Herkes kötü yorumlar paylaşımlar yapıyor soğumaya başladım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBen de iç mimarlık okumak istiyorum ama bence önemli olan hangi üniversiteden mezun olduğun ve ne kadar donanımlı olduğun. Türkiye’de iç mimarlık biraz lüks olarak görülüyor çok fazla iş yapamaması o yüzden. Ben yurtdışına doktora yapmak için gitmeyi düşünüyorum mesela bitirdikten sonra ama benim de maddi durumum çok iyi sayılmaz burslu olarak gidebilirsem gideceğim. Türkiye’de çok önü açık olmayabilir ama özellikle Amerika’da falan gayet para kazandıran bir meslek. Bence ömür boyu yapacağım bir iş olduğu için sevdiğin bölümü oku insanların ne dediğine bakma hiç. Zaten şu an Türkiye’de sağlık ve mühendislik alanları hariç diğer tüm bölümlerin iş bulması zor sadece mimarlık için geçerli bir şey değil bu.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkuduğun okula gore değişir asgariye çalışıyorum diyenler bilmem ne uni mezunu yani bilkentte okuyorum ben şahsen mezun olunca yüksek bi gelir beklemiyorum zor kendi işini kurarsan ayrı oluyor genelde herkesin aile işi zaten o yuzden burslu tavsiye etmiyorum puanına yazık
19 Yorumla- +1 yıl
Eee senin okudugun üni de iyi knk
Cevap sahibi+1 yılİyi olmasıyla bi alakasi yok cogu kisi mezun olduktan sonra aile işi olarak yapıyor yurtdisina vs yüksek için gitmek kolay oluyor ama yine masraflı yani maddi durumun ve çevrenin olmasi asiri önemli iş net bulunur ama maasi max memur maaşı olabilir diye düşünüyorum asgari olmaz
Cevap sahibi+1 yılBen bir yerde çalışmayı düşünmüyorum mezun olunca mesela
- +1 yıl
Bilmiyorum ya çok arada kaldım bi de benim alan da bi problem çıktı... ben alan seçerken rehberlik hocası ea seç dedi seçtim ama iç mimarlık sayısaldaymış 1 ay önce ogr3ndim şimdi sayısala çalışıyorum
Cevap sahibi+1 yılHayirrr sayısalda da var ic mimarlik ama ea ic mimarlik ve cevre tasadimi var ben bolumume ea puanı ile girdim
Cevap sahibi+1 yılBir farkı yok ic mimarlik ya da iaed okumanın ayni
- +1 yıl
Knk istek atsan sana soru sorsam olur mu... madem iç mimarlık okuyorsun bana biraz bilgi ver Allah için
Cevap sahibi+1 yılAtabilirsin
Cevap sahibi+1 yılAy gizliymisimm ben aticam sana bekle
+1 yılasla okunacak bölüm değil. a101 çalışanı asgari ücretten fazla alıyor ama iç mimar almıyor. kuzenim iç mimarlık bitirdi kendisi ve bölümden arkadaşları ya işsiz ya da asgari ücret altına çalışıyor.
onun yerine kuaför falan ol daha iyi.03 Yorumla- +1 yıl
Kuzeninin çevresi nasıl
- +1 yıl
sen bilirsin. pişmanlık ve işsizlik garanti. biri evini arabasını aldı demiş yalan. hiçbir iç mimara asgariden fazla vermezler
- +1 yıl
Knk kötü bisey demedim ki sen bilirsin diyorsun... kuzenim iç mimarlık okudu diyorsun bende çevresi nasıl diye sordum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
11Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılDeğer bence
00 Yorumla Mimarligin cok strestli bir is olfugunu duydum. hatta bugun birkac kadinin mimarlik okurken yasadigi stres ve kaygi yusunden kel olmaya yakin sac doktugune sahit oldum. Fotograflarda resmen yeni dogmus bebek kadar saclari kalmisti.
04 Yorumla- +1 yıl
Nerde gördün knk o dediğin kadınları
- +1 yıl
Bende gördüm de onu vardı inst te ya bazıları abartıyor bence... tip mimarlıktan daha zor hiç saçı dökülen tıp okuyan görmedim...
Ben mimar olucam resimi seviyorum eğer sende seviyorsan oku insanlar hep karışırlar tıp oku maaşı iyi derler hem havalı olduğu için hemde maaşı iyi olduğunu düşünüp tıp okuyan yüz binlerce insan var ve hepsi deli gibi çalısıyorlar bazıları deli gibi çalışıp maaşı düşük olduğundan dolayı şikayet ediyorlar bu yüzden içindeki sese güven
00 Yorumla
+1 yılSenin nası bi kariyer çizdiğine göre değişir, sadece okula gidip eve dönüp sinavlari gecerek mezun olursan pek bi anlami yok
07 Yorumla- +1 yıl
Başka ne yapmam gerekiyor tavsiye verir mısın
- +1 yıl
Dur anlatcam, eve gidiyim ahahahah
- +1 yıl
Sjsjsjs tamam
- +1 yıl
Şöyle ki en önemlisi stajlar (gönüllü ücretli hic fark etmez), işe alimlarsa beklenen bilgisayar veya el becerisi işlerini kazanmak, sektörünün yeniliklerini takip etmek, iş/ elaman ilanlarına bakarak mezun olduğunda senden ne bekleniyo onu öğrenmek da çok önemli. Kesinlikle artık her iş alanı icin yabancı dil tercih sebebi, üniversite hocalarınla arayı iyi tutmak, seminer ve sertifika programlarini kaçırmamak da önemli. Hocalarin önemi şu iş başvurunda hocanı ve hocanla yaptığın işleri referans gösterebilirsin
- +1 yıl
Simdilik aklima gelenler bunlar
- +1 yıl
Çok çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim bol sanş 🙂
Şu an Türkiye de kötü yorum yapılmayan bir yazılım mühendisliği felan kaldı
02 Yorumla- +1 yıl
Yanı mühendisliğe de laf ediliyorsa ne diyim
+1 yılParası iyi bi kız arkadaşım evini arabasını aldı
06 Yorumla- +1 yıl
Ya nasıl oluyor ya nasıl... bazıları öyle şeyler söylüyor ki yok a101 de çalışmalar asgari ücret falan 🤣 ama şaka maka sogumaya başladım
- +1 yıl
Ben çok bilgili değilim ama yapan yapıyor. Ama onda çevre var galiba önemli olan bu işte tanıdık
- +1 yıl
Kaç yaşında arkadaşın
- +1 yıl
Evet çevre önemliymiş gerçekten...
- +1 yıl
Sanırım 30 oldu jsjsj
- +1 yıl
Bencede çünkü durmuyor hergun bir şehirde
Hayallerinin peşinden git bence sakın dinleme herkes herkesi en dipte gormek istiyor
00 Yorumla
+1 yılnetwork’ün iyiyse evet.
02 Yorumla- +1 yıl
Iyilestircez Insallah 😌... da 🤨 geçen birileri bana inşaat mühendisleri ile arkadaş ol sana yararı olur dedi... ne alaka ki
- +1 yıl
şimdi şöyle söyleyim genelleme yapmak her zaman yanlış olur bazı inşaat mühendisleri var bir iş beceremez ama bazıları var çok iyi iş görür baya tanıdığı olur sayılan sözü geçen birisidir sana yardımcı olabilir öyle söyleyim.
+1 yılGüzel maaşı var hem de temiz iş
04 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum ya bazıları asgari ücret ile çalışıyor işsizlik çok deyince soğuyorum
- +1 yıl
Bu arada ismin niye değersizuye?
- +1 yıl
Çoook uzun bir hikaye buradan yazamam korkuyorum 😄
- +1 yıl
Asgari ücretle kendi evin varsa o şekilde çalışıyorsan her türlü geçim olur tabi bir de tutumlu isen ama diğer türlü gerçekten de zor hiç bir şey diyemem.
Ben iç mimarım. Mesleğin eski tadı yok.
03 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi
- +1 yıl
Mesaj at istersen
İmza yetkin diploman oluyo şükret.
00 Yorumla
+1 yılKötü yorumlara bakma istediğin bölümü oku
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHiç bir bilgim yok ya bende merak ediyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Sende benim gibi iç mimarlık mı istiyorsun knk
Gizli Üye(18-24)+1 yılOlma ataması olmayan bir bölüm çünkü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYabancı koca bul yurtdışına git daha iyi 👍
00 Yorumla
+1 yılOkumak istiyorsan okuyabilirsin...
02 Yorumla- +1 yıl
Herk3s kötü yorum yapınca soğuyorum ya
- +1 yıl
Soğuma hedefine odaklan...
+1 yılBence değer
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldeğmez
00 Yorumla
+1 yılDeğer
02 Yorumla- +1 yıl
Sen iç mimar mısın
Knk bazıları öyle yorumlar yapıyor ki hem korkmaya hem soğumaya başladım... yok asgari ücret yok işsizlik falan öyle mi gervekten değil mi - +1 yıl
Asgari veren de var yani talep eden. İşsiz olan da var hepsi gerçek yani. Örnekleri var. Ama paraya doyan da var.
+1 yılDegerr
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım