Psikolojik olarak daha fazla kalamazdım.
Hayırlısı olsun bakalım. Bir süre daha devam edecek gibiyim.
Moda tasarımcısıyım ve bu aralar çok bunaldım. Mesleğime ara vermek istiyorum ama hiç birikimim yok ve yalnız yaşıyorum.
Aynı zamanda tüm sosyal medya hesaplarımı da kapatıp birkaç ay sakince yaşamak istiyorum.
Ama çalışmadığım süre boyunca kullanabileceğim param olmadığı için mesleğime ara veremiyorum. Tek yaşadığım için birikim yapmam mümkün değil. Gelir ve gider anca eşitleniyor.
Eğer kendini iyi hissetmiyorsan bu psikoloji ile işe devam etmen zaten doğru olmaz kazandığını psikologlara varirsin boşa zaman kaybı.. biraz kendinle başbaşa kalman kendine zaman ayırman gezmen biryerleri keşfetmen iyi gelebilir...
Arkadaşım eşiyle dünya turuna çıktı….
şirketten maaşını alıyor … tembellik senesi diyorlar….
öyle bir şeyi araştır…
ya da online çalış hafta sonlari €€€€€ Kazan keyfine bak…
tasarim+yabanci dil👍🏼
Cevap
17Cevap
Bence ara vermeyin
Güzel bir yere git seni mutlu edecek bir iş bul ufak ufak gelir elde et hemde kafa dinle
Kanka söylemesi kolay ama benim güzel yere gidip iş bulmam için de kadar lazım. Şu anki işimden başka iş yaparken kendini hayal edemiyorum zaten ama sadece arar vermem gerekiyor.
Ailen yok mu
Birkaç ay boyunca kiramı, faturalarımı ödeyip üstüne bana aylık harçlık vermelerini isteyemem.
Yapmaktan zevk aldığın para getirecek hiç bir şey yok mu
Birkaç ay hiçbir şey yapmak istemiyorum. İllüstrasyon vs. de yapabiliyorum ama tasarım, sanat, çizim vs. Bir süre bunlarla uğraşmak istemiyorum.
Aylık giderin çok mu
Eee kira, fatura, aydat, market derken en az 15 tutacak. Ailemden isteyemem o parayı.
Senin işin çıkmaz sokak gibi
O zaman madem çıkış yok bu sokaktan güzelleştirmeye bak
Anlaşabileceğin bir ev arkadaşı
Olabilir
Hayattında bir erkek var mı
Tükenmişlik sendromuna sanırım seni yenileyecek bir aşk iyi gelir
Ayrı şehirlerde mi yaşıyorsunuz
Evet. Ama buradaki eşyalarımı satıp ailemin yanına döneceğim.
Ooo sen baya bi boşluktasın
Maalesef
Yaş kaç ki
23
Ne oldu ki bu kadar genç yaşta bu tükenmişlik
Senin adıma o kadar mutlu oldum ki izim esnasında maaş almaya devam edecekmisin
Onu bilmiyorum, bazı şeyleri netleştirmedik ama artık para zaten umrumda değil.
mesleğini devam ettirmek zorundasin oyle gozukuyor mali durumlardan dolayi lakin sosyal medya detoksu yapabilirsin. Kendine daha cok zaman ayir.
Bu zamanda kenarda birikmiş bir para yoksa çok çok zor vallahi. En ufak bir şeyin ödemesi 200 liradan başlıyor çünkü.
Bu hayatta bir birikimin yoksa üş bırakmak kötu fikir
Seyahate çık hava değişimi iyi gelir kafa toplamak enerji toplamak ilazım
Moda tasarımı konusunda freelancer olarak çalişabilirsin ben şahsen öyle yapıyorum
O moda tasarımında hangi alanda bağlı olduğuna göre değişiyor biraz. Ben hazır giyimde çalışıyorum ama tasarım özelliği bulunan modeller yapıyorum. Dolayısıyla sürekli atölyeyi takip etmem gerekiyor.
Tek yaşadığım için maaşım kira, fatura, market vs. derken bitiyor. Yanı istesem bile birikim yapamıyorum.
Tasarım konusu biraz farklı ama. O kadar bunaldım ki artık tasarım yapamıyorum.
Sakin bir yer olsa seni mutlu eder mi
Davet edebilirim senin için uygunsa
Konuşmak dertleşmek ister misin
Şu an sadece uyumak istiyorum. Bugün istifa etmek, yönetici, müdür, personel müdürü ile konuşmak vs. çok yordu beni.
Uyu dinlen canım sonra konuşuruz👍
İyi misin kafama takıldı
İyiyim ama kafam patlıyor. Uzanmaya devam edeceğim.
Sıkma canını her şey düzelir kendini yıpratma
O zaman bir süre daha dişini sıkmalısın sanırım şimdi çabala ve zamanı geldiğin de istemediğin kadar dinlen
O zaman ailenizin yanina gitmelisiniz.
Zorlanırsın daha da çok bunalırsın.
Deneme bile şu ekonomik koşullarda
Herkes bu lükse sahip olamıyor maalesef
Zor soru. Az çok anlayabiliyorum
sana kalmış
mobbing mi wardı
Mobinng sayılır mı bilmem ama yöneticimiz bazı işleri bana yıkıyordu hep. Kendi işini bile bazen benden istiyordu.
yapmam diyemedin mi
Dedim ama güya bunlar benim gelişimim içinmiş, bir ekip olarak iş ayrımı yapmamalıymışız falan...
fasa fiso
kaç sene emeğin warr
ayrılma tazminatın yokk
gibi..
adamı kırma
Çarşamba günü devam edeceğim gibi.
iyidir ya Allah de
maaşın iyi mi
Asgarinin biraz üstü. Çok da iyi değil.
kiraz fazla ise
işin zor biraz..
ama mühendilik okuyanda