#L'OréalParis de geride durmak yok, kızlar bir adım öne diyor! Kadın yöneticilerin %24 daha başarılı olduğunu biliyor muydunuz?

L'Oréal Paris, müthiş bir çalışma başlatmış. 🥰 Sizlerin de haberi olsun istedim. Bu konuda bilinçlenmek çok önemli.

Çalışma Almanya'da başlatıldı ve amacı kadınların pek tabii liderlik rollerini üstlenebileceklerini vurgulamak. Sonuçlara göre Almanya'daki yönetim ve yönetim kurullarının %91,4' oranında erkeklerden oluştuğu tespit ediliyor.

#LOréalParis de geride durmak yok, kızlar bir adım öne diyor! Kadın yöneticilerin %24 daha başarılı olduğunu biliyor muydunuz?

Oysa ki kadınların yönetimindeki firmalar %15 daha fazla kar almış. Yönetim başarısı da aynı şekilde %24 fazla olduğu görülmüş.

#LOréalParis de geride durmak yok, kızlar bir adım öne diyor! Kadın yöneticilerin %24 daha başarılı olduğunu biliyor muydunuz?

Bu konuda dünya markalarının sesimiz olması ve toplumları bilinçlendirmeleri gerçekten çok değerli. Loreal'i yaptığı bu çalışma için tebrik ediyorum ve devamını diğer dünya devlerinde bekliyorum.

Peki Türkiye'de durum ne?

Şaşırabilirsiniz belki ama Türkiye'miz küresel ortalamalarında üstünde kadın yönetici oranına sahip. Grant Thornton LLP (US)'ın yaptığı araştırmada Türkiye dünya ortalamasından %35 fazla kadın yöneticiye sahip olduğu için 12. sırada yer alıyor.

Her yerde, her koşulda, öz veri ve başarıyla biz de varız! Geride durmak yok kızlar, bir adım öne!

#L'OréalParis de geride durmak yok, kızlar bir adım öne diyor! Kadın yöneticilerin %24 daha başarılı olduğunu biliyor muydunuz?