Selamlar sizce kadınlar her mesleği yapabilir mi? Benim burada konuştuğum kişiler yaptığım mesleği söyleyince sen kesin erkeksin diyorlar neden böyle bir algı var insanlarda ya. kadınlar sadece 8.5 masa başı çalışmak zorunda mı? Gece vardiyasındayım deyince nasıl bir iş diyorlar..
Not:Arkadaşlar Cnc tezgah operatörüyüm bu arada 😅
Cevabın nedir?
+1 yılCalisabilir sen bunun canli ornegisin işte, ben senin gibi kadinlara hayranim helal olsun size cidden hayranlik besliyorum, hani fenomen dunya guzeli bir kadin mi yoksa bu tarz bi kadin mi desen bu tarz kadini secerim, yolunuz acik olsun iyi ki var sizin gibi kadinlar, ne ovdum be 🤣
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ☺️🙏
- +1 yıl
Ben tesekkur ederim :) sohbet edebilir miyiz yorumdan sizin gibi biriyle konusmak isterim cok isterim 🙏
+1 yılher yerde çalışabiliriz
11 Yorumla
Soran+1 yılBende aynı fikirdeyim teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
7Cevap
Güzel bence iş iştir emek veriyorsun seviyorsan arkadaşların varsa şartların iyiyse ayırım yapmak lüks bence
11 Yorumla
Soran+1 yılİşimi severek yapıyorum zor kısımlarına alıştım, çalıştığım arkadaşlarımda şükür ki iyi insanlar
+1 yılHelal valla ven de 10 gün zor durdum o meslekte, çıktım hemen
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim kimileri düğmeci desede bu işin zorluğunu bilen biliyor tabi makinaya görede değişiyor
- +1 yıl
Benim makine ful tuş. Yani bilgisayr gibiydi. Kimsede pek öğretme tarafı değildi pek konuşmazlardı bende çıktım
+1 yılKolay gelsin otomasyoncu meslektaşım (CNC operatörü değilim) :D
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim sanada kolay gelsin 😅
+1 yılCnc torna mı? Cnc 3 eksen mi, 5 eksen mi? Cnc operatörünün de çeşitleri var..
Ayrıca biz onlara düğmeci de diyoruz :)
08 Yorumla
Soran+1 yılBen bayan olarak düğmeci olmadığıma eminim 😅
Cnc torna çok milli tezgah- +1 yıl
Düğmeci olmamak için program yazabiliyor olmalısınız.. Yani size parçanın resmi verilip sizden o parçayı, toleransları ile birlikte işlemeniz istenir.. Bunu yapabilmek ustalıktır..
O zaman düğmeci olmazsınız.. Fakat tezgahı ayarlayıp sonra da size veriyorlarsa kusura bakmayın düğmeci oluyorsunuz.. :)
8-9 yıl operatörlük yapmış biri olarak söylüyorum bunu.. :)
Soran+1 yılSonuçta program yazılı olsa bile üretilen bilmem kaç adet parça hep aynı tolerans içinde kalmıyor artı bunları işleyen kalem ya da matkapta, hammadde de bunlar bizim müdahale etmemizle oluyor 😅
- +1 yıl
Bunu yapmayacak olsanız zaten tezgah kendisi de çalışır :) Bunun cinsiyetle alakası yok yanlış anlamayın.. Böyle erkekler de çok..
Ama tebrik ederim.. Fakat bu tarz işlerde kadınların çalışmasını doğru bulmuyorum o kadar erkeğin arasında..
Benim çalıştığım yerde de vardı bir abla.. İlk oraya temizlik için girmişti.. Ayağı kayıp merdivenlerden incitiyor, kalıcı hasar kalıyor bildiğim kadarıyla.. Kadını da daha hafif olan CNC torna başına geçiriyorlar..
Gide gele kadına öğretmişler ölçümü, ofset vermeyi, takım değiştirmeyi vs..
Ama o kadar erkeğin arasında, ettikleri muhabbetin ortasında, eşimi, bacımı, annemi çalıştırmak istemem..
Bizler saygılı davranıyorduk ablaya ama sığır adam çok maalesef.. Öyle yerde sığırlıkları daha da artıyor zira..
Eğer ev geçimi gibi zoraki bir durum yoksa (yani eşi vs vefat etmişse) bence kadınlar bu işlerde çalışmamalı.. Yapamayacaklarından değil, o ortamlara layık değiller, daha iyi yerlerde olsunlar..
Soran+1 yılHayır bir zorunluluğum yok ama kendi ayaklarımın üstünde durmayı seviyorum eşimde destekçi iş yerimde çalıştığım erkekleri tanır devamlı gelir gider ve bu işin resmi olarakta sertifikasını almamı istiyor ve alıcamda önü daha açık başka bir iş yeri için
Ve çalıştığım arkadaşlardan gerçekten memnunum herkes değil ama takım arkadaşlarımdan tek bayan ben olduğum için takımda olabildiğince saygılılar konuşurken davranışlarında falan sosyal gruplarda olsun memnunum yani.. ama bu iki taraflı saygının olmasından kaynaklı tabi..- +1 yıl
Siz memnunsanız bana laf düşmez ama ben hâlâ fikrimin arkasındayım.. Şimdi statü olarak tasarımdayım ama burdaki hanımefendiler için de aynı düşüncedeyim..
Saygısız insanlar için statü bile fark etmiyor.. Kadın var yok umursamadan davranıyorlar..
Evi başka yerde olmasına rağmen kızların daha çok olduğu servise binen mühendisler biliyorum..
Elbette hanımlar o mesafeyi korurlarsa bir şey olmaz ama 100 hanım içinde bunu yapabilen 10 kişidir.. Arsız erkeklere onlar da bir noktaya kadar mesafe koyabiliyor, sonra bir bakıyorsunuz sarmaş dolaşlar... Defalarca şahit oldum buna..
Bu yüzden fabrika, özel sektör hanımlara uygun değil.. Daha doğrusu saygınlığını bozmak istemeyen hanımlara uygun değil..
Soran+1 yılHerkesin kendi fikri saygı duyarım
ben kendimden emin oldukça karşımdakinin kim olduğunu ya da nasıl davrandığı önemli değil 2 senedir burdayım şükür bir şey yaşamadım, bundan öncede 8 sene yine erkeklerin çok olduğu bir işte yöneticilik yaptım o kadar çok kişide numaram falan vardı eşim dedi değiştir işten çıkınca dedim gerek yok kimse böyle birşeye cesaret edemez ki öylede oldu.. yani kişinin gerçekten kendisinde bitiyor iş..- +1 yıl
Peki
+1 yılHer isi yapamaz maalesef
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden yapamaz yani daha doğrusu neleri yapamaz
- +1 yıl
Yani mesela erkeklerin yoğun oldugu bir isi yapamaz zarar verebilirler keske vermeseler de yapabilseler ama maalesef öyle
Ağır işleri yapamaz insaat falan
Hayvan kesim işlerini yapamaz
Yani bunun gibi
Soran+1 yıl250 erkekle çalışıyorum evliyim bu mantıktan çıkın artık kadın izin vermedik sürece kimse kimseye bir şey yapamaz ☺️
Ve Cnc tezgah kullanıyorum- +1 yıl
Ben izin vermedim ama istemediğim şeyleri yaşadım
İşini seviyorsan ne mutlu sana evini gecindirmek falan güzel seyler bunlar ben isterim zaten her kadın çalışsın sadece fiziksel zorluğu olan şeyleri saydım
Soran+1 yılNe gibi şeyler bunlar yazabilirsen
+1 yılYapabilirler
10 Yorumla
+1 yılÇalışır
10 Yorumla
+1 yılHayır yok öyle dünya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇükklü bayan 😂
09 Yorumla
Soran+1 yılKonuşma tarzına dikkat et
Cevap sahibi+1 yılÖzür dilerim, sana komik gelir diye düşünmüştüm
Cevap sahibi+1 yılArt niyet yok
Soran+1 yılTam tersi kelimeyi sana yazsam ne kadar hoşuna gitmiyorsa benimde gitmedi
Cevap sahibi+1 yılBana yazarsan ben güler geçerim gamsızım ben
Soran+1 yılBen gamsız değilim kusura bakma olsam bu kadar erkekle bir arada çalışamazdım
Cevap sahibi+1 yılTamam sakin ol lütfen. Bak adam gibi özür diledim üstüne kendimi açıkladım daha ne yapayım iş adresini ver çiçek te göndereyim yani
Soran+1 yılTeşekkür ederim gerek yok 🙏
Cevap sahibi+1 yılBeni anladığına sevindim 👍
Ne gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılHani sadede erkeğe ait gibi görülen meslekleri demek istedim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Cnc tezgah operatörüyüm, kadın her meslekte çalışabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat