+1 yılÇalış kardeşim çalış daha iyi daha mantıklı bir iş bulabilirsen iş değiştir ama asla işi bırakma. Birikiminin yap borsaya altına bir şeye yatir sağlam yatırım yap ileride iş kurarsın kendi işine atilirsin ya da farklı bir yarana ilaç olur .
03 Yorumla
Soran+1 yılBurada herkes borsa kullanıyo pek fayda gören yok
- +1 yıl
Bende görmedim ama şu an tam alım zamanı bence
- +1 yıl
Birikimin yüzde otuzunu zarar yazdı borsa
En İyi Cevaplar
+1 yılFabrika sektöründe arktik birçok fabrika işçiyi köle gibi görüyor. Dünyada sadece 1 tane fabrika yok. Sadece fabrika sektörü de yok iş konusunda. Kadın olman avantaj çünkü satış mağazaları Kasiyer, sekreter , muhasebe, vb sektörlerde hep kadınlara öncelik verilir. Yerinde olsam ayrılmadan önce yeni bir iş bulana kadar çalışırdım. Çünkü iş bulmadan ayrılınca insan boşluğa düşüyor. Ailenin işsiz olduğun için gözüne batıyorsun. Hakkında hayırlısı olsun. Umarım karşına düzgün ve hayırlı bir insan çıkarda boş ver benim maaşım ikimize de yeter sen güzel ellerine yazık etme artık, milletin ağız kokusunu çekme boş yere, çocuğuna annelik yap bana yeter diyen hayırlı birisi çıkar
112 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah Alllah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Koca parasına bakacak biri değilim. Kendi işim olana kadar orada burada milletin hamallığını yapıcam mecbur. Aslında aklımın kenarında bi iş var ama diğer yakada. Bahara kadar düşünücem Mart sonu çıkarım gibi.
- +1 yıl
"Koca parasına bakacak biri değilim" Siyonizt kapitalist sistemin sizin gibi genç hanımları kandırdığı sihirli cümle bu. Şimdi ben sana nasıl sömürüldüğünü anlatınca bir daha bu cümleyi kurmak bile içinden gelmeyecek. Şimdi karşında iki seçenek var 1) Eşin diyor ki hanım sen çalışmasan bile İslam'a göre ben senin bütün ihtiyaçlarını karşılamak zorundayım. Hatta sen çocuklar için bile para harcamak zorunda değilsin. Çocuğumun bütün ihtiyaçlarını da ben karşılamak zorundayım. Şimdi evlendin ve çocuğun olduğunu düşün. Eşin sabah işe gitti, sen gece çocuğun ağladığı için sürekli kalkıp uykusuz kaldın diye çocuğum uyanana kadar ben de uyuyayım dedin. Sabah uyandın. Çocuğuna mamasını verdin sevdin okşadın. Çocuğun uyudu açtın ayaklarını uzatıp TV izledin kitap okudun, evini temizledin, namazını kıldın, sonra arkadaşını davet ettin sohbet ettiniz çay kahve içtiniz sonra arkadaşını uğurladın. Akşam eşin geldi ve dedi ki hanım bu senin bana verdiğin listedeki ürünler kişisel bakım seti, makyaj malzemesi vb. Bir de maaşım yattı hesabına da para kılık kıyafet ihtiyacın olursa ya da ev için çocuk için bir şey lazım olursa alırsın canım dedi. Şimdi bir yanda böyle yaşamak var. Diğer yanda senin kurduğun cümleye göre yaşamaya bakalım. 1) gece çocuğun ağlıyor uykusuz kaldın ama sabahın köründe uykusuzda kalsan o hâlde işe gitmek çocuğunu evde bırakmak zorundasın. Annene bıraksan da sürekli çocuğun aklında olacak.2) Koca parasına bakmamak için elin herifinin parasına bakmak zorundasın. Elin herifi 19 bin verecek diye kocanın sana yaptırmadığı şeyi elin herifinin parası için yapıyorsun. 3) İş yerine geç kalsan fırça yersin, bir hata yapsan sana bağırıp çağırırlar. Koca parası yememek için elin laflarını yiyorsun. 4) kadın erkek karma çalıştığın için sapık adamlarla karşılaşıp ahlaksız teklifler iğrenç adamlar görüyorsun. Şimdi düşün bakalım bu kurduğun cümle aslında senin hayatın boyunca sömürülmen için üretilmiş bir cümle mi değil mi?
Soran+1 yılÇok saçma düşünüyorsun. Herkesin amacı evlenmek değil evlense bile herkes çocuk yapacak diye bi kural yok. Kimsenin dilediği gibi yaşamak zorunda değiliz. Ki karşımıza dediğin gibi bi koca çıkması da bu devirde zor
- +1 yıl
Benim çevremde Allah'ın emir ve yasaklarına göre yaşayarak evlilik yapan insanlar neden hiç boşanmıyor? Neden hep mutlular? Boşanan tayfa sizin gibi koca parası yememek için çalışıyorum diyen kişiler hep. Sen nasıl olursan karşına da öyle insanlar çıkar. İçkili mekanlarda canlı müziklerde biriyle tanışırsan alkol alan kocan olur. Günde 5 vakit namaz kılan biri olsan karşına senin gibi namaz kılan biri çıkar gelip istemek için. Zaten insanların dilediği gibi köle olarak yaşıyorsunuz farkında değilsiniz. Para karşılığı sömürülmek hoşuna gidiyorsa bu yolda devam et
Soran+1 yılSenin islama göre evlenen çevrenin çoğu loca ve aile korkusu baskısı ile yaşadıkları için boşanamıyorlar. Kadın kocasının eline baktığı için kendi ayakları üzerinde duracak gücü olmadığı için çaresizlikten boşanamıyor. Asıl soru kadınların kendi ayakları üzerinde durması sizi niye bu kadar rahatsız ediyor? İsteyen çalışır isteyen çalışmaz. Bu bu kadar basit bir konu
Soran+1 yılSen sanki köle olarak sömürülmüyorsun
- +1 yıl
Yoo İslam'da kadın baskı yapmak yasaktır. O yüzden peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesselem şöyle buyuruyor: "Ey insanlar! Kadınların haklarını korumanızı ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim.
Siz kadınları, Allah emaneti olarak aldınız. Onların iffet ve namuslarını Allah adına söz vererek helal edindiniz.
Sizin kadınlar üzerinde haklarınız, kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır…" siz İslam'ı bilmediğiniz için her Müslüman erkeği kadına baskı yapan bir efendisi olarak sizin beyninize Siyonizme hizmet eden feminstler empoze ettiği için böyle düşünmeni normal karşılıyorum. Çünkü yuvayı yapan dişi kuştur. Kadını erkeğe düşman gibi gösterirsen kadın özgür olur, bu sayede siyonistlerin eline düşer bu kadınlar. Kadının bedenini kullanarak teşhircilik kıyafetlerini moda diye pazarlayarak bu sayede cephelerini doldururlar. Kadın yaşlanınca da hiç bir iş veren almaz sizi çöpe koyar kapının önüne. Çünkü kapitalist sistem kadının sadece bedenine önem verir iken İslam kadının ruhuna duygularına önem verir. O yüzden kadın yaşlansa bile hürmet etmek zorundadır erkekler. Çünkü Cenneti bile annelerin ayakları altına sermiştir benim dinim. İslam'ı öğrenmeni tavsiye ederim bu yüzden - +1 yıl
Gerçekten çok saçma bir düşünce. Hiç bir empati kuramadım. Burada çalışmadığı için kocaları bana muhtaçsın diyerek kaç kadına eziyet edip hayatını zindan etmiş durumda. Kimisi korkup polise gidemiyor. Kadınların çalışıp , ayaklarının üstünde durması erkeklerden daha önemlidir.
- +1 yıl
@Medine96 işte o adamlar İslam'a göre yaşayan adamlar değil sen hâlâ bunu idrak edemiyorsun. Senin mantığnı özetleyeyim sana. Diyelim ki hastahaneye gidiyorsun ameliyat olmaya ama doktor sana kötü davranıp yanlış ameliyat yapıyor ve sen bu yüzden tüm doktorlar kötü diye hastaneye gitmiyorsun artık. Bu düşünce sence daha saçma değil mi? burada İslam hastane, kötü doktorlarda senin saydığın bir kaç erkek. Ee onlar kötü diye İslama girmemek ve tüm namaz kılan erkekleri aynı kefeye koymanda aşırı saçma. İslam'a göre yaşayan bir adam sen istemesen bile sana iyi davranmak zorunda olduğunu bilir. O yüzden bu feminist sömürücü mantığı terk etmeni tavsiye ederim. Tüm kadınlar çalışmazsa ne olur biliyor musun? Moda adı altında çoluk çocuklara ergen yaşta teşhircilik kıyafetlerini sergileyecek kadın kalmaz. Kapitalistler kadının bedenini kullanamaz. Aile birliği bozulmaz, kadın teşhircilik kıyafetleri giymediği için erkekler gözleriyle kadının mahrem yerlerine gözleri ile tecavüz etmez.
- +1 yıl
@medine96 bu arada kadınların hepsi çalışmasın diye bir şey kast etmiyorum yanlış anlaşılmasın. İslam'a göre kadın çalışmak isterse eğer erkeklerin olmadığı bir ortamda çalışabilir. Mesela kız Kur'an kursunda, kadın doğum evinde. Kız öğrenci yurtlarında vb. İslam'a göre zaten eğer develetin imkanı varsa kadınlara özel AVM'ler iş yerleri de açmak zorunda. Mesela böyle yerlerde kadın çalışmak isterse çalışabilir ama kadın derse ki: Ben çalışmak istemiyorum. Evin erkeği sensin ve bana bakmak ile yükümlüsün İslam'a göre. O yüzden ben ev hanımı olarak evde çocuk bakmayı tercih ediyorum. Sahan köründe kalkıp da milletin parası için gidip eşek gibi çalışıp da milletin ağız kokusunu çekemem" işte o zaman erkek tamam canım senin gönlün nasıl istiyorsa öyle yap demek zorunda. Sizlere çevreniz İslam'ı doğru anlatmadığı için çalışmamayı koca parası yemek olarak kapitalist siyonist düşüncelerin lokması oluyorsunuz bu sayede
- +1 yıl
Ben müslüman değilim demedim size. Boşuna kendinizle kavga etmişsiniz. Söylediklerinize yine katılmıyorum. Sadece kadınların olduğu yerde kadınlar çalışabilir elbet. Hatta okullarda kız - erkek ayrı da oturabilir. Bu sayede sapkınlık ya da taciz durumları yaşanmaz. Ama kadınlar çalışmalı ki kimseye muhtaç olmamalı. Çocuğu olan kadınlar için çalışma saatleri düşürülebilir ama rahatlığından dolayı çalışmamazlık yapması uygun değil. Erkeklerde rahat olmak ister ona bakarsan. Eski savaş dönemlerimizde cepheye sırtında çocuğuyla mermi taşıyan kadınlarımız vardı. Feminist , siyonist tarzı düşüncelerin şu an bir yeri yok.
- +1 yıl
@Medine96 ya okuduğunuzu anlama sorunu var ya da yazılan metni okumadan yorum yazıyorsunuz. İslam'a göre kadın sadece kadınların olduğu ortamda çalışabilir. Kız erkek olan karma yerde çalışamaz. Ayrıca ister çalışır ister çalışmaz diye de yazmışım. İslam bu hakkı bile sadece kadına bırakmıştır. Paragrafın tüm metninden hiç bir şey anlamamış olmanız çok trajik
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet şu an işsizim.. 19 bin tl harika para olurdu benim için. geçmiş olsun krem sürün bence düzenli ve kolay gelsin.
10 Yorumla
+1 yılAllah kolaylık versin gadası
10 YorumlaÇalışıp çalışmamak çok ayrı bir şey ama 19 yaşında gencecik bir insanın ellerini böyle yoran bir işte ebeveyni olsam çalıştırmazdım. ( Allah konuştuğumda sınatmasın )
Lütfen, böyle bir işte çalışmak zorundaysan bile düzenli krem sür ve ya imkanın varsa işini değiştir. Kıyamam ben o ellere ❤️32 Yorumla
Soran+1 yıl💓🌸🙏🖤
Soran+1 yılBahar gelsin çıkıcam inşallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılellerin için üzüldüm ama şunu belirtmek isterim kolay yerde inan ekmek yok ben sınıf öğrt mezunuyum saati 80 tl ders veriyorum elime geçen 2500 tl atansam da temizlik personelinden az alıyorum değişmiyor yani kaç tane veli ve çocuk çekiyorum kafan rahatsa devam et değilse farklı sektörde araştır benziklik müşteri temsilcisi vs şeyler sektör değiştir allah kolaylık versin.
34 Yorumla
Soran+1 yılKafam rahat değil maalesef. Fabrika olduğu için. Evli adamlar bile yanlış yanaşıyor. Kimin ne olduğunu anlamıyosun kafa ağrıtan çok. Maaş günleri patronlar rahatsız edici derece çok geziyorlar sanki verdikleri 3 5 kruşuda haketmiyomuşuz gibi
Cevap sahibi+1 yılTürkiye burası maalesef yukarıdaki şeylere çok ekleyecek şey var ama ne denir ki Allah görüyor herkesi
Soran+1 yılEvet bi de 13 saat çalışıyoru mesai ile birlikte. Oturmak yasak. Dediğin gibi Allah görüyor her şeyi
Cevap sahibi+1 yılKendi mesleğimi yazdım seninki bedenen daha yıpratıcı ben gözümü açamıyorum eve geldiğimde tarlaya da gittim belim ağrıyor artık ne yapalım bende bilmiyorum
Başka çarem kalmadıysa çalışırım. Hayat bu. Ona ayak uydurmaktan başka çaremiz yok.
Ellerin için antibiyotikli kremlerden kullansan ya... Uyumadan önce ellerine sür ve streç film ile kapatıp, çorap geçir. En azından acısını dindirir. O güzel ellerinin sana nasıl acı verdiğini tahmin edebiliyorum. Kendine dikkat etmelisin.
20 Yorumla
+1 yılEğer ki kısa bir dönem için düşünüyorsam hiç param yoksa. . Fakat değmez yinede başka iş bakardım
11 Yorumla
Soran+1 yılBahara çıkıcam inşallah sırf kış geçsin diye
+1 yılRabbim yar ve yardımcın olsun zor işte çalışıyorsun rabbim kolaylık versin emekle kazanılan rızkın helaldir
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah helalden ayırmasın da inşallah daha hayırlı bi iş bulurum
- +1 yıl
İnşallah ne mezunusun İstanbul’da yaşıyorsan yardımcı olmaya çalışırım
Soğuk yanığı Eğer mümkünse parmakları açık eldiven takmaya çalışın değilse arada ısınma molası gerek.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnşaatta amelelik yaptığım zamanlar geldi aklıma. Ellerim patlamıştı basbayağı derisi kalktı kürek sallamaktan. Sen git o ellerle kireçli su dolu bidona kova daldır ellerim kireçli su içinde cayır cayır. O acıyı hayatım boyunca unutmam..
32 Yorumla- +1 yıl
Off kıyamam sanaa
- +1 yıl
Gece gece niye ağlatiyoonn
+1 yılİş şartlerı zor olabilir ama koruyucu eldiven ve benzeri şeyler kullan ellerine düzenli doğru koruyucu kremle bakım yap iş zor olaiblir ama kendini korulamlısj n
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlninizin teriyle, helal para kazaniyorsaniz sonuna kadar takdir ederim. Bol kazanclar
21 Yorumla
Soran+1 yılAmin çok sağolun
+1 yılEline emeğine sağlık
Konu geçim oldukça değil elimiz yüzümüz bile kararsa çalışmak durumundayız
Kolaylıklar dilerim10 YorumlaHelalinden olduktan sonra yapamayacağım is yok. Evet zor ama başkasına el açmak daha zor. Rabbim güç kuvvet versin.
10 Yorumla19k dan fazla alıyorum ona bile mızmızlanıyorum elim 50k versinler yinede elim bu dereceye gelecekse çalışmam
10 Yorumla
+1 yılAy güzel ellerine nolmus 😔 insan zorunda ise mecbur ise yapacak bir seyi olmuyor ki. Seni anlıyorum.
10 YorumlaEllerim aşırı derecede önemli benim için dolar verseler bile çalışmam
11 Yorumla
+1 yılDaha iyi bir iş bulurum, bulamazsam bakarız o zaman
10 YorumlaSağlığım herşeyden değerli. İsterse 50 bin olsun. Para her zaman kazanılır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye de özel sektör maalesef içler acısı. Patron dedikleri veletler insanın kanını emiyor. Emeğinin karşılığını almadığını düşünüyorsan başka alanlara yönel derim
10 Yorumla
+1 yılAllah mecbur etmesin kimseyi
Hayat şartları zorlaştı20 Yorumla
+1 yıleldiven falan takılmıyorsa değil 19 bin tl 190 bin tl verseler çalışmam sağlığımdan önemli değil
10 YorumlaPudrali lateks eldivenin parmaklarini kes giy dene bi, su an aklima geldi imkansiz bisi diil bence
012 Yorumla- +1 yıl
benim biraderimde aynı işte çalıştı yıllarca soğuktan olmadığını yazmış ama birisi soğuk yanığı şunu kullan şöyle yap dediğinde de o kişiye teşekkür etmiş.
resimde görüldüğü gibi baskı işi yani matbaa işinde çalışıyor fabrikasyon olarak. soğuk olmasa bile ellerini kesip kimyasalla temas ettirmediği sürece böyle olmaz - +1 yıl
ya işte çok yenidir ya da soğuk yanığından dolayı oluşan çatlardan kaynaklı diğer türlü hergün onlarca kağıt kesiğine maruz kalmaz işi bilen biri.
Dediğim gibi abimde ofset fab. yıllarca çalıştı elleri hiç böyle kesilmez ve kimyasal yanığı olmazdı
Sanırım bu arkadaş biraz telaşlı biri acele ettiği için dikkat edemiyor ve aşırı kesiyor ellerini
Soran+1 yıl@BaseCamp burada 5 yıllık bi eleman var onun elleri benim kadar olmasada onun da elinde çok derin bir kağıt kesiği var
Yan iş bilmek ile o ladar alakası yok. Kimyasal ürün kullanırken işçi eldiveni takıyoruz ama yine de elime işliyor o
Soran+1 yıl@BaseCamp abicim ben burada elemanım. Bana ne deniliyorsa onu yapıyorum. Koruyor korumuyor kısmı benim sorumluluğumda değil
Allah kolaylik versin
21 Yorumla
Soran+1 yılAminnn hepimize
u +1 yılDaha beter işlerde çok daha ucuza çalışmıştım
onda da çalışırım
00 Yorumla
+1 yılÇok şey yazılır. Allah bereketiyle versin
11 Yorumla
Soran+1 yıl🖤🙏
+1 yılGünaydın...
Allah kolaylıklar versin...
Ne iş yapıyorsunuz ki?02 Yorumla
Soran+1 yılFabrika zarf toplama. Kağıt kesiklerinden oluyor ve tabii soğunda etkisi var
Soran+1 yılSoğukların
+1 yılBaşka seçeneğin ne? İşini kolaylaştıracak ekipman al kendine yatırım tap
02 Yorumla
Soran+1 yılBaşka seçeneğim bahar gelince bu işten ve bu semtten defolmak
- +1 yıl
O zamana kadar el bakımına önem ver
Eller sana mı ait sevgiline mi? Ona göre cevap vereceğim
03 Yorumla
Soran+1 yılBana
Soran+1 yılFabrika
+1 yılHer işin kendince zorluğu vardır🤷
10 Yorumla
+1 yılEmek o emek saygi duymak duymak lazim
10 YorumlaGeçmiş olsun ama ellerin düzgün
10 YorumlaAllah yardımcısı olsun böyle kişilerin
10 Yorumlaah canım benim kıyamam.. Allah yardımcın olsun.
10 Yorumla
+1 yılGencecik kız😔eller kötü duruyor mahvolmuş
10 Yorumla
+1 yılElinin hali ney ya off kötü olmuş 🥺
10 Yorumla
+1 yılHakkıyla kazanmış o eller
10 Yorumlasen ne iş yapıyorsun arkadaş bu nedir yahu
01 Yorumla
Soran+1 yılFabrika zarf toplama. Kağıt kesiğinden oluyo soğuklarında etkisi var
Niye öyle eller neyi var
01 Yorumla
Soran+1 yılİşten dolayı kağıt kesiği oluyo şişiyor. Bi de kışta olunca.
+1 yılYaaa gecmis olsunnnn neden böyle oldu
03 Yorumla
Soran+1 yılKağıt kesiği. Fabrika işi
- +1 yıl
Yerimm seni kremm sür tamam mı üzülme çok tatlisinnn
Soran+1 yılTeşekkür ederim iyi ki varsın 🖤
erkek olduğun için sorun yok
01 Yorumla
Soran+1 yılÜff ne alaka erkek değilim. Ellerim fotoda göründüğü gibi büyük değil
+1 yılEldiven tak ne işi bu
08 Yorumla
Soran+1 yılEldivenle çalışılmas rahat
- +1 yıl
Ne işi
Soran+1 yılFabrika
- +1 yıl
Ne işi o elle o el ne oluyor o hale gelmek için meslea bende calsıoyroım 10 hğn önce cıktım her gğn elim kanıyor deliniyor du ciktim o işten senşn bu bir sürtüşme yanma gibş bir şey olmuş el
Soran+1 yılKağıda sürtünüyor kağıt kesiklerinden üzerine de akşam silikon temizlerken kimyasal değdi mi tamamdır
Soran+1 yılEldivenlede çalışılmıyo rahat
- +1 yıl
Anladım ben eldiven şsteşem wç2 dakika bile takamadım terledi ellerim gittimde bu gün ellerime dikkat edecem diyorım 2 kere o gün ellerim kanamıştı çalışmak zor be en iyi kendi işin elin isi kötü
Soran+1 yılAynen öyle valla elin hamallığını yapmak kadar iğrenç bi şey yok
Bu ne ya ne olmuş ki acaba
00 Yorumla
+1 yılEldiven yok mu
00 Yorumla
+1 yılÇalışmaya karşıyım
03 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
@Peri111 hayır çalışmak Türkiye de kölelik bence. Şartlar ağır. Erkek parası yemek de aynı şey en azından günde 10 saat sürmez
+1 yılAllah kolaylık versin
00 Yorumla
+1 yılMecbur kalınırsa evet
00 Yorumlaböyle olan bir çok kişi vardır
00 YorumlaSogukta mı calısıyosun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEldiven takıp çalışırım
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim aklıma gelmemişti. Eldivenle yapılacak iş değil
Cevap sahibi+1 yılİş nedir efenim
Soran+1 yılFabrika üretim
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun iş ara bulunca çıkarsın
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden böyle olmuş ki ne işi bu?
03 Yorumla
Soran+1 yılFabrika fkdk
Cevap sahibi+1 yılFabrika da olsa ellerinin böyle olması için sebep gerek.
Soğuktansa parmaksiz eldivenler var ve her yıkamadan sonra kremleyebilirsin
Soran+1 yılHayır kağıt kesiğinden kasaya yerleştirmekten oluyor. Eldivenlede çalışılacak iş değil
Nemlendirici kullan kıyamam çatlamış
10 YorumlaHayır.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMecbursam evet çalışırdım.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe işi bu, eğer acıyorsa yapmam
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah yardımcın olsun para kazanmak kolay degil
10 Yorumla
+1 yılAllah kolaylık versin ne işi yapıyosun
00 YorumlaMe iş yapıyorsun ki
02 Yorumla
Soran+1 yılFabrika zarf
+1 yılDaha azina calistim
02 Yorumla
Soran+1 yılHelal
- +1 yıl
Eyv
+1 yılTekstil mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır zarf
+1 yılNe işiymiş
011 Yorumla
Soran+1 yılFabrika
- +1 yıl
Okumadın mı
Soran+1 yıl19 um. Okumadım liseden sonra düşünmüyorumda ama fabrikadan çıkıcam
- +1 yıl
Okumalısın
Soran+1 yılOkumakla olmuyo her şey
Soran+1 yılÖmür boyu da fabrikada çalışmıcam zaten yaza çıkıcam daha iyi işte çalışıcam
- +1 yıl
Okumakla her şey oluyor İnan. Pişman olursun sonra yaşın küçük. Çalışırken okuyabilirsin. Bunu bir düşün derim.
Soran+1 yılNe okucam bana göre yok meslek. Benimkilerin önü kapalı
- +1 yıl
Bölümün neydi
Soran+1 yılLiseden mezun oldum 2022 de
- +1 yıl
Eşit ağırlık mı , sayısal mı, sözel mi?
- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası