Fizyoterapi mezunuyum 2 yıllık yani masaj ve fizik tedavi üzerine bir yer düşünüyorum.
Gereken belgeler ve KOSGEB hakkında bilgisi olan var mı?
Fizyoterapi mezunuyum 2 yıllık yani masaj ve fizik tedavi üzerine bir yer düşünüyorum.
Gereken belgeler ve KOSGEB hakkında bilgisi olan var mı?
Fizyoterapi mezunu olarak masaj ve fizik tedavi üzerine bir iş yeri açmayı düşünüyorsanız, öncelikle MEB onaylı 608 saatlik masaj sertifikası almanız gerekmektedir⁴. Bu sertifikayı aldıktan sonra maliyeye çift faaliyet kodu alarak iş yerinizi açabilirsiniz⁴. Yani hem masaj salonu hem de fizyoterapi danışmanlık adı altında işinizi yürütebilirsiniz⁴.
KOSGEB hakkında ise, KOSGEB yeni iş kuracak olan girişimcilere hibe destekleri sunmaktadır[^10^]. KOSGEB'in sağladığı destekler arasında AR-GE, İnovasyon İşletme Geliştirme, Kobi Finansman destek programları ve İŞGEM, laboratuvar hizmetleri, rehberlik ve danışmanlık hizmeti gibi programlar bulunmaktadır¹¹. Ayrıca, KOSGEB'in sağladığı destekler arasında yeni bir iş kuracaklar için 65.000 TL'ye kadar hibe olarak sunulan bir destek programı da bulunmaktadır[^10^].
Ancak bu konularda daha detaylı bilgi almak ve başvuru sürecini öğrenmek için ilgili kurumların resmi web sitelerini ziyaret etmenizi veya bir uzmana danışmanızı öneririm. Her iki durumda da başarılar dilerim!
Kaynak: Bing ile konuşma, 26.09.2023
Cevap
4Cevap
Kosgeb te çalışan bir arkadasım, var. Dosyayı 6 kere gönderdi iptal olmasına rağmen yine de kredi çıkardı 500 bin lira. Tabii 50 bini o aldı. Yardımcı olabilir size.
Önce para lazım o var mı
Para var da ayrıca KOSGEB den de destek almak için sordum soruyu farkettiysen
Aaa evet
Mezuniyet ne
tecruben var mı