- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet, kadınlar itfaiyeci olabilir. İtfaiyecilik, mesleki yeterlilik, fiziksel yetenekler ve motivasyon ile ilgili bir meslektir. Günümüzde birçok ülkede ve toplumda, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin kadınlar da itfaiyeci olarak çalışabilmektedir. Kadınların itfaiyeci olarak görev yapması, eşitlikçi ve cinsiyet fırsat eşitliğini teşvik eden bir yaklaşımdır. Kadınlar da aynı şekilde fiziksel ve zihinsel yeteneklere sahip olabilir ve acil durumlarda güvenlik sağlama ve insanları koruma konusunda aynı kabiliyete sahip olabilirler. Bir kadının itfaiyeci olma isteği ve başarısı, onun eğitim, deneyim ve fiziksel yetenekleri ile ilgili olacaktır. İtfaiyeci olmak isteyen kadınlar, mesleki eğitim alarak, gerekli sınavları geçerek ve gerekli fiziksel sınavları tamamlayarak bu meslekte çalışabilirler. Sonuç olarak, itfaiyeci olma isteği ve yeteneği olan kadınlar, gerekli şartları yerine getirerek ve engelleri aşarak bu meslekte çalışabilirler ve topluma hizmet edebilirler. Cinsiyet ayrımının kalktığı ve eşitlikçi fırsatların sağlandığı toplumlarda, kadınların itfaiyeci olmaları doğaldır ve desteklenmelidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Olabilir. Hatta seksi bence. Kadınlar her mesleği yapabilir bence ya. Tamam mesela inşaatta çalışması vs Türkiye şartlarında abes olur ama potansiyel olarak her işi yapabilirler onu demek istiyorum.
00 Yorumla
+1 yılOlur, görmedim.
Kadın İtfaiyeci Nasıl Olunur? Erkek adaylar için 167 cm boy şartı aranırken erkeklerden farklı olarak kadın adaylar için 1.60 cm'den uzun boya sahip olma şartı aranmaktadır. Diğer şartlar her iki cinsiyet içinde geçerlidir. Son güncel rakamları kurumların alım yaptığı ilan sayfasından kontrol etmenizde fayda vardır
Kaynak : m.sabah.com.tr/.../itfaiyeci-nasil-olunur-lise-mezunu-itfaiye-eri-olma-sartlari-nelerdir-yas-siniri-var-mi-k1-6049124
İtfaiyeciler, arama kurtarma, yangın söndürme vs işleri yaparlar.
Ateşler arasından geçip 30 metrelik itfaiye merdivenine tırmanan, 50 kilo ağırlığa karşılık gelen ve beş bar basınçla su sıkan yangın hortumlarını rahatlıkla kullanabilen kadın itfaiyecileri, tıpkı erkek meslektaşları gibi zorlu eğitimlerden geçiyor.
Kaynak : itfaiye.izmir.bel.tr/.../59
ALLAH'aEmanet..😇💙💙00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Bir ara bir tane kadına kapıyı kızdırmaya çalışmışlardı kadının gücü yetmemiş komik görüntüler çıkmıştı
00 Yorumla
+1 yılKadın asker, kadın polis gördüysen kadın itfaiyeci görmen de yakındır.
00 YorumlaTürkiye'de değil ama yurtdışında gördüm. Türkiye'de de var ama bildiğim kadarıyla
00 Yorumlaben direk hayatımda hiç itfaiyeci görmedim gerçek olduklarına inanmıyorum
01 YorumlaBiraz zor işler bunlar bana göre
10 YorumlaYürü git lan işine olamaz böyle birsey kadınlar evde oturur erkekler çalışır her işte
00 Yorumla
+1 yılYurt dışında var ve evet oluyor ama çok az
00 Yorumla
+1 yılÖzel harekatı bile oluyor neden olmasin
00 Yorumla
+1 yılHem yakar hem söndürür
00 YorumlaOluyor her İSO başarı ile yapiyorlar
00 Yorumla
+1 yılVar bende gördüm 😅
00 YorumlaKadın tuttuğu şeyi başkasına uzatmaz
00 Yorumla
+1 yılHic görmedim ama olur