+1 yıl
27 yaşında olmak, iş arayışı için asla geç değil. Eczacılık mezunu olarak, sağlık sektöründe veya ilaç endüstrisinde pek çok fırsat bulunabilir. İlaç endüstrisinde, ilaç firmalarında, hastanelerde veya eczanelerde iş bulma olasılığınız yüksek olabilir.
Bir iş bulma sürecinde, belki de bazı stratejik adımlar atmak gerekebilir. Örneğin:
CV'nizi güncelleyin ve özgeçmişinizi eczacılık eğitiminiz ve deneyiminizle uyumlu hale getirin.
İlgili iş ilanlarına başvurun ve şirketlere doğrudan başvuru yapın.
İş bulma platformlarını (LinkedIn, Indeed, Kariyer. net vb.) düzenli olarak kontrol edin ve profilinizi güncel tutun.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSırf bu sebepten ecz geldiği halde yazmadım. Mat öğretmenliği okudum atama bekliyorum. Akıllıca bir hareket yaptığımı düşünüyorum. Herkes ecz oku demişti hocalar falan ama ben biliyordum ecz açmak falan çok zor çok para lazımdı baktım oluru yok ya hemşirelik ya öğretmenljk dedim. Puanım yüksek olduğu için mat öğretmenliği okudum. Memnunum bir gunde pişman olmadım ecz okudumadigima. Sana gelecek olursam bence ecz açmak zor ama eczanelerde çalışabilirsin iş bulursun rahat ama asgari ucret olur muhtemelen.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılZor ama bulabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılKPSS'ye adam gibi çalışılırsa kazanılır 85-90 puan alıp da atanamayanını mesela ben hiç görmedim, hatta 75 puan alıp bile atananı gördüm birkaç hafta önce kazandım yazıyordu ama tabi öğretmenlik alanında gördüklerimdi çoğu. Ama bence öğretmen olup olmamasına da baktığını zannetmiyorum.
16 Yorumla
Soran+1 yılEczacılık mezunları kpss ile değil kura ile atanıyor
- +1 yıl
Bilmiyordum bunu
- +1 yıl
Peki kura sistemi nasıl bir şey bilgim olur öğrenmiş olurum, eğer söylemek isterseniz.
- +1 yıl
Adam gibi araştırırsan ogrenirsin
- +1 yıl
Sana soran olmadı maydanoz olmana gerek yok.
- +1 yıl
Hihi.
+1 yılKpss ye girip güzel puan al bi yere yerleş yoksa eczane açmak çok çok zor
12 Yorumla
Soran+1 yılAtamalar kpss ile değil ki kura ile oluyor keşke çalışabilecek bir sınav olsa
- +1 yıl
Ne düşünüyorsun peki
KPSS değil kura ile atanma oluyor diye biliyorum ve bu atanmalara da torpil in %99,5 etkisi var varsa Ankara da dayın paşa paşa eczacı olursun
13 Yorumla
Soran+1 yılYok işte
- +1 yıl
Lisans mezunu olunca ön lisans istedigin kadar oku hiçbir işe yaramaz o diploma okudugunla kaliyorsun. Lisanstan atanabilirsin sadece. Bence yeniden okucaksan net hemşirelik oku ki kazanırsın da ecz kazanan hemşireligi dünden kazanır.
+1 yılKırıkkale de yaşıyon demek ben de Kırıkkale de yaşıyorum bir laç arkadaşım eczanede çalışıyor normal olarak buraya ama İhtisasa atananlarda olmuş
00 Yorumla
+1 yılEczacılık gibi sayısalın en yüksek puanlı bölümlerini okuyan kişiler nasıl işsiz kalabilir ya aklım almıyor
09 Yorumla- +1 yıl
Eczane açmak sınırlandırıldı artık her yere acamiyorsun. Acsan bile o parayı nerden bulacaksın. Devlete atanmam da kurayla oluyor. Geriye sadece eczanede normal çırak gibi çalışmam kalıyor asgariye bunu yapmak için de okumaya gerek yok. Keşke böyle olmasa ama durum bundan ibaret. Şu an hiç mantıklı bir bölüm değil bence. İki yıllık zottrikten tıbbi sekreterlik okuyanlar catur çutur atanıyor. Memur maaşından oldukça fazla alıyorlar. Bu duruma ben de anlam veremiyorum gerçekten sayisalda oldukça da yüksek ecz.
Soran+1 yıl@Kendinisevmelisin sonunda durumu bilen biri çok şükür
- +1 yıl
Seni bir ben anlarım cidden. Bazı şeyler çok zoruma gidiyor. Hakkinda hayırlısı olsun inşallah.
Soran+1 yıl@Kendinisevmelisin sen de mi eczacısın 🙁 ya o kadar abuk subuk yorumlar var ki biri eczane aç demiş biri kpss çalış demiş yani eczacılık mezunu birinin bunları akıl edemeyeceğini düşünüp yorum yapmaları o kadar absürt ki. Teşekkür ederim aklıselim yorumun için senin için de hayırlısı olsun 🙏🏼
- +1 yıl
Eczacı değilim. Mat öğretmenliği okudum. Ama süreçte çok araştırdım. Mantıklı bir bölüm olmayacağını anladım. Biraz babadan zengin olmak lazım bence. Ben düz memur kafasindaydim. Keşke hemsirelik okusaymisim bu yönden de ayrı pişmanım ama yaoacak bir şey yok. Sen napicaksin? Küçük bir yerde mi yasiyorsun sen?
Soran+1 yıl@Kendinisevmelisin Atanabildin mi? Sen de sayısaldan yüksek derece ile yerleşmiş olmalısın, zaten tıpa puanı yetmeyen ama hemşirelik kadar da düşük olmayan kesime çok haksızlık oluyor. Ama en azından senin devlete yerleşme şansın az da olsa var, gece gündüz çalışıp KPSSden derece yaparsan atanırsın gerçi bu sefer de mülakat çıkıyor. Evet Kırıkkale'de yaşıyorum, mezuna bırakıp tıp için denemediğim için o kadar pişmanım ki 🙁 bazen eczane sahibi biri ile evlenmek bir çözüm gibi geliyor ama o da riskli, şimdi ing. öğretmenliği okuyorum 2. sınıftayım ama ondan da pek umudum yok.
- +1 yıl
Hayır henüz yeni mezunum. Mülakat da formalite aslında sadece sınava iyi çalışmak kalıyor geriye. Dedigin o kadar doğru ki benim de öyleydi sıralamam arada kalmıştı tıpa yetmeyince insan bir boşluğa düşüyor ya.
Soran+1 yıl@Kendinisevmelisin inşallah atanırsın o kadar emekten sonra evde işsiz oturmak çok zor, hakkında hayırlısı olsun 🙏🏼
- +1 yıl
Amin senin de hayırlısı olsun
+1 yılKendinizi geliştirmeniz de lazım maalesef bu ülkede üni bitti diye size iş verilmez sizi rakiplerinizin önüne atan özellikleriniz olmalı.
00 Yorumlanerede yasıyorsun ona gore yardım edebılırım ıs kolu cok
02 Yorumla
Soran+1 yılKırıkkalede
Arkadasim yurt dışına kac Vala ben de gidecem de dur bakalım uğraşıyoruz
10 YorumlaYani yaşadığın şehire bağlı ama bence bulmama ihtimalin çok düşük
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEczane açın desem o da sorun. Sizin durumunuzda bir kız zengin bir akrabam ile evlenip dükkan açtılar.
08 Yorumla
Soran+1 yılKaç yaşında
Cevap sahibi+1 yılsizin yaşlarınızda evlenmişti. Eczane açtılar. İyi de kazanıyorlar. Çünkü iki kişi de var çalışan.
Cevap sahibi+1 yılGüzel bir sıralama, güzel bir bölüm. Devlet harici başka iş mümkün değil mi?
Soran+1 yılYok maddi durumumuz eczane açmaya elverişli değil
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılFarklı alan düşünmüyor musunuz?
Soran+1 yılÖzel sektör düşünmüyorum çalıştım şartları benim için uygun değil
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum. Biraz rahatınıza düşündünüz bu konuda. Aslında demek istediğim, bireysel olarak yapabileceğiniz bireysel işler. Devletin belli kurumları destek sağlıyor.
+1 yılbankadan kredi çek eczane aç kendine mis gibi
00 YorumlaBen de 35 yaşına geldim hâlâ işsizim iş bulamadan yaşlanacağım herhalde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEczacılık mezunu olup nasıl işsiz kalabiliyorsunuz ki.
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim durumumda olan çok fazla arkadaşım var, hacettepeyi dereceyle bitiren arkadaşım işsiz. Doğru soru iş bulanlar nasıl buluyor?
Cevap sahibi+1 yılEczane açmak için çok mu para gerekiyor?
Soran+1 yılEvet sadece ruhsat devri bile 4_5 trilyon civarı
Cevap sahibi+1 yılYenisini açın. Ya da diplomanızı kiralayın. Şehir merkezinde eczane açma şansınız yoksa beldelerde eczane eksikliği olan yerlerde açın.
Gir bir eczacının yanına kurada çıkana kadar çalış boş durma ya da bir biokimya fabrikasına da girebilirsin ya da diplomanı kirala
00 Yorumla
+1 yılKüçük sehirdeysen olabilir de İstanbul da falan yasasan belki diplomani kiralayabilirsin
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak istedikten yaşı yok bu işlerin bence
10 YorumlaBölüm de çok iyi yazık olmus
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılhukuk bitirdim kara kara düşünüyorum, keşke senin bölümünü okuyup bitirseydim en azından yurt dışında hayatımı kolayca kurardım
00 YorumlaBu zamanda bu alımlarla boş kalmak zor ama
06 Yorumla
Soran+1 yılHangi alımlar?
Soran+1 yılHangi bir çok kurum?
Soran+1 yılOlmadığı için denk gelemiyorum
+1 yılHangi şehirdesin
01 Yorumla
Soran+1 yılKırıkkale
+1 yılEczacılık fakültesi mi yüksek okul mu
07 Yorumla
Soran+1 yılEczacılık fak.
- +1 yıl
Yani diplomanı kiralayıp iyi kazanç elde edebilirsin eczacılar odasına gittim mi hic
Soran+1 yılEvet ama benim yaşadığım yerde ihtiyaç yok, devlete atamalar kura ile oluyor o da çıkmadı 4 yıldır
- +1 yıl
Orada olmak zorunda mı bizim burada arayan çok kişi var
Soran+1 yılYani ailemle yaşadığım için mecbur
- +1 yıl
Hayırlısı olur hakkında Kariyerden takip et gitmezsin diplomani kiralarsin
Soran+1 yılTeşekkür ederim
kaç yaşında iş bulacaktık onu anlamadım
02 Yorumla
Soran+1 yılBiteli 4 yıl oluyor 😑
+1 yılZor değildir ama herkes ucuz işçi arıyor
10 Yorumla
+1 yılMesul muduru olarak gofev yav eczaciysan