- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılGüzel bir soru Evet tabi ki de olabilir neden olmasın ki. kadınlar da çok güzel araba kullanıyor bence.. hatta yeri geliyor kadınların savunmadığı şeyi ben savunuyorum :D bazı kadınlar o kadar kıskanç ki kendi hemcinslerini kötülüyor bazı konularda Son yıllarda, kadınların kamyon ve tır şoförlüğü gibi geleneksel olarak erkek egemen mesleklerde daha fazla yer almaya başladığını gözlemlemekteyiz. Kadınların bu alanda çalışmaları, cinsiyet eşitliği ve mesleki çeşitlilik açısından olumlu bir adımdır. Tır şoförlüğü, fiziksel dayanıklılık, sürüş becerisi, yol güvenliği ve lojistik bilgisi gerektiren bir meslektir. Bu becerileri kazanan ve gerekli lisans ve sertifikalara sahip olan herhangi bir kişi, tır şoförlüğü yapabilir, cinsiyet ayrımı yapılmaz. Ancak, bazı toplumlarda veya kültürel normlarda cinsiyet temelli stereotipler ve önyargılar hala var olabilir. Bu nedenle, kadınların erkek egemen mesleklerde çalışma konusunda karşılaşabileceği zorluklar olabilir. Ancak, toplumların bu tür önyargıları aşmaya ve cinsiyet eşitliği için daha adil bir çalışma ortamı sağlamaya yönelik ilerlemeler kaydetmesi önemlidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl11 yıldır Lojistik sektöründe İnsan Kaynaklarıyım ona göre cevap vereyim;
Öncelikle şu kafanızda ki '' Tır şoförleri hanzodur, kanka, kabadır'' mottosunu bi silin. Tır şoförleri bu ülkenin ihracatında tek yapıcı etkendir. 1000 şoförden sadece 10 tanesi kafanızda kurduğunuz gibidir. Covid zamanı durmayan 2 sektörden birisiydi bu lojistik sektörü. Onlarca ülkede yüzlerce evrak ve insanla etkileşime girip evlerine dönüyorlardı ve asla sesleri çıkmadı. Uzun lafın kısası Türkiye'de ve dünyada tır şoförlerini kafanızdaki o kalıptan çıkartın. Aralarında illa ki kötüler var, sonuçta illegale yatkın bir meslektir.Şimdi gelelim kadın şoförlerimize;
Neden olamasın? O televizyonlarda izlediğiniz ablalardan bir tanesi bizim firmada güvenlik görevlisiydi. Hayran hayran tırları izlerken '' Bende yaparım'' dedi ve bize geldi. Onunla beraber psikoteknik belgesi, src3, dijital ehliyet aldık. Son olarak ehliyetini yükseltti, kurslara gitti, 6 aylık süreç geçirdi. Girdiği kursları görseniz asla bu soruyu sormazdınız. Psikoteknik kursunda sınırları zorluyorlar. Ve kadın şoförümüz tüm evrakları tamamlayınca işe girişini yaptık. Garajımızda her gün pratik yaptı, 1 ay sonra yakın çevreye römork götürmeye başladı. 3. ayın sonunda vizesini alıp yurtdışına yolladık. 3 yıllık süreçte kadın şoförümüzün geldiği noktayı söyleyeyim.
IRU 75. yılında dünyadan 50 kişiyi “Yeni Endüstri Şekillendiricileri” olarak seçti. IRU’nun listesinde Türkiye’den iki isim de yer aldı. Bunlardan bir tanesi ise bizim kadın şoförümüzdü. Şimdiye kadar 3 ödül, 2 onur nişanesi, 2 kere de en iyi kadın şoför seçildi.Eğer fırsat verilirse kadınların, kadınlarımızın başaramayacağı hiçbir şey yok. Biz eleştiriyoruz, ayıplıyoruz, mahalle baskısı ile yıldırıyoruz ama onlar bize bu işleri en iyi şekilde yapacaklarını kanıtlıyorlar.
Artık kategorize etmeyin lütfen, Bir kere fırsat verdiniz olmadı diye bıraktırmayın.
Bir kere daha görmese bile buradan kendisini kutluyorum. 2 çocuğu ile Tokatta ki Köyünden gelip, ''Senden bir b. k olmaz'' diyen eski kocasına inat Türkiye'nin en saygın şoförlerinden olduğu için, bize kadınların nasıl başarılara imza atacağını gösterdiği için, mücadelenin başarıda ki rolünü gösterdiği için. Tebrikler Gülsen abla, tebrikler Gülsen Demirci...
20 Yorumla
+1 yılŞimdi şöyle: mesela E5 te gidiyoruz. Kadın kocasıyla önceki gün kavga etti diyelim. Ve hafif ticari aracımla bu hanimefendinin yanından geçerken benim üzerime sürebilir
Tırların direksiyonları biraz büyüktür. Tırnağı kırılırsa o anda panik yapıp benim üzerime sürebilir.
Hanımefendinin adet başlangıcına denk gelebilirim ve "Bugün kimseye sinyal vermicem ne halleri varsa görsünler" diyerek yine hafif ticari aracımın üstüne çıkmaya çalışabilir. O yüzden dikkatli olmak gerekir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
Merhaba, ben tır şoförüyüm... Uluslararası kurumsal bir şirkette çalışıyorum. Bayan tır şoförlerimiz yollarda... Uluslararası bile çalışıyorlar. Beraber yollara çıkıyoruz. Hepsi canavar gibiler. Tam 176 bayan şoförlerimiz var... Sıfırdan geliyorlar 2 haftada yetiştirilip yollara çıkıyorlar. İyide kazançları var karizmaları var 😎
10 Yorumla
+1 yılŞahsen ben kadınların araba kullanmaması taraftarıyım. ama ihtiyacı olan insan her işi yapabilir üstesinden gelebilir. ama yine de kadınlar araba kullanmasınlar. en azından İstanbul da:)
12 Yorumla- +1 yıl
Hacim deme öyle ya makas atan tipler genelde erkek ama 🤭
- +1 yıl
Biraz espirisi işin benim söylediklerim. ya ben sunu gördum ablanın birinden gelin arabasi e serisi mersoydu. kadin aracı calistiramadı:)
+1 yılDeprem zamanında tvde haberlerde görmüşdüm ta fransadan yardım getirmişti kadıncağız kendi tırı ve kendi imkanlarıyla birkez daha saygıyla selamlıyorum bacımıza helal olsun 🙏🙏
20 Yorumla
+1 yıl
Başka söze ne hacet?
20 YorumlaVardı tanıdık bir tane en son tırı devirmisti
10 Yorumla
+1 yılOlurda tir kullanmak baya zor hacı hiç kullanma imkanın oldu mu
14 Yorumla- +1 yıl
Hacım normal ehliyetim bile yok sen tir diyorsun. d
- +1 yıl
Halleriz ehliyet işi kolay sen paradan haber ver 😅
- +1 yıl
Haci para ne demek ben bilmiyorum. dd
- +1 yıl
Kayseriliye denk geldik
+1 yılKadının dünya üzerinde başaramayacağı iş yoktur. İdealist kadın hatta en iyisini en güzelini yapar...
00 Yorumla
+1 yılBana mesela eski model araba kullanan kızlar da çok çekici geliyor veya silah kullanan falan.. bunu da isterdim beraber gider gelirdik
01 Yorumla- +1 yıl
Onunla yani öyle biri olsa
+1 yılHayalindeki meslekse olabilir tabi. Ama zorluk yaşayacağı da bir gerçek
10 Yorumlaolabilir, amerikada avrupada çok var. türkiyede de vardır tek tük
11 Yorumla- +1 yıl
Turkiye de Olmaz Tir işi bayan için. Turk erkekleri Zurna nın Teki. Görmemişler naparsın Görmediği için birşeyi bilmiyorlar o kadar.
İstedikten sonra olur da tır şoförlüğü güç isteyen bi iş erkeğe daha yatkın
00 YorumlaZaten çok kadın tır şoförü var ama Türkiye'de değil yurtdışında yaygın. Türkiye'de sayılıdır
00 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasin erkekler sanki çok iyi kullanıyor ders bile verdim 2 senedir
00 Yorumla
+1 yılKadın inşaat da çalışabilir mi sorusuyla bu soruyu aynı görüyorum erkeklerin bebek bakıcısi olamayacağı gibi hiç gördünüz mü tır şoförü süren bir kadın olabilir diyenler şaka mi
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'de de dünyada da birçok kadın tir şoförü var. Hemde evli cocuklular heeee😀
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk defa bı kızın Euro turc oynadığını duydum helal olsun 😂
00 Yorumla
+1 yılböyle şeyleri cinsiyete bağlamak saçma isterlerse olurlar kimseyi kisitlayan bisey yok ortada
20 Yorumla
+1 yılBence olur. Ve öyle güçlü bir kadının boyundurluğu altında olmak da çok güzel bir duygu olsa gerek
00 Yorumla
+1 yılAbi bı erkek olarak ben bile sıkıldım ya şu sorulardan, olur kardeşim niye olmasın.
00 YorumlaNeden olmasın. Bu işi hakkıyla yapan kadınlar da var
00 Yorumla
+1 yılBazı ablalar var maşallah süperler
00 YorumlaVar bi tane youtubta, hayranıyım.
00 Yorumla
+1 yılOlsunlar ne varki bunda tabiki olabilirler
00 Yorumla
+1 yılOlmanı bile sağlarım yeterki iste
00 Yorumla
+1 yılTabiki olur hemde çok güzel olur...
00 Yorumla
+1 yılYapan çok var her kadın için diyemem
00 YorumlaYurtdışında çok var.
00 Yorumla
+1 yılBence olmaz valla yolda zkerler
00 Yorumla
+1 yılolur elbette neden olmasın
00 YorumlaOluyorlar hatta vlogları bile var YouTube da
00 Yorumlatraktör sürdüm onu da kullanırım shshdh
00 YorumlaNeden olmasın
00 YorumlaOlabilir.
Yurtdışında emsalleri var.
00 Yorumlaçok zor bir meslek
00 Yorumla
+1 yıltırnaklarım tır için yeterince büyük.
10 Yorumla
+1 yılOlur ama tr şartlarında zorlar
10 Yorumlaİstedikten sonra yapamayacagimiz bir şey yok
15 Yorumla- +1 yıl
Dağın yarsana ikiye
- +1 yıl
Dağı*
- +1 yıl
@mtiger22 üçüncü gözünü çıkarır mısın
Oluyor
00 YorumlaHayur
00 Yorumla