+1 yılÇokkkk zordur. Obp düşüktür diye tahmin ediyorum. Ben 98 ortalamayla, temelim varken sınava bir sene kala 80 tyt 40 ayt yapıyordum. Sınavda 100 tyt 71 ayt netiyle 5k yaptım (2019 yks) ilk zamanlar netlerini çok hızlı arttıracaksın. Belli bi seviyeye gelene kadar. Bi yerden sonra arttırması çok zor olacak. orada takınacaksın. Herkesin tıkandığı yer farklıdır o yüzden seninkisi nerede olur bilmiyorum. Ama inanılmaz çok çaba gerek.
17 Yorumla
Soran+1 yılevet obp 70 gelir tahminen benim kuzenim 2023 te 100 tyt 68 ayt ile 30k yaptı aşırı yığılma var bu yüzden korkuyorum şu an sınava beş ayım var mezuna kalicam yani yaklaşık bir buçuk senem var şimdiden başlarsam ilk 10k gelir mi acaba çünkü İstanbul'da evimde ünv okicam başka şehire gidemem ve obp yüzünden anca 15k yapabilirim max
- +1 yıl
Bence sen şimdi bu önündeki sınava gerçekten çokkkk sıkı çalış, ne oluyormuş ne geliyormuş bi gör. Kendini denemek için. Ve burdan nereye kadar gelişebilirim, ne yaparsam nereye gelebilirimi hesapla sınav sonucuna göre. Direkt seneye odaklanırsan 1. si bu sınav düşük geldiği için üzüleceksin, moralin bozulacak, çalışmanı etkileyecek, 2. si gerçek bir gösterge olmayacak. Sınavda stres yönetimi de çok önemli. Onu yapmayı da öğrenirsin aslında senin için çok güzel bir tecrübe olur. Dediğim gibi ilk zamanlar netler çok kolay artar zaten. Belli bi yere kadar gelebilirsin 5 ayda da çok rahat. Max 15k yapabilirim dediğin bu sene için mi?
Soran+1 yılhayır şöyle beş ayda bu netlerle sayısalda ilk 15k içinde olmam mümkün değil bu bariz bir gerçek o yüzden mezuna kalicam ben şimdi çok sıkı çalışmaya başlasam mezuna kalıp devam etsem bu süre zarfında sayısalda 10-15k civarı yapabilir miyim
- +1 yıl
Yapabilirsin ama bence dediğim gibi tek hedefin seneye olan sınav olmasın. Evet asıl hedefin o olsun ama bu seneki sınav için de en iyisini yapmaya yönelik çalış. Hani şu an önünde 5+12 ay olsun, 17 ay olmasın. Bu kafanda bi rahatlık yaratır, hallederim ben yaaaa diye düşünürsün. Önce 5 ayda maksimum ne yapabilirsin onu gör. Sanki mezuna bırakmak gibi bir düşüncen yokmuş gibi çalış. Sonra bir ay dinlenir ve tekrar başlarsın çalışmaya. Yorucu olur, aşşşırı yorucu olacak. Tıp fakültesine başlayınca da hiç dinlenmeyeceksin. Ona hazırlık olur işte...
Soran+1 yılçok haklısın bu hatayı yaptım ve pişmanım
- +1 yıl
Sıkıntı yok, olan olmuş kendini üzüp hırpalamak yerine bu zamanı çalışıp kendini geliştirmeye harca
Soran+1 yıllise hayatım hep boş şeylerle geçti tıp isteidgimi çok geç farkettim tam son sene okuldan kurtulacaktım o da olmadı dört ayım da rahatlığım yüzünden boşa gitti bari bu beş ay çalışayım
En İyi Cevaplar
+1 yılBunu kazananlara soracaksın
Kardeşim hemşirelik okuyor
Okuduğu kitapların çalıştığı derslerin haddi hesabı yok
Eczacılık okuyan yeğenlerim var
Evine gittim vitrin de bulunan kitapları gördüm
Derslerden kafasını kaldırıp bana vakit bulamıyor
İyisi sen kazananlara ve tıp okuyanlara sor
Ben ne dersem yalan olur. Yeğenime ya da kardeşime sormamı isterseniz. Yeğenimi kardeşimi arayayım sorayım
Tıp kazanmak çok mu zor?
Tıbbi kazanabilmek için ne yapmalı
Nerelere gidilir03 Yorumla
Soran+1 yılEvet iyi olur teşekkür ederim hemşirelik de eczacılık da çok zordur eminim hatta tipin onlardan daha zor olduğu malum ama ben kazanmaktan bahsediyorum ünv okumasi tabi ki zor
- +1 yıl
Tamam o zaman bu akşam 8 ararım kardeşimi yeğenimi de arıyorum. Sırf iyilik olsun diye hele detaylı bilgi alıp sana bildireyim
Yeğenlerim İstanbul'da tıp okuyor
Onlar ne yapman gerekiyor bana söylerler
Soran+1 yılçok teşekkür ederim Allah razı olsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBiraz zor ama başarırsınız
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
+1 yılBenim tıp kazanan fen lisesi çıkışlı arkadaşım var ortaokuldan. Onun dersleri hep iyiydi. Matematiği falan olsun.
15 Yorumla
Soran+1 yılbenim lise hayatım berbat geçti
- +1 yıl
Onlar düzenli çalışıyor. Seni kırmak istemem ama bence başka bölüm bak açıktan üni oku işte seneye tıpa hazırlan. Hele bir de sayısal bölümünde değilsen zor.
Soran+1 yılhayır sayısalım şu an ve lise sonum
Soran+1 yılmezuna kalıp kazanicam
- +1 yıl
Mezuna bırak bence ama sınava gir açık öğretim yaz onu kazan işte sadece sınavlara gir mezun olursun.
+1 yılTıp gibi bir bölüm için çok düşük bir obp. Çok geriye atar. Sen 30 k ye girsen bile tutar seni 60 k ya geri iter bu obp. Neyse bol şans.
03 Yorumla
Soran+1 yılevet çok geriye atar farkındayım ama 30k kadar da atmaz ya bence
- +1 yıl
Obp öyle çok etkilemiyor ki.
Soran+1 yıl@hayatcokzoraglarim benimki 70
Realist olmak lazım.
Eğer cidden "sıfırdan"sa, zor falan değil ; imkansız. Heves edip boşuna kapılma derim.01 Yorumla
Soran+1 yılCidden sıfır değil eksiklerim çok
16 ay mi gelir tabii ki tyt baslangicin iyi ayt de bilgi zaten zaman var
07 Yorumla
Soran+1 yılbeş ayda gelmez ama mezuna kalınca 16 ayim oluyor gelir dimu
Soran+1 yılhayır birakmadim şöyle ben açığa geçecektim ama bu sene kaldırıldı okulum kötü obp zsten düşük o yüzden mezuna kalicagim aşikar şimdiden başlayıp çalışsam gelir mi zaten az birikimim var
Soran+1 yılevet bu sene de çalışmam gerek yoksa olmaz biliyorum beş ayım var bu sene 100-150k arası gelse seneye 10-15k çekmek istiyorum
Soran+1 yılya ama ben İstanbul dışında okuyamam o nedenle mecburum burada kalmaya obp düşük olduğu için 10-15k bandında yapmam gerek 30k ile geçen sene kuzenim tıp kazandı doğuda ama obpsi 99du ve ailesi başka şehire gönderdi benimkiler göndermez
+1 yılŞahsım diyorki yanlışın var çünkü sadece 5 ay kaldı sınava
05 Yorumla
Soran+1 yılmezuna kalicam seneyle birlikte 😔
- +1 yıl
Şahsım diyorki şimdiden mezuna kalmaya karar verirsen isteyende istemesende önümüzdeki 5 ayın çöp olur
Soran+1 yıl4 ayım çöp oldu bile
- +1 yıl
İyi misin pes etme en azından açıköğretime yazıl sınavlara gir sadece.
Soran+1 yıl@hayatcokzoraglarim açıköğretim geçiş kapalı
+1 yılSıkı çalışma ile olabilir bende hazırlanıyorum sınava sayısalım tyt 55 ayt 35 yapıyorum makine mühendisi istiyorum
1.5 senede benim önerim sınava kadar tyt kas matematik sağlam bir temel oluştur sonra Ayt gir01 Yorumla
Soran+1 yılBende bu sene hazırlanıyorum açığa gecicektim kaldırıldı biliyosundur netlerim zaten düşük o yüzden mezuna kalicam bu sene beş ay ve mezun senemde çok kazanırsam 10-15k gelir mi acaba
Gelirr hemde rahat rahat gelir
15 Yorumla
Soran+1 yıleksiklerim çok var obp düşük yığılmadan korkuyorum mezuna kalicam da yine de stresliyim ya
Soran+1 yılTemelleri vardır ya muhtemelen
Soran+1 yılişim Zor gittikçe zorlaşıyor bu sınav bir an önce kazanıp kurtulsam keske
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu senin ne kadar çok çabalamana bağlı ama imkansız değil.
05 Yorumla
Soran+1 yılyığılmadan korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılYığılacaksın yorulacaksın bunlar olmadan zaten olmaz pes etmeden devam etmeye bakacaksın 60 yaşında hiç okula gitmemiş insanlar neler yapıp neler beceriyor sen mi beceremeyeceksin azim ve kararlı adımla atarsan adımını ve ne kadar güvenirsen kendine işte o zaman hersey güzel olur yorulmadan hiç bi yere varamazsın yemek bile yapmadan pişmeden yenmiyor dimi yürümeden yol bitmiyor dimi emin adımlarla yürü önüne ne çıkarsa çıksın ki çıkacak zaten zor yollardan geçeceksin ama yılmayacaksın ölmediysen şu an bu hayatta nefes alıyorsan hiç bişey imkansız değil sen sadece vazgeçme
Soran+1 yılyığılma derken sınavda herkesin başarılı olup çok az farklarla öne geçmesinden bahsettim ama çok haklısın yorulmadan emek vermeden olmaz isteidgim şey zor ve meşakkatli bir yol hatta kazandıktan sonrası daha zor ama korkuyorum birsz
Cevap sahibi+1 yılKorkularını bi deftere yaz ve her o korkuyla yüzyüze geldiğinde yazdığın o korkunun üstünü karala bu seni rahatlatacak
Soran+1 yıldenerim sağolasın
+1 yılOkul başarı puanın yüksek olursa daha kolaydır
05 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef 70 düşük
- +1 yıl
Üç tane kuzenim tıp okudu. Okul birincisiydi bi tanesi, ama özel derste alıyorlardı. Yani kısaca çok çalışmak lazım bir taneside özelde okudu
Soran+1 yılgenelde tıp okuyanlar zaten önceden hazırlıklı ve bilinçli kişiler oluyor ben çok geç farkettim isteidgimi
- +1 yıl
Hepsi değil
Soran+1 yılevet ama çoğunlukla böyle
+1 yıldeğil...
10 Yorumla
+1 yılE yani zor tabi
01 Yorumla
Soran+1 yıloooff imkansiz mi
+1 yılZordur
07 Yorumla
Soran+1 yılimkansız mı
- +1 yıl
İmkansız değil ama baya zordur
Soran+1 yılgünde 12 saat çalışmayı göze alıyorum yeter ki kazanayim
- +1 yıl
İstekliysen yapabilirsin benve
- +1 yıl
Tıp okumadigim için pek bişey demek istemiyorum
Soran+1 yılçok istiyorum çünkü mühendislik yapamam sağlıka ilgim var hemşirelik de istemiyorum
- +1 yıl
Sen bilirsin
+1 yılbiraz zor evet
08 Yorumla
Soran+1 yılİmkansız mı
- +1 yıl
imkansız değil sadece zor
Soran+1 yılher gün 10 saat çalışsam mesela
- +1 yıl
bence yaparsınn
Soran+1 yılumarım
- +1 yıl
bana yaz bi istersen
Soran+1 yılyazdım
- +1 yıl
gördüm
Uyku uyumassan zor degil
04 Yorumla
Soran+1 yılaz uyumaya çalışıyorum ama yorulduğum için Çok yatıyorum ya
Soran+1 yılevet
Okul çok uzun sürüyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılevet açığa gecicektim bu sene ama kaldırıldı mezuna kalicam napicagimi bilmiyorum
16 ayda gelirr
04 Yorumla- +1 yıl
https://youtube.com/@emelsdl?si=mzhBjasU5fcZhZed
Az Dolan şu kızın hesabında
Soran+1 yılgörmüştüm bunu da bu kız eşit ağırlık
Soran+1 yılyığılmadan korkuyorum
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım