İşletme 2. Sınıf öğrencisiyim açıktan okuyorum aile sorunlarım yüzünden üniversiteye gitmedim evlenmedim de erkek arkadaşım da yok işimde yok iş kurmak istiyorum ama nasıl yapacam tiktokta felan yaşıtlarımi görünce üzülüyorum hepsinin arabası felan var veya akrabalarımdan evlenip hayat kurdular tavsiyeleriniz neler arkadaşlar gerçekten çok aşırı canım sıkkın bu duruma
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Genelleme yapmak istemiyorum fakat malum mecralardaki o özendiğin lüks sahibi yaşıtların ya karakterlerini satıyorlar ya da başka şeylerini. Yaşın ayağa kalkmak için oldukça müsait bir yaş. Başkalarının hayatlarına değil kendi hayatına odaklan.
05 Yorumla
Soran+1 yılAkrabalarıma da bakıyorum güzel evlilikler yaptı hepsi ya ben sap gibiyim
- +1 yıl
Evlenmek ya da çocuk sahibi olmak başarıya dair bir kanıt değildir. Şu kurduğun cümle bile 'herkes yaptı ben de yapmalıyım' yarışından öteye gidemez. Toplumun gereksiz baskılarından kurtul ve geleceğine emin adımlarla ilerle. Şuanda yapman gereken tek şey eğitimini tamamlamak. İleride birisinin, bir ömür boyu kirli çamaşırlarını yıkayarak pişman olacağına, 'kariyerim için elimden geleni yaptım ama kısmet değilmiş' diye pişman ol daha iyi.
Soran+1 yılAbi bu ülkede kariyer mi yapılır Allah aşkına yüksekten ucmayin okuyan arkadaşlarım 30 una yaklaşanlar askeri ücretli işte sende bende biliyoruz durumları ailemin çenesini dinliyorum evlen git diye 30 uma kadar durmam ben
- +1 yıl
Madem evliliği tek çıkış yolu olarak görüyorsun ve madem bu kadar realist bir kız evladısın, en azından eşin olacak insana muhtaç olmak yerine öncesinde bir iş güç sahibi ol ki; yarın öbürsü gün elin herifinden 'ben olmasam sokaklarda sürünürsün' gibi lafları işitme. Sana atom parçalamanı söylemiyorum ama en azından 22 yaşında bir genç kız olarak bazı şeylere kılıf uydurmak yerine artık elin ekmek tutabilmeli; bir meslek erbabı olabilmesin. Hem okuyup, hem çalışıp, hem de ailesine yardımcı olan gençleri örnek al kendine; saçma sapan mecralarda orasını burasını açanları değil. Onların yolu da yol değil. Hayıflanmak en kolayı; savaşman gerek.
En İyi Cevaplar
İyi bir meslek sahibi ol, ayaklarının üzerinde dur, başka tavsiyem yok.
05 Yorumla
Soran+1 yılTorpilsiz bişey yon ulkede bunu biliyoruz nasıl meslek sahibi olucam annemde evlen git artık diyor tutup üniversite okuyamam
Soran+1 yılDoğu da yaşıyorum büyük bir yer değil
- +1 yıl
Hayır torpil ancak başarısız insanlar, bir mevkiye gelmek için araya aracı birilerini sokmaktir. ben her şeyi kendi başıma sadece Koskocaman yüreğimle yaptım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
10Cevap
+1 yılKaramsar olma kimsenin uçup kaçtığı yok herkes senin gibi hatta senden daha kötüleri var
10 Yorumla
+1 yılGeç kalmamıssın da işletme bölümü biraz saçma değil mi
00 Yorumla
+1 yılTiktok insanları bitirecek ya dur bakalım ne zaman yasaklanacak.
00 Yorumla
+1 yılbence ne olursa olsun okulunu bitir. sırf aile baskısı ve ya başkalarına imrendiğin için evlenmek olmaz. çalış, iyi olduğun konulara odaklan. elbet bir gün biriyle tanışır ve evlenirsiniz.
00 YorumlaOkulunu bitir sonra düşün bunları inan evlilikte bir bok yok o tiktoktaki insanların hayatları göründüğü gibi degil
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYooo hepsi olur neden acele ediyorsunuz ki
08 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü evden bıktım aile baskısı
Cevap sahibi+1 yılIse girsen
Soran+1 yılİzin vermiyorlar
Cevap sahibi+1 yılNeden ki
Soran+1 yılVermiyorlar nedeni yok yok nedeni evlen git diyorlar odamın kapısını kilitliyorum mesela annem kilitli olunca kapıyı kilitleme git bu evden evlen kendi evinin kapısını kilitle diyor yediğim yemeği yüzüme vuruyor bu yüzden evlenmek istiyorum
Cevap sahibi+1 yılİşin zor
Soran+1 yılÇok sağol moral oldu
Cevap sahibi+1 yılMoralini bozmak için demedim çıkış yolu bulamadim
+1 yılevet
00 Yorumla
+1 yılHas. tir ordan her zaman bir şansın var
00 YorumlaBence hiçbir şey için geç değil
00 YorumlaNiye geç kalmış olasın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlen
03 Yorumla
Soran+1 yılHavadan evlenecek adam yağıyor