Eğitimim gayet iyi masterım var yabancı dilim de odtü mezunuyum çalışkan sorumluluk sahibiyim ama hep ufak kötü sömüren berbat şirketlere denk geldim hayat boyu. 5 yıllık iş tecrübem var 28 yaşındayım ve hep 30 kişiden az ufak sömüren yerlerde çalıştım çünkü büyük kurumsal iyi yerlerden iyi teklif almadım etmedim. Bugün de 3 aydır düşük maaşa çalıştığım yerden hiçbir neden olmaksızın küçülmeye gidiyoruz diye çıkarıldım. Bıktım bu sağlamsızlıktan. Hiç güzel kaliteli kalıcı yer bulamıyorum. İnsanlar çok kötü patronlar vicdansız eğitim ve zekam harcanıyor iğrenç insan ve ortamlar yüzünden. Şans ama çok çünkü ben elimden geleni yapıyorum zaten.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMaalesef Türkiye...
Hakkıyla işini yapanın emek verenin yeri değil bu topraklar. Nerede yalaka nerede srfsiz varsa o tür insanlar yükseliyor kim ne derse desin. Her firmayı baz alamam fakat % 70 insanın emeğini alın terini sömürüyor hak ettiği ücreti vermiyor gerekirse saçma sapan nedenlerle onu bile kesiyor.118 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Eğitim ahlak zeka çalışkanlığın hiçbir değeri yok.
- +1 yıl
Şu verdiğin emeğin karşılığını alabilmen için bile sağlam bir torpil olması lazım biliyorsun değil mi. Şans mı kader mi orasını bilemem veya güzel bir yerden hiç ummadığın anda bir işte gelebilir. Fakat şu zamanda belediyeye çaycı alırken bile millet torpil buluyor gözünü seveyim. Berbat bir düzen. Mesleğin ne bilmiyorum ama umudunu kaybetmeni istemem. Cidden okurken canım yandı.
Soran+1 yılYani ben ve ailem düşünsene yıllarca maddi manevi ne emek zorluklarla yatırım yapıyoruz ama Allah’ın eğitimsiz vicdansız ahlaksız yalancı insanlarının elinde harcanıyoruz depresyona giriyoruz. Kompleksli eğitimsiz benim girdiğim okullara bi yerini yırtsa giremeyecek insanlar bana zorbalık yaparak 2 kuruşa sömürüyor üstüne kullanıp kovuyor bi de.
Soran+1 yılAynen öyle torpil lazım ama benim torpil referanslarla girdiğim yerlerde bile ben zorbalık haksızlık mobbing yaşadım. Fazla çalıştırma denilen ücretin verilmemesi gibi. O da garanti değil yani. Tamtersi tanıdık diye daha çok sömürmek de isteyebiliyorlar.
- +1 yıl
Ben 26 yaşındayım bu vakte kadar net söylüyorum bileğinin hakkıyla bir yerlere gelen çok nadir insan gördüm belki 5 parmağı geçmez emin ol. Gerek özel gerekse kamu. Her alanda bitmez bunlar. Bunlar belki seninle iş görüşmesi yapan kişinin senin kadar tahsili bile yoktur fakat gel gör ki onun torpili var. Bütün tahsil diploma belge vs. Hepsini boşa çıkarıyor. Birde bunlar helal para kazandıklarını sanıyorlar. Biz böyle olmasını istemezdik fakat ne kadar haklı bir mücadele içindeysen karşına o kadar engel ve bi o kadar srfsiz çıkıyor.
Soran+1 yılAynen öyle hiçbir ik veya patron veya müdürümün eğitimi zekası benim yarımı etmez hepsi torpilli.
Soran+1 yılOndan işte insanın kendi işini kurması gerekiyor aslında yoksa bunların altında çalışmak hep depresyon.
- +1 yıl
Umarım her şey gönlünce olur
Soran+1 yılÇok sağol ya valla çok büyük kazıklar yiyorum hep bu iş hayatında hep çalışıp edip kandırılıp hakkımı alamıyorum. Her yerde. Bıktım yoruldum insanların ahlaksılığından.
- +1 yıl
Sadece umudunu kaybetmeni istemem. Emeklerinin de boş olduğunu asla düşünme. Sen o ciğeri beş para etmez kişilerden daha değerlisin. Birgün ummadığın yerden bi kapı açılır bütün hayatın değişir..
Soran+1 yılEvet biliyorum zaten beni tanıyan gören herkes çok üzülüyor ve isyan ediyor. Yuh ad şerefsizler senden daha iyisini mi bulacaklar daha ne. Bu kadar eğitimli düzgün çalışkan birini insan nasıl koyabilir diyorlar dedikodu yok şey yok bi de. Asıl o tuttukları görsen hep fitne fesat tembel boş boğaz leş kaytaran asla iş yapmayanlar. Ben de bunu anlamıyorum hep düzgün ahlaklı sessiz çalışkan insanlara zorbalık haksızlık yapılıyor. Mesela benden önce yine sevdiğim bir kız çalışkan hızlı zeki sessiz çıkarıldı işten nedensiz. Kız bi de ameliyat olmuştu bu nasıl vicdansızlık. Ailesinden uzak yalnız filan.
- +1 yıl
Yalaka ve dedikoducu ortalığı birbirine katıp karıştıran milletin ayağını kaydıran rızkını elinden alan bir insan olmadığınız için. Olmada boş ver..
Soran+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
Umarım her güne mutlu uyanırsın sohbet için ayrıca teşekkür ederim.
Soran+1 yıl💕💕
- +1 yıl
🌼🌼
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Sohbet için bende teşekkür ederim 🌸🙂
En İyi Cevaplar
Birinci torpil gerekiyor bu ülke de ikincisi asla çaba sarf etti bir meslekten olmadı işini bilmiyorum ama yurt dışı is imkanlarına başvur eğer bir torpilin yoksa
17 Yorumla
Soran+1 yılyurt dışı da başvuruyorum da olmuyor yani. Zaten orada master yaptım evet orada iş buldum ama o da Türk patrondu ve o da mobbing yaptı.
Soran+1 yılYa evet onu hep öneriyorlar bana zaten arada bakıyorum Thy ye bi arkadaşım mühendis oldu mesela sonra pilotluk eğitimine de geçti. Olabilir açık ilan olursa.
Soran+1 yılTamam bakayım Ankara var mı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
Büyük kurumsal bı şirkette etiketin olsun daha sonrası için sana yol acacaktir
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama oralarda staj yaptım da niyeyse olmuyor iş başvurularında çünkü ankaradayım. Büyük yerler hep İstanbul’da.
Soran+1 yılYa evet annem dedi gidelim mi İstanbul’a o zaman mecbur diye çünkü cidden Ankara’da iş yok yani yıllardır herkes bana bunu diyor. burada diyorlar hep aynı döngüyü yaşarsın ne uzar ne kısalırsın. İstanbuka gitmen lazım. Ama deprem olur diye korkuyorum ya İstanbul için. Ama annem de diyor gitsek mi madem diye.
- +1 yıl
Deprem nerde ne zaman ne şekilde seni bulur bilemezsin böyle bı korku yüzünden şu anki realiteye sırt dönmen çok mantıksız
Eğer kariyerin için bu kadar önemliyse annemde yanindaysa tabiki gelip İstanbul'a kariyerine odaklan belki zorlanacaksin ki bu olası bı durum eminim ilerde bunun mükâfatını görürsün duruma bakılırsa azimli kararlı bı tipsin şansın varken dene
Soran+1 yılYa sadece deprem de değil ama hani İstanbul pahalı zor stresli ne bileyim hiç oraya taşınmak istemiyorum yani.
+1 yılnetten gelir elde etmenin yollarını araştır ve en önemlisi asıl işin olarak gör bu sektörü.
10 Yorumla
+1 yılSen o duruma bir şey diyecek bir durum yok Türkiye'de maalesef şartları bunlar ya
00 Yorumla
+1 yılTürkiye maalesef bitik
00 YorumlaBelki de başka iş yapmalisin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem