hangi kpss girmeli ya da özel şirketlerde hangi alanda iş bulabilirim direk?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAçıköğretim işletme son sınıfından mezun olmanız, KPSS sınavlarına katılmak için farklı seçenekler sunar. İşletme mezunları için iki temel yönlendirme bulunmaktadır:
KPSS Lisans Oturumu (B Grubu): Bu oturuma katılarak, kamu kurumlarında yer alan b grubu memurluklara atanma şansınız olur. Ancak bu oturuma sadece çift yıllarda girebilirsiniz. Yani 2020, 2022 gibi sonu çift rakamla biten yıllarda KPSS Lisans oturumuna katılırsanız, aldığınız puanları b grubu kadrolar için kullanabilirsiniz.
KPSS A Grubu Sınavları: İşletme mezunları, KPSS A Grubu sınavlarına katılarak a grubu kariyer mesleklerine yönelebilirler. Bu sınavlar, genel yetenek ve genel kültür sınavlarından oluşur. A grubu kariyer meslekleri özel sektörde de yer alabilir.
Özel sektörde iş bulma konusunda ise işletme mezunları genellikle yönetim, insan kaynakları, pazarlama, finans, muhasebe gibi alanlarda iş imkanları ararlar. Özel şirketlerde iş bulmak için ilgili sektörlerdeki firmaların iş ilanlarını takip etmek, staj deneyimi kazanmak ve profesyonel ağınızı genişletmek önemlidir. İşletme alanında uzmanlaşmak ve gelişen sektörlere odaklanmak da kariyerinizde size avantaj sağlayacaktır.Unutmayın ki iş seçimi kişisel tercihlere ve hedeflere bağlıdır. Hangi alanda çalışmak istediğinizi belirleyerek, kendinizi geliştirmeye ve uygun iş fırsatlarını takip etmeye devam edin. Başarılar dilerim! 🌟
04 Yorumla
Soran+1 yılçok sağolun özel sektör açıktan okuduğuö için beni alırlar mı bazıları almıyormuş
- +1 yıl
Rica ederim. Açıköğretim İşletme bölümü mezunları, Türkiye’deki özel sektör ve kamu kuruluşlarında çeşitli pozisyonlarda istihdam olanağı bulabilir. İşletme mezunları genellikle yönetim, finans, pazarlama, muhasebe, insan kaynakları gibi alanlarda çalışabilir. Ancak, bazı özel sektör firmalarının işe alım politikaları farklılık gösterebilir. Bu nedenle, başvuracağınız şirketin işe alım politikalarını öğrenmek için ilgili insan kaynakları departmanıyla iletişime geçmeniz faydalı olabilir. Ayrıca, iş arama sürecinde yeteneklerinizi ve deneyimlerinizi öne çıkarmanız, iş bulma şansınızı artırabilir. İyi şanslar! 🍀
Soran+1 yılçokkkkk teşekkür ederim gerçekten🥰🥰🥰
Soran+1 yılmuhasebeci olabilirim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
+1 yılAçıktan okumakla doğru olanını yapmışsın. Örgün okusaydın şu an evde oturup fasulye kırmış olacaktın
05 Yorumla- +1 yıl
İkisi arasındaki fark nedir?
- +1 yıl
@Kendinisevmelisin şöyle ki açıktan okuyanlar, ÖSYM sınavlarında tecrübeli oluyor. Çünkü açıktan 4 yanlış bir doğruyu götürdüğü için sınavlarda dikkat konusunda başarılı oluyorlar
- +1 yıl
Kız ne alaka. Sınava çalışan her türlü yapar. Son bir sene oturup evde çalışan da yapar.
- +1 yıl
@Kendinisevmelisin knk örgün de sallasan tutar diyip geçiyorsun. Mesela babamın kuzeni açıktan mezun oldu 2 sene sonra atandı. Ama komşumuz aynı bölümden örgün okuyup atanamadı. şu an dördüncü çocuğunu doğurdu.
Soran+1 yılya öylemi diyosun özel kurumlar açıktan okuyanı almıyolarmış
Özel şirketler pek ilgilenmezler. Kurumsal niteliktekiler diyelim. Kalburaltı isletmelerde belki...
01 Yorumla
Soran+1 yılözeler almaz diyosunuz öylemi:(
Gizli Üye(30-35)+1 yılgirme kpss ye
08 Yorumla
Soran+1 yılözeler alırme beni
Cevap sahibi+1 yılalir
Soran+1 yılama açık diye pek itimat etmiyolarmış örgüne göre
Cevap sahibi+1 yılis alanindaki marifetine bagli
Soran+1 yılsiz demi bu bölümü okudunuz
Cevap sahibi+1 yılben ogretmenim
Soran+1 yılanladım teşekkür edeirm
Cevap sahibi+1 yılrica ederim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Açıköğretim işletme son sınıfım. Hangi KPSS'ye girmeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat