Kadının bu hayattaki rolü sadece kendisine biçilen rolü oynamak, evde oturup çocuk büyütmek, çocukluğunda genç kızlığında ailesinin, evlendikten sonra eşinin istediği hayatı yaşamak mıdır?

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg
Kadının bu hayattaki rolü sadece kendisine biçilen rolü oynamak, evde oturup çocuk büyütmek, çocukluğunda genç kızlığında ailesinin, evlendikten sonra eşinin istediği hayatı yaşamak mıdır?

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg
Elbette desteklerim. Vicdanı ve adalet duygusu olan her insanın da desteklemesi gerekir. Kendisine biçilen toplumsal rolleri üzerine giymek istemeyen bağımsız, özgür ruhlu kadınlara ayrı bir saygım var, çünkü cesaret ve özgüven gerektirir, bir de isyankar bir ruh... Hayatımın hiç bir döneminde cinsiyet ayrımcılığı yapan biri olmadım. Erkek ne yapıyorsa, ne yapabiliyorsa, ne yapmak istiyorsa aynılarını kadınların da yapabileceğini düşündüm. Bir penise sahip olmanın erkeklere sosyal yaşamda bir üstünlük sağlamaması gerektiğini düşündüm, çünkü hayatın zor zamanlarında bir erkekten çok daha fazla sorumluluk alabilen kadınlar var.
Yaa ne güzel ifade ettin böyle düşünen erkeklerin olması gerçekten çok güzel.
20'li yaşlarımdan beri böyle düşünüyorum... Sonradan olmadı yani...
Çok güzel bir bakış açısı, gerçekten takdir ediyorum. Samimiyetin için de teşekkür ederim.
Bunda dini inancımın olmamasının, muhafazakarlık zehrini tatmamış olmamın, aile çevremde, akrabalarımda, aile dostlarımızda kadınların çalışmasının hep desteklenmiş olmasının da payı var.
Bu o kadar önemli ki gerçekten. Çevremizde aile tarafından desteklenen olmak, ve onların da kadınların çalışma haklarını ve kararlarını desteklemesi gerçekten büyük bir etken. Bu tür bir ortamda büyümek, benim de düşüncelerimi şekillendirirdi. Ama hayatımızı annemizi babamızı seçemiyoruz maalesef. Önemli olan ve en zor olanı böyle bir ortamda, hala yılmadan kendi özgürlüğünü kazanma çabasında olabilmektir.
Asıl ben teşekkür ediyorum, boş ve anlamsız sorular dışında böyle güzel, kaliteli, insanları biraz olsun düşünmeye iten bir soru paylaştığın için...
Rica ederim 🙏
Seni zaten sitede soru kalitesini yükselten bir kadın olarak biliyorum...
Sağolasın buna dikkat ediyorum, farkedilmesi beni mutlu etti.
Fark yarattığın çok açık... Farkedenler de var elbette...
Bir kadın her daim kendi ayakları üzerinde durmayı bilecek çocuğuma bile dediğim tek şey önce kendin kendi hayatini kur kimseye eyvallah etme mesleğini eline al sonrasına bak.
Cevap
22Cevap
Ben tebrik ederim ve desteklerim tabi ki de.. ama ben de her zaman yalnız bir şekilde kendi çabalarımla durmaya çalıştım insanlar genellikle bencil olduğu için kimseyi düşünmezler maalesef..
bana göre her şey ortak yapılmalı ev işi kadının görülmemeli erkek çocuğuna da ev işi öğretilmeli kız çocuğuna yük binmemeli kadın evlendiğinde ev işi sadece onun görevi olmamalı kocası da elini atmalı kadın da çslışacak erkek te kadın da gezecek erkek te ben kadınların geri planda tutılmasına karşıyım kadının da kendimi geri plana atmasına da karşıyım çalışacaksın ayağının üstünde duracaksın kocanın veya başkasının eline bakarsan onun kölesi plursun
Desteklerim elbette. Zaten o tarz kadınlara içten içe büyük bir saygı duyuyorum. Onları, ataerkil toplum yapısına başkaldırının bir simgesi olarak görüyorum hatta.. Ben zaten düşünce yapısı olarak da kadın & erkek eşitliğini savunan bir bireyim. Kadın evde oturup çocuk büyütmek yerine iş hayatına atılıp ekonomik özgürlüğünü kazanmalı. Yoksa evleneceği erkeğin kölesi olur..
belki de hiç kimseyi desteklemediğim kadar... yüzyıllardır kadına verilen değer ortada. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sağolsun, seçme ve seçilme hakkı ile bu ateşi yakan önderimiz oldu. şimdiye kadar elimden gelen ne varsa yaptığım gibi bundan sonra da bana ulaşan, benim ulaşabileceğim kadınlara destek olmak boynumun borcudur.
Kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olarak sonuna kadar destek olurum.
Ama bir kadın destek olmadan da bir çok şeyi başarır yeterki kendine güvensin.
Sonuna kadar. Neden böyle bir ihtimal bile olsun ki zaten? Neden bir kadın desteklenmeye gerek duysun?
Eşitlik diye bir kavrama inanmıyorum. Adalet olmalı, zaten fıtrat gereği buna mecburuz. Destekten kastım ancak cesaret olabilir. Belli kalıplara sığdırmayalım. Kadın doktor diye bir ayrımdan beriyim mesela. Doktor doktordur, neden cinsiyet sıfatı olmalı? Burada ki destek ancak, sen yaparsın ile olmalı. Ön yargılı bir destek yerin dibine.
İlerde olurda bir kızım olursa çoğu şeyden önce kendi ayakları üzerinde duran kendi kendine yetebilen güçlü bir birey olarak yetiştireceğim.
Şimdi ben feminist mi oldum 😅 Bir kaç yerde antifeminist söylemlerde de bulunmuş olabilirim
Teşekkürlerr 😅 Feminist veya antifeminist değilim. Cinsiyet eşitliğine de inanmıyorum ama toplumsal cinsiyet anlayışına biraz farklı bakıyorum. Biyolojik olarak kadın erkek eşit değildir ama insan olarak bireyselde eşit. Biyolojik olarak kadının erkeğe eşit olmaması toplumsal olarak erkeği kadından üstün yapmaz. Önce hepimiz insanız sonra kadın ve erkek. Cinsiyetimizden önce insan olmanın gerekliliğini önemsemeliyiz bence tabi sonra cinsiyetimizin gerekliliğinin de olduğunu düşünüyorum mesela en basitinden kadın küfür edemez diyemeyiz ama kadına küfürü asla yakıştıramıyorum. Erkekler pembe giyemez diyemeyiz ama erkeğe pembe rengi yakıştıramıyorum ki renkli giyinen bi erkeğim 😅 gibi gibi örnekler çoğaltılabilir. Toplumsal cinsiyet eşitliği insanı cinsiyetsizleştirmekse karşıyım değilse savunurum.
Kadinlar bas tacidir. Ne zaman zorda bir kadin görsem yardim ederim.. Babam'in nasihatidir, Zorda olan kadin'a yardim merhamet etmeyen adam, adam degildir der.
O yüzden zorda olan kadin'a cebimde ne varsa verir gecerim.
Gücünü kendinden alan her kadını desteklerim. O kadar az ki örneği, tek başına mücadele eden bir kadın gördüğüm an gurur duyuyorum. Mümkün olduğunca da destek olmaya çalışırım.
Kesinlikle desteklerim 🙋👍 çünkü bir kadın ayakları üzerinde durabilmeli ve hayellerini, geleceğini , umutlarını bir erkeğin eline bırakmamalı hayat ne gösterir bilinmez
Tabii ki desteklerim zaten ben kadınların çalışması ve kendi iyilerinin sahibi olması taraftarıyım bu eşim de olsa böyle
Türkiye de desteklemem. Destekleyince menfaat olduğunu düşünürler. Sürünsün, banane 😃
Sonuna kadar güçlü kadınların destekleyicisiyim ve herzaman taktir etmişimdir
Desteklerim elbette. Böyle kadınlarımızın sayısı artsa keşke..
Çalışıyorsa elbette desteklerim ancak zaten başarmışsa saygı duyarım.
Desteklemekten geçtim herkesin öncelikli şartı mutlu da eder yani
Bana göre kadının yeri evidir.
elimden geleni yaparım onun için
Desteklemekten ziyade saygımı kazanır..
Taraflı ve yönlendirmeli soru soruyorsun
Elbette masumane bir soru. Ancak bu soruyu özellikle anne ve babalar cevaplamalı. Bak sana şöyle izzah edeyim. Ben evlendim boşandım ve bir kızım var annesinde velayeti. Annesi home office çalışıyor ve buna rağmen annelik tam yapamıyor. Şu anda kızım yanımda ve bezini değiştirdim resmen pişik ve yara içinde kalmış. Nasıl ihmal etmişse artık. Laf söylesem olmuyor söylemesem olmuyor. Motosiklet aldı daha kullanmayı bilmiyor iki gün önce kızı almış gezmeye gitmiş düşmüşler. Kızın yüzü gözü mor... Buyur sana çalışan bir anne. Ve daha sayacagim bir sürü şey... Kadınlar bu çocuk da yaparım kariyer de edebiyatı yüzünden topluma ne kadar eksik ve yoksun ama her ihtiyacı karşılanmakta olan bireyler katıyor bir düşün kardeşim. Hem de iyi düşün. Barış dini kutlu peygamberim Hz. Muhammet s. a. v. efendimiz boşa CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR diye buyurmamış. Evlat annesiz olmaz olmuyor ben bunu yaşayanlardanım.
Evet hemde sonuna kadar desteklerdim
Saygı ve sevgiyle desteklerim
Desteklerim, her kadın böyle olmalıdır.
evet desteklerdim
kendimi destekliyorum evet
Tabikiide her zamann🌺
Her zaman destek olurum ki oldum zaten
Evet destek olurum🌷
Her zaman
Sonuna kadar...
Evet
desteklerdim