaktım bunu yazılmış 😃evet para kadın içinde erkek içinde güçtür
Sanırım çevre ve itibar.
Bak bu da önemli
E yani bu olursa otomatik bir gün batsan bile destek çıkanın olur. Hayatta önemli olan da bu bence. İnsanın düştü mü yanında olacak birilerinin olması gerek
Zekası parayı getirir para da gücü
Haklısın
Bi adam Zeki ise her türlü yolunu bulur
Önemli olan onu iyi kullanabilmesi
En iyi cevap olacak
zeka tabikii🤓
Helal kız sana 😇🥰👏
İtibar ve para.
Olabilir
Zeka
Doğru
Zeka bilgi
Sapyoseksüel bir yaklaşım
Karılar paraya bakıyor
Aç Türk karıları 😀😀✋
para bence
Kısmen diyelim
Para, zeka ve karakter
Aferin doğru demişsin
Hepside var olması gerekenler
Adımı kullanma diyorum kaç kere dicem
Tamam Rabia kızma
Illa sinir edecen dimi
Evet
Bende bida yorum yapmam sana
Zeka ve bilgi
Yani ben
Bilmem
Para bu devirde en azından
Beyin?
Para birader para. Beyine zekaya ona buna kimse bakmaz cebine bakar herkes
Tamam biradeeer
Zeka
Keşsnlşkle
Para.
Para
Belkide
Cesaretli olması
Bak bu da çok önemli cesaret taklit edilemez çünkü
Kesinlikle brom
Zeka ve maniyy
Yarı yarıya
Benim için mesleği
Ooo leydim
Zeka bilgi
Etkili bir madde haklısın ☺️
Para
Hoaydaa
Para=Hepsi..
Ya beyin?
Para onuda satın alır ; ))
Bak bu doğru aslında
İrade=güç
Bak bu da çok önemli
Evet fazla güç fazla enerji enerjiyi yönlendiremediğinde insanda kaygı yapıyor bence
Evet enerjiyi doğru yönlendirmek lazım

En İyi Cevaplar