Benim biyolojiye falan aşırı ilgim var bu yüzden moleküler biyoloji ve genetik okumak istiyorum ama Türkiye de işsiz kalırsın yurtdışına çıkmak da zor dediler. Sizce Türkiye de bu bölüm okunur mu? Fikir sahibi olmak istiyorum.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü, canlı organizmaların genetik yapısını ve bu yapıların nasıl işlev gördüğünü araştıran bir disiplindir. Bu bölüm, biyoteknoloji, ilaç geliştirme, tarım ve hayvancılık sektörleri gibi birçok endüstride kullanılan teknikleri içermektedir.
Türkiye’de Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun olanlar için çeşitli iş olanakları bulunmaktadır. Bu mezunlar, üniversitelerde araştırma görevlisi olabilirler. İlaç firmalarında ilaç araştırma ve geliştirme bölümünde çalışabilirler. Hastanelerde kök hücre, genetik teşhis, tüp bebek tedavi merkezlerinde ve adli tıp kurumunda çalışabilirler. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında da iş bulabilirler. Özellikle eğitim ve araştırma hastanelerinde, halk sağlığı laboratuvarlarında, İl Sağlık Müdürlüklerinde, Tarım ve Orman Bakanlığında, Sağlık Bakanlığında, Türkiye İlaç ve tıbbi Cihaz Kurumunda moleküler biyologlara ihtiyaç duyulur.
Ancak, her bölümde olduğu gibi, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde de iş bulma olasılığı mezunların kişisel yeteneklerine, deneyimlerine, eğitim aldıkları kuruma ve mezuniyet notlarına bağlıdır. Bu nedenle, bu bölümü seçmeyi düşünüyorsanız, bu faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir.
Sen bu soruyu tıp profesörlerine, akademisyenlerine sor. Burada ortqlama insanlara bunu sorma çevrendeki insanlara da sorma
Muhasebe bitirmiş adam ne bilsin moleküler biyolojinin geleceğini
Sen de haklisin
Bu soruyu bizzat bu bölümü okuyanlara sor. Sosyal medyada ulaşabilirsin bu kişilere