Kadınlar gününüz kutlu olsun canlarım günaydınnn ✌️

#doludolu
Kadınlar gününüz kutlu olsun canlarım günaydınnn ✌️

#doludolu
Türkiye'de kadın olmak, bazı açılardan zorluklarla karşılaşabileceğiniz gibi diğer açılardan da kolaylıklarla karşılaşabileceğiniz bir deneyimdir. Bu konuda genel bir yargı yapmak zor çünkü her kadının deneyimi farklı olabilir ve birçok faktör bu deneyimi etkileyebilir.
Türkiye'de kadınlar, toplumun birçok alanında aktif olarak yer almaktadır ve birçok kadın önemli başarılar elde etmektedir. Ancak, yine de cinsiyet eşitliği konusunda bazı zorluklar ve sorunlar mevcuttur.
Bazı zorluklar şunları içerebilir:
Toplumsal Cinsiyet Rolleri: Geleneksel cinsiyet rolleri ve beklentileri, kadınların bazı alanlarda sınırlı hissetmelerine neden olabilir. Örneğin, ev işlerine ve çocuk bakımına yönelik beklentiler, kadınların kariyer ve iş hayatında ilerlemelerini zorlaştırabilir.
Şiddet ve Taciz: Kadınlara yönelik şiddet ve taciz Türkiye'de de maalesef ciddi bir sorundur. Bu, kadınların güvenliklerini ve özgürlüklerini olumsuz etkileyebilir.
İş Hayatında Eşitsizlik: Kadınların iş hayatında eşit fırsatlardan yararlanmaları ve aynı işte erkeklerle aynı ücreti alabilmeleri konusunda hala yol kat edilmesi gereken bir süreç bulunmaktadır.
Aile İçi ve Toplumsal Baskılar: Kadınların evlilik ve aile kurumuyla ilgili baskılarla karşılaşabileceği durumlar da mevcuttur. Özellikle genç kızların evlendirilmesi gibi durumlar, kadınların kendi kararlarını verme özgürlüğünü kısıtlayabilir.
Ancak, Türkiye'de kadın olmanın kolaylıkları da vardır:
Eğitim ve Kariyer: Kadınların eğitim fırsatları artmıştır ve birçok kadın önemli başarılar elde etmektedir. Kadınların iş hayatında aktif olarak yer alması ve kariyer yapması teşvik edilmektedir.
Kültürel ve Sanatsal Faaliyetler: Türkiye'de kadınlar kültürel ve sanatsal alanda da aktif rol almaktadır. Müzik, sinema, tiyatro gibi alanlarda birçok başarılı kadın bulunmaktadır.
Kadın Hakları ve Aktivizm: Türkiye'de birçok kadın hakları örgütü ve aktivist bulunmaktadır. Bu örgütler, kadın haklarının savunulması ve cinsiyet eşitliği için çalışmalar yapmaktadır.
Bu nedenle, Türkiye'de kadın olmak her ne kadar bazı zorluklarla karşılaşmayı içerse de, birçok kadın önemli başarılar elde etmekte ve hayatlarını istedikleri şekilde şekillendirmektedir. Kadınların toplumdaki rolleri ve hakları konusundaki farkındalığın artmasıyla birlikte, kadınların yaşam koşulları ve deneyimleri de değişebilir.
Dünyanın hiçbir yerinde kadın olmak, erkek olmak kadar zor değildir. Regl, hamilelik gibi biyolojik zorlukları olabilir ona bir lafım yok ama sosyolojik açıdan erkek olmak, kadın olmaktan zordur.
Bir erkek, yüksek değerli olabilmesi için hem sağlıklı genlere sahip fiziksel özelliklere hem iyi maddi imkanlara hem de güçlü ve güvenilir bir karaktere sahip olması gerekiyor.
Obez ve çirkin bir kadın bile küçük estetik operasyonlar ve sıkı bir diyet/spor programı ile en fazla 1 yılda gayet çekici bir kadına bir stacyye dönüşebilir ama bir erkeğin yüksek değerli bir chada dönüşmesi için 5 yıl bile yetmeyebilir.
Erkeğin maskülenlikte yükselmesi, kadının feminenlikte yükselmesinden kat be kat daha zordur. O yüzden yeryüzünde stacy kadın sayısı chad erkek sayısından kat be kat fazladır.
Sakın yanlış anlaşılmasın. Bu yazdıklarım bir kadın düşmanlığı içermiyor. Sadece erkek ve kadının potansiyelini gerçekleştirebilmesinin imkan ve olasılıklarına işaret eden bir durum tespitidir.
Öncelikle dünya emekçi kadınlar gününüz kutlu olsun. Evet gerek eğitim seviyesi gerek kadına toplumda verilen önemin az olduğu değişik kültürlerin etkisiyle bugüne gelmiş ülkemizde kadının değerli hissettirildiği günler çok az.
Kadına cinsel obje gözüyle bakmak, kudretsiz ve aciz olarak görerek bunca kadın cinayetinin işlendiği bir zamanda daha kolay demek abesle iştigal etmektir.
Çalışan kadın ev kadını genç kız yaşamın hangi evre ve statüsünde yer aldığına bakmaksızın kadınların hep bir adım geriden gelmesini savunan ve aile yapısında bunu gören bireyler sayesinde ülke olarak da olduğumuz yerde sayıyoruz.
Bütün kadınlarımızın ellerinden öper saygı ve hürmetlerimi sunarım, iyi varsınız
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Teşekkür ederiz iyi dilekler için🙏🏻
rica ederim o kadar yazmışsın hak ettin😄
Türkiye de yaşamak zor kadın erkek farketmeksizin ama Türkiye de kadın olmak çok zor özellikle de bir erkek yanınızda yoksa daha da zor, ben 1 yaşındayken babam öldü 3 kadın kalıyoruz ablam ben annem, ve hani bize gene babadan bir şeyler kaldığı için maddi anlamda daha rahatız bir de kalmayanlar düşünün, bir şey yapıldığında bile sırf erkek olmadığı için o işi başkarı yarım yamalak yapıyorlar, bu kadın tek başına bir şey diyemez diye, karga gibi bekleyenler oluyor, dul diye her şeyi yapıştıranlar oluyor, bir şeyler söylene cesaretinde olanlar oluyor, bir sürü sıkıntı, hiç bir şeyde ayrıcalığın yok, biz bebekmişiz süt bitmiş gece annem korkudan bakkala falan inememiş komşuya gitmiş komu kapıyı falan açmamış, gece fe dışarı çıkmaya korkmuş annem, hani bir şey kırılsa her şeyi siz tamir etmek zorundasınız tamirci bir şey gelmek zorunda olsa, elimize küçük bıçak alıyoruz öyle kapıyı açıyoruz, Hani insanlar sürekli bunalıma peşinde, mesela malınız varsa hele bunlar zaten emek vermemiş diye görüp böyle sanki kendi hakları da varmış gibi davranıyorlar üfff zor işte zor gene maddi durumumuz var diye Allaha binlerce şükür ama bir de maddi durumu olmayıp benim gibi bir durumda olanlar varsa onlar için hayatı düşünemiyorum, hep diken üstündesiniz kısaca.
Eline emeğine sağlık çok güzel bir yorum olmuş takdir ettim. 🙏🏻
Teşekkür ederim 😊💗
Cevap
14Cevap
Türkiye de insan olmak zor.
Benim kültürümde her gün kadınlar günüdür ve her gün değerlidirler. Büyle saçma günlerle kadını bir gün değerli hissettirip ertesi gün normal davranmak benlik değil. Kadınlara her zaman özel olduklarını hissettirmek lazım sadece 8 martta kutlamak saçma..
Güzel bakış açısı teşekkürler 🙏🏻
İlham vermeye, liderlik etmeye ve fark yaratmaya devam eden her güçlü kadına sevgi, neşe ve takdirle dolu bir gün diliyorum.
Yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde içten bir arkadaş bazen de değerli bir eş…Onlar bizim baş tacımız. 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun.
E kutlu olsun🎈
her şey gönlünüzce olsun
Kadın olmanın zor olduğunu düşünüyorum ben.. Böyle düşünmemin en önemli sebebi belki de tek sebebi, kadınlara bakış açısının sadece bir kadından ibaret olmadığını düşünüyor olmamdan kaynaklanıyor.. Buna sebep olan da maalesef biz erkekler..! ne zaman ki bizim toplumumuz kadına farklı bir cinsiyet ve dolayısıyla cinselliği hatırlatan bireyler olarak bakmaz, bir insan olarak bakar , O zaman kadın toplumdaki hak ettiği seviyelere kısa sürede ulaşır.. Bu da bir zihniyet meselesi.. Kısa vadede bunun değişeceğine inanmıyorum..!
Türkiye'den burnunu bile çıkartmamış tipler ajitasyon yapmasınlar, aileniz vizyoner, modern ve iyiyse, aklınız ve idealleriniz varsa, mücadeleci ve zekiyseniz, Türkiye'de kadın olmak da erkek olmak ta fırsatın ve güzelliğin ta kendisidir, özellikle de 70'lerdeki ve 90' lardaki zor dönemlerde değil şimdiki dönemde olmak değeri bilinmesi gereken bir olay kesinlikle ❤️🇹🇷
Kadın olmak sonradan zorlaştı, zorlaştırdılar. Sözde müslüman özde yahudi oldu neslimiz. Efendimizin kadınlara gösterdiği hürmetin 10/1 ni dahi gösterseler kadın olmak yine bu kadar zor olmazdı. Ama kimseye de suç bulamıyorum zaman ahir, insan kamil sonuçta.
Kadın olmak hiç bir zaman kolay olmadı… günümüz kutlu olsun!✨
Olsun helenem 💕
Zor olduğunu ve bu konuda çokça sınavlar verdğimizi komple milletçe biliyoruz diye düşünüyorum. Günümüz kutlu olsun 🌟
Kutlu olsun🎈
Asla kolay değil hiç bir zamanda kolay olmicak
Kadınlar gününüz kutlu olsunn🌹✨️
Olsun izabel💕
💕✨️
O kadar zor kiiii..
Kadın milleti değil miyiz hepimiz mükemmeliz🩷
Kesinlikle 💕
🩷..
zor..
kadınlar gününüz kutlu olsun <3
Hepimizin💕
<3
Hayatını tek başına yaşayan bir kadın olarak söylüyorum, biz istersek hiçbir şey zor değil.
Ben zorluğunu görmüyorum umarım görmemde🙏💪
Kadın olmak zor ama takılmadığı sürece hayatını cennete çevirmek kişinin elinde.. Ki ben öyle yapıyorum.. Günümüz kutlu olsun 🙏
Nerden baktığına bağlı aslında. Kimi zaman kolay kimi zaman zor. Bu ülkede insan olmak zor. Ama tek örnek vermek gerekirse bir kadın gece sokakta rahat rahat tek başına gezemiyor maalesef ama erkek gezebiliyor.
Bazı ülkelere göre daha zor, bazı ülkelere göre daha kolay
Türkiye’de kadın olmak çok zor kolay diyen kadın düşmanıdır.
Zor diyorum çekilcek bir çile değil, atıyorum cinayete kurban gitseniz adalet yerini bulmicak.
türkiyede kadın olmak bu zamanda zormuş siteden dolayı tahmin ediyorum
Tesekkurler sizin de. :)
Kadin olmak kesinlikle kolay degil.
Hayat zor… kolaylaştıran insanlar lazım … Kadınlar el üstünde değerli kıymetli tutulan bir dünya olsun
Türkiye'de kadın olmak her gün daha da zorlaşıyor..
Kadını bilmem de zeki olmak beynini kullanmak daha zor bunu anladım :D "Kadın olmak zormuymuş muş muş" :D :D
Türkiyede kadın olmak zor Trk Erkekeri çarşaflı biri bile görse azıyor yurt dışında kimse kimseye asılmıyor
Türkiye'de kadın olmanın hiç şüphesiz zorlukları vardır lakin Türkiye'de kadın bazen bir adım öndedir.
Türkiye'de kadın olmak zor
Türkiye'de erkek olmak Zor şu devirde
Dünyanın her yerinde erkek olmak zor. Dünyada evsiz kalmış sokakta yatan insanların yüzde 99'u erkektir. Ama şu da var. Dünyada başarılı olmuş, paraya ve statüye ulaşmış insanların yüzde 99'u yine erkektir.
Evet
Zor bence
Zor...
Zor.
Erkek tabiki
Kafayı çalıştırana kolay ve kazançlı
Kolay.
zor..
her yerde zor