Simdi uzun bir süre odaklanacaginiz bir meslek oldugundan dikkatlice düsünmelisiniz. Kendinizi her kategoride hayal edin, hangisi daha rahat, kolay veya sizin isteginize daha rahat olur. Yaptiginiz zaman hangisinden zevk alirsiniz bu tarz kendinize kendiniz hakkinda küçük sorular sorarak ögrenrbilirsiniz belki.
Endüstri bilgisayar elektronik ve inşaat tercih ediliyor kadınlar tarafından ama en popüler Endüstri ve işletme mühendisliği
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben eskiden çok fazla inşaat mühendisliği istiyodum ama kadınlara göre hiç değil. Bilgisayar mühendisi olanilirsin. Genelde mimarlık seçerler kadınlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Kimya, Endüstri, Gıda, Çevre, Şehir Bölge Planlama da kız çoktur.
Ama mühendislik olarak bunlar genelde zayıf mühendisliklerdir.
Ama iş açısından dersen makina seç derim. Pozitif ayrımcılığa maruz olur rahat edersin
İş bulmam önemli endüstri mühendisliğini istiyorum
Ben tesettürlü bir kızım erkeğin çoğunlukta olduğu bir işte çalışmam doğru olmaz
Makine de de tesettürlü olman sorun değil. Makine deyince yağın içinde çalışacaksın zannediliyor
Erkeklerin sayısı çoğunlukta oluyor ya o sıkıntılı
Nerede fazla oluyor? Okulda mı? Çalışma hayatında mı?
Her ikisi de diye biliyorum okul hayatı ve çalışma hayatı
Eğer mekanik tesisat işi yapmazsan şantiye olmaz makine de. Gerisi de Endüstri de de aynı Makine de de aynı.
Okula gelince fakülte de 5-6 mühendislik dalı olur. Kendi bölümünde de kız olur ama istersen diğer bölümler ile de tanışırsın.
Derste de hoca ders anlatacak. Zaten bir disiplini var sınıfın
Endüstri , çevre , kimya , gıda gibi mühendisliklerde kız popülasyonu çoktur.
Sence hangisini tercih etmeliyim ya da hangisi kisiligime daha uygun onu nasıl anlarım
Simdi uzun bir süre odaklanacaginiz bir meslek oldugundan dikkatlice düsünmelisiniz. Kendinizi her kategoride hayal edin, hangisi daha rahat, kolay veya sizin isteginize daha rahat olur. Yaptiginiz zaman hangisinden zevk alirsiniz bu tarz kendinize kendiniz hakkinda küçük sorular sorarak ögrenrbilirsiniz belki.
Her mühendislik dalında varlar artık. Endüstri, bilgisayar, gıda
Yoğunlukla kadının olduğu mühendislikler demek istedim aslında benim için öyle daha uygun
Ya önemli olan çalışma hayatı.
Tabiki ama çoğunlukla erkeklerin olduğu iş yerinde çalışamam Kadın erkek sayısı eşit te olabilir kadın sayısı daha fazla da olabilir
Bakış açın bayağı yanlış bu arada
Endüstri bilgisayar elektronik ve inşaat tercih ediliyor kadınlar tarafından ama en popüler Endüstri ve işletme mühendisliği
Ben eskiden çok fazla inşaat mühendisliği istiyodum ama kadınlara göre hiç değil. Bilgisayar mühendisi olanilirsin. Genelde mimarlık seçerler kadınlar.
Bilgisayarla ilgili hiç bir şey bilmiyorum ama
İç mimar olayım abi dış mimarlığı işiniz yok dış mimar erkek olsun siz içmeyim ben oğlum dış mimar olunca Van ustalarla uğraşıyorsunuz
endustri gida bilgisayar
Kadın için endüstri mühendisliği
Kimya ve gıda bence
Yapay zeka mühendisliğinde gelecek var.
Endüstri mühendisliği güzel bir seçim olur mu sence
Gıda bence
Bilgisayar
Endüstri mühendisi
Kalite kontrol
Bilgisayar
Bilgisayar
Bilgisayar