#ŞahikaErcümen, Cumhuriyet'in 100. yılında 100 metre rekorunu kırmayı başardı. Kadın sporcularımızla birlikte gururlananlar kimler?

Milli sporcu ve serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Türkiye Serbest Dalış tarihinde hem kadınlarda hem de erkeklerde sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu olarak rekor kırdı. Bahamalar'da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası'nda 100 metreye 3 dakika 14 saniyede dalarak Türkiye rekoruna imzasını attı.

Cumhuriyet'in 100. yılında 100 metre hedefi olduğunu söyleyen sporcumuz, "Çok zor imkanlarla bu yarışmaya katılabildim. Hem ülkemiz zor bir süreçten geçti hem de sponsorluk anlamında yeterli destek bulamadık. Her şeye rağmen hedefime ulaştım. Yeni rekorlar kırıp, ülkemize madalya kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. 100. yılımızda 100 metre rekoru Cumhuriyetimize armağan olsun" ifadelerini kullandı.

#ŞahikaErcümen, Cumhuriyetin 100. yılında 100 metre rekorunu kırmayı başardı. Kadın sporcularımızla birlikte gururlananlar kimler?
#ŞahikaErcümen, Cumhuriyet'in 100. yılında 100 metre rekorunu kırmayı başardı. Kadın sporcularımızla birlikte gururlananlar kimler?