Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
Güçlü kadın, her şeyden önce kendini tanıyan ve kendine güvenen kadındır. Kendine ve yeteneklerine inanır ve bunları kullanmaktan korkmaz. Güçlü kadın, kendi ayakları üzerinde durabilir ve kendi hayatını yaşayabilir. Başkalarına muhtaç olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir. Güçlü kadın, zorlukların üstesinden gelebilir ve hedeflerine ulaşabilir. Güçlü kadın, fiziksel olarak güçlü olmak zorunda değildir. Güçlü kadın, zihinsel ve duygusal olarak da güçlüdür. Kendi duygularını kontrol edebilir ve başkalarının duygularına karşı empati kurabilir. Güçlü kadın, başkalarına yardım etmekten korkmaz ve topluma katkıda bulunmak ister. Günümüzde, güçlü kadın kavramına dair farklı bakış açıları var. Bazıları, güçlü kadının kariyer odaklı ve başarılı olması gerektiğini düşünürken, bazıları ise güçlü kadının ev kadını ve anne olması gerektiğini düşünüyor. Ancak, güçlü kadının tek bir tanımı yoktur. Her kadın kendine özgü bir şekilde güçlü olabilir. Siz güçlü bir kadın mısınız? Bu sorunun cevabı, sizin kendinizi nasıl tanımladığınıza bağlıdır. Eğer kendinizi tanıyan, kendine güvenen ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın olarak görüyorsanız, siz de güçlü bir kadınsınız demektir. Güçlü bir kadın olmak için, kendinize inanmanız ve kendinizi geliştirmeye devam etmeniz gerekir. Kendinize sınır koymayın ve her zaman daha iyisini yapmaya çalışın. Güçlü bir kadın olmak, kendinizi ve potansiyelinizi keşfetmektir.
"Güçlü kadın" terimi, toplumda çeşitli şekillerde kullanılır ve farklı bağlamlarda farklı anlamlar taşıyabilir. Genel olarak, güçlü kadın, aşağıdaki özelliklere sahip bir kadını tanımlamak için kullanılır:
1. Kendine Güven: Güçlü kadınlar genellikle kendine güvenirler. Kendi yeteneklerine ve değerlerine inanırlar.
2. Bağımsızlık: Güçlü kadınlar, kendi hayatlarını yönlendirebilme yetisine sahiptirler. Bağımsız kararlar alabilirler.
3. Dayanıklılık: Zorluklarla başa çıkma yeteneği ve dayanıklılık, güçlü kadınların karakteristik özelliklerindendir.
4. Kendini İfade Etme: Güçlü kadınlar, düşüncelerini ve duygularını ifade etme konusunda açıktır. Kendilerini rahatça ifade edebilirler.
5. Empati: Güçlü kadınlar, başkalarının duygularını anlama ve empati yapma yeteneğine sahiptirler. İnsanlara yardımcı olma isteği taşıyabilirler.
6. Dayanışma: Güçlü kadınlar, diğer kadınlara destek olma ve kadın haklarına duyarlılık gösterme eğilimindedirler.
7. Özsaygı: Kendilerine saygı duyarlar ve diğer insanların da kendilerine saygı göstermesini beklerler.
8. Kararlılık: Hedeflerine ulaşma konusunda kararlıdırlar ve engellerle karşılaştıklarında pes etmezler.
9. Eğitim ve Gelişim: Kendilerini sürekli olarak eğitme ve kişisel gelişimlerine yatırım yapma eğilimindedirler.
10. İnsan Haklarına İnanç: Güçlü kadınlar, insan haklarına ve toplumsal adalet konularına inanç taşıyabilirler ve bu alanlarda aktif olabilirler.
Ancak unutmayın ki her kadın farklıdır ve güçlülük farklı şekillerde ifade edilebilir. Herkes kendi güçlü yönlerini ve özelliklerini taşır, bu nedenle "güçlü kadın" tanımı kişiden kişiye değişebilir. Önemli olan, her kadının kendi potansiyelini keşfetmesi ve kendisi için anlamlı bir yaşam inşa etmesidir.
Kendi ayaklarının üzerinde durmayı bir başarı bile iş güç sahibi bir kadın şahsen ben bir kadının çalışması gerektiğini düşünüyorum bazı kadınlar evlenip sadece koca parası yem ederdim neyse bence doğru bir şey değil
Güçlü kadın olmak zorundasınız illaki bence çok saçma aciz olman gerktiğinde olmasın çünkü yaratılış fıtratı bence insan yaşanması gerekeni yaşamalı bence zaten böyle bir kişi güçlü olur bence
Her düşüşünde daha cesur daha sağlam ayağa kalkan. Gözyaşlarını gecenin karanlığına saklayan.. En büyük acılarında bile sevdikleri için tebessüm etmeyi bırakmayan.. Kırılan ama kırmayan.. Yaralarını saracak kişi olmayan.. Allah var keder yok diyen... Sırdaşı Allah olan..
Bence hayatın sunduğu tüm olumsuzlara rağmen, bazen yıkılıp düşmesine rağmen, sendelemesine rağmen, tekrar ayağa kalkabilmek ve yoluna devam edebilmektir
Ne maddi olarak ne mental olarak, hiç biri değil. Güçlü kadın, başına ne gelmiş olursa olsun psikolojisi bozulsa da tekrar ayağa kalkabilmek ve gülebilmektir. Kötü olayların karakterini değiştirmemesi ve hâlâ kalbinin güzelliğini koruyabilmektir.
Guclu kadin'mi.. annem demek, Israilogullarindan kendisi.. babam cok ön planda oldu ama onu yöneten annem. Bazen o kadar acimazsiz olabiliyor ki tarif edemem.