Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
Güçlü bir kadın, kendine olan inancı yüksek ve özgüveni sağlam bir bireydir. Kendini tanır, değerini bilir ve sınırlarını korur. Kendi ayakları üzerinde durabilme yeteneği, güçlü bir kadının karakterini şekillendirir. Bağımsız kararlar alabilir ve kendi yollarını çizebilirler. Güçlü kadınlar, diğer insanların duygularını anlamak için empati gösterirler. Başkalarının ihtiyaçlarına duyarlıdırlar. Zorluklarla başa çıkmak için dirençli ve dayanıklı olma yeteneği, güçlü bir kadının karakterini güçlendirir. Hedeflerine ulaşmak için azimli ve kararlı bir tutum sergilerler. Zorluklarla karşılaştıklarında pes etmezler. Güçlü kadınlar, kendilerini sürekli geliştirir ve öğrenme sürecini sürdürürler. Bilgi sahibi olmak ve yeteneklerini geliştirmek onlar için önemlidir. Kendi hayatlarını yönetebilmenin yanı sıra, etkili bir şekilde başkalarını da yönlendirebilme yeteneği gösterirler.
Güçlü olmaya çalışmak zorunda olan bir kadın varsa, çevresinde ve yaşadığı ülkede bir sorun var demektir. Çünkü medeni toplumlarda ben güçlü müyüm yoksa güçsüz müyüm diye sorgulama fikri bile doğmaz akıllarda, herkes mutlu herkes anlayışlı, herkesin refahı yüksektir. Herkes eşittir.
Güçlü bir kadın olarak hatalarımdan ders çıkarıp yoluma devam ederim. Şikayet etmek yerine olgun davranıp gözlemlerim ve sorun her neyse çözmeye çalışırım. Gücümü azaltmaya çalışanlara da haddini bildiririm.
Kimseye minnet etmeyen kendi ayakları üzerinde durabilen, ekonomik özgürlüğü olan. Aşka meşke kendini kaptırmayan, herkesin dediğini önemsemeyen duygularını kontrol edebilen her kadın güçlü kadındır...
Bana göre ya alfa kadındır, ya da sigma kadındır. Bkz:
📍Alfa Kadını; - Liderdir. - Hırslıdır ve hep zirvede kalmak ister. - Rekabete bayılır. - Gerektiğinde iyi bir manipülatördür. - Duygularını çok iyi gizlerler.
📍Sigma Kadını; - Ne istediğini çok iyi bilir. - Takıntılıdır. - Hırslıdır ve üretmeyi sever. - Gözlem ve analiz yetenekleri gelişmistir.
Güçlü kadın ifadesi kapitalizmin yalanlarından birisidir. Güçlü kadın olmaz. Kadın fıtratı gereği zayıftır. Erkeğin de zayıf olduğu yerler vardır. Kadını güçlü kılan şey merhametli bir erkeğinin olmasıdır. Erkeği güçlü kılan şey de edepli ve kendisini sevip sayan bir kadınının olmasıdır. Hakikat budur gerisi masaldır...