+1 yılBen 3. Kapt. Yaptığım zamanlarda 2. Kapt. Kadındı.. Denizcilikte genel olarak özellikle bizim Türk denizcileri kadın pek istemezler.. Gemi ortamında olur mu dersen olur ama%20 lik kısmında olur diğer kalan kısım hiç uygun değil. Çok dominat amiyane tabirle erkek gibi kadın dediğin yapıdaki kadınlar yapabiliyor.. Çok kadın stajyer gördüm 2-3 bile dayanamayan.. Şevkinizi kırmak istemem ama her yönüyle düşünülmesi gereken bir konu
212 Yorumla- +1 yıl
Neden yapamiyorlar
- +1 yıl
Zordur. Ve benim kızdığım bir nokta varki okulda da hep söylerdim alt sınıflara ve hocalarımada söylerdim, güzelleme yapılarak anlatılacak bir meslek değil gemide çalışmak denizci olmak.. Tüm zorlukları anlatacaksın herkes kendini tartıp öyle devam edecek.. Ben düzen seven ailesine düşkün bi yapıdayım mesela yapmam gerekiyordu 3 yıl kadar yaptım şu an karada çalışıyorum yine denizcilik üstüne.. Kötüde bi yanı var alışıncada bırakamıyosun hala ara ara gitmek isterim ama ordaki günlerim aklıma geliyo vazgeçiyorum.. Şans meselesi birazda iyi şirket iyi gemi olursa bi nebze rahatsın kötü bi gemiye denk gelırsen oda çok sıkıntı.. Ben çok berbat bi firmada başladım sonra çok iyi yerde de çalıştım ama yinede tam manasıyla sevemedim.. Yaş gençken güzel geliyor ben 16-17 ülke gezdim kabaca belki daha fazla ama hep böyle genç kalmayacağız bu işin yaşlılığı var her hali var ben mesela kimyasal tankerde çalıştım 6 ay karaya ayak basmadım desem yeridir yeni yürümeye başlayan çocuklar gibiydim gemiden inince ve hayattan kopmaya başladığımı hissettim dışarısı o kadar kalabalık geldiki insanlar sanki üstüme üstüme geliyor gibi hissetmiştim.. Eve gittim mesela her şey sabit hiç sallanmıyor bi garibine gidiyor insanın.. 6 ay metale basıp iş ayakkabısı giyip 6-7 ay sonra evindeki halıya basmak bile garip hissettiriyor.
- +1 yıl
Simdi daha iyi anladim..
Resmen farkli bir dunyada yasamak gibi - +1 yıl
Aynen öyle.. O kadar farklı insanlar tanıdım o kadar değişik durumlar ve hisler yaşadımki çok fazla anım oldu.. Mesleğimi kötülemiyorum asla ama herkesinde yapabileceği bir iş değil ve tüm olumlu olumsuz gerçekleriyle bilinsin istiyorum o kadar.. En basitinden şu vardır 6-7 ay kontrat imzalarsın ve gemiye katılırsın hayatında ilk defa göreceğin insanlarla 6-7 ay bir evde geçirmek gibi ve anlaşamadığın anda ceketini alıp kafana göre dönebileceğin bir yer değil gemi..
- +1 yıl
Peki nasil oluyor? Diyelim ki hastalandin, hastaneyr gidemiyor musun? Veya telefonun bozulduysa yenisini nereden buluyorsun?
Hem 6-7 ayda bi karaya gidiyorsaniz surekli konserve mi yiyorsunuz? Normal bir yiyecek 3-5 gun icinde bozulur
Soran+1 yılBen çok koşturdum İzmir'deki vapurlar için ya da kegm için. Nişanlım sanki ben istemedim de ondan çalışmadım sanıyor. Denizcililik sağlık meslek lisesi gibi mezun olunca hemen yapabileceğin bir iş değil. Hizmet şartı var stcw belgesinin tam olması lazım. Gerekli şartlara uygun olup olmadığının belirlenmesi gemi adamı cüzdanı vs tam olmak zorunda haliyle çok fazla torpilin olduğu bir meslek de oldu. Öyle herkesi almıyorlar alırlarsa da yurt dışında çalışmış tecrübe sahibi iyi dil bilgisi olan insan istiyolar. Benim nişanlım bu konuyu bilmediği için konuyu ayrılığa getirdi.
- +1 yıl
Hayır çok acil bir hastanelik durum olduysa gemiye helikopter bile çağırılır ya da en yakın yerden bir bot açığa gemiye gelir seni botla karaya götürürler onun dışındaki hastalıklar içinde gemide zaten revir var.. 3. Kaptandan sorumludur genelde. Ben takibini yapardım ilaç sayımları kim ne hastaysa ilaçlarını veriyorsun hatta kronik bir hastalığın var diyelim ilaçlarını gemiye götürürsün 3. kaptana teslim edersin o sana saatinde verir başka türlü bulundurmak yasaktır.. Telefon konusuna gelince günümüzde bazı gemilerde internet var iletişim sağlanabiliyor ama benim ilk çıktığım gemi çok eskiydi ben 2 ay kadar kimseyle irtibat kuramadım eğer bozulursa da yapacak bişey yok gemiye gidenler herşeyi yedekli götürür zaten.. Yiyecek konusuna gelirsek gemiyi bir otel gibi düşün mutfağı büyük sebzelikleri ve dondurucuları var açıktayken kumanya şirketleri gemilere 2-3 ay kadar yetecek kumanyayı gönderirler eğer onlarda yetmezse fiyatı en uygun yerden yine aynı yolla koltuk kumanyası alınır..
- +1 yıl
Koltuk kumanyasi nedir
- +1 yıl
Stcw vs. Sarı cüzdan aşı kartları hepsi başlıbaşına teferruat bak sen mesleğin içindesin bende içindeyim biz biliyoruz ama bunu dışarıda kimse bilmez evet haklısın mesleğe girmek çok zor ilk etapta bende ilk idoya başvurmuştum torpilim olmadığı için almadılar bide artık biliyosun goc ve roc belgeleri eğer tanker istiyorsan ayrıca onun belgeleri derken herşeyi iyice zora soktular.. Yıpranma paylarının kalkması ayrı bir hayal kırıklığı çoğu okulun yetkileride alındı diye biliyorum artık denizcilik fakültesi bitirenler direk liman vüzdanı çıkarıp gemiye çıkamıyor bi daha kursa gitmeleri gerekiyor felan..
- +1 yıl
Koltuk kumanyasıda mesela gemide yiyecek tükenirse şirketin ikmal noktasına kadar seni idare edebilecek şeyleri bulunduğun limandan gemi kasasının parasıyla almandır.
Soran+1 yılEhliyetlerini düşürdüler meslek lisesi'nden mezun olanların. 3000kwdan daha az oldu şu an. Açıktan okuma kapandı mesela ama dışardan sertifika alanlar var onları da özellikle torpille alıyorlar bize fırsat kalmıyor. Zorlaştırdılar iyice benim babam torna mezunu dedem eskiden limana almış daha sonra gemilere gitmiş hatta antalya'da gemi batmış kendi de içindeyken. Çoğu arkadaşı hala kayıp bulunamadılar geminin ismini hatırlamıyorum ama nehir gemisiymiş.
O zamanlarda çok fazla alım varmış şu an yok denecek kadar az.. Kaldı ki Türkiye'de hem kadın olarak denizci olmak çok çok daha zor okulunu okurken anlamıyorsun ama ben makineci olarak staj yaptığım zaman kendimi kanıtlamak zorundaydım işi yapabilirim diye çünkü çarkçı kapakları kaldırtıp fiziksel açıdan iyi miyim diye bile kontrol ettirdi. Yağların içinde yüzüp temizledim paso sürekli yağ sızdırıyordu.
Bir gün de mazot içinde kaldı makine dairesi. Benim sevdiğim bir meslek ama keşke hemen he deyince alsalar almıyorlar..- +1 yıl
Tesekkur ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılbenim komşum var gayet iyi yapıyo işini, bi tek mısırdaki limanlar sıkıntılıymış
onda da kamarasında oturuyomuş , denizcilik okuyorsan hocalarına danışabilirsin senden önce okuyan kadın arkadaşlar vardır elbet onların iletişim bilgilerini isteyip danışabilirsin aslında00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılZor ama başarabilir
00 Yorumla
+1 yılZorouk unsanin dayanma gucune baglidir zorluklar bellik karadanuzak hergun bellirli sayida kisilerle bulunmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınlara göre meslek değil deniliyor genelde ama 2-3 kadın kaptan ile tanışmıştım yani yapan var ve maaşı da çok iyi 3500 dolar maaş alıyordu kızın birisi ve 8-7 yıl çalışıp bırakıcam, kazandığım para hayat boyu yeter diyordu.
01 Yorumla- +1 yıl
Dovru
Denizcilik genelde zor bir meslek değil bayanlar için armotörlerle çalıştım bayanlar satınalma muassebede genelde
00 Yorumla
+1 yılKuzum bu cinsiyetcilik değil böyle meslekler ağır ve kadının bedensel gücü için pek elverisli degil
10 YorumlaZor ama imkansiz degil kas. gucu gerektirdiğini dusunuyorum
10 YorumlaDenizcilik ağır iş ya kadın yapabilir ama güçlü kuvvetli olması lazım.
00 Yorumla
+1 yılçok zor cidden kadına susdamış erkekelrle yolcukluk
00 YorumlaKadin istediginde her seyi basarir bende ayni bolumu istiyorum
00 YorumlaBen de Denizcilik düşünüyorum, yaparsın elbette sorunla karşılaşacaksın, kafaya takmayacaksın. işinin profesyoneli olman lazım
00 Yorumla
+1 yılEğer gemide yalnızsan ve denizde yırtıcı hayvanlar yoksa her iki cinsiyet için de kolaydır
01 Yorumla- +1 yıl
Fazla Tom Hanks filmi izlemişsin
Kadının yapabilcegi bir iş olduğnu sanmıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılYapanlar var hem de çok iyi yere geldiler
+1 yılBayanların calısması uygun değil bence.
10 Yorumla
+1 yılElbette mesleklere göre zorluk oluyordur
00 Yorumla
+1 yılZordur. Kadınların ne işi var devasa dalgalarla.
00 Yorumla
+1 yılZor ama bir iş zor diye bırakılmaz
00 Yorumla
+1 yıltabiki zor o şartlar dalgalar ooooo
00 Yorumlacinsiyetçilik her yerde var
00 YorumlaDenizde diker seni çalışanlar
00 YorumlaYeterki insanin icinde olsun
00 Yorumlayolcu gemisinde çalışa bilirler bayanlar.
00 YorumlaKadınlardan denizci olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDenizci olmak başlı başına zor
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvleneceğin adamda denizci olmalı
Gizli Üye(36-45)+1 yılZordur deniz ağır iştir
00 YorumlaZordur
00 YorumlaZordur mutlaka
00 YorumlaZor bir meslek
00 Yorumla
+1 yılValla deniz işi zor
00 Yorumla