22 yaşındayım çocuğum var kendimi geliştirmek istiyorum okumuyorum açıktan okusam olur mu ya da neler yapabilirim kendimi geliştirmek için?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılOkumaktan kastın ne ilk okul ortaokul lise üniversite? İstediğin üniversite diploması ise işe girmek gibi bir kaygın yoksa kendini boş yere yorma. Sana ders anlatan çoğu akademisyen müsveddesi slaytlarını elinden alındığında boş insanlar. Merak ettiğin konuların öğrencileri ile iletişime geçer kitaplarının isimlerini öğrenir istersen alıp okursun. Üniversitelerimiz bilgi vermek için hevesli bir ortamdan çok uzak. İşini iyi yapanlar ayrı hepsinin önünde önümü iliklerim ancak çoğu bahsettiğim gibi.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
En güzel hareket. Zaten insanlar kendilerini çpk bilmiş olarak görüyorlar oysa hakikatte öğrendiğin şeyler belki de yeni doğmuş bir çocuktan veya doğmamıştan daha azdır. Çocuk olsun yetişkin olsun biz insanlar bu dünyaya sınavlarımızı beraber öğrenmeye geldik bittiğinde isr uyanıp asıl rahmet vatanına gideceğiz. Egomuzu öldürmeye gayret edelim, Kur’an’ı içimizden geldiüi gibi düşünerek okuyalım. Ve çocuk-yetişkin demeyelim çünkü herkes aynı sınavları paylaşıyor
00 Yorumla
Madem okuyacaktın acelen neydi evlenmek için, hadi evlendin niye çocuk yaptın, boş ver sen böyle şeylere kafa yorma, çünkü o zamanlar sana oku diyen yakınlarını sallamamış evlenmişsin, sen burnunun dikine gitmeye devam et
00 Yorumla
+1 yılbence mantıklı, ve gayette normal. yapmalısınız bence. öncelikle bunu yapmayı gerçekten çok istemelisiniz. vazgeçecekseniz baştan başlamayın. bilginin hiçbir zaman zararı olmaz. şimdiden başarılar size.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
16Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılmümkündür ama çok zor..
00 Yorumla
+1 yılKeşke önce okulunu bitirip çocuk yapsaydın.
Gerçekten nasıl cesaret edip çocuk yapabiliyorsunuz çocuk yaşınızda hayret ediyorum size 27 yaşındayım hala kendimi hazır hissetmiyorum.
Hayatı kendiniz için yaşamak varken bi insan 22 yaşında neden anne olur ki 😮😮11 YorumlaEvet hatta bi cocugu dogru sekilde buyutursen yaninda gecordigin her dakika sana fayda saglar. Motivasyon verir, yeni fikirler uretmene yardimci olur, sorumluluk duygunu yukseltir.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTabi ki de okuyabilirsin. Ben evlendikten sonra 2 cocukla birlikte liseyi açıktan okudum şimdi de üniversiteye yazıldım. Kitap oku yeni şeyler öğren. Hic bir şey için geç değil sen yeter ki iste✨️
00 Yorumla22 yaşında ne çocuğu ablam ya. Bence engel değil açıktan oku mutlaka
01 Yorumla
Soran+1 yılerken anne olmak istedim yaşım küçük farkındayım ama kendi kararım isteyerek yaptım açıktan okuyordum bıraktım tekrar kayıt yapabilirmiyim acaba
+1 yılBu iyi bir fırsat hem çocuğuda okumaya teşfik eder
00 Yorumla
+1 yılAçık öğretim çocuk gelişimi. Hem sana hem çocuğuna iyi gelir 🥰
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇocuğum yok kendime zor yetişiyorum iyi bir kariyer ise amaç çocukla çok zor hele kariyerle bitmiyor yabancı dil öğren vs. Kendini elbet yetiştirirsin ama çok ultra bir seviye olmayabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence sen çocuk varken unut evlenmeden gelistiricektin kendini çocuk önünü keser sen çocuğuna terbiye ver önce ahlaklı büyüt senden geçmiş üstelik eşin var ev islerin var zor
09 Yorumla- +1 yıl
Kendini geliştirmeli ki çocuğunu geliştirsin. Düşünme böyle şeyleri, elbette yapabilirsin ilgini çeken bi alan varsa eğer
Cevap sahibi+1 yılZor ya ciddi diyorum bekarken olucak böyle şeyler kocası laf yapar
- +1 yıl
Laf yaparsa o da ağzına tıkacak. Kendi hayatı. Öyle birisiyle de evlenilmez, ne iğrenç bi düşünce
Cevap sahibi+1 yılValla her adam laf yapiyo yapmayan yok yemek temizlik ister o kadar okuyan kadına kanat geremezler zorlarina gider erkek üstünlük istemez evde o yuzden evlenmeden yapacaktı koca derdine düşmeden önce genç anne hayalleri olmadan önce kendi seçmiş hayatini
- +1 yıl
Bundan sonrasını da kendisi seçebilir. İstiyosa okuyabilir de çalışabilir de. Kocası yapsın yemekle temizliği biraz da. Okuyunca, çalışınca kimse kimseden üstün olmuyor. Siz fazla benimsemişsiniz bu aşağılanma psikolojisini. Yok öyle. Karamsarlığa itmeye gerek yok kimseyi
Cevap sahibi+1 yılValla ben hep böyle düşündüm ayrıca çocuk yaşında evlenmek ne 25 aşağısı çocuk ve cahil kesim yani en az 25 olmalı evlilik yaşı bunu bilim insanları ilişki terapistleri diyor cahiller küçükler evlenmesin diye hem kendini bekarken geliştirmek varken erkenden sorumluluk alıp ezilmeye ne gerek var anlamıyorum ben
- +1 yıl
O konuda aksini iddia etmedim asla. Diyorum ki, evlenip çocuk sahibi olması kendini geliştirmek için engel değil. Annem babam, 50 küsur yaşlarındalar, işinde gücünde insanlar 2 tane çocukları var ve bi yandan 2. 3. üniversitelerini okudular, okuyolar. Kendini geliştirmek isteyen geliştirir. Okumanın, öğrenmenin, gelişmenin herhangi bir yaşı ve engeli yoktur.
Cevap sahibi+1 yılOrası öyle de genç erkekler böyle fusunmuyor işte eskiler okumanın önemini daha iyi biliyor simdikiler yetinemiuorlaf artık çok imkan olduğu için gereksiz buluyorlar yokluk görmemişler eskilerdeki insanlar eğitimi nimet görüyorlar aradaki fark bu simdikilerde anlayış sıfır
- +1 yıl
Nasıl bir ailede yetiştirildiğine, kendisini nasıl geliştirdiğine bağlı değişir. Bence herkes birlikte olduğu kişinin eğitimli, bilgili, okumuş etmiş, bi alanda uzmanlaşmış, genel kültürü yüksek birisi olmasını ister. Yoksa karşılıklı oturunca ne konuşcaksın o insanla
Gizli Üye(30-35)+1 yılotur ingilizce öğren, sonra okul vs olmadan da güzel paralar kazanırsın
02 Yorumla
Soran+1 yılsen ne yaptın ingilizceyi kim öğreticek bana
Soran+1 yıl😂😂😂😂😂
Gizli Üye(18-24)+1 yılAçıktan okuyabilirsin neden olmasın bizim üniversiteye evli 3 çocuklu bi kadın geliyordu kitap oku eğlen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnem üç cocukla fakülte bitirdi. 2 sene hazırlık sureci dahil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvli çocuklu ve atanmış biri olarak çalış pes etme geleceğini kocanın merhametine bırakma
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl2 yıllık memur olabileceğin bir bölümde okuyabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılAçıktan oku jagta sonunda sadece sınav oluyorsun boş zamanlarında da ders çalışırsın
00 Yorumla
+1 yılEngel değil kendine güven geleceğin için yatırım yap
00 YorumlaBu siteyi terk et çok büyük bir iş yapmış olursun
01 Yorumla
Soran+1 yılterkedemiyorum 😂😂😂😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılolmaz mı en güzeli olur şekerimm, İstediğin herşeyi yapabilirsin...
08 Yorumla
Soran+1 yılyapamıyorum maalesef cesaretsizlik mi desem korku mu desem bi türlü adım atamıyorum kocamın ailesinin zihniyeti de çocuk doğur bak ne işin var dışarda ne yapacaksın okuyup eve hapsediyorlar beni dillerini kesemiyorum
Cevap sahibi+1 yılinsanların zihniyetini değiştiremiyosun, ağızlarını da torba gibi büzemiyosun. Ama kazanıp cocugunu da alıp 2 3 saat derse girmekten hiç bir şey kaybetmezsin. Kazandığında sana çok laf çarpan olucak kıskançlıktan dinleme hiçbirini. Eğitimde sınır yok geliştirebilirsin kendini. Biraz yaşın küçük diye baskı altına almaya çalışıyolar gibi. Ama bence sen bunların hepsini aşarsın. Ne demek canım doğur evde otur. Makine misin sen. Cok tatlı olmaz mı bebeğini alıp derse gitmek. Uzaktan da okuyabilirsin çok güzel bölümler var
Soran+1 yıliki eltim öyle alıştırmış çünkü onları sürekli doğurup evde oturup çocuk bakmış ikiside ben ilk evlendigimden beri baskı yapmaya başladılar dışarı çıkma tek başına bir yere gitme çocuk doğur evde otur ama artık onları dinlemiyorum kendi bildiğimi yapıcam
Cevap sahibi+1 yılsanki kötü bişiy yapıyosun sacmalamasınlar 22 yasında kızsın. boş ver savun kendini. Çok müdahaleye izin verme. Senin böyle çevrende güçlü kadınlarla kontak kurman lazım. Onları gözlemleyerek sen de daha sağlam bir özgüven oluşur. Özgüvenlisin sen bak bu adımı atman bile çok büyük bişey sadece biraz daha sağlamlaştırcaksın. Yaparsın sen hayatım
Soran+1 yılcahil kendini yetiştirememiş insanlara laf anlatamıyorsun biz nasıl yaşadıysak ne gördüysek oda görmek bizim yaşadıklarımızı yaşamak zorunda kafasında yaşıyorlar çok yazık ama maalesef onları değiştiremem ben bu zihniyetle yaşıyorlar bu zihniyetlede ölüp gidicekler
Cevap sahibi+1 yıleşin ne diyo bunlara
Soran+1 yılhiç bişey onları savunuyor
Cevap sahibi+1 yılnereliler
+1 yılYahu sem daha kendin çocuksun. bu ne hız böyle
00 Yorumla
+1 yılOkuyarak değil ama sadece
00 Yorumlayapabilirsen tabiki mümkün
00 Yorumla
+1 yılİnsan istediği sürece yapamayacağı bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılAçıktan oku ingilizce öğren
00 Yorumla