atandıktan sonra tıp okumayı düşünüyorum ama çalışma hayatı ve tıp nasıl gider bilmiyorum yapanlar var ve sanırım sosyal hayattan baya feragat ediyorlar (kazanmakta sıkıntım yok yks derslerim iyi )
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılTıp diğer bölümler gibi değil biz 3 gün okula gidip 4 gün aylak aylak gezdikten sonra final haftası çalışıp geçemeyiz. 5 gün akşama kadar okulda olacağınız varsayımı üzerinden mesai saati ayarlamanız gerekir öyle bir durumda da haftasonu ve gece çalışabilirsiniz. Sabah dersimin olmadığı gecelere koyayım deseniz o da olmuyor çünkü belli bir ders programı yok. Bazen ders olacağını aynı gün sabah öğreniyoruz, siz zaten bütün gün hastanede olmak zorundasınız diyorlar o yüzden şikayet de edemiyoruz. Haftada 40 saat mesai (nöbet olma ihtimali de var) 40 saat de okul var desek günde 8 saat de uyumak gerektiğini hesaba katarsak size haftada 32 saat kalıyor bu sürenin de bir kısmı yemek, hazırlanmak ve yola gidecek. Dersler arası boşluklarda tamamen ders çalışmak zorundasınız, kalan zamanda yine ders çalışmanız gerekiyor çünkü başka türlü konular yetişmez yani sosyal hayat diye bir şeyiniz olamaz ancak bu şekilde yetiştirebilirsiniz o da hemşire olduğunuz için alakasız bir iş olsa imkansızdı.
İlk 3 yıl nispeten daha kolay olur en azından her zaman uyulmasa bile yine bir program oluyor ve devamsızlık hakkı var ama sonraki 3 yıl bir hayli zor tek derse bile gidilmese kafayı takıp sözlüde bırakanlar var. Ben 3 yıl para biriktireyim sonra bırakayım derseniz yapılabilir ama 6 yıl boyunca bu şekilde devam edebilmek bana mümkün gelmiyor.04 Yorumla
Soran+1 yılişte ben de özellikle staj dönemi nasıl olur diye kafa karışıklığı yaşıyordum dersler konusunda farkındayım tıpın ne derece zor olduğunun ama temelime güveniyorum sağlık meslek lisesi mezunuyum yani sıfırdan tıpa giren birine göre iki üç kat daha rahat yaparım dersleri sadece en büyük sorun staj
- +1 yıl
Sağlık meslekte öğrendikleriniz en azından sizi biraz aşina kılar ama emin olun sandığınız kadar önde olmuyorsunuz. Kuzenim sağlık meslek okumuştu, ders kitaplarını inceledim hani tıp matematikse sizin gördüğünüz dört işlem ancak olabilir. Sizin avantajınız mesleğe başladıktan sonra olur çünkü hastanede gördüklerinizi teorik bilgilere entegre edip daha kolay öğrenme imkanına sahip olursunuz ama bu da ancak 3. sınıftan sonra işinize yarar çünkü ilk 2 yıl temel tıp eğitimi veriliyor onun da hastanede hiçbir karşılığı olmuyor.
Bence de en sıkıntılı dönem stajlar olacak. Bize hayatımız hastaneden ibaret başka hiçbir işimiz olamaz gözüyle bakıyorlar o yüzden yeri geliyor eve 8-9 gibi dönebiliyoruz, yeri geliyor saat 10.30'da yapılacak dersin haberi 10.25'de veriliyor. Hani ben boşum gideyim gibi bir imkan olmuyor hele 5. sınıfta grup sayısı arttığı için sınıftaki öğrenci sayısı baya azalıyor. Biz şu an 16 kişiyiz mesela, 1 gün gitmesem hoca fark ediyor nerde diye soruyor. Bir de sınav artık teorik değil, istersen teorik sınavdan 100 al hoca istemezse sözlü ile bırakabilir o yüzden gözüne batmamak lazım. Bir kere hoca derse çağırdı, boş olduğumuz için gitmeyelim demiştik çünkü herkes polikliniğe sığmıyor ve hastanede yapacak başka bir şey yok. Geç gittiğimiz için bizi her gün saat 8'de hastaneye getirip yoklama aldı ve 8'den 5'e kadar hastanede boş boş durmak zorunda kaldık. Bunlar inanın insanı çok yoruyor, keşke tek sorun ders çalışmak olsa. Bize ders çalışmak için bir ortam da zaman da verilmiyor. Yurda geldiğimde 2-3 saat uyumadan kendime gelemiyorum çünkü belirsizlik beni çok yoruyor. Bunun üstüne bir de çalışıyor olduğumu düşünmek bile istemem çünkü bu hâliyle bile bazen dayanamayacağımı düşünüyorum. - 1 yıl
Hemsirelik kazanirsam okurken tipa gecis yapabilir miyim zor mudur cevap verirseniz sevinirim
- 1 yıl
Hemşirelikten tıpa yatay geçiş yok ancak YKS'ye girip kazanabilirsiniz.
En İyi Cevaplar
+1 yılAzmin elinden Hicbisey kurtulamaz
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler eig için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5Cevap
Ah yavrum ben bu. atanacagim 1 aya ama tip icin yks ye hazirpaniyorum. duydum baska yapanlar da olmus. yapabilirsin yani
10 Yorumla
+1 yılBir tanıdığım diyetisyenliği bitirdi. Diyetisyenlik yaparken tıp okudu. Yaparsın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılrahatlık batıyor size sen kolay mı sanıyosun tıp okumayı gecen gündüzün yok sadece ders calısmak zorundasın üstelik hastalardan dayak da yiyebilirsin bunca stresi sıkıntıyı masrafları zamanının çöpe uğramasını istiyosan okuyabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılrahatlık batıyor derken? zaten hemşirelik öğrencisiyim saydığın mesleki sorunları hemşirelik yaparken de yaşayabilirim hayallerimin peşinden gitmenin neresi kötü kolay mı demişiz ayrıca aq bi siz biliyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılkendinden cok eminsen yap o zaman sonra aglama burada tıp cok zor diye
+1 yılHemşirelik okuduktan sonra tıp kazanmak neredeyse imkansız bunun farkındasın dimi😊
04 Yorumla
Soran+1 yılgeçen yıl 16k yaptım nesi imkansız sadece bi gelirim olmadan altı yıl daha öğrencilik yapamam okulumun bitmesini ve atanmayı bekliyorum
- +1 yıl
Tıp fakültesini kazanmak için ilk sayısalda 14.000’e girmene gerektiğini biliyorsun değil mi yani 2 milyon kişi için den, hemşirelik okuyan kişiler matematik fizik kimya çok geride oluyorlar mesleki desleri aldığı için
Soran+1 yılmezun olmama iki sene var iki senede 10k içine çok rahat çekerim sen merak etme 16k yaptım diyorum demek ki o saydığın derslerim iyi
- +1 yıl
Sen neden merak edeyim kazanabiliyorsun kazan oku
+1 yılSevdiğin bir meslekse neden olmasın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılWala oku yaparsin sen bence. Mantikli tabi ki
10 Yorumla
+1 yılBu benim de aklima geliyor.
00 YorumlaKazansaydın o zaman aq derslerim iyi diyor ya 😂
01 Yorumla
+1 yılPeki hemşireliği ne zmaan yapacan
10 Yorumla
+1 yılSen ne ayaksın ya