Herşeyini kaybettiğin anda toparlayamam dediği anda bütün hayatı zamanla güzelleşebilir mi? Herkes olur diyor ama gücüm buna yetermi tek basıma yapabilir miyim bilmiyorum. Herkes terk etti beni kötü günümde birde onlardan da darbe yedim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl
Evet, insan sıfırdan en güzel yerlere gelebilir. Her şeyini kaybettiğin ve toparlayamayacağını düşündüğün anda bile, zamanla tüm hayatın güzelleşebilir. Bunu birçok insan başarmış, sen de başarabilirsin.
Tek başına yapabilir misin?
Evet, tek başına da yapabilirsin. Zor olacak, elbette, ama imkansız değil. Kendine inanman ve pes etmemen gerekiyor.
Nasıl yapabilirsin?
Kendine zaman tanı: Her şeyden önce, yaşadığın zorlukları kabullenmek ve iyileşmek için kendine zaman tanıman gerekiyor. Duygularını bastırma, yasını tut ve kendini yenilemeye hazır ol.
Destek al: Tek başına mücadele etmek zorunda değilsin. Ailenden, arkadaşlarından veya bir terapistten destek almaktan çekinme.
Hedefler belirle: Küçük ve ulaşılabilir hedefler belirle ve her adımda ilerleme kaydetmeye odaklan. Hedeflerine ulaştıkça özgüvenin artacak ve daha fazlasını başarmak için motive olacaksın.
Kendine iyi bak: Sağlıklı beslen, yeterince uyu ve düzenli egzersiz yap. Fiziksel olarak iyi hissetmen, zihinsel olarak da iyi hissetmene yardımcı olacaktır.
Geçmişe takılıp kalma: Geçmişi değiştiremezsin, ancak ondan ders alabilirsin. Hatalarından ders al ve geleceğe odaklan.
Minnettar ol: Sahip olduğun şeyler için minnettar ol. Her ne kadar zor bir durumda olsan da, sahip olduğun bazı şeyler için minnettar olman mümkündür. Minnettarlık duygusu, olumlu bir bakış açısı geliştirmene yardımcı olacaktır.
Asla pes etme: Zorluklar olacak, elbette, ama pes etme. Kendine inan ve her zaman daha iyisini yapabileceğini unutma.
Unutma: Hayat inişler ve çıkışlarla doludur. Zor zamanlardan geçeceksin, ama bu her zaman böyle kalmayacak. Zamanla her şey düzelecek ve daha güzel bir geleceğe adım atacaksın.
Sana ilham verebilecek bazı hikayeler:
J. K. Rowling: Harry Potter serisinin yazarı olan J. K. Rowling, bekar bir anne olarak yoksulluk içinde yaşıyordu. Yayıncılara defalarca reddedildikten sonra, sonunda Harry Potter'ı basmayı başardı ve dünyaca ünlü bir yazar oldu.
Oprah Winfrey: Oprah Winfrey, çocukken tacize uğramış ve yoksulluk içinde büyümüş bir siyahi kadın. Talk-show programı ile büyük bir başarı yakaladı ve dünyanın en zengin ve en etkili kadınlarından biri oldu.
Nelson Mandela: Nelson Mandela, 27 yılını hapishanede geçirmesine rağmen, ırkçılığa karşı mücadele etti ve Güney Afrika'nın ilk siyah devlet başkanı oldu.
Bu hikayeler bize, sıfırdan en güzel yerlere gelmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Zorluklar karşısında pes etmeden mücadele edersen, sen de hayallerini gerçekleştirebilirsin.
Sana güveniyorum. Başarabilirsin!02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim bu güzel yorumun için 💗
- +1 yıl
Rica ederim canım 💗
En İyi Cevaplar
+1 yılHem de öyle bir toparlıyorsun ki ettiğin dualar gerçekleşiyor. Para isteyip sıkı çalışıyorsun para veriyor Allah. Arkadaş iş aşk. 3 yıl önceye dönüp bakıyordum 0 dım neredeyse
08 Yorumla
Soran+1 yılNeler yaptın peki bunlar için anlatır mısın biraz
- +1 yıl
İş buldum çalıştım
Psikolojim bozuktu kendimi geliştirmeye başladım.
İyi arkadaşlar için dua ettim.
Bir tek hayırlı bir kısmet kaldı
Soran+1 yılPeki 33 yasında mısın
- +1 yıl
Evet bugün 33 oldum. 4 Şubat
Soran+1 yılPeki üniversite okudun mu yoksa özel kurumda öylesine mi çalışıyorsun. Tam olarak ne iş yapıyorsun?
- +1 yıl
Marmara da fizik okuyordum bıraktım iyi iş bulunca turizm sektöründeyim şimdi
Soran+1 yılHotel filan mı
- +1 yıl
Evet
Gelebilir :) Şu an bulunduğum bir çok şey sıfırdan başladığım zamanın neticesi. Şimdi yine ve yeniden bambaşka bir geleceğe başlıyorum ve yine sıfırdan.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
10Cevap
+1 yılTabii ki baştan başlayabilirsin ve belki de yeniden başlaman için o insanlar senin hayatından çıktı çünkü onlar sana engel olabilirdi
02 Yorumla
Soran+1 yılGaliba haklısınız, tesekkur ederim yorumunuz için 💗
- +1 yıl
Ne demek kendine iyi bak 🤍
abim misal ticarette girecek ben yerimde sayacağım çünkü bana göre para her şey değil
03 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyordum ama öyle değilmiş
+1 yılAzimle ve zamanla her şey yoluna girer yeter ki süreklilik sahibi ol
07 Yorumla
Soran+1 yılÇabam var fakat birileri hep gidiyor hayatımda. Tekme yiye yiye kalbim kırılıyor afallamaya başlıyorum. Zaten bir gün kendi paramı kazanmaya basladığım zaman yanımda olacaklar ise hiç olmamaları daha iyi değil mi sizce
- +1 yıl
Aynı düşünüyoruz ama hayat çıkarlar üzerine kurulu eğer biraz olgunca oturup düşünürsen bunu haksızlık değil dengeler olarak görmeyi ve daha olumlu bakıp toparlamaya odaklanabilirsin.
Soran+1 yılİşte bakamıyorum. Nerden bakarsam bakayım tutmuyor işte. Şöyle düşün o fabrikada çalısan bir usta ben tekstile girdim bak evlenelim dedim destek olurum sana dedim okumak istemiyorum dedim birde beni bozmustu (zorla ) ailem diyorki üniversiteni bitir. Bana yardım et bu evlilik istediğin gibi olsun sadece özgürlüğümü bana ver dedim. Direkt ağır konustu yok sen sadece bu lanet sehirden kurtulma derdindesin beni kullanmana izin vermicem dedi. O kadar gelince sarıldım mutlu olmustum herşeyi geç te gözler de yalan söylemez dedim. Sana karşı bir şey hissetmiyorum evet evleneceğim fakat bu kişi sen olmucaksın dedi dün gece o ağladım ki
- +1 yıl
Bir şey söyleyeyim mi biraz daha piştiğinde sadece kendin için gaşaman gerektiğini ve insanları olduğu gibi kabul ettiğini fark edeceksin bekle ve gör seninde zamanın gelecek.☺️
Soran+1 yılSağlık okuyordum oku okulunu bitir dedi annemde ağla ama okulu bırakma diyor. Yarın Bir gün hemşire olacağım ama bu istediğim ben hayatım olmucak bugün düştüğüm için bana yardım etmedi yarın bana oda görünce isticek mi öyle olursa ben de onun yüzüne tükürmek istiyorum. Benim herşeyim bitmiş gibi hissediyorum ağlayarak çalıstığım yerden istifa edicem ki kaldı ki aile destek vermiyor verdiği de bana yetmiyor. Ama çalısmamı değilde okumamı istiyorlar
Soran+1 yılÇok kalbim acıyor 😓
- +1 yıl
Acılar insanı pişirir ve akıllandırır bence sen bugünleri atlatırsın
Hayat inisli cikisli olur zaten hep yukselemesin eski iyi olan halinden cok daha iyi hale gelebilirsin kendi cabanla
08 Yorumla
Soran+1 yılUmarım ama kalbim çok acıyor
Soran+1 yılBana tecavüz etti ve senle evlenmek istemiyorum ben evlenirsem o kişi sen olmucaksın dedi bana , bundan kötü daha ne olabilir bilmiyorum. Beni bu halimle bunu yasamaya mahkum etti
Soran+1 yılYalan olsa niye anlatayım burada ya da anlatma ihtiyacı duyayım ki.
Soran+1 yılKalkıp alttan aldığım derslere çalışırdım. Ruhen bitik durumdayım ailem çalışmamı değil gerekirse ağla ama bu okulu bitirceksin diyor belki de en kötü ders çalışmaktan delirir kendimi keserim en sonunda
Gizli Üye(18-24)+1 yılAşkim tabiki yapabilirsin. Ufak hedefler ile başla onlari basardikca kendine ozguvenin artacak ve yapabilecegini goreceksin :) sevgiler unutma basarabilirsin
08 Yorumla
Soran+1 yılYaptım ama her defasında kalbim yine kırıldı neden herkesten kötü zamanında bir tekme de ilk onlardan geliyor anlamıyorum
Soran+1 yılMesela hemşirelik istedim bunca zaman sağlık bölümü kazandım ama kötü bir psikolojim var simdi iş buldum çalışıyorum kendi paramı kazanarak okuyorum derslerim kötü gitmeye başladı ailem baskı kuruyor o işi bırakacaksın okuyacaksın diye. Ağlamaya başlıyorum bile ağla ama annem diyorki okulunu bırakma
Soran+1 yılBu istediğim ben değil , ben basklarının üzerime fikir almasıyla yasadıkça kendimi bir klubede boynumda zincir olan köpekten farksız görmüyorum
Cevap sahibi+1 yılOyle dusunme senin iyiligin icin diyorlardır bak cok istemissin bu bolumu ailen destek cikacaksa bence de bir sure isi birak ya da part time ise gir gelecekte meslegini eline alinca zaten her istediğini daha rahat yaparsin
Cevap sahibi+1 yılPart time derken daha kisa zamanli 4 saatlik falan
Cevap sahibi+1 yılBende daha kotu bir durumdasin sanmistim yolu yarilamissin bile sen pes etme basarmana cok az kalmis her sey yoluna girer en kisa zamanda insallah
Soran+1 yılBirde biri bana tecavüz etti ve seni sevmiyorum dedi evleneceğim evet ama bu kişi sen olmucaksın annem de seni istemiyor dedi. Fabrikada çalısan bir usta konumunda bile adamın gözünde hiç olusumu görünce zaten acaba değer mi diye korkuyorum geleceğim adıma onlarda oku oku diyince kimse nasıl hissettiğimi bana sormuyor sadece sonuca bakmalarından da ruhen yorgunum
Soran+1 yılBunu daha asamamıs yoğun anksiyete atakları gelirken şu durumda mükemmel bir sonuc bekliyor herkes benden işte sorun tam olarak bu , dün gecede rüyamda ağlıyordum babama babada oldun da ben bunları yasıyorum diyordum nasıl bilincime işlemişse kendime nefretle doluyum
+1 yılGelir tabiki de neler yaşadığına bağlı ayrıca sorun olacak gizlisin nasıl yapalım?
00 Yorumla
+1 yılGelir akıllıca hareket ederse
00 YorumlaYok knk sen yan basmışsın
00 Yorumla
+1 yılAilen yokmu ne yaşadın bu kadar
04 Yorumla
Soran+1 yılYok
- +1 yıl
Nasıl yok tekmi yaşıyorsun sen
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Kimle yaşıyorsun