Dünya Yürüyüş Günü'nde bir adım öne attığın yürüyüş fotoğrafını paylaşarak en beğenilen iki cevaptan biri olup 250 TL hediye çekini kazanmaya var mısın? 🎁
Hayatta #BirAdımÖne çıkmak attığın küçücük bir adımla başlar. Zor olan harekete geçmek, sonrası ise tahmin etmediğin kadar güzelliklerle gelir. Hep almak istediğin dil eğitimi, yazılımcı olma hayalin, yurt dışında kariyer hedefin… Hepsi için bir başlangıç yap; bize katıl ve hayatı adımla! 🚶♀️🚶♂️
3- 4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde seni bir adım öne çıkmaya davet ediyoruz: Bir adım atsam hayatım değişecek dediğin şey ne? 👊

Dünya Yürüyüş Günü’nde bir adım öne attığın yürüyüş fotoğrafını cevabında paylaş; en beğenilen cevabın sahibi olup 250 TL hediye çekini kazanma şansını yakala!
- Hep hayal ettiğin, bir adım atsam hayatım değişecek dediğin hedefini cevabında paylaş.
- Cevabına bir adım öne attığın yürüyüş fotoğrafını ekle.
- En çok like alan 2 cevaptan biri ol; 250 TL hediye çekini kazan!
Dünya Yürüyüş Günü neden kutlanıyor?
1991 yılında Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından başlatılan Dünya Yürüyüş Günü, fiziksel hareketsizlik sorununa karşı basit ve eğlenceli bir farkındalık yöntemi olarak ortaya çıktı.
Dünya genelinde 160'tan fazla ülkeden milyonlarca insan, Ekim ayının ilk Pazar gününü "Dünya Yürüyüş Günü" olarak kutluyor. Türkiye'de de bu özel gün, 3-4 Ekim tarihlerinde yürüyüş günü olarak coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.
#KızlarBirAdımÖne ekibi de seninle birlikte adımlıyor!
Yarışma başlasın, ilk adım ekibimizden gelsin. 🏃♀️

Cevabını heyecanla bekliyoruz; beğendiğin cevapları beğenmeyi de unutma.💜
@BurcuQueen
@Bahtıgüzel00
Tebrik ederiz. 🤩 Hepsiburada çekiniz için @ksBence hesabına yazın lütfen.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
122Cevap
#BirAdımÖne Hayal ettiğim hedeflerim oldukça kapsamlı ve bu hedeflerin gerçekleşmesi için bir dizi stratejiyi içeriyor.
İlk adım, kişisel yaşam tarzımı sürdürülebilir bir şekilde dönüştürmek olacak. Bu, evimin enerji verimliliğini artırmak için yatırımlar yapmayı, güneş panelleri ve rüzgar türbinleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına geçmeyi, su ve enerji tasarrufu yapmayı içerir. Sıfır atık yaşam tarzına geçiş yapmak için atık azaltma stratejileri geliştirmeyi ve geri dönüşümü maksimum düzeye çıkarmayı hedefliyorum. Ayrıca, çevre dostu ulaşım yöntemlerini benimseyerek karbon ayak izimi minimize etmeyi amaçlıyorum.
İkinci adımda, bu sürdürülebilir yaşam tarzını diğer insanlara yaymak için çeşitli stratejiler uygulayacağım. Topluluk projelerine katılarak ve sürdürülebilirlik konulu etkinlikler düzenleyerek insanların çevresel bilinçlerini artırmaya çalışacağım. Sürdürülebilirlikle ilgili eğitim programları oluşturarak, insanlara günlük hayatlarında nasıl daha çevreci ve sürdürülebilir kararlar alabileceklerini öğretmeyi amaçlıyorum.
Üçüncü adımda, büyük ölçekli sürdürülebilirlik projelerini desteklemeyi hedefliyorum. Bu projeler arasında temiz enerji üretimi, orman koruma, su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve biyoçeşitliliğin korunması gibi konular yer alıyor. Bu projelerin finansmanını sağlamak için bağış kampanyaları düzenlemek, yatırımcıları ve iş dünyasını sürdürülebilirlik projelerine çekmek için çabalamak, bu alandaki inovasyonu teşvik etmek ve politika değişiklikleri için lobi yapmak gibi çeşitli stratejiler kullanacağım.
Daha da ileriye bakarsak, genç nesilleri çevre liderleri haline getirmeyi ve sürdürülebilirlik konusunda eğitmeyi amaçlıyorum. Okullarda ve üniversitelerde çevre eğitimini teşvik etmek, gençlerin çevre sorunlarını anlamalarına ve çözüm arayışlarına katılmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, mentorluk programları ve staj fırsatları ile gençleri sürdürülebilirlik projelerine dahil etmek istiyorum.
Son olarak, bir sürdürülebilirlik merkezi kurmayı planlıyorum. Bu merkez, çevresel araştırmaları teşvik edecek, inovasyonu destekleyecek ve sürdürülebilirlik konularında uzmanlık sağlayacak bir platform olabilir. Araştırmacılar, bilim insanları ve girişimciler için bir araştırma ve geliştirme merkezi olarak işlev görecek ve sürdürülebilirlik projelerine kaynak sağlama konusunda kilit bir rol oynayacaktır.
Bu hedefleri gerçekleştirmek için uzun vadeli bir taahhüt ve çok disiplinli bir yaklaşım gerekecek. Ancak, "bir adım atsam hayatım değişecek" dediğim bu projeler, hem kişisel yaşamımı hem de dünya çapında sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu projelerin bir sonucu olarak, daha yeşil, daha temiz ve daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemeyi umuyorum.
Sürdürülebilir yaşam tarzını kişisel düzeyde uygulamaya başladıktan sonra, bir sonraki adım projeyi daha büyük bir topluluğa yaymak olacak. Bu noktada, sürdürülebilirlik konularında toplumsal bilinçlenmeyi artırmak için çeşitli kanalları kullanmayı hedefliyorum. İnteraktif seminerler ve atölye çalışmaları düzenleyerek insanların sürdürülebilirlik kavramını pratikte deneyimlemelerini sağlamayı amaçlıyorum. Ayrıca, okullar ve üniversitelerle işbirliği yaparak, eğitim kurumlarında çevre bilincini artırmak için programlar geliştirmeyi düşünüyorum.
Sürdürülebilirlik projelerini destekleme konusunda, iş dünyasıyla işbirliği yapmak büyük bir önem taşıyor. Bu noktada, şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için özel sektörle stratejik ortaklıklar kurmayı amaçlıyorum. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaları, atık azaltma stratejileri uygulamaları ve sürdürülebilir ürünler geliştirmeleri konularında şirketlere danışmanlık ve finansal teşvikler sunmak, bu projelerin büyümesine ve sürdürülebilirliğin yayılmasına yardımcı olacaktır.
Genç nesillerin sürdürülebilirlik liderleri haline gelmelerini desteklemek amacıyla, sürdürülebilirlik konusunda eğitim ve mentorluk programlarını geliştirmek önemli bir adım olacak. Bu programlar, gençlerin sürdürülebilirlik projelerine katılmasına ve çevresel sorunlara çözüm arayışlarına dahil olmalarına fırsat sunacak. Ayrıca, bu genç liderlerin sürdürülebilirlik konularında girişimcilik yapmalarını teşvik edecek finansal destekler sağlamayı amaçlıyorum.
Sürdürülebilirlik merkezinin rolü ise çok önemlidir. Bu merkez, sürdürülebilirlikle ilgili araştırmaları destekleyecek, yeni teknolojileri ve çevresel uygulamaları teşvik edecek, çevresel sorunların çözümü için multidisipliner bir yaklaşım sunacak bir hub olarak faaliyet gösterecektir. Bilim insanlarına, mühendislere, araştırmacılara ve girişimcilere kaynaklar ve altyapı sağlayarak, sürdürülebilirlik projelerini hızlandıracak bir platform olarak işlev görecektir.
Sonuç olarak, bu hedeflerin gerçekleşmesi uzun vadeli bir taahhüt gerektirir ve birçok zorlukla karşılaşabilirim. Ancak, bu projelerin hayata geçirilmesi, hem kişisel yaşamımı hem de dünya genelinde sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu projelerin bir sonucu olarak, daha yeşil, daha temiz ve daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemeyi umuyorum.
Projelerin bir sonraki aşamasında, sürdürülebilirlik alanındaki gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek için ölçülebilir hedefler ve performans göstergeleri oluşturmayı amaçlıyorum. Bu, projelerin etkinliğini değerlendirmemize ve gerektiğinde stratejileri ayarlamamıza olanak tanır. Ayrıca, projelerin sonuçlarını paydaşlarla ve topluluklarla paylaşarak şeffaf bir süreç sürdürmeyi hedefliyorum.
Sürdürülebilirlik konusundaki bilinçlenmeyi artırmak için kamuoyunu etkileme amacıyla iletişim stratejilerini kullanmayı düşünüyorum. Bu, medya, sosyal medya ve diğer iletişim kanalları aracılığıyla sürdürülebilirlik konularını vurgulamak ve insanları harekete geçirmek anlamına gelir. Aynı zamanda, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla işbirliği yaparak kamuoyunu sürdürülebilirlik konularında bilinçlendirmeyi ve etkilemeyi amaçlıyorum.
Sürdürülebilirlik projelerinin maliyetlerini karşılamak ve finansman sağlamak için çeşitli kaynakları araştırmayı planlıyorum. Bu, devlet destekleri, fonlar, bağışlar ve yatırımcılar gibi kaynakları değerlendirmeyi içerir. Aynı zamanda, sürdürülebilirlik projelerinin ekonomik faydalarını ve getirilerini vurgulamak, potansiyel finansörleri ve yatırımcıları çekmek için önemli bir strateji olacaktır.
Son olarak, bu projelerin sürdürülebilirliğini sağlamak ve uzun vadeli etkilerini garanti altına almak için stratejik ortaklıklar ve devamlılık planları geliştirmeyi hedefliyorum. Böylece, projelerin zaman içinde büyümesini ve gelişmesini sürdürebilir bir şekilde sağlayabiliriz.
Bu hedefleri gerçekleştirmek için uzun vadeli bir çaba, işbirliği ve kararlılık gerekecek. Ancak, sürdürülebilirlik konusunda atılacak her adım, hem kişisel yaşamımı hem de dünyanın sürdürülebilirliğini iyileştirmeye katkıda bulunacaktır. Bu projelerin bir sonucu olarak, daha yeşil, daha temiz ve daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemeyi umuyorum.
Sürdürülebilirlik projelerinin başarılı olması için katılımcıları ve paydaşları etkili bir şekilde yönetmek ve motive etmek gerekecek. Bu, proje ekiplerini oluşturmak, liderlik yapmak, iletişim stratejilerini geliştirmek ve sorunları çözmek anlamına gelecektir. Aynı zamanda, projelerin yönetimini ve ilerlemesini izlemek için modern teknolojileri ve veri analitiğini kullanmayı planlıyorum. Bu, hızlı bir şekilde verileri analiz ederek projelerin etkisini optimize etme ve gerektiğinde stratejileri ayarlama yeteneği sağlar.
Büyük ölçekli sürdürülebilirlik projelerinin çoğu, yerel ve küresel düzeyde düzenlemeleri içerir. Bu nedenle, politika değişiklikleri ve düzenlemeleri teşvik etmek ve desteklemek de hedeflerim arasında.
Bu projelerin başarısı için eğitim ve farkındalık yaratma da önemli bir bileşen olacak. Çevre konuları ve sürdürülebilirlikle ilgili olarak insanları eğitmek ve bilinçlendirmek, sürdürülebilir yaşam tarzlarını benimsemelerini teşvik eder. Eğitim programları oluşturarak, okullarda ve topluluk merkezlerinde çevresel eğitimi yaygınlaştırmayı hedefliyorum. Ayrıca, kamuoyunu çevresel sorunlar ve çözüm yolları konusunda bilgilendirmek için medya ve iletişim kanallarını kullanmayı düşünüyorum.
Sosyal sorumluluk projeleri ve toplumsal organizasyonlarla işbirliği yaparak, yerel toplulukların sürdürülebilirliğe katkıda bulunmasını teşvik edebilirim. Bu projeler, işbirliği ve dayanışma ruhunu pekiştirerek, sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırabilir.
Aynı zamanda, bilimsel araştırmaları desteklemeye ve bu alandaki yenilikleri teşvik etmeye önem veriyorum. Bilim insanlarına, çevre meseleleri üzerine çalışmalarını sürdürmeleri için kaynaklar ve altyapı sağlamak, yeni çevre dostu teknolojilerin gelişimini hızlandırabilir. Bu sayede, daha etkili ve sürdürülebilir çözümler bulabiliriz.
Son olarak, bu projelerin başarısını ölçmek ve sonuçlarını izlemek için sürekli değerlendirmeler ve geri bildirim döngüleri oluşturmayı düşünüyorum. Bu, projelerin gelişimini izlememize ve gerektiğinde stratejileri ayarlamamıza yardımcı olur.
Bu büyük hedefleri gerçekleştirmek için kararlılık, işbirliği ve sürdürülebilir bir vizyon gerekecektir. Ancak, bu projelerin bir sonucu olarak, daha yeşil, daha temiz ve daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmeye katkıda bulunmayı umuyorum.
#BirAdımÖne attığım Yürüyüş Fotoğrafım #BelgradOrmanlarıYürüyüşEtkinliğimiz
https://hizliresim.com/1bo9to5
https://hizliresim.com/aty73z8
https://hizliresim.com/gcd4f4z
#BirAdımÖne!
Merhabalar KS nin Spor fenomeni olarak böyle bir soruya denk gelmek beni çok mutlu etti.
Hayatım boyunca yürümek benim için sadece bir aktivite değil aynı zamanda kendimi dinleyebildiğim ruhumla başbaşa kalabildiğim zihnimi susturabildiğim meditatif ve özel anlardan bir tanesidir.
Hadi biraz yürüyelim!Evet fiziksel olarak basit adımlar atmak kolaydır ama konu gelecekse ve hayallerse bazen tek bir adım dahi atamıyorum pes ediyorym vazgeçiyorum inzivaya çekilip kendi mağarama dönmek istiyorum çünkü fazlasıyla melankolik biriyim
Bu nedenle benim en büyük adım atmak istediğim hedef size biraz soyut gelebilir ama kişisel olarak kendi nirvanama ulaşmak tüm ruhsal yükseliş evrelerinden geçmek insan üstü bir konuma gelip aydınlanmak ve kendi doyumuma ulaşarak insanlığa katkı olabilmek
Siz de benim gibi ruhunuzla ve doğayla bütünleşin!Doğanın ruhunu dinlemek bir ağaça sarılmak toprak kokusunu içime çekmek kuruyan yaprakların çıkardığı fısıltıları duyabilmek biraz mistik ve şiirsel gelse de bence gerçek
Hayatımı buna adamak istiyorum!Evet çok ciddiyim hayatımı geçmişin tozları ve geleceğin beklentileri korkuları olmadan sadece an da kalarak ve yapabildiklerimle hatta yapamadıklarımla kendimi kabul ederek tüm kötü senaryolardan kurtulup dünyayla uyumlu olduğumu tekrar fark ederek yaşamak ve sonsuzluğuma ulaşmak istiyorum
Dip not!
Yeri geldiğinde spordan bile saymadığınız yürüyüşlerin telefonlarınızdaki adım sayarlarınız 10 bini tamamladığında sırf o rakamı görebilmek için robot gibi yürüdüğünüzde gerçek spor sever olmuyorsunuz!
Okuduğunuz için teşekkürler.
Hazırlıklı geldim. İlk paylaşım benden gelsin.
Hayatımı genellikle bilgisayar başında geçiren ve rutin ev işleri dışında belirli fiziksel aktivitesi olmayan benim gibi insanlarda farkındalık oluşturmak için bu tür günler çok önemli. Ben de bu gün özelinde bu paylaşımı yapmak için çıkıp yürüdüm mesela. Dilerim sürdürebileceğim bir alışkanlığa dönüştürürüm. En azından hedefim bu yönde.
Gerçekten her şey bir adımla başlıyor, adımlarımızı ard arda atabildiğimiz nice sağlıklı günlere diyorum. Haydi kızlar, #BirAdımÖne , hep birlikte ileriye... 🚶🏼♀️ 🏃🏼♀️
Merhaba,
Ben de rutinimdem bir görüntü atayım:
Spor sever biriyim ancak yürüyüş konusunda pek iyi değilim. Genel olarak egzersiz yaparım.😅 Bunları yapmakta önemlidir ancak yürüyüşün sağlığa etkileri de tartışılamaz gerçeklerdendir. Bu yüzden hayatımı değiştirmek adına attığım bu adım her gün düzeli yürüyüş yapmak olacak. #kızlarbiradımöne
Ayrıca benim için yürüyüş adına en güzel zaman dilimi gecedir. Kulaklığımı takıp yürümek adeta motivasyon. Hatta bunun bilimselliği de var.
Bu şekilde kendimi daha iyi hissedip daha başarılı bir insan olabileceğime inanmış oluyorum çünkü beni mutlu eden bir şey. Kendime zaman ayırmak gibi bir motive açısından faydası var.
Yürüyüş yapmayı sevdiğim mekanlardan biri ise kumsal, deniz. Denizin o muhteşem kokusunu ve o havada yürümeyi çok seviyorum. Özellikle akşama doğru güneş batarken o manzara inanılmaz…
Selam @KızlarBirAdımÖne...
DÜNYA Yürüyüş Günü'nün önemi...
Spor yapmak, yürüyüş yapmak sağlığa çok faydalıdır, sağlıklı yaşamak, daha dinç olmak için çok önemlidir..
Güne yürüyüşle başlamak sağlık sorunlarını azaltıyor, DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜNDE 30 dakika dahi olsa yürüyüş yapmak yürüyüş alışkanlığı kazandırıyor.
Yürüyüş'ün Faydaları..
Yürüyüş akciğerdeki oksijen dolaşımını artırır.
kemik sağlığı güçlenir.
vücuttaki yağlanma azalır.
Cilt daha genç kalır.
Kas oranı artar.
Kan şekerini dengeler.
Metabolizma hızını yükseltir.
Uyku kalitesini arttırır.
Hafızayı güçlendirir.
Hamilelerde doğumu kolaylaştırır.
Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Eklem ağrılarını hafifletir.
Kalçaları belirginleştirir.
Özellikle 50 yaş ve üzerindeki bireylerde ölüm riskini %35 azaltır.
Günde 25 dakika yapılan spor ömrü ortalama 7 yıl uzatır.
70 yaş ve üzerindeki bireylerde alzheimer'a yakalanma riskini azaltır.
Stresi azaltır.
Benim deneyimim..
Spor yaptıkça kendimi bir enerji topu gibi hissediyorum.
Akşama kadar enerjimi atamıyorum çok güzel hissediyorum.🍀
Ve uykuya daha rahat geçiş yapıyorum..
DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ HAKKINDA
1991'den beri, her yıl Ekim ayının ilk hafta sonu DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ kutlanır.🏃🎉
Gündelik hayatımızın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi teşvik etmek amacıyla kutlanmaktadır. 🌟
DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ'N'DE 30 DAKİKA YÜRÜMENİN MÜKEMMEL SONUCU
Kendinize vakit ayıramıyor musunuz?
Sanılanın aksine en çok yürürken düşünüyoruz ve kendi başımıza kalıyoruz.
Yaşadıklarımızı tartmak, sorunlara çözüm bulmak, kalabalıktan uzaklaşıp iç sesimizi dinlemek için yürüyüş çok güzel bir seçenektir.
...
HERKESE İYİ YÜRÜYÜŞLER!
Uzun zamandır çok hareketsiz kaldım, spor yapmaya ihtiyacım var ama çok üşeniyorum. Bel ağrım da arttı. Spor yapmak için bir adım atsam hayatım değişecek, yaşam kalitem artacak ama bu içerik bana ilham oldu. O zaman, bugün başlıyorum. 😍 #BirAdımÖne
İster beden eğitimindeki en yavaş öğrenci olun, ister yaşayan en hızlı insan... Hepimiz koşar dururuz. Zaten yaşamak demek bir şeylerden kaçmak, bir şeylere veya birilerine koşmak değil midir?
Ama ne kadar hızlı olursanız olun kaçamayacağınız bazı şeyler vardır. Bazı şeyler size her zaman yetişir. Buna rağmen asla pes etmeyip her gün elimizden geldiğince rutin tempomuzu tamamlamaya çalışalım.
. Hayatta ne engel olursa olsun işler yolunda gitmese bile hedeflerimize disiplinimizi bozmadan ulaşmaya çalışmak gerekiyor. O yüzden herkesi #BirAdımÖne davet ediyorum haydi.
#BirAdımÖne diyerek Dünya Yürüyüş Günü'nde ben de bir adım öne çıkıyorum! 🏃♀️Genelde masa başında oturduğum için fazlaca hareketsiz kalıyordum. Her şey bir adımla başlar diyerek hemen yürüyüşe çıktım. Bu adım insanlık küçük ama benim hareketsiz yaşamım için büyük olacak inanıyorum. 😝 Hadi o zaman herkes bir adım atsın! 🏃♀️
Bir adım atsam ve her sene başında oluşturduğum okuma listemi tamamlasam çok güzel olacak 🥲
Çünkü okumak kuşlar gibi uzak diyarlara gitmektir... 📚 #BirAdımÖne
Evimizi, arabamızı, sosyal çevremizi hatta bulunduğumuz şehri ve ülkeyi terk edebiliriz.
Dolayısıyla; vücudunuza iyi bakın. Yaşamak zorunda olduğunuz tek yer orasıdır. #BirAdımÖne
Merhaba ✋😇
Gerçekten önceden sabah yürüyüşü yapıyordum, hem nefesim açılıyordu, hem rahatlıyorum biraz bedenen, ama şimdilerde yorgun olduğumdan işten dolayı sabaha uyanmakta bile zorluk çekiyorum. Ama tabi ki her zaman #BirAdımÖne
@bribón #bribón Saygılar Diler. 🙏🏻🌹
#BirAdımÖne! biraz şansım olsa hayatım kesinlikle değişirdi benim. ama hiç bir zaman vaz geçmiyorum sürekli deniyorum bir şeyleri başarmak için
Parami verin
KızlarBirAdımÖne bu nekadar cinsiyetçi bir söylem böyle
Her gün yürüyorum bol bol. Öyle yürüyüş yolunda yürü dön babam dön sevmiyorum. Normal yürürüm, koşarım ve bolca bisiklete binerim. #BirAdımÖne Bu arada Rabbim tekrar yürü ya kulum dese.
Hayalim Bir Adımla Bütün Engelleri Kaldırabilmek Yürüyemeyenler İçin Ayak Duyamayanlar İçin Kulak Göremeyenler İçin Göz Olmak. İnsanın Ruhuna Dokunmak:)
Ne Demişler Bütün Yanıt Doğada Dostlukla Konuşan Kuşlar Yapraksız Üşüyen Toprak Güneş'le Yan Yana Bulutlar Birleşmiş İnsanlar Gülsün Diye Açmıştır Erik Çiçekleri 🌸
Yürümeyi severim elimden geldiğince de yürürüm. Güzel şey yürümek. Gel birlikte yürüyelim el ele bebisim @hayalmee 🤪
https://hizliresim.com/ncgrlp0
Senin elin kolun dolu cicişim
@hayalmee görünce dayanamadım, avuçlayiverdim. Sever misin avuçlanivermeyi🤪
Bir adımmı 2 güne eski bir subay olarak her sabah 5.30 kalkıp 3 km koşuyorum meslek alışkanlığı bağzı alışkanlıklar kolay unutulmuyor açıkçası
Hayde bakalım 😊